Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Hasplasztika: árak, beavatkozások, képek, eredmények, felépülés

 • 62 db előtte-utána fotó
 • 21 db orvosok
 • 9 db klinikák
 • 28 db értékelés
 • 750.730 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A hasplasztika olyan műtéti eljárás, melynek során eltávolítják a felesleges bőrt és zsírt, visszaállítják eredeti pozíciójukba az egyenes hasizmokat, ami a has körvonalainak újraformálását jelenti. Hagyományos (más néven teljes) hasplasztika esetén a sebész általában eltávolítja a felesleges zsírt, vagy a megereszkedett bőrt a köldök felett és alatt, majd szorosan meghúzza a fennmaradó bőrt. Utóbbi esetében a szétnyílt hasizmokat is összevarrja. Az eljárás hatására a hasad feszes és lapos lesz.

A derék és a csípők formálása érdekében sokan a zsírleszívás mellett döntenek. Ez egy kisebb eljárás, azonban az orvosi körökben máig vitás kérdés, hogy a beavatkozásnak a hasplasztika előtt, alatt vagy után kell-e megtörténnie.

Az eljárás elsősorban a nők körében népszerű, különösen szülést követően, vagy jelentős súlyvesztés után. Gyakran kombinálják a hasplasztikát az egyeneshasizom- rostok hosszanti szétválásának korrigálásával, hogy az egyenes hasizmot újra összehozzák. Ezt kiegészítheti a kötényhas eltávolítás, annak érdekében, hogy a jelentős fogyás utáni lógó bőrt is eltűntessék a hasról.

A teljes átalakulás érdekében, nem ritka, hogy kombinálják a szeméremdomb vagy akár mellplasztikával is, a szülést követő testi változások visszafordítása érdekében.

Ki megfelelő alany a hasplasztikára?

A beavatkozás azok számára ajánlott, akik általánosságban egészségesek, stabil testtömeggel (a jelentős súlyváltozások befolyásolhatják az eredményt), és korrigálandó hasi bőrrel (egyenesen ülve látható lógó bőr) rendelkeznek.

Visszatérő kérdés, hogy a műtét előtt szükséges-e a fogyás? Erre nincs egyértelmű válasz, a leggyakrabban úgy nyilatkoznak, hogy a páciens a „versenysúlytól” 4-5 kilóval térhet el. A szövődmények fokozott kockázata miatt sok sebész nem végzi el a műtétet olyan páciensen, akinek a testtömegindexe (BMI) meghaladja a 30-at (ami már elhízásnak számít). Fontos, hogy minden esetben egyeztess az orvosoddal!

Arra számíthatsz, hogy néhány kilótól megszabadulsz majd a bőr és zsír lerakódásainak eltávolításakor, azonban feltétlenül tudnod kell, hogy ez nem súlycsökkentő eljárás. A tartós változást életmódváltással érheted el!

Egészségügyi problémák (pl.: előrehaladott kardiopulmonáris betegségek, cirrhosis, ellenőrizetlen cukorbetegség) csökkenthetik a műtétre való esélyt. A dohányzás szintén befolyásolhatja a műtéten való részvétel lehetőségét, ezért a beavatkozás előtt legalább hat héttel abba kell hagyni, és a gyógyulási folyamat során is kerülnöd kell a dohányzást.

Mennyire biztonságos a hasplasztika?

Egy tapasztalt, megfelelő képesítéssel rendelkező plasztikai sebész kezében az eljárás biztonságosnak tekinthető. A legtöbb beteg csak kisebb mellékhatásokat tapasztal, mint például a véraláfutás, duzzanat, és átmeneti zsibbadás a metszés helyén.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy ez egy nagy műtét, a többi kozmetikai eljáráshoz képest magasabb komplikációs rátával. A statisztikák szerint a szövődmények aránya kétszeres (3%) a többi kozmetikai műtéthez viszonyítva (1,5%). A leggyakrabban előforduló szövődmény a hematóma (a bőr alatti vérömleny). Előfordulhatnak azonban fertőzések, trombózis (vérrögök), és rendkívül ritka esetekben tüdő-tromboembólia (tüdőbe jutó vérrögök) is.

A hasplasztikák esetében magasabb a mortalitási arány, mint sok más kozmetikai műtétnél, de ennek gyakorisága valójában még így is nagyon alacsony (világviszonylatban 0,02 – 0,16% között mozog).

A szövődmények kialakulása ellen te is sokat tehetsz, A sebész pihenésre és mozgáskorlátozásra vonatkozó ajánlásait mindig szigorúan tartsd be, ellenkező esetben nagyobb fájdalmaid lesznek, vagy akár a bemetszés is károsodhat, ami hosszabb gyógyulási időt, fokozottabb hegesedést, vagy a korrekciós műtét szükségességét eredményezheti.

Hogyan készülj fel a beavatkozásra?

Mivel a műtétet egy részletes orvosi konzultáció fogja megelőzni, így ott minden szükséges teendőt elmondanak majd annak függvényében, hogy milyen beavatkozást végeznek. Általánosságban azonban mindenkire igaz, hogy vigyáznod kell egészségedre, így a vitaminok szedése, és a kiegyensúlyozott étkezés rendkívül fontos lehet. Jegyezz fel mindent, amit az orvos mond, és szigorúan tartsd be az előírásokat!

Mi történik a hasplasztika során?

A hasplasztika, bonyolultságától függően, 90 perc és 3 óra közötti időtartamot vehet igénybe. A teljes hasplasztikai műtét minden esetben altatásban történik.

Az eljárás során vízszintes bemetszést ejtenek közvetlenül a szemérem felett. Laza hasi bőr esetén a sebész további bemetszést végezhet.

Ezután elválasztják a bőrt és a mögöttes szövetet az izmoktól, felemelik a bőrt, és korrigálják a hasi izmokat.

A felső hasi bőrt ezután lehúzzák (mint egy rolót), a felesleges bőrt eltávolítják, és a fennmaradó bőrt összevarrják.

Középvonalban a köldök számára új helyet hoznak létre, melyet rögzítenek a hasfalon.

Végül a felesleges zsírt eltávolítják a bőrről az új köldök körül.

A műtét befejezése után speciális ragasztószalaggal, vagy rugalmas kötéssel lefedhető a felület. Az is előfordulhat, hogy legalább az első héten kompressziós ruha viselésére lesz szükség napi 24 órában (kivéve a zuhanyozás alatt) a duzzanat gyógyulása érdekében.

A legtöbb sebész felszívódó belső varratokat használ, amelyeket nem kell eltávolítani. Ha klasszikus varratokat használnak a bőr felületén, akkor azokat a műtéttől számított 2-4 héten belül távolítják el.

Arra is számítani lehet, hogy valószínűleg a sebész apró csöveket, úgynevezett kanülöket helyez majd be az adott területre, hogy a gyógyulás során megakadályozza a folyadék felhalmozódását a bemetszésben, és annak környezetében.

Hasplasztika előtte-utána

Mennyire fájdalmas a beavatkozás?

A műtéti korrekció esetében a beavatkozás minden esetben altatásban történik, így maga az eljárás nem jelenthet fájdalmat. A felépülési időszakban azonban számítani kell néhány kellemetlenségre.

Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?

Legalább két hét leállást, és hat hét teljes felépülési időt tervezz! Csak ezt követően térhetsz vissza megerőltető tevékenységhez, vagy a rendszeres testmozgáshoz.

A műtét utáni időszakban fájdalmaid lehetnek, amit az orvos által felírt fájdalomcsillapítókkal enyhíthetsz. Nagy valószínűséggel az első három nap során duzzanat, véraláfutás és érzékenység jelentkezhet a metszési helyek körül. Egy hétig, vagy akár hosszabb ideig nem is tudsz majd teljesen felegyenesedni (amit nem is szabad erőltetned), ugyanis jelentős feszülést érezhetsz majd a hasadban. A műtét utáni kellemetlenségeket gyakran a császármetszést követő tünetekhez hasonlítják.

A gyógyulási folyamat során minden bizonnyal támogatásra lesz szükséged (felülés, állás, öltözködés, tisztálkodás, rögzítés során). Azt tanácsoljuk, hogy lehetőleg ne egyedül töltsd a műtétet követő néhány (5-7) napot!

Még ha nem éreznéd túl jól magad az első néhány napban, lehetőség szerint akkor is ajánlatos majd felkelned az ágyból, és egy keveset mozognod a vérkeringés fokozása, és a vérrögök kialakulásának megakadályozása érdekében.

A gyógyulás érzelmileg sem könnyű, ezért mindenképpen jó, ha lesz körülötted olyan személy, aki megért, és érzelmi támogatást nyújt számodra.

Időbe telik, amíg a test teljesen meggyógyul, és bár a műtét után 2-6 héttel folytathatod a szokásos tevékenységeidet, mindezeket lassan kell majd visszaiktatni az életedbe. Az orvosok azt javasolják, hogy az első 4-6 hétben ne emelj semmi nehéz dolgot, és a gyermekedet se vedd fel.

Ne számíts arra, hogy a gyógyulási idő után a régi állóképességednek megfelelően tudsz majd futni, sportolni! Ehhez is fokozatosan kell hozzászoktatnod a tested.

Az orvosok általában 3-6 hétig javasolják a kompressziós ruházat viselését.

Milyen eredmény várható, és meddig tart a kívánt hatás?

Amennyiben a műtét előtt jelentős bőr- és zsírfelesleggel rendelkeztél, a műtét után szinte azonnal láthatod a jelentős változást. A végső eredményt azonban kezdetben eltakarja a duzzanat. Jó esetben néhány hét elteltével, egyes esetekben hat hónap elteltével tapasztalhatod a végleges eredményt.

Mindaddig, amíg fenntartod az egészséges életmódot és megőrződ a testsúlyodat, az új hasi kontúrjaid hosszútávon megmaradnak. Fontos tudnod, hogy az öregedési folyamatot egyik eljárás sem tudja megállítani, ezért a későbbiekben a megfelelő étrend és a rendszeres testmozgás mellett, erre a célra megfontolhatod a testkontúrkezelést (például: Emsculpt).

Hasplasztika előtte-utána

Milyen alternatívák léteznek?

A hasplasztika a leghatékonyabb módja annak, hogy megszabadulj a gyomor körüli zsírfeleslegtől és bőrtől, miközben feszesebbé válhatnak a hasi izmok is. A piacon jelenleg nincs olyan eljárás, amely ehhez hasonlóan meghúzza a hasfal izmait, valamint eltávolítja a laza bőrt is. Enyhébb esetekben esetekben azonban megoldást nyújthat egy-egy nem invazív kezelés is.

Ha leginkább az alsó terület miatt aggódsz, akkor esetleg mini hasplasztika jó választás lehet. Ne feledd azonban, hogy az eljárás csak a has alsó részén távolítja el a laza bőrt!

Szóba jöhet még a midi hasplasztika, aminek a neve is árulkodó. Lényegében egy köztes megoldás azok számára, akiknél nem történt a közelmúltban jelentős súlyvesztés. Ez a beavatkozás a has izmait nem érinti, a bemetszést pedig a lehető legalacsonyabban végzik, így az egy bikinivel, vagy fehérneművel takarva észrevétlen marad!

A laparoszkóppal asszisztált hasplasztika elsősorban a has formálására irányul. Mivel a várandósság ideje alatt a hasfal szétnyílik, a szülést követő regenerálódás mértéken múlik, hogy az mennyire húzódik össze. Nagyon sok hölgy küzd előredomborodó hasfallal, amire a laparoszkóppal asszisztált hasplasztika lehet megoldás azáltal, hogy az egyenes hasizmokat összehúzza, így eredeti helyükre helyezi vissza.

Nem tudod, melyiket válaszd? A döntésben segíthet, ha előtte-utána fotókat nézegetsz. Keress olyan képeket, ahol hasonló a kiindulási alap, mint esetedben, és az eredményt is el tudnád képzelni a testeden.

Mennyibe kerül egy hasplasztika?

A hasplasztika pontos ára minden esetben függ a páciens egyéni adottságaitól és plasztikai sebész árszintjétől. Ha ilyen műtétre készülsz, arra kell számíts, hogy 650.000 - 950.000 Ft a beavatkozás ára.

Befolyásolja a hasplasztika az alvásmódot?

A gyógyulás során kényelmetlen lehet az oldaladon vagy a hason való alvás, ráadásul nem is javasolt. A gyógyulás első heteiben biztosan háton fekve kell majd aludnod!

Mennyi ideig tart a duzzanat a hasplasztikát követően?

Noha személyenként eltérő, a duzzanat akár három hónapig is eltarthat. Addig nem is látható majd a végleges eredmény, amíg a hasi területen lévő összes duzzanat el nem tűnik.

Meddig kell várni a nemi élettel a hasplasztika után?

Legalább 6 hétig, mivel szex közben emelkedik a pulzus és a vérnyomás is. Bár a gyakorlat azt mutatja, hogy 2 hét után „passzív szereplőként” a szex is elképzelhető, de ha van türelmetek, érdemes megvárni ezt a néhány hetet a biztonság kedvéért.

Könnyen elrejthető a hasi heg?

A heg általában csípőcsont vonalában van, legtöbbször jóval a has alatt, közvetlenül a szeméremterület felett, így könnyen elrejthető akár bikiniben is. A sebészeddel megbeszélheted a bemetszés helyét, hosszúságát, de nincs garancia arra, hogy a bevágásnak nem kell kicsit hosszabbnak lennie, mint ahogy azt terveztétek. Amennyiben nagyon sok a felesleges bőr, akkor a sebésznek függőleges bemetszést is ejtenie kell. Természetesen előre tudni fogod, hogy az optimális eredmény elérése érdekében hol, és mekkora metszéseket ejt majd a sebészed, és pontosan hol lesznek a hegeid.

Lehetséges a szülés hasplasztika után?

A legtöbb sebész egyetért abban, hogy a hasüregi műtét után biztonságos a szülés, de mivel a jövőbeni terhesség elkerülhetetlenül megfeszíti a bőrt és az izmokat, nincs garancia arra, hogy esetleg revíziós műtétre ne legyen szükség. Érdemes tehát a családalapítást követő időszakra ütemezni a hasplasztikát, mivel az javíthatja a szülést követően fellépő hátfájást vagy esetleges inkontinenciát is.

További információk

sciencedaily.com - Tummy tuck (Hasplasztika)

healthywoman.org - Thinking about gettin a tummy tuck? (Hasplasztikán gondolkozol?)

Előnyök

 • A hasplasztika formálja a derékvonalat, és simább, feszesebb hasat eredményez.
 • Megjelenésed felfrissül, magabiztosabban érzed majd magad még fürdőruhában is.
 • Hasplasztikával lehetőséged lesz megszabadulni a terhességi csíkoktól és az esetleges hegektől.
 • Javulást tapasztalhatsz majd terhesség után, csökkenhet a hátfájás, valamint a gyakori vizeletinkontinencia is, mert helyreáll a stabilitás a has és a medence területén.

Hátrányok

 • A hasplasztika nagy műtétnek számít, így a gyógyulás is hosszabb időt vesz igénybe. A legtöbb sebész azt javasolja, hogy két-három hét leállást tervezz, és számíts arra, hogy a teljes gyógyulási folyamat akár fél vagy egy évig is eltarthat.
 • A hasplasztikai műtétnél a kozmetikai sebészeti beavatkozások közül a legmagasabb a szövődmények kialakulásának kockázata.
 • A műtét egy állandó, észrevehető, bár jól elrejtett heggel társul.
 • Nem olcsó beavatkozás, és a biztosítás valószínűleg nem fedezi.
 • Szükséged lehet további műtétre is az eredmények finomhangolása érdekében. Ez különösen igaz, ha teljes átalakításról van szó.

Orvosok

Összes (21)