Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Szájfeltöltés: árak, módszerek, beavatkozások menete, tartósság

 • 189 db előtte-utána fotó
 • 33 db orvosok
 • 13 db klinikák
 • 3 db értékelés
 • 116.000 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Szinte minden nő telt ajkakról álmodik, és nem véletlenül. Az arc szépségéhez és arányosságához elengedhetetlenek a dús ajkak, amit nem csak az urak, de a hölgyek nagy kedvence is. Az száj méretét és formáját elsősorban a genetika határozza meg, de köszönhetően a modern orvosi technikának, ma már szinte bárki gyönyörűen telt ajkakra tehet szert. Mit érdemes tudni a szájfeltöltésről

Kinek ajánlott megoldás a szájfeltöltés?

A szájfeltöltés széles körben elérhető az emberek számára, így mondhatni mindenki kedvére dönthet arról, hogy szeretne-e ilyen jellegű változtatást az arcán. Ennek ellenére elsősorban azoknak ideális ez az eljárás, akik nem szeretnének komolyabb, esetleg fájdalmas orvosi beavatkozást végeztetni, és vállalni a hosszú lábadozási időt, mégis dúsabb ajkak vágynak.

Nem csak akkor tökéletes választás, ha tartasz a műtétektől, hanem akkor is, ha már másnapra látványos változást szeretnél elérni. Többféle töltőanyag közül választhatsz, így többféle eredményt is elérhetsz, de erről a folytatásban olvashatsz még tovább.

A szájfeltöltés azok számára is megoldást jelenthet, akik szeretnék csökkenteni az ajkak körül jelentkező apró ráncokat. A feltöltést követően elképesztően gyorsan kisimulnak a mikroráncok, aminek köszönhetően az arc fiatalosabbá és feszesebbé válhat.

Mindenkin el lehet végezni ezt a beavatkozást?

Alapvetően az ajakfeltöltés, legyen szó bármilyen töltőanyagról, nem jelent különösebb kockázatot. A feltöltés során használt anyagok teljes mértékben biztonságosak, amennyiben azt ellenőrzött körülmények között, megfelelő orvosi létesítményben juttatják be. Bárki dönthet úgy, hogy teltebb ajkakat szeretne!

Sokakban felmerül azonban a kérdés, mi az a legfiatalabb kor, amikor ajánlott, vagy engedélyezett a feltöltés. Alapvetően ez esetben is az ismert törvényi szabályozások érvényesek, vagyis kiskorú esetében a szülői beleegyezés nélkülözhetetlen. Ennek ellenére mi azt gondoljuk, hogy nem érdemes kapkodni, a nagykorúvá válásig érdemes átgondolni a döntést, még akkor is, ha bizonyos esetekben nem egy élethosszig tartó döntésről van szó. Az életkort tekintve felső határ nincsen, itt az észszerűség szab csupán határt. Mi úgy gondoljuk, hogy ha idősebb korban is még él benned a vágy a dús ajkakért, akkor keress fel bátran egy szakembert!

Mint bármilyen más beavatkozás esetében, itt is lehetnek bizonyos kivételek, amelyekkel jobb tisztában lenni, mielőtt belevágnál, ezért is fontos, hogy valóban megbízható klinikát, szakértőt válassz, aki felhívja a figyelmedet az esetleges kockázatokra és ellenjavallatokra.

Hogyan készülj a beavatkozásra?

Semmilyen előkészület nem szükséges. Az érkezést követően ki kell töltened egy beleegyező nyilatkozatot, majd néhány perc múlva már élvezheted már az új ajkaid látványát!

Mennyire fájdalmas a beavatkozás?

A kezelés inkább nevezhető kellemetlennek, mint fájdalmasnak. Csupán néhány tűszúrást jelent, és már gyönyörködhetsz is a csodaszép dús ajkaidban.

Milyen szájfeltöltési módszerek vannak?

Szájfeltöltés hialuronsavval

Kezdjük a legismertebb módszerrel, a hialuronsavval. Népszerűségének több oka is van. Az egyik, hogy tartóssága időhöz kötött, vagyis a hónapok múlásával az anyag felszívódik, az ajkak pedig eredeti állapotukba rendeződnek vissza. Ez ugyan első hallásra nem tűnhet különösen jó meggyőző érvnek, de kitűnő választás azok számára, akik első alkalommal szánják rá magukat a változásra. Így jelentősebb kockázat, vagy hosszútávú elköteleződés nélkül próbálhatják ki, hogyan alakulna megjelenésük dúsabb ajkakkal.

A másik érv a hialuronsav mellett, hogy halmazállapotának köszönhetően remekül illeszkedik az őt körülvevő szövetekhez, így csomómentes, természetes hatás érhető el vele. A hialuronsav sokak számára jelenthet megoldást!

Szájfeltöltés hialuronsavval

Nézd meg interjúvideónkat: Hialruonsav, mint varázsszer - Dr. Szomolai Eszter válaszol

Szájfeltöltés szilikonnal

A szilikon sokkal tömörebb anyag mint a hialuronsav, így tartósabb eredményt lehet vele elérni. Szintetikus anyag lévén ez nem szívódik fel, így hosszú évek múltán is változatlanul telt ajkaknak örvendhetsz.

Hátránya, hogy sokkal nagyobb odafigyelést igényel, mind a beavatkozás során, mind pedig az azt követő gyógyulási időszakban. A szilikon könnyen csomóssá válhat, így egyenetlen lehet az eredmény. Ennek elkerüléséhez nélkülözhetetlen a szakszerű feltöltés, és az orvosi utasítások pontos betartása a beavatkozást követően. És természetesen a legfontosabb, amit nem győzünk hangsúlyozni minden beavatkozásnál: csak akkor érhetsz el jó eredményt, ha kiváló szakembert választasz, aki pontosan tudja, mit csinál!

szilikonos szájfeltöltés azok számára ajánlott, akik úgy érzik tartós eredményt várnak, és egészen biztosan tudják, hogy az elkészült feltöltés illeszkedni fog arcuk vonalaihoz.

Saját zsíros szájfeltöltés

A saját zsíros szájfeltöltés az egyik legtermészetesebb módja az ajakfeltöltésnek. Különösen kedvelik azok, akik nem szeretnének idegen anyagot fecskendezni szervezetükbe.

Legtöbbször a comb belső feléből, illetve a hasi tájékról veszik a zsírszöveteket, amit egy speciális eljárást követően juttatnak az ajkakba. Az eredmény tartóssági idejét tekintve egészen hosszú, és természetes anyag lévén szinte teljesen biztonságos.

A saját zsíros ajakfeltöltés hátránya, hogy maga az eljárás jóval hosszabb ideig tart, 1-2 óra is lehet. Ez elsőre soknak hangzik, azonban gondolj bele, hogy egy fodrásznál is eltöltesz ennyi időt – miközben hatása sokkal hamarabb elmúlik:)

Melyik megoldást válaszd?

Összegyűjtöttünk neked néhány szempontot, amelyeket figyelembe véve könnyebb lesz eldönteni, hogy melyik módszer az ideális számodra.

Ez lesz az első szájfeltöltésed?

Ha igen, akkor érdemes a hialuronsavas megoldást választanod. Így „tesztelheted” a várható megjelenést anélkül, hogy különösebben hosszú időt kellene az orvosnál töltened, és elköteleződnöd sem kell hosszabb időre.

Az eredmény körülbelül egy fél év alatt csökkenni fog, így ha nem tetszik, viszonylag hamar visszaáll az arcod természetes formája.

Ha már volt ajakfeltöltésed, ugorj a következő kérdésre:)

Milyen gyorsan szeretnél eredményt?

A műtéti megoldásokkal és a műtét utáni gyógyulási idővel szembeállítva mindhárom szájfeltöltési módszer viszonylag gyorsnak tekinthető. Természetesen, ha szeretnéd, hogy az eredmény hibátlan és gyönyörű legyen, a feltöltést követő napokban itt is szükséges néhány óvintézkedést betartanod, amikről később olvashatsz még. A hialuronsavas és szilikonos felöltések esetén a végleges eredmény napokkal később jelentkezik, addig óvni kell az ajkakat a nyomástól, és más külső behatásoktól.

Csak természetes módon tudod elképzelni az ajakdúsítást?

Ha erre a kérdésre a válaszod, igen, akkor a saját zsírral történő feltöltés a neked való. Ahogy azt korábban is írtuk, itt nem kerül semmilyen idegen anyag a szervezetedbe, ami egyébként a gyógyulási időre is előnyös hat. Akár pár nap alatt elérhető a végleges és biztonságos eredmény.

Szájfeltöltés előtte-utána

Mennyi időt szánsz a feltöltésre/feltöltésekre?

Tudjuk, hogy milyen nehéz időt szakítani magadra a rohanó hétköznapokban. Ha olyan megoldást keresel, ami a lehető legkevesebb időt igényel, akkor a szilikonos ajakfeltöltés a neked való – ezt ráadásul nem is kell olyan gyakran megismételni. Ha belefér, hogy körülbelül félévente egy 20 perces feltöltésre elmenj, akkor a hialuronsavas ajakfeltöltést is ideális lehet számodra. A leginkább időigényes eljárás a saját zsírral történő dúsítás, ami alkalmanként akár másfél órát is igénybe vehet.

Hogyan zajlik az ajkak feltöltése?

A szájfeltöltés jóval egyszerűbb, mint a műtéti úton történő ajakfeltöltés, de itt is érdemes néhány dologra odafigyelni mind az egészséged, mind a szépséged érdekében.

1. Felkészülés

Leginkább a saját zsíros feltöltés az, ami előzetes felkészülést igényel, itt a feltöltés előtt érzéstelenítenek, majd a comb vagy a has tájékáról kinyerik a szükséges zsírmennyiséget. Ezután a kapott zsírt felkészítik az implantálásra, végül végrehajtják magát a feltöltést.

A hialuronsavas és a szilikonos feltöltés előtt nincsenek különösebb előkészületek, csak egy előzetes konzultáció a feltöltést végző szakemberrel.

2. Érzéstelenítés

Maga az ajakfeltöltés nem nevezhető kifejezetten fájdalmasnak, csak egy kicsit kellemetlen. Annak érdekében, hogy a lehető legkisebb kényelmetlenség érjen, helyi érzéstelenítővel fogják kezelni a felületet, így szinte semmit nem fogsz érezni.

3. Töltőanyag bevitele

Miután a szakember meggyőződött arról, hogy az érzéstelenítés hatott, néhány apró tűszúrás segítségével egyenletesen eloszlatja a kiválasztott töltőanyagot. Az alapanyag jellegétől függően ez 20 perctől másfél óráig tarthat. Az eljárás viszonylag gyors, és nem jelent szinte semmilyen komolyabb kockázatot.

4. Utókezelés

A tökéletes eredmény elérése nem csak a befecskendezésen, de az azt követő orvosi utasítások betartásán is múlik. Nem kell bonyolult dolgokra gondolnod, csupán néhány ésszerű javallat betartásáról van szó. Ilyen, hogy kerülni kell az ajkak nyomását, túlzott nyalogatását, és gondoskodni kell a megfelelő ápolásról is. Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz.

Mennyire tartós megoldás a szájfeltöltés?

Az eredmény elsősorban a választott töltőanyagon múlik, a szájfeltöltés tartóssága fél év, vagy akár annál hosszabb idő is lehet. Az alapanyag összetételén túl egyéni jellemzők is befolyásolhatják a tartósságot, például az egyén szervezetének sajátosságai, valamint immunrendszerének állapota.

Számít az is, hogy a páciens követi-e az utókezelésre vonatkozó utasításokat, vagy sem. Alapvetően azonban elmondható, hogy szembeállítva a várható kellemetlenségeket és a kapott eredményt, bármilyen típusú feltöltést is választasz, sokáig élvezheted a gyönyörűen és érzékien dús ajkaidat.

A kérdésre a választ tehát rendkívül összetett, de egy részletes konzultáció nagymértékben segíthet megadni a megfelelő válaszokat. Már csak ki kell választanod, hogy melyik eljárást szeretnéd, és bele is vághatsz!

Szájfeltöltés előtte-utána

Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?

Az első néhány napban óvni kell az ajkakat bármilyen mechanikai nyomástól, ami azt is jelenti, hogy a csókolózást ebben az időszakban mellőzni kell. Az első egy hét elteltével a feltöltés már fixálódik, így fokozatosan visszatérhetsz a régi kerékvágásba.

Hogyan alakulnak a szájfeltöltés árak?

Az árak tekintetében igen széles a paletta. Mivel senki sem szeretne feleslegesen pénzt kidobni, teljesen természetes, hogy a lehető legjobb ár-érték arányú szolgáltatást szeretnéd kapni. Bármennyire vonzónak is tűnik azonban egy hihetetlen olcsó ajánlat, érdemes utánanézni, hogy az adott szolgáltató megbízható orvosi háttérrel rendelkezik-e. Egy rosszul sikerült ajakfeltöltés ugyan kímélheti a pénztárcádat, de az önbecsülésedre komoly terhet rakhat.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a legdrágább ajánlat a legbiztonságosabb, csupán arra szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy a tájékozódás nagyon fontos. Mindig figyelj oda, hogy valóban hozzáértő, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvost válassz, aki megbízható klinikán dolgozik. Mindenféleképpen kell, hogy legyen egy első konzultáció, ahol az orvos tudásáról, és a rendelő felszereltségéről, higiéniájáról is meggyőződhetsz. Fontos, hogy mindent elmondjanak, minden kérdésedre tudjanak válaszolni. Végül, de nem utolsósorban ellenőrizd a referenciákat, kérj előtte-utána képeket!

Reméljük segített neked ez a cikkünk. Keress minket bátran a kérdéseiddel, mi pedig mindent megválaszoljuk, hogy a legtökéletesebb megoldást találhasd meg!

További információk

plasztikaesztétika.hu - 5 megválaszolt kérdés a hialuronsavas ajakfeltöltésről, hogy maximálisan tájékozott legyél

plasztikaesztétika.hu - 5+1 előny, ami a hialuronsavas ajakfeltöltés mellett szól

webmd.com - Lip Augmentation (Száfeltöltés)

Előnyök

 • Azonnali eredményt kapsz, komolyabb egészségügyi beavatkozás nélkül.
 • Többféle töltőanyag közül választhatsz, így az eredmény is teljesen testreszabható.
 • Csak apró kellemetlenséggel jár a beavatkozás.
 • Nincs szükség komolyabb előkészületekre.
 • Nem kell tartani a hosszú felépülési időtől, csupán néhány óvintézkedést kell betartani a gyógyulási időszakban.
 • Kedvező áron elérhető a beavatkozás.

Hátrányok

 • Néhány hónap múlva a befecskendezett anyag felszívódik, a kívánt eredmény eltűnik és a kezelést rendszeresen meg kell ismételni.
 • Ha nem megbízható helyre mész, nem elég tapasztalt a szakember, a rosszul sikerült feltöltést nehéz javítani.
 • Saját zsírral történő feltöltésnél egy kicsit nagyobb kellemetlenségre kell számítani.

Orvosok

Összes (33)