Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Állfeltöltés

 • 6 db előtte-utána fotó
 • 10 db orvosok
 • 6 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Az állfeltöltés olyan műtét nélküli eljárás, amely az állnagyobbítást és az állkapocs korrekcióját teszi lehetővé. Az állimplantátum-műtét alternatívája, ami egy ideiglenes, dermális töltőanyag bőr alatti lágy szövetekbe való beinjektálásával jobban kihangsúlyozza a kevésbé karakteres állat.

Emellett kiegyensúlyozottá teszi az arcvonásokat, megszünteti az aránytalanságokat, kisimítja a ráncokat, kitölti az esetleges sérülés okozta hegeket, és korrigálja a kettős áll által okozott diszharmóniát az arc és a nyak között.

Előnyök

 • Az állfeltöltése nem invazív eljárás (vagyis nem műtéti, így elkerülhetjük a műtét utáni időszakot jellemző kellemetlenségeket is). Eredménye azonnal látható.
 • Az eljárást végző szakember a kívánt eredményt figyelembe véve egyénre szabottan határozza meg a töltőanyag bejuttatásának helyét és mennyiségét – legyen az akár finomabb, akár méretesebb beavatkozás –, és ami nagyon fontos, hogy az eredményt bármikor korrigálni lehet.
 • Az állfeltöltés valójában egy ideiglenes megoldás azok számára, akik még nem állnak készen a tartós eredményt hozó implantátum beültetésére, vagy azoknak, akik fontolgatják a műtétet, de előbb szeretnék kipróbálni az új megjelenést.
 • A töltőanyagok olcsóbbak, mint az állimplantátumok vagy az állzsírleszívás.
 • Ha nem tetszik a hialuronsav alapú töltőanyag eredménye, akkor az visszafordítható. A hialuronsav ugyanis oldható egy olyan enzimmel, ami a saját szervezetünkben is megtalálható, de idővel magától is lebontja a szervezet.
 • Ezzel az eljárással nem csak az állcsúcson lehet változtatni, de az áll ívét is hozzáigazíthatjuk a tökéletes eredmény érdekében.

Hátrányok

 • A töltőanyagok csak egy-két évig tartanak, így a megszokott külső megjelenés megőrzéséhez további kezelésre lesz szükség. Ahhoz tehát, hogy megőrizzük új külsőnket, ez állandó kiadást jelent, amivel hosszútávon érdemes tervezni.
 • A technika ugyanúgy befolyásolja az eredményt, mint maga a töltőanyag. A dermális töltőanyag kezelésének mérlegelésekor feltétlenül keress egy nagy tapasztalattal rendelkező szakembert, aki személyre szabott ajánlásokat tehet Neked!
 • Az FDA határozottan javasolja, hogy kerüljük az állandó szilikoninjekciókat, amelyek súlyos komplikációkkal járhatnak, és rendkívül nehezen távolíthatók el.

Kérdések-válaszok

Az állfeltöltés biztonságosnak mondható eljárás, de a töltőanyag és az eljárás kockázata, illetve azok mellékhatásai anyagonként és egyénenként változók lehetnek.

A már említett duzzanat, véraláfutás és érzékenység várható mellékhatásain túl a töltőanyag-szövődmények nem gyakoriak.

A nagyon ritkán (0,05%) előforduló legsúlyosabb szövődmény az érrendszer elzáródása. Ilyenkor a töltőanyag bejut az érbe és elzárja. Ez bőrnekrózishoz (szöveti halál), stroke-hoz és látásvesztéshez vezethet. Ha a kezelést követően súlyos fájdalom, zsibbadás, látásváltozás vagy agyvérzés jelei mutatkoznak, azonnal értesíteni kell a szolgáltatót. Ebben az esetben azonnali kezelésre van szükség, amely során egy oldóanyagot juttatnak be a kezelt területre, így megakadályozva a hosszútávú szövődményeket.

Először a szakember megvizsgálja az arcvonásaidat, és megbeszélitek a beavatkozás céljait.

Következő lépésként meghatározza, hogy milyen mennyiségű töltőanyagra lesz szükség az elvárt eredmény eléréséhez, és javaslatot tesz a használni kívánt feltöltőanyag típusára. Ezt követően határozza meg a költségeket.

Ha első alkalommal történik az állfeltöltés, a jól bevált átlagos mennyiségű és minőségű anyaggal zajlik a kezelés. A kezelés kezdetén megtisztítják a bőrt, és érzéstelenítő krémet alkalmaznak.

Ezután a töltőanyag-injekciókat az áll és az állkapocs különböző pontjaiba helyezik. A területet masszázzsal stimulálják, hogy a használt anyagok és a terület jól formálódjanak.

A teljes eljárás általában 20-30 percet vesz igénybe, attól függően, hogy mennyi töltőanyag bejuttatására van szükség.

Minimális kellemetlenségként enyhe nyomásérzést tapasztalhatsz az injekció beadásakor, de ez nem lehet fájdalmas.

Az injekció beadásának helyén enyhe duzzanat, érzékenység és véraláfutás keletkezhet. Ezek a tünetek általában néhány napon belül elmúlnak, de egyeseknél néha ez hosszabb időt vesz igénybe.

A beavatkozást követő 24–48 órában javasolt kerülni a megerőltető tevékenységeket.

Kerülni kell az állra történő nyomásgyakorlást, hogy ne mozduljon el a töltőanyag.

Amint a töltőanyag leülepedett és beépült a lágy szövetekbe, nem kell tartani attól, hogy elmozdul.

A töltőanyag-befecskendezések azonnali eredményt nyújtanak, ezért is népszerűek.

Közvetlenül a kezelést követően valószínűleg a kelleténél nagyobbnak tűnik a feltöltött rész, de ez csak a természetes duzzanat eredménye, ami néhány napon belül teljesen elmúlik.

A végső eredmény néhány héten belül alakul ki.

Az eredményt természetesen nagyban befolyásolja a szolgáltató technikája, a páciens anatómia adottságai és a szervezet reakciója.

A legtöbb töltőanyag egy-két évig tart, amíg a szervezetben természetes úton metabolizálódik. Természetesen ez egyénfüggő, hiszen minden szervezet esetében más-más idő alatt oldódik fel a töltőanyag.

Az áll állománybővítése és a szebb állkapocsvonal különféle eljárásokkal érhető el, az arc anatómiájától és a konkrét céloktól függően.

Az állimplantátum eredményezi a leginkább látható változást. A műtéten elhelyezett állandó szilikon vagy Gore-Tex implantátum növeli az áll méretét és kinyúlását.

A Botulinum toxin neurotoxin, az injekciózás másik típusa arckontúrt hozhat létre az áll és az állkapocs környékén is. Noha nem töltőanyag, az idő múlásával ellazítja a masszőrizmokat, amelyek az állkapcsot az arccsonttal összekötik. Ez keskenyebb alsó archoz vezet.

Bizonyos esetekben – különösen a kettős áll esetében – a zsírcsökkentés lehet a legjobb módszer a állkapocs vonalának javításához. A zsír csökkenthető mind műtéti, mind nem sebészeti úton. Az állcsont-zsírleszívás során a plasztikai sebész egy kanülnek nevezett kis csövön keresztül kiszívja a felesleges zsírt. Ennek lehetőségei a Kybella- és a CoolSculpting-kezelés. Az injektált Kybella feloldja a zsírt egy természetes enzimmel, míg a CoolMini-kezelés aplikátort használ a zsírsejtek fagyasztására és elpusztítására kriolipolízis útján.

Ha az alsó arcán laza, megrekedt bőr van, amely lágyítja az állkapocs vonalát, akkor a bőr meghúzása lehet a megoldás, és a plasztikai sebész eltávolítja a felesleges bőrt. A Thermage és az Ultherapy energiaalapú kezelésekkel hőt továbbítanak a bőr felszíne alatt annak érdekében, hogy serkentsék a megnövekedett kollagéntermelést és megszilárdítsák a kezelt területet.

Mielőtt bármelyik eljárást kiválasztanád, feltétlenül konzultálj egy tapasztalt plasztikai sebésszel vagy dermatológussal, aki felméri az arcod adottságait, felállítja a diagnózist, és akivel megbeszélheted az elvárásaidat! Ennek alapján ajánlja a számodra legmegfelelőbb eljárást, hogy elérd az optimális eredményt.

Az állfeltöltés költsége a befecskendezett töltőanyag típusától, a szükséges fecskendők számától, a szolgáltató tapasztalatától és a beavatkozás helyétől függ. Átlagosan 1 ml anyag 100 000 Ft-ba kerül.

Ha az állnagyobbítás eredményét hosszútávon kívánod fenntartani, akkor egy állandó állimplantátum (átlagban 600 000 Ft) költséghatékonyabb lehet. De az állfeltöltéssel kipróbálhatod a töltőanyagokat, megtapasztalhatod a várható eredményt, és ha elégedett vagy, akkor már az eredmény ismeretében megoldható implantátummal a korrekció.