Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Hialuronsavas ráncfeltöltés: árak, beavatkozás menete, várható eredmények

 • 47 db előtte-utána fotó
 • 24 db orvosok
 • 16 db klinikák
 • 1 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A bőrünk idővel veszít a rugalmasságából, ahogy telnek az évek, úgy csökken a feszesség, a hidratáltság, amely egy idő után halványabb, majd mélyebb ráncok kialakulásához vezet. Mindez megfelelő folyadékbevitellel, tudatos és egészséges életmóddal késleltethető, ugyanakkor nem állítható meg. Ám természetesen mindez nem jelenti az, hogy többé nem fogod azt az arcot látni a tükörben, amit szeretnél. A hialuronsavas ráncfeltöltés és volumenpótlás az egyik legkorszerűbb technológia e téren, amely által akár 5-10 évet is fiatalodhat a bőr. A folyamat teljesen természetes és kíméletes, az eredmény pedig azonnal láthatóvá válik a tükörben.

A hialuronsav az emberi szervezetben természetesen megtalálható nagy molekulájú szénhidrát, amelynek rengeteg feladata van a testünkben. Hatása van többek között az ízületekre, a porcsejtekre, de kimagasló vízmegkötő-képessége is van. Pontosan ezért használható ennyire hatékonyan a ráncok elleni küzdelem során. Így egy teljes mértékben organikus anyag által, szintetikus hozzávalók nélkül nyerheted vissza a bőröd rugalmasságát a ráncfeltöltés során.

A hialuronavas ráncfeltöltés során kezelik a középarcot, az arc alsó harmadát, illetve az állvonalat is az ideális eredmény eléréséhez. Úgy simítják ki a ráncokat, és varázsolják fiatalabbá a bőrt, hogy közben igyekeznek megtartani, és amennyiben szükséges, visszaállítani az eredeti arcformát.

Mi pontosan a hialuronsav?

A hialuronsav egy olyan, természetes, nagy molekulájú szénhidrát, amely az emberi test összes szövetében megtalálható, vagyis a szervezetünk része. Nagyon fontos szerepe van vízmegkötés terén, akár saját súlya 1000-szeresének megfelelő mennyiségű vizet is képes megkötni. Ezen felül az ízületek és izmok síkosításáért is felelős. Míg a fiatal bőr bővelkedik a hialuronsavban, addig az öregedéssel egyre kevesebb termelődik, a meglévő pedig elkezd lebomlani. Ennek pedig egyik igen komoly jele lehet a halványabb, majd az erősebb ráncok megjelenése.

Kinek ajánlott a hialuronsavas ráncfeltöltés?

Ha szeretnéd újra a fiatalkori önmagadat látni a tükörben és zavarnak a ráncaid, viszont fontos számodra a természetes anyagok használata, valamint a gyors és hatékony megoldás, akkor neked találták ki a hialuronsavas ráncfeltöltést.

Hialuronsavas ráncfeltöltés előtte-utána

Ki megfelelő alany a beavatkozásra?

Az olyan páciens, akiknek kisebb vagy nagyobb mértékben megereszkedett az arcbőre, úgy érzi, szeretné feszesebbé tenni az ajkait, az állát, a halántékát, a homlokát vagy éppen a középarcát. Szintén jó eredményeket lehet elérni vele, ha megszabadulnál a szem alatti karikáidtól, vagy kiemelnéd a járomíved.

Ha valamilyen allergiával küzdesz, mindenképpen szükséges a beavatkozás előtt megfelelő orvosi konzultáció. Nem javasolt a beavatkozás fertőző bőrbetegség, herpesz, bizonyos gyógyszerek szedése, alvadási zavarok, autoimmun betegségek, valamint terhesség vagy szoptatás esetén sem. Kortól és nemtől függetlenül alkalmazható, ám minden esetben fontos a megfelelő szakorvosi konzultáció, mert csak így lehet biztonságos és személyre szabott a beavatkozás!

Milyen esetekben, kinek NEM ajánlott a hialuronsavas ráncfeltöltés?

Ha valamilyen allergiával küzdesz, mindenképpen szükséges a beavatkozás előtt megfelelő orvosi konzultáció. Nem javasolt a beavatkozás fertőző bőrbetegség, herpesz, bizonyos gyógyszerek szedése, alvadási zavarok, autoimmun betegségek, valamint terhesség vagy szoptatás esetén sem. Kortól és nemtől függetlenül alkalmazható, ám minden esetben fontos a megfelelő szakorvosi konzultáció, mert csak így lehet biztonságos és személyre szabott a beavatkozás!

Mely testrészeken alkalmazható hialuronsavas ráncfeltöltés?

A hialuronsavas feltöltés gyakorlatilag a test bármely területén alkalmazható, azonban fő alkalmazási területe az arc. Ide tartozik a homlok, az orca területe, a szem alatti karikák, a szemöldök közötti és a száj körüli ráncok, valamint a nyak és a dekoltázs feltöltése is.

Mennyire biztonságos a hialuronsavas ráncfeltöltés?

A beavatkozás biztonságos és természetes, az arc legtöbb területén alkalmazható. A hialuronsavas ráncfeltöltés mindössze 15-20 percig tart, és azonnal látható eredménnyel jár. Ideális körülmények között a feltöltést követően jelentkező apróbb kellemetlenségek is legkésőbb 48 órán belül teljesen elmúlnak.

Lehetnek-e mellékhatásai a hialuronavas ráncfeltöltésnek?

Mellékhatások egy ilyen jellegű ráncfeltöltés során nagyon ritkán fordulnak elő. Ha meg is történik, annak rendszerint a bőr reakciójához van köze, amely az adott anyagra reagál. Ilyenkor a szóban forgó felület bepirosodhat, vagy kisebb duzzanat jöhet itt létre, ez jellemzően 48 órán belül elmúlik.

Ha bármi egyebet tapasztalsz, vagy nem múlnak el a tünetek, mindenféleképpen fordulj orvoshoz!

Hogyan készülj fel a beavatkozásra?

Mivel a hialuronsavas ráncfeltöltés nem műtéti beavatkozás, ezáltal nem igényel sem komolyabb felkészülést az érintett részéről. Alapvetően a gyógyulási idő is minimális, így bármelyik hétköznapon gond nélkül elvégezhető.

Hogyan zajlik a beavatkozás?

Egy nagyon egyszerű, rutinbeavatkozásról van szó. A hialuronsavas ráncfeltöltést minden esetben egy konzultáció előzi meg, ahol egy szakorvos megfelelően felméri a páciens helyzetét, bőre állapotát, igényeit. Tudnia kell többek között azt is, hogy volt-e már korábban arcfiatalító beavatkozása. Ezt követően javaslatot tesz az egyéni, személyre szabott kezelésre. Maga az eljárás gyors és minimális fájdalommal jár, körülbelül 15-20 percet vesz igénybe az egész. Az érintett terület fertőtlenítését követően helyi érzéstelenítés történik, a hialuronsavas feltöltőanyagot pedig egy vékony tűvel vagy kanüllel juttatják a bőrbe.

Hialuronsavas ráncfeltöltés előtte-utána

Ha kell érzéstelenítés, akkor sima vagy altatás?

Mindössze helyi érzéstelenítés történik a feltöltés előtt. Az egész eljárás minimális időt vesz igénybe, a beavatkozást követően pedig azonnal visszatérhetsz a megszokott mindennapokhoz.

Mennyire fájdalmas a hialuronsavas ráncfeltöltés?

A helyi érzéstelenítést követően nem jár komoly fájdalommal a beavatkozás, később enyhe kellemetlenség tapasztalható, amely nagyon hamar, legfeljebb 2 nap alatt elmúlik.

Mire kell figyelni a beavatkozás után?

Bár nem műtéti eljárásról van szó, van néhány olyan dolog amire ajánlott figyelmet fordítani a hialuronsavas ráncfeltöltést követően néhány napig. Fontos, hogy ne tedd ki a bőrt fokozott napsütésnek, de a szolárium és a szauna használata sem javasolt. A száj környékét is érintő kezelések esetén a túl hideg vagy túl meleg ételek, italok fogyasztása nem ajánlott egy ideig.

Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?

A bőrduzzanat, az enyhe kipirosodás, a nyomásérzékenység, minimális fájdalom, bevérzés a beszúrási pontokon és az adott terület átmeneti bekeményedése teljesen normális a ráncfeltöltést követően. Ezek rendszerint 24 órán belül, de legfeljebb 2 nap elteltével teljesen megszűnnek.

Milyen eredmény várható, és meddig tart a kívánt hatás?

Kisimulnak a ráncok, “kinyílik” a tekintet, összességében fiatalosabb, élettel telibb lesz arcod. A hialuronsavas ráncfeltöltés hatása azonnal látható az eljárást követően, az eredmény azonban nem életre szóló. A hialuronsav természetes anyag, ami 9-14 hónap alatt bomlik le teljesen a szervezetünkben, utána visszaáll a bőr eredeti állapota, és újabb beavatkozásra lehet szükség, szakorvosi konzultációt követően.

Hialuronsavas ráncfeltöltés előtte-utána

Hogyan alakulnak a hialuronsavas ráncfeltöltés árak?

A hialuronsavas ráncfeltöltés árát rendszerint a hatóanyag mennyiségétől teszik függővé, vagyis főként az dönti el, mennyibe fog kerülni, hogy hány milliliter hialuronsavra van szükség a várt eredmény elérése érdekében. 1 ml töltőanyag 120.000 Ft körül mozog, de egy halványabb ránc, például szarkaláb feltöltéséhez ennek töredéke is elég. A szükséges mennyiség az érintett területtől és arcbőr állapotától is függ, amellyel kapcsolatban a beavatkozást megelőző konzultációk kaphatsz pontosabb információkat.

Milyen alternatívák léteznek?

 • Krémek és arcpakolások: Egy bizonyos ideig segítenek csökkenteni a ráncokat, hidratálni a bőrt, ám az idővel nem tudják felvenni a versenyt, és az arc mindenféleképpen veszít majd telítettségéből.
 • Smink: A sminkkel ügyesen el lehet fedni a kisebb ráncokat, bőrhibákat, de bizonyára te is tisztában vagy azzal, hogy ez csak eltakar, de nem tüntet el semmit. Ahogy lemosod, fény derül a titkokra.
 • Kémiai hámlasztás: A kémiai hámlasztás a bőrre felvitt savas oldattal eltávolítja a sérült, felső rétegeket, ami így ragyogóbb arcszínt tár fel, segít csökkenteni a napfoltokat, és a ráncokat. Mélyebb ráncok esetén nem használ, de az enyhébb vonalakat csökkentheti, vagy akár teljesen el is tüntetheti.
 • Microneedling: A mikroneedling kezelések, különösen azok, amelyek rádiófrekvenciás energiával működnek, fokozzák a kollagén termelését, így az arcod regenerációját, ami által kisimulhatnak az enyhébb ráncok.
 • Ráncfeltöltés: A ráncfeltöltés során nem csak hialuronsavat, hanem saját zsírt, kollagént, vagy más anyagot is fecskendezhetnek a bőröd alá, amivel akár a mélyebb ráncok is eltüntethetőek.
 • Arcplasztika: Az arcplasztika komolyabb beavatkozás, ami nem csak a ráncoktól, hanem a felesleges, megereszkedett bőrttől is segít megszabadulni.

További alternatívák a hialuronsavas ráncfeltöltésre

Milyen tévhitek terjengenek a hialuronsavas ráncfeltöltéssel kapcsolatban?

A hialuronsav kiürülése után mélyebbek lesznek a ráncok.

Attól, hogy a befecskendezett anyag néhány hónap elteltével távozik a szervezetből, a meglévő ráncok nem válnak mélyebbé, maximum az előtte-utána kontraszt lehet feltűnőbb, illetve az idő is múlik közben.

Terhesség vagy szoptatás alatt is el lehet végezni a hialuronsavas ráncfeltöltést, mivel természetes anyag.

Bár valóban természetes anyagról van szó, az ilyen jellegű beavatkozások terhesség és szoptatás ideje alatt nem javasoltak.

A hialuronsavas ráncfeltöltés ugyanaz, mint a botox kezelés.

A ráncfeltöltés a statikus ráncok eltüntetésére, míg a botox kezelés a dinamikus ráncok kezelésére alkalmas. Az utóbbiakat az izmok mozgása hozza létre, míg az előbbire a gravitáció hat, a bőr víztartalmának és rugalmasságának csökkenése okozza.

Fontos számunkra, hogy független döntéshozó portálként a kiválasztott beavatkozásod előtt megfelelő tájékoztatást és információt biztosítsunk a számodra. Amennyiben kérdésed van az adott kezeléssel kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal! Regisztrálj oldalunkra az előtte-utána fotókért!

További információk

matud.iif.hu - Balázs Endre kutatóorvos és a hialuronan sikertörténete

ncbi.nlm.nih.gov - Hyaluronacid (Hialuronsav)

health.harvard.edu - The hype on hyaluronic acid (Felhajtás a hialuronsav körül)

Előnyök

 • A hialuronsavas ráncfeltöltés eredménye azonnal látható.
 • A hialuronsavas ráncfeltöltés a bőrből hiányzó vízmennyiséget pótolja külső forrásból.
 • A bőrbe kerülő anyag szépen beilleszkedik a környező szövetekbe, és ellátja természetes funkcióját.
 • Természetesen anyagról van szó, amely nem okoz semmiféle allergiás reakciót.
 • Mivel a szervezet számára ismerős az anyag, nem gyullad be, nem fog viszketni, a szúrások nyoma pedig nagyon hamar teljesen eltűnik.
 • A bejuttatott hialuronsav kitölti a rendelkezésre álló teret, kisimítva a ráncokat, és ezáltal feszessé téve az arcbőrt.

Hátrányok

 • A hialuronsavas ráncfeltöltés hatása nem tart örökké, egy idő után visszaáll a bőr eredeti állapota. 9-14 hónap alatt bomlik le teljesen a szervezetben.
 • Van, akinek a szervezete nagyon gyorsan és könnyen lebontja a beadott hialuronsavas készítményt, náluk az eredmény rövidebb ideig látható.
 • A tűszúrások mentén előfordulhatnak apróbb bevérzések vagy duzzanatok, amelyek általában 1-2 nap alatt maguktól elmúlnak, de adott esetben több ideig is tarthatnak.
 • Előfordulhat, hogy a szúrásnyomok gyógyulását követően még talál javítanivalót a páciens az arcán, ezt minimális mennyiséggel még idejében lehet korrigálni egy-két héten belül.

Orvosok

Összes (24)

Klinikák

Összes (16)