Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok
Dr. Illéssy Rudolf

Dr. Illéssy Rudolf

Sebész, plasztikai- és égéssebész

Dr. Illéssy Rudolf
Értékeld az orvost

Bemutatkozás

„A páciensem igénye a legfontosabb!”

„Amikor hozzám a rendelőmbe bejön valaki, az első kérdésem, hogy miben segíthetek? Mert nekem az a legfontosabb, hogy megértsem, lássam, neki mire van szüksége. Az egyetem óta mindig és ma is a gyógyításban dolgoztam, dolgozom, vagyis leginkább nagyon súlyos, daganatos betegekkel, baleseti sérültekkel. Orvosként mindig elsődleges marad számomra a gyógyítás. A betegség, baleset okozta szövethiányok, sérülések helyreállítása. De egészen új világot nyitott, amikor nem egy betegség okozta kár helyreállítása volt a cél, hanem olyan dolgok, amik bármilyen más okok miatt zavarták a hozzám fordulókat.

Az esztétikai beavatkozások is kihívást jelentenek számomra, hiszen ezekben az esetekben talán még erősebb elvárás a páciensek részéről a ‘tökéletesség’ elérése, mint a helyreállító kezelések kapcsán. Számomra pedig az ad motivációt és szakmai sikert, ha a hozzám fordulók elégedettek a munkámmal”- mondja Dr. Illéssy Rudolf plasztikai sebész, aki igazán kemény, orvost próbáló terepen ’nevelkedett’, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának Plasztikai- és Égéssebészeti Osztályán végezte a plasztikai sebészeti gyakorlatát, majd Plasztikai- és Égéssebészeti szakvizsgát tett, emellett a legnagyobb emlődaganat sebészektől tanult, a mai napig mindkét területen dolgozik, mert azt vallja: ilyen mesterek mellett, ma is tőlük tanulva nem is tehetne másként- ez a felelősségtudat és a kötelezettség, amit soha sem felejthet el. Az esztétika ugyanakkor számára egy olyan terület, ahol úgy érzi: szépérzéke és szimmetriaérzéke sokat adhat azoknak, akiktől nem feltétlenül egy betegség, hanem a kor, vagy a genetika valamit elvett. Mert ezen a területen ez döntő, milliméter pontosan tudni, látni kell, mit és hogyan kell csinálni.

„Azt a gyakorlatot, amit az onkológiai, vagy égéssebészeti műtéteken szerez az ember, azt nem lehet tankönyvekből megtanulni és pótolhatatlan. Ráadásul nekem ez abszolút együtt a szépészeti beavatkozásokkal adja azt a szakmai egyensúlyt, ahol minden együtt van. A nagyon súlyos betegeknél azt próbáljuk visszaadni, amit egy-egy betegség, vagy baleset vett el, az esztétikában pedig azt, amit a páciens szeretne. Mert valami zavarja, önértékelését rontja, esetleg egy teljesen természetes folyamat, mint az öregedés, vagy a gyermekvállalás változtatott meg. Nekem nagyon fontos, hogy megértsem azt, aki hozzám bejön, tudjam, hogy mit szeretne, és mivel lenne elégedett, nem elég szakmailag korrekt munkát végeznem, az kell, hogy a másiknak az tetsszen. Ő a partnerem, nem szeretek latin szavakkal dobálózni, nekem az a fontos, hogy értse, hogy mi vár rá, mire számíthat és így tudjon dönteni. A mai napig egy folyamat része vagyok, képzem magam és tanulok, mert tényleg a legjobbat szeretném adni. És abban hiszek: az a jó plasztikai sebész, akinek a munkáját nem veszik észre”- vallja Illéssy doktor.

Bővebben Kevesebb

Tanulmányok

  • 2008 - Orvosi diploma

Szakvizsgák

  • 2014 - Általános sebészeti szakvizsga
  • 2020 - Plasztikai- és Égéssebészeti szakvizsga

Specialitások

Mellnagyobbítás, Mellkisebbítés, Mellfelvarrás, Szemhéjplasztika, Hasplasztika

Dr. Illéssy Rudolf által végzett beavatkozások

Rendelési helyek

Időpontkérés konzultációra

Konzultációs díj:
15.000 Ft

Időpontkérés konzultációra

Konzultációs díj: 15.000 Ft

Foglalok

Időpontkérés konzultációra

Konzultációs díj: 15.000 Ft

Tovább