Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Állfeltöltés

 • 30 db előtte-utána fotó
 • 14 db orvosok
 • 7 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Az állfeltöltés egy olyan műtét nélküli eljárás, amely megváltoztatja az áll méretét és kontúrját, továbbá képes az állkapocs korrekciójára. Az állimplantátum-műtét alternatívája, ami egy ideiglenes, dermális töltőanyag bőr alatti lágy szövetekbe való beinjektálásával jobban kihangsúlyozza a kevésbé karakteres állat.

Emellett kiegyensúlyozottá teszi az arcvonásokat, megszünteti az aránytalanságokat, kisimítja a ráncokat, kitölti az esetleges sérülés okozta hegeket, és korrigálja a kettős áll által okozott diszharmóniát az arc és a nyak között.

Az áll feltöltés egy népszerű eljárás azok körében, akik nincsenek megelégedve az oldalprofiljukkal, illetve szimmetrikusabb arcszerkezetre vágynak. A végeredmény a legtöbb esetben egy erőteljesebb állkapocsvonal, mely fiatalos és arányos állvonalat hoz létre.

Mivel egy plasztikai sebészeti eljárásról beszélünk, fontos kihangsúlyozni, hogy áll feltöltést csak és kizárólag megfelelő végzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakorvos végezhet. Tájékozódj az oldal alján található plasztikai sebészekről!

Milyen töltőanyagokat használnak áll feltöltéshez?

A töltőanyagoknak többféle típusa is létezik, melyet használnak többek között állfeltöltéshez is. Hogy pontosan melyik típus kerül befecskendezésre, függ az elérni kívánt céltól, az esetleges allergiáktól és a plasztikai sebész véleményétől is.

Hialuronsavas töltőanyagok

A leggyakrabban alkalmazott állfeltöltő-anyagok a hialuronsavas injekciók. Ezek átmeneti megoldást nyújtanak a kezelni kívánt problémára. Általában 6-12 hónapig tartanak attól függően, hogy mennyi töltőanyag került injektálásra.

A plasztikai sebészek előszeretettel ajánlják a hialuronsavas töltőanyagokat azoknak, akik először végeznének állfeltöltést.

Kálcium-hidroxilapatit

Egy másik igen népszerű töltőanyag a kálcium-hidroxilapatit, ami szintén egy ideiglenes megoldásnak számít. Hatása kb. 12 hónapig tart, de bizonyos pácienseknél ez akár 18 hónap is lehet. Felhasználása nagyban hasonlít a hialuronsavas készítményekhez, így elsősorban a plasztikai sebész döntése, hogy melyik típust alkalmazza.

Ugyanakkor egy 2013-as tanulmány megállapította, hogy a kálcium-hidroxilapatit töltőanyaggal végzett áll feltöltéseknél volt a legmagasabb a szövődmények aránya más anyagokhoz képest. Igaz, még így is 3% alatt maradt ez a szám.

Egyéb töltőanyagok

Bizonyos esetekben akár saját zsír-transzferrel is végrehajtható az állfeltöltés, azonban ezt önmagában nem szokták javasolni a sebészek. Általában akkor használnak saját zsírbetöltést az orvosok, amikor az arc vagy a test különböző pontjaira is történik beinjektálás. Ilyenkor egy bizonyos mennyiség az állkapocs környékére is injektálható. Hatása tartósnak minősül, akár éveken keresztül is kitarthat.

Ritkán, de használják még áll feltöltéshez a Sculptra nevű poly-L-tejsav alapú töltőanyagot is. Hatása akár 18-24 hónapon keresztül is kitarthat.

Előnyök

 • Az áll feltöltés nem invazív eljárás (vagyis nem műtéti, így elkerülhetjük a műtét utáni időszakot jellemző kellemetlenségeket is). Eredménye azonnal látható.
 • Az eljárást végző szakember a kívánt eredményt figyelembe véve egyénre szabottan határozza meg a töltőanyag bejuttatásának helyét és mennyiségét – legyen az akár finomabb, akár méretesebb beavatkozás –, és ami nagyon fontos, hogy az eredményt bármikor korrigálni lehet.
 • Az állfeltöltés valójában egy ideiglenes megoldás azok számára, akik még nem állnak készen a tartós eredményt hozó implantátum beültetésére, vagy azoknak, akik fontolgatják a műtétet, de előbb szeretnék kipróbálni az új megjelenést.
 • A töltőanyagok olcsóbbak, mint az áll implantátumok.
 • Ha nem tetszik a hialuronsav alapú töltőanyag eredménye, akkor az visszafordítható. A hialuronsav ugyanis oldható egy olyan enzimmel, ami a saját szervezetünkben is megtalálható, de idővel magától is lebontja a szervezet.
 • Ezzel az eljárással nem csak az állcsúcson lehet változtatni, de az áll ívét is hozzáigazíthatjuk a tökéletes eredmény érdekében.
 • Az állfeltöltés javíthatja az áll megjelenéséből vagy méretéből fakadó önbizalomhiányt.

Hátrányok

 • A töltőanyagok legfeljebb egy-két évig tartanak, így a megszokott külső megjelenés megőrzéséhez további kezelésre lesz szükség. Ahhoz tehát, hogy megőrizzük új külsőnket, ez állandó kiadást jelent, amivel hosszútávon érdemes tervezni.
 • A technika ugyanúgy befolyásolja az eredményt, mint maga a töltőanyag. A dermális töltőanyag kezelésének mérlegelésekor feltétlenül keress egy nagy tapasztalattal rendelkező szakembert, aki személyre szabott ajánlásokat tehet Neked!
 • Az FDA határozottan javasolja, hogy kerüljük a szilikoninjekciókat, amelyek súlyos komplikációkkal járhatnak, és rendkívül nehezen távolíthatók el.
 • A nem szakember által elvégzett beavatkozások veszélyesek lehetnek, amivel akár maradandó károsodások is kialakulhatnak.
 • Mint minden plasztikai sebészeti beavatkozás, úgy az áll feltöltés is szövődményekkel jár. Bizonyos esetekben allergiás reakciók is kialakulhatnak.

Áll feltöltés szövődményei

Ahogy minden plasztikai sebészeti beavatkozásnak, úgy az állfeltöltés is okozhat szövődményeket.

Pácienstől függ, hogy az alábbi szövődmények egyáltalán jelentkeznek és ha igen, a beavatkozás után pontosan mikor.

 • átmeneti diszkomfort-érzet
 • duzzanat
 • vörösség
 • viszketés
 • véraláfutás
 • érzékenység
 • aknék
 • fertőzés
 • allergiás reakciók
 • bőrcsomók kialakulása
 • aszimmetria
 • hegesedés
 • töltőanyag elvándorlás (arc egyéb pontjaira)
 • bőrnekrózis (szövethalál)
 • vakság

A beavatkozás utáni gyógyulás nagyban függ a kiinduló állapottól, a páciens kórtörténetétől, a várt eredményektől és az egyéni tényezőktől is. Fontos hangsúlyozni, hogy a felépülést nem lehet és nem is szabad sürgetni, ez mindenkinél eltérő lehet.

Gyakori kérdések az áll feltöltésről

Az állfeltöltés egy népszerű eljárásnak számít azon nők és férfiak körében, akik határozott állkapocs-kontúrra vágynak. Az aszimmetrikus arc sok esetben az áll formájából és méretéből adódik, így ilyen problémák esetén is jó megoldást nyújthat a beavatkozás.

Ezen felül az állfeltöltés azoknak a pácienseknek is javasolt, akik:

 • kerekebb arcot szeretnének
 • az életkor előrehaladtával megjelenő „megereszkedett állat” szeretnék javítani
 • határozatlan állkapocsvonallal rendelkeznek
 • elégedetlenek az álluk alakjával
 • elégedetlenek az oldalprofiljukkal
 • korábbi sérüléseket, műtéti hegeket szeretnék eltűntetni

Az áll feltöltés biztonságosnak mondható eljárás, de a töltőanyag és az eljárás kockázata, illetve azok mellékhatásai anyagonként és egyénenként változók lehetnek.

A már említett duzzanat, véraláfutás és érzékenység várható mellékhatásain túl a töltőanyag-szövődmények nem gyakoriak.

A nagyon ritkán (0,05%) előforduló legsúlyosabb szövődmény az érrendszer elzáródása. Ilyenkor a töltőanyag bejut az érbe és elzárja azt. Ez bőrnekrózishoz (szöveti halál), stroke-hoz és látásvesztéshez vezethet. Ha a kezelést követően súlyos fájdalom, zsibbadás, látásváltozás vagy agyvérzés jelei mutatkoznak, azonnal értesíteni kell a szolgáltatót. Ebben az esetben azonnali kezelésre van szükség, amely során egy oldóanyagot juttatnak be a kezelt területre, így megakadályozva a hosszútávú szövődményeket.

Először a szakember megvizsgálja az arcvonásaidat, és megbeszélitek a beavatkozás céljait.

Következő lépésként meghatározza, hogy milyen mennyiségű töltőanyagra lesz szükség az elvárt eredmény eléréséhez, és javaslatot tesz a használni kívánt feltöltőanyag típusára. Ezt követően határozza meg a költségeket.

Ha első alkalommal történik az állfeltöltés, a jól bevált átlagos mennyiségű és minőségű anyaggal zajlik a kezelés. A kezelés kezdetén megtisztítják a bőrt, és érzéstelenítő krémet alkalmaznak.

Ezután a töltőanyag-injekciókat az áll és az állkapocs különböző pontjaiba helyezik. A területet masszázzsal stimulálják, hogy a használt anyagok és a terület jól formálódjanak.

A teljes eljárás általában 20-30 percet vesz igénybe, attól függően, hogy mennyi töltőanyag bejuttatására van szükség.

Minimális kellemetlenségként enyhe nyomásérzést tapasztalhatsz az injekció beadásakor, de ez nem lehet fájdalmas.

Az injekció beadásának helyén enyhe duzzanat, érzékenység és véraláfutás keletkezhet. Ezek a tünetek általában néhány napon belül elmúlnak, de egyeseknél néha ez hosszabb időt vesz igénybe.

A beavatkozást követő 24–48 órában javasolt kerülni a megerőltető tevékenységeket.

Kerülni kell az állra történő nyomásgyakorlást, hogy ne mozduljon el a töltőanyag.

Amint a töltőanyag leülepedett és beépült a lágy szövetekbe, nem kell tartani attól, hogy elvándorol.

A töltőanyag-befecskendezések azonnali eredményt nyújtanak, ezért is népszerűek.

Közvetlenül a kezelést követően valószínűleg a kelleténél nagyobbnak tűnik a feltöltött rész, de ez csak a természetes duzzanat eredménye, ami néhány napon belül teljesen elmúlik.

A végső eredmény néhány héten belül alakul ki.

Az eredményt természetesen nagyban befolyásolja a kezelő orvos technikája, a páciens anatómia adottságai és a szervezet reakciója.

A legtöbb töltőanyag legfeljebb egy-két évig tart, amíg a szervezetben természetes úton metabolizálódik. Természetesen ez egyénfüggő, hiszen minden szervezet esetében más-más idő alatt oldódik fel a töltőanyag.

Az áll feltöltés ára a befecskendezett töltőanyag típusától, a szükséges fecskendők számától, a szolgáltató tapasztalatától és a beavatkozás helyétől függ. Átlagosan 1 ml anyag 100 000 Ft-ba kerül.

Ha az állnagyobbítás eredményét hosszútávon kívánod fenntartani, akkor egy állandó állimplantátum (átlagban 600 000 Ft) költséghatékonyabb lehet. De az állfeltöltéssel kipróbálhatod a töltőanyagokat, megtapasztalhatod a várható eredményt, és ha elégedett vagy, akkor már az eredmény ismeretében megoldható implantátummal a korrekció.

Az áll állománybővítése és a szebb állkapocsvonal különféle eljárásokkal érhető el, az arc anatómiájától és a konkrét céloktól függően.

Az állimplantátum eredményezi a leginkább látható változást. A műtéten elhelyezett állandó szilikon vagy Gore-Tex implantátum növeli az áll méretét és kinyúlását.

A Botulinum toxin neurotoxin, az injekciózás másik típusa arckontúrt hozhat létre az áll és az állkapocs környékén is. Noha nem töltőanyag, az idő múlásával ellazítja a masszőrizmokat, amelyek az állkapcsot az arccsonttal összekötik. Ez keskenyebb alsó archoz vezet.

Bizonyos esetekben – különösen a kettős áll esetében – a zsírcsökkentés lehet a legjobb módszer az állkapocs vonalának javításához. A zsír csökkenthető mind műtéti, mind nem sebészeti úton. Az állcsont-zsírleszívás során a plasztikai sebész egy kanülnek nevezett kis csövön keresztül kiszívja a felesleges zsírt. Ennek lehetőségei a Kybella- és a CoolSculpting-kezelés. Az injektált Kybella feloldja a zsírt egy természetes enzimmel, míg a CoolMini-kezelés aplikátort használ a zsírsejtek fagyasztására és elpusztítására kriolipolízis útján.

Ha az alsó arcán laza, megrekedt bőr van, amely lágyítja az állkapocs vonalát, akkor a bőr meghúzása lehet a megoldás, és a plasztikai sebész eltávolítja a felesleges bőrt (pl. mini arcplasztika vagy teljes arcplasztika). A Thermage és az Ultherapy energiaalapú kezelésekkel hőt továbbítanak a bőr felszíne alatt annak érdekében, hogy serkentsék a megnövekedett kollagéntermelést és megszilárdítsák a kezelt területet.

Mielőtt bármelyik eljárást kiválasztanád, feltétlenül konzultálj egy tapasztalt plasztikai sebésszel vagy dermatológussal, aki felméri az arcod adottságait, felállítja a diagnózist, és akivel megbeszélheted az elvárásaidat! Ennek alapján ajánlja a számodra legmegfelelőbb eljárást, hogy elérd az optimális eredményt.

Orvosok, akik végeznek áll feltöltést

Összes (14)