Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Mellplasztikai beavatkozások: útmutató a választáshoz

  • 217 db előtte-utána fotó
  • 19 db orvosok
  • 3 db klinikák
  • 17 db értékelés
  • 942.921 Ft átlagár
  • 0 db alternatívák

Milyen mellplasztikai beavatkozások vannak?

A mellplasztika egy gyakori eljárás a nők körében. Annak, hogy sok hölgy dönt a mellplasztika mellett több oka is lehet: a háttérben állhatnak egészségügyi okok és esztétikai motiváció is.

A mellplasztika magába foglalja az összes olyan mellplasztikai beavatkozást, amely a mellel kapcsolatos, legyen szó mellnagyobbításról, mellkisebbítésről, mellfelvarrásról, mellrekonstrukciós műtétről vagy a mellkorrekcióról.

Mellnagyobbítás

Ez az eljárás még mindig napjaink legkelendőbb mellplasztikai beavatkozása. Azoknak való, akik szeretnék növelni mellük méretét és alakítanának a formáján. A beavatkozást többféle módszerrel is el lehet végezni, annak függvényében, hogy a páciens milyen eredményre vágyik, és az milyen eljárással valósítható meg.

Kinek való, szükséges ez az eljárást?

Ez a beavatkozás annak a páciensnek ajánlott, aki nem elégedett melleinek méretével, formájával, vagy egészségügyi okokból szükséges pótolni a mell mirigyállományát.

Mikor nem ajánlott?

Ez a plasztikai beavatkozás egy hosszú távú döntés, így abban az esetben nem ajánlott, ha nem vagy biztos abban, hogy valóban nagyobb melleket szeretnél.

Hogyan kell felkészülni a beavatkozásra?Minden mellnagyobbító műtétet egy konzultáció előz meg a plasztikai sebésszel, ahol felmérésre kerül a páciens egészségügyi állapota, és az, hogy milyen eredményre vágyik. Ehhez fontos, hogy felkészülten érkezz! Ebben segít, ha sok előtte-utána fotót nézel a beavatkozásról.

A műtét előtt bizonyos vizsgálatok elvégzésére is szükség lesz, erről azonban orvosod tájékoztatni fog.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagyni a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását, és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

Mivel, milyen anyagokkal, eljárásokkal, hogyan történik a beavatkozás?

A beavatkozást el lehet végezni mellimplantátumok vagy saját testzsír beültetésének segítségével.

Az implantátum segítségével nem csak a mell mérete növekszik, de formálni is lehet akár kerekebbre, de azoknak sem kell megijedni, akik a természetes formákat kedvelik, mivel számos implantátum méret és forma létezik annak érdekében, hogy minden páciens esetében személyre szabottan végezhessék el a mellnagyobbítást.

Az implantátumok alternatívája a saját zsírral történő mellnagyobbítás, melynek megvannak a saját maga korlátai, de bizonyos mértékig kiválthatja az implantátumokat. Saját zsír mellbe történő beültetése során zsírleszívással felesleges zsírt távolítanak el egy másik területről /általában hasról, combról vagy csípőről/, amely egy tisztító folyamat után átültetésre kerül a mellekbe. Ennek előnye, hogy saját szövet felhasználásával kerül megnagyobbításra a mell, miközben más területről el lehet tüntetni a felesleges zsírpárnákat. Hátránya azonban az, hogy nem lehet vele olya hatékonyságú eredményt elérni, mint mellimplantátummal.

Mennyi a lábadozási idő?

Bármelyik technikát választod, a beavatkozás után lehetőség szerint 2 hét szabadságot érdemes kivenni. Ha a munkád során aktívan használnod kell a kezeidet /például ha körmös, vagy fodrász vagy/, akkor 1 hónapot mindenképp pihenj a mellnagyobbításod után.

A gyógyulási idő során 6 hétig éjjel-nappal sportmelltartót kell hordj, és ezalatt az idő alatt víz és extrém melegség /például: szauna/ nem megengedett, ezért nyaralást vagy wellness pihenést ne erre az időszakra tervezd.

Hosszú séták azonban megengedettek, számítógép, monitor előtt dolgozhat, viszont arra kell készülj, hogy a szokásosnál hamarabb el fogsz fáradni, ezért több pihenésre lesz szükséged.

Milyen lehet a beavatkozás várható eredménye?

A beavatkozás végleges eredményének beállása függ a választott eljárástól, de általánosságban elmondható, hogy a műtétet követően 6-9 hónap múlva tekinthető majd véglegesnek, de vannak kivételes esetek, amikor még ezután is kis százalékban formálódhat az eredmény.

Mellplasztika előtte-utána fotó

Milyen skálán mozog a beavatkozás ára? Mi befolyásolja az árat?

A beavatkozás ára nagyon eltérő lehet. Általában 900.000 - 1.600.000 Ft között mozog az ára. Többnyire a választott mellnagyobbítási eljárástól, a sebész gyakorlottságától és árazási politikájától függ az ár. Amennyiben könnyített súlyú mellimpantátumot választasz a beavatkozáshoz, úgy a beavatkozás ára meghaladhatja a fent említett összeget.

Részletek a mellnagyobbítási beavatkozásról ⟶

Mellimplantátumok

Mellimplantátumokat a mell megnagyobbítására és formázására használják. Egyaránt használható esztétikai és helyreállító, gyógyító céllal.

Kinek való, szükséges ez az eljárást?

Ez a beavatkozás annak a páciensnek ajánlott, aki nem elégedett melleinek méretével, formájával, vagy egészségügyi okokból szükséges pótolni a mell mirigyállományát, és egy tartós és biztonságos módját választanák a mellnagyobbításnak.

Mikor nem ajánlott?

Ez a mellplasztikai beavatkozás egy hosszú távú döntés, így abban az esetben nem ajánlott, ha nem vagy biztos abban, hogy valóban nagyobb melleket szeretnél. Illetve, ha egy-két éven belül gyermeket szeretnél vállalni, mivel a szülés és szoptatás hatására 50% esélyed van, hogy korrekciózni kell a műtéti eredményt az esztétikai változások miatt.

Mellplasztika előtte-utána fotó

Hogyan kell felkészülni a beavatkozásra?

A műtétet egy konzultáció előz meg a plasztikai sebésszel, ahol felmérésre kerül a páciens egészségügyi állapota, és az, hogy milyen eredményre vágyik. Ehhez fontos, hogy felkészülten érkezz! Ebben segít, ha sok előtte-utána fotót nézel a beavatkozásról.

A műtét előtt bizonyos vizsgálatok elvégzésére is szükség lesz, erről azonban orvosod tájékoztatni fog.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagyni a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását, és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

Mivel, milyen anyagokkal, eljárásokkal, hogyan történik a beavatkozás?

Magyarországon leginkább szilikon implantátumokat használnak mellnagyobbításhoz, de létezik sóoldattal töltött implantátum is, melyet behelyezés után töltenek meg sóoldattal. Ezek az implantátumok orvosi szilikonból vannak, és orvosi segédeszközként vannak nyilvántartva.

Mellimplantátumok: szilikon vagy sóoldatos

Az implantátumok Magyarországon kerek és anatómiai formában érhetőek el. Az anatómiai implantátummal egy természetesebb eredményű mellnagyobbítás érhető el. Minden implantátum több méretben, magasságban és textúrával kapható.

Vannak sima felületű és texturált felületű implantátumok. Jelenleg a sima és a nano textúráltságú implantátumok használata a javasolt.

Pár éve Magyarországon is elérhető a könnyített mellimplantátum, melyeket nagy méretű implantátum beültetése esetén javasolják.

Mellimplantátum méretek

Az implantátumokat minden esetben az orvosod szerzi be a műtéthez, mivel ezeknek a szállításuk és tárolásuk előírásokhoz van kötve.

A mellimplantátumokat 3 helyre lehet behelyezni: mirigyállományba, félig izom alá és teljesen izom alá, esetleg izom tok alá. Ez utóbbit ritkábban használják és csak indokolt esetben. A plasztikai sebészed javasolni fogja az elhelyezési technikát, az elképzelésednek és az anatomiád ismeretében.

Mellimplantátum behelyezési technikák

Mennyi a lábadozási idő?

A beavatkozás után általában két hét pihenő javasolt, azonban a teljes gyógyulási idő ennél hosszabb. A beavatkozás után speciális kompressziós vagy sport melltartót kell hordj, és körülbelül 6-10 hétig kerülnöd kell a megerőltető fizikai tevékenységet, beleértve a sportolást is.

Milyen hosszú az élettartama?A szilikon implantátumok biztonságos megoldást nyújtanak a mellnagyobbításhoz, melyeket csak akkor kell cserélni, ha valami probléma van velük, de már nem kötelező 10 évente cserélni őket. A mellimplantátumokat akkor kell cserélni, ha kiszakadtak, megrepedtek vagy esztétikai okokból viselőjük nagyobbat vagy más formájút szeretne.

Milyen lehet a beavatkozás várható eredménye?

A mellek méretének változása azonnal látható lesz, azonban az időbe telik, mire az új mell véglegesen megformálódik, és a beáll a szövetek feszessége. Ez a folyamat körülbelül 6 hónapig tart.

Milyen skálán mozog a beavatkozás ára? Mi befolyásolja az árat?

Az árak Magyarországon tartalmazzák a teljes műtéti költségeket, és csak egy-két orvos listázza ki ezeket a tételeket külön. Egy pár implantátum ára 180.000-650.000 Ft közé tehető, de a teljes beavatkozás ára 900.000-1.600.000 Ft közé tehető. Az ár csak abban az esetben magasabb, ha könnyített súlyú mellimplantátum mellett döntesz.

Részletek a mellimplantátumokról ⟶

Mellnagyobbítás saját zsírral

Ez a mellplasztikai beavatkozás elsősorban azoknak való, akik természetes módon és mértékben szeretnék növelni a mellük méretét. Saját zsírral 1, maximum 1,5 kosár mérettel nagyobbíthatóak meg a mellek egy beavatkozás során. Ez mindig függ attól, hogy mennyi zsír áll rendelkezésre, amit természetesen kizárólag csak az adott páciensről lehet leszívni, akibe vissza is töltik. Illetve, hogy mekkora úgynevezett felvevő képessége van a mellének, és mennyi zsír tölthető bele anélkül, hogy nagyon feszüljön az eredmény. Ez azért fontos, mert a leszívott zsírsejteket visszatöltés után a test felismeri, és elkezdi táplálni, hogy ne pusztuljanak el, viszont ha a zsírsejtek nagy nyomás alá vannak helyezve, akkor ez nem tud létrejönni és a zsírsejtek elhalnak és felszívódnak.

Kinek való, szükséges ez az eljárást?

Ez a beavatkozás annak a páciensnek ajánlott, aki nem elégedett melleinek méretével, formájával, vagy egészségügyi okokból szükséges pótolni a mell mirigyállományát, és ezt természetes módon szeretné elvégeztetni, és egyúttal megszabadulna felesleges zsírpárnáitó.

Mikor nem ajánlott?

Ez a plasztikai beavatkozás egy hosszú távú döntés, így abban az esetben nem ajánlott, ha nem vagy biztos abban, hogy valóban nagyobb melleket szeretnél.

Ezzel a mellplasztikai beavatkozással kizárólag természetes eredmény érhető el. A mellek formáját csak bizonyos mértékig lehet formázni, gömbölyded kerek dekoltázs csak kis mellek esetén érhető el. Ez a beavatkozás nem javasolt abban az esetben, ha kerek, gömbölyű és nagyobb melleket szeretnél.

Hogyan kell felkészülni a beavatkozásra?A beavatkozást egy konzultáció előz meg a plasztikai sebésszel, ahol felmérésre kerül a páciens egészségügyi állapota, és az, hogy milyen eredményre vágyik. Ebben segít, ha sok előtte-utána fotót nézel a beavatkozásról.

A műtét előtt bizonyos vizsgálatok elvégzésére is szükség lesz, erről azonban orvosod tájékoztatni fog.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagyni a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását, és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

Mivel, milyen anyagokkal, eljárásokkal, hogyan történik a beavatkozás?

Ez a mellplasztikai beavatkozás háromlépésből áll. Először leszívják a felesleges zsírt a kívánt területről, amely történhet a combból, hasból, fenékből vagy hátból is. Ezt a hagyományos zsírleszívás útján végzik el. Ezután a leszívott zsírt megtisztítják, végül átültetik egy vékony kanül segítségével a mell rétegeibe, és szétoszlatják.

Mellplasztika előtte-utána fotó

Mennyi a lábadozási idő?

A beavatkozás után laza melltartót kell viselned, hogy a melleket ne érje nyomás. A zsírleszívás területén kompressziós ruhát kell hordj 6 hétig, hogy a bőr szépen vissza tapadjon, és ne legyen hullámos.

A sajátzsíros mellplasztikai beavatkozás után nagy fájdalomra nem kell számítani. A melleid érzkenyek lehetnek, a leszívott zsír területén nyugalmi fájdalmad nem lesz, de mozgásra fájhat, bizsreghet, belenyilalhat. A melleiden nem kell számítanod metszésekre. de a zsírleszívás helyén igen, ami területenként körülbelül 0,5-1 cm-es metszéseket jelent.

Milyen lehet a beavatkozás várható eredménye?A beavatkozás után egyből nagyobbnak tűnhetnek a melleid, azonban ez részben a duzzanatnak is köszönhető. Ahonnan leszívásra kerül a zsír, ott is duzzadt lesz a terület, azonban már látható a test karcsúbb kontúrjai.

Az átültetett zsírsejtek csak 60-70%-a tud megtapadni az új helyén. Az eredmény függ attól, hogy mennyire kíméletesen végezték a zsírsejtek átültetését, és hogy mennyire fogadja be a szervezet a zsírszövetet. Ezért az orvosod minden esetben túl töltést csinál, számítva a felszívódásra. A beültetett zsír hosszú távon megmarad, viszont ugyanúgy fog viselkedni, mint amúgy a zsírsejteid: fogyás esetén csökken a méretük, hízás esetén növekednek.

Sajnos van rá esély, hogy több zsír szívódik fel, mint amire számítasz, és amennyi az optimális lenne. Ebben az esetben meg lehet ismételni a beavatkozást. Általában a műtétet követő 3-4. hónapban lehet azt mondhatni, hogy beállt a beavatkozás eredménye, és további csökkenésre nem kell számítani.

Milyen skálán mozog a beavatkozás ára? Mi befolyásolja az árat?

Ennek a beavatkozásnak kicsivel magasabb az ára, mint a sima mellnagyobbításnak, mert a zsírleszívás költsége még terheli a beavatkozás árát, amely 1.200.000-1.900.000 Ft közé tehető.

Részletek a mellnagyobbítás saját zsírral beavatkozásról ⟶

Mellkisebbítés

A nők többsége nagy vagy nagyobb mellekre vágyik, de vannak azok a nők, akik tudják milyen érzés természetesen nagy mellekkel élni. Fiatal kor után a nagy mellek megereszkednek, elveszítik üde tartásukat, és nehézségeket okoznak az öltözködésben a sportban és a mindennapi tevékenységekben is olykor, nem beszélve a káros egészségügyi hatásokról is, mint például a kórós nyak- és hátfájásról. Akiknek ezek már súlyos problémát okoznak, dönthetnek a mellkisebbítés mellett.

Kinek való, szükséges ez az eljárást?

Erre a mellplasztikai beavatkozásra azoknak a pácienseknek van szüksége, akik úgy érzik túl nagy mellekkel rendelkeznek, és ezek /kóros hát- vagy nyakfájás, korlátozott mozgás, kényelmetlenség sportoláskor, megfelelő ruházat megtalálása/ károsan befolyásolják egészségüket és hétköznapjaikat.

Mikor nem ajánlott?

Ez a plasztikai beavatkozás egy hosszú távú döntés, így abban az esetben nem ajánlott, ha nem vagy biztos abban, hogy valóban a túl nagyméretű melleid okozzák a problémáidat.

A beavatkozást szülés előtt nem érdemes megcsináltatni, amennyiben be nem látható időn belül nem szeretnél gyermeket, és a melleid mérete frusztrál, belevághatsz a műtétbe, de tudnod kell, hogy egy terhesség és szoptatás alatt végbemenő változás miatt korrekcióra lehet szükséged.

Hogyan kell felkészülni a beavatkozásra?A beavatkozást egy konzultáció előz meg a plasztikai sebésszel, ahol felmérésre kerül a páciens egészségügyi állapota, és az, hogy milyen eredményre vágyik. Ehhez fontos, hogy felkészülten érkezz! Ebben segít, ha sok előtte-utána fotót nézel a beavatkozásról.

A műtét előtt bizonyos vizsgálatok elvégzésére is szükség lesz, erről azonban orvosod tájékoztatni fog.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagyni a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását, és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

Mivel, milyen anyagokkal, eljárásokkal, hogyan történik a beavatkozás?

A mellek mérete biztonsággal csökkenthető és pozícióba helyezhető egy 3-4 órás műtét során. A melleken metszéseket ejtenek a mellbimbó körül, melynek egyben meg is határozzák új helyét, és a mellbimbótól lefelé az áthajlási redőig és az áthajlási redőben. Ezt hívják fordított T metszésnek.

A mellek méretét mindig a páciens elképzelései szerint csökkentik. Lehet drasztikus csökkentést kérni, de lehet csak egy-két mérettel is kissebbíttetni a melleket.

A mellkisebbítés folyamata

Mennyi a lábadozási idő?

A beavatkozás a páciensek beszámolása szerint egy közepesen fájdalmas műtét, mely az első hét után teljesen elviselhető. Mivel az emlőszövet a műtét során jelentős mértékben változik, hat hónap vagy akár egy év telik el, amíg minden duzzanat elmúlik, és a végső eredmények láthatóak lesznek.

Milyen lehet a beavatkozás várható eredménye?

A beavatkozás eredménye a gyógyulás után végleges, de a műtét nem állítja meg a természetes öregedési folyamatot, így a melleid ugyan úgy ereszkedni fognak, csak kevésbé gyorsan, mivel könnyebbek lettek a mellkisebbítés során.

A műtét eredményeképpen a melleid kisebbek, feszesebbek lesznek, és a mellbimbód mérete is csökkeni fog. Abban az esetben, ha ez indokolt, ez a műtét részét képzi.

A mellbimbóudvar kisebbítés folyamata

Hegeid mindenféleképpen lesznek, melyekkel meg kell barátkoznod, mert ugyan halványulni fognak az idő során, de teljesen eltűnni csak az esetek nagyon kis százalékában tudnak.

Milyen skálán mozog a beavatkozás ára? Mi befolyásolja az árat?

A mellkisebbítés ára 600.000-1.600.000 Ft között mozog. A nagy különbség azt jelzi, hogy mennyi időt kell az orvosnak eltölteni a műtőben.

Részletek a mellkissebbítés beavatkozásról ⟶

Mellfelvarrás

A kor előrehaladtával melleink megereszkedhetnek, de gyakran már egészen fiatalon a bőr kötőszövetének gyengesége következtében, illetve genetikai okok miatt is kialakulhatnak a lógó emlők. Sokszor a hirtelen súlyingadozás,illetve a terhességet befolyásoló tényezők miatt lazulnak meg a mellek.

A mellfelvarrás a megereszkedett mellek felemelése céljából eltávolítja és összehúzza a felesleges szöveteket, valamint újrapozícionálja a mellbimbót és a bimbóudvart. A mellfelvarrás a leggyakoribb mellplasztikai beavatkozások közé tartozik.

Kinek való, szükséges ez az eljárást?

Ez a mellplasztikai beavatkozás azoknak a pácienseknek nyújt megoldást, akik nem elégedettek mellük feszességével. A mellek megereszkedésének több fajtája van.Van, amikor a mellek szépek maradnak mert a mellbimbó előre néz és van amikor a mellbimbó lefelé néz és a megereszkedés sokkal zavaróbb.

A megereszkedett mell fokozatai

Mikor nem ajánlott?

A beavatkozás nem ajánlott, ha a közeljövőben, 1-2 éven belül gyermeket tervezel, mert nagy valószínűséggel a terhesség és szoptatás miatt beállt változások után újabb korrekcióra lehet szükséged. Továbbá abban az esetben sem ajánlott a műtét ha a testsúlyodból több, mint 5 kg-ot szeretnél fogyni.

Hogyan kell felkészülni a beavatkozásra?A beavatkozást egy konzultáció előz meg a plasztikai sebésszel, ahol felmérésre kerül a páciens egészségügyi állapota, és az, hogy milyen eredményre vágyik. Ehhez fontos, hogy felkészülten érkezz! Ebben segít, ha sok előtte-utána fotót nézel a beavatkozásról..

A műtét előtt bizonyos vizsgálatok elvégzésére is szükség lesz, erről azonban orvosod tájékoztatni fog.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagyni a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását, és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

Mellplasztika előtte-utána fotó

Mivel, milyen anyagokkal, eljárásokkal, hogyan történik a beavatkozás?

A beavatkozásnak a 3 legelterjedtebb típusa:

  1. Mellbimbó körüli metszéssel: ezzel a módszerrel minimálisan lehet megemelni a melleket körülbelül 1-1,5 centiméterrel.
  2. Le jour, más néven nyalóka technika: ekkor a mellbimbó körül és lefelé az áthajlási redőig lesznek hegek.
  3. Fordított T technika: ilyenkor csak úgy, mint a le journál és továbbá az áthajlási redőben is ejtik a metszést.
A mellfelvarrás hegei

A sebész a fentebb leírt módszerek egyikét fogja választani, ami azt jelenti, hogy meghatározzák a mellbimbód új pozícióját, eltávolítják a felesleges bőrt, varratokkal rétegzik a mélyebb szöveteket, csökkentik a mellbimbóudvarok méretét, majd öltésekkel lezárják a műtéti bemetszéseket.

Mellfelvarrás nyalókaheggel

Mennyi a lábadozási idő?

Ez egy nem túl fájdalmas beavatkozás. Az első 3-4 nap kellemetlen, mert a mellek feszülnek és fáradékonyabb is lehet. Fájdalomcsillapítóval könnyen átvészelhető ez az időszak. A műtét után 1 hétig érdemes otthon maradni és pihenni. Fizikai aktivitást nem igénylő munka a 2. héten már végezhető, könnyű fizikai munka esetén a 3. hétig várni kell, és erős fizikai munka esetében csak a műtétet követő 6. héten kerülethet sor.

Sport melltartót az első 6 hétben kötelező hordani, és nem megengedett a fürdőzés a szauna és a testmozgás sem. Ez alól kivételt képez a séta, azt akár hosszan is lehet.

Milyen lehet a beavatkozás várható eredménye?A metszések mentén hegek keletkeznek, melyek a műtétet követő egy évben rózsaszín-pirosas színűek. Ezek majd szépen lassan halványodnak, de sajnos teljes mértékben nagyon ritka esetben tűnnek el a hegek. A műtét után a mellek feszesek és gömbölyűek. Körülbelül 3 hónap elteltével állnak be a helyükre. A mell felső részéről a duzzanatok lassan leapadnak és a mell felveszi természetes, lágy esésű formáját. Ezután a mellfelvarrás eredménye végleges és hosszantartó, de a természetes öregedési folyamat ebben az esetben sem állítható meg a műtéttel, így ahogy telik az idő, és a test öregszik, a mellek is szépen lassan újra megereszkednek.

Milyen skálán mozog a beavatkozás ára? Mi befolyásolja az árat?

A műtét ára eltérő, 650.000-1.400.000 Ft között mozog, ami függ az orvos tapasztalatától a műtét hosszától.

Részletek a mellfelvarrás beavatkozásról ⟶

Mellfelvarrás implantátummal

Az implantátumokkal történő mellfelvarrás növeli és formálja az öregedés, a terhesség vagy a jelentős fogyás miatt megváltozott melleket. A kombinációs eljárás javítja a mell általános alakját és méretét, helyreállítja az egyensúlyt és fiatalos melleket eredményez.

Kinek való, szükséges ez az eljárást?

Azoknak a pácienseknek való ez a beavatkozás, akik szeretnének nagyobb melleket, de olyan mértékben meg van ereszkedve a mellük, amin már egy implantálás nem segít, és valamelyik felvarrási típussal esztétikusabb eredmény érhető el.

Mikor nem ajánlott?

A beavatkozás nem ajánlott, ha a 1-2 éven belül gyereket szeretnél válllalni vagy több mint 5 kg-ot veszíteni a testsúlyodból, továbbá, ha nem vagy benne biztos hogy meg tudsz barátkozni a hegekkel, melyek a műtéttel járnak.

Hogyan kell felkészülni a beavatkozásra?A beavatkozást egy konzultáció előz meg a plasztikai sebésszel, ahol felmérésre kerül a páciens egészségügyi állapota, és az, hogy milyen eredményre vágyik. Ehhez fontos, hogy felkészülten érkezz! Ebben segít, ha sok előtte-utána fotót nézel a beavatkozásról.

A műtét előtt bizonyos vizsgálatok elvégzésére is szükség lesz, erről azonban orvosod tájékoztatni fog.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagyni a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását, és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

Mivel, milyen anyagokkal, eljárásokkal, hogyan történik a beavatkozás?

Ez egy kombinált műtét, melyben a megereszkedett melleket megfeszítik, a mellbimbóknak meghatározzák az ideális helyét, a felesleges bőrt eltávolítják, és közben implantátumot helyeznek be a mirigyállományba félig vagy teljesen izom alá, indokolt esetben izomtok alá.

A hegek helye és mértéke a megereszkedett bőrmennyiségtől függ, akár csak egy sima mellfelvarrásnál. Amennyiben nem metszenek az áthajlási redőben, úgy az orvos az ejtett metszésekből ülteti be az implantátumokat, így az implantálás miatt általában újabb hegeket nem szoktak ejteni.

Mellplasztika előtte-utána fotó

Mennyi a lábadozási idő?

A műtét utáni időszak nem fájdalmasabb, mintha csak implantátumot ültettek volna be, és ugyan azokat az előírásokat kell követni mint a mellnagyobbítás és a mellfelvarrás esetén, tehát az első két hétben érdemes otthon maradni és pihenni, könnyű fizikai munka esetén 4 hét szabadságot kell kivenni, erős fizikai munka esetén akár 3 hónapot is ki kell hagyni a munkából, annak érdekében hogy az eredmény hosszú távon szép maradjon.

Milyen lehet a beavatkozás várható eredménye?Azonnal nagyobb teltséget és kisebb megereszkedést fogsz látni. Néha a mellek első látásra magasabban lesznek, mint amikor beállnak a helyükre. Az eredmények általában tartósak, de ne feltételezd, hogy állandók lesznek! A nagy mellek a jövőben megereszkedhetnek, és a hízás befolyásolhatja a mell méretét, alakját.

Milyen skálán mozog a beavatkozás ára? Mi befolyásolja az árat?

Ennek a mellplasztikai műtétnek az ára 1.200.000 Ft-tól egészen 2.100.000 Ft-ig terjedhet. Az ár függ a sebész tapasztalatától és a műtét hosszától. Egy esetben lehet még magasabb az ár, ha a beültetett implantátum könnyített súlyú.

Részletek a mellfelvarrás implantátummal beavatkozásról ⟶

Mellplasztika GYIK

Lehet-e mellplasztika után repülni? Ha igen mikortól? - Természetesen igen, miután ezt az orvos jóváhagyja. A mellplasztika után egy éjszakát a klinikán kell tölteni másnap haza mehet a páciens. Azt javasoljuk, hogy leghamarabb a mellplasztikát követő 3. vagy 4. napon szálljon repülőgépre a páciens.

Szoptatás után mikor lehet mellplasztikai beavatkozáson átesni? - Az utolsó szoptatást követően 6 hónapot meg kell várni, mire a páciens mellplasztikára vállalkozik.

Mennyi idő egy mellplasztika? - A mellplasztika ideje sok mindentől függ, az orvos gyakorlottságtól, az anatómiai felépítéstől és a műtét típusától is. Egy egyszerű implantátum behelyezés átlagosan 60 perc, egy mellfelvarrás 2-3,5 óra közé esik de egy komplikáltabb mellkisebbítés akor 4-5 órán keresztül is eltarthat.

Mellplasztika után mikor lehet dolgozni menni? - Ez attól függ hogy milyen munkát kell végezni. Irodai munka végezhető a 2. hét után. Könnyed fizikai munkát a 4. hét után javasolt végezni, erős fizikai munkát a mellplasztikát követő 12. hét után javasolt.

Hány éves kortól lehet mellplasztikai beavatkozást végeztetni? - Magyarországon 18. életévét betöltött személy végeztethet mellplasztikát, egy-egy kivételes esetben szülői engedéllyel az orvos elvégezheti a mellplasztikát amennyiben az javasolt.

Mennyire fáj a mellplasztika? - Amennyiben a mellplasztika során implantátumot ültetnek be és azt teljesen vagy részlegesen izom alá helyezik, akkor a mellplasztika az első 3-4 napban erős fájdalommal jár, melyet lehet csillapítani fájdalomcsillapítókkal. A mellfelvarrás és mellkisebbítés esetén a páciensek enyhébb jól kezelhető fájdalomról számolnak be.

Eltűnnek a hegek? - Nem, sajnos a hegek az esetek többségében szépen gyógyulnak, de teljesen eltűnni nem tudnak. Vannak olyan esetek, amikor alig láthatóan gyógyulnak, de ez a ritkább.

Mikortól sportolhatok? - 6 hétig nem ajánlott egyik mellplasztika után sem sportolni. Utána fokozatosan érdemes visszatérni a sportba, és természetesen nem egyből a mell területét terhelve. A plasztikaesztetika.hu azt javasolja, hogy mellplasztika után a melleket a 12. után terheljük.

Milyen vizsgálatokra van szükség mellplasztika előtt? - Mint minden altatásos műtéthez, ebben az esetben is vizsgálatok szükségesek. Kell egy nagyrutin, ami egy vérkép és egy vizeletvizsgálat, továbbá egy mellkas röntgen, egy EKG és egy mellvizsgálat szükséges. Az utóbbi kortól függően, 37 év alatt mell ultrahang, afelett mammográfiai vizsgálat.

Lehet helyi érzéstelenítésben mellplasztikát végezni? - Nem, az esetek döntő többségében a mellplasztikát altatásban végzik, egy egy kisebb korrekció kivétel ezalól.

Forgalmazó

Orvosok

Összes (19)