Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Kisajak plasztika

 • 14 db előtte-utána fotó
 • 18 db orvosok
 • 3 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A kisajak plasztika olyan sebészeti beavatkozás, amely véglegesen eltávolítja a felesleges szöveteket a hüvely belső szeméremajkairól, azaz a kisajkakról. Azok a páciensek, akiknek gondot okoz a túl nagyméretű, deformált, vagy akár aszimmetrikus kisajak, tudják, hogy ennek megoldása nem csak az esztétikai megjelenésről szól.

A labiális hipertrófia, amikor a szeméremajkak lejjebb lógnak, mint a külső nagyajkak, fizikai kényelmetlenséget és fájdalmat okozhatnak a szex, testmozgás vagy a napi rutin tevékenységek során. Továbbá megnehezíti bizonyos típusú ruházat, például jóga nadrág, tanga, vagy fürdőruha viselését is. Néhány nő számára ez önbizalom vesztése, különösen intim helyzetben.

A kisajak plasztika célja a belső szeméremajkak méretének csökkentése, hogy azok szépen behúzódjanak a nagyajkak közé, így a kisajkak álló helyzetben nem fognak lejjebb lógni a nagyajkaknál. A beavatkozás szép, nőies formát ad a női nemiszervnek, csökkenti a becsípődés és húzódások kellemetlenségeit, és megoldja a szeretkezés problémáit.

A kisajak plasztika csak a nemiszerv külső részének formálását foglalja magába, de az eljárást gyakran kombinálják más, hüvelyfiatalító beavatkozásokkal.

Előnyök

 • A kisajak plasztika egyszerre nyújt megoldást funkcionális és esztétikai problémákra.
 • A beavatkozás után bátran hordhatsz majd fürdőruhát vagy más, testhezálló ruhadarabokat.
 • A felesleges szövetek eltávolításából származó súrlódás csökkentése lehetővé teszi a korábban fájdalmas sportolást.
 • A kisajak plasztika megszunteti a szex közben tapasztalt kellemetlenségeket.

Hátrányok

 • A beavatkozás utáni első pár nap kellemetlen, a gyógyulási idő körülbelül egy hét-10 nap.
 • A műtét után kb. négy hétig nem lehet sportolni, és hat-nyolc hétig várni kell a szex-el.
 • Lehetséges, hogy a beavatkozás után a bőrön szabálytalanság maradnak, például ráncok a szeméremajak bőrén, szabálytalan pigmentáció vagy elszíneződés a szeméremajkak szélén.éges, hogy a beavatkozás után a bőrön szabálytalanság maradnak, például ráncok a szeméremajak bőrén, szabálytalan pigmentáció vagy elszíneződés a szeméremajkak szélén.
 • A teljes intim-rejuvenációhoz egyéb beavatkozások is szükségesek lehetnek.

Kérdések-válaszok

A kisajak plasztika azoknak a pácienseknek ajánlott, akiknek belső szeméremajkaik megnagyobbodás, aszimmetria vagy deformitás miatt túllógnak a külső szeméremajkakon, ezáltal folyamatos kényelmetlenséget és fájdalmat okozva.

Azoknak a pácienseknek ajánljuk a beavatkozást, akik vissza szeretnék nyerni önbizalmukat a hétköznapokban és intim helyzetekben is.

A kisajak plasztikára megfelelő alany minden egészséges, aki legalább egy hetet rá tud szánni a gyógyulásra. Ideális esetben a kezelt területen a beavatkozást megelőző fél évben nem végeztek más kezelést.

A kisajak plasztika biztonságos, kevés lehetséges szövődménnyel rendelkező műtéti beavatkozás. Amennyiben tapasztalt sebész végzi a beavatkozást, és a páciens betartja a műtét utáni javaslatokat, úgy a szövődmények kialakulásának esélye minimálisra csökkenthető.

Mint minden plasztikai beavatkozásnál, úgy a kisajak plasztikánál is megvan az esély a hegesedésre, bevérzésre, gyulladásra, érzékelés kiesésre, deformitásra, fertőzésre, aszimmetriára és idegfájdalomra.

A fertőzések megelőzése érdekében a műtét után antibiotikum adható, de ügyelni kell majd a megfelelő higiéniára is, a beavatkozás követően ajánlott az antibakteriális tisztasági betét használata. Minden pisilés után érdemes óvatosan leöblíteni és szárazra itatni a területet.

A felkészülés első pontja az, hogy kitaláld, milyen eredményre vágysz. Azt is el kell fogadnod, hogy nem minden esetben megvalósítható az, ami a Te elképzelésed. A kitalálásban segít, hogy rengeteg előtte-utána képet nézegetsz. Oldalunkon számos ilyen referencia fotót láthatsz a beavatkozásról.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagyni a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását. Minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

Az orvosod jelezni fogja, hogyha szüksége van bármilyen elővizsgálatra, leletre.

A kisajak plasztika műtét általában egy-két órán keresztül tart. A pontos műtéti idő attól függ, hogy végeznek-e más kiegészítő beavatkozást /például hüvelyfiatalítást/, hogy altatásban vagy helyi érzéstelenítésben végzik-e a műtétet és hogy milyen technikát alkalmaz a sebész.

Trim

Az úgynevezett trim módszerrel a sebész egy hosszú bemetszést ejt a kisajak széle mentén, hogy egyenletesen eltávolítsa a felesleges szöveteket, beleértve a külső széleket is. Az eljárást a sövény nyíráshoz is lehet hasonlítani: a szövet egy részét előre meghatározott szinten eltávolítják. Végül a sebész összevarrja a bemetszéseket.

Wedge

A wedge technikával a sebész V alakban távolítja el a szövetet a szeméremajak középpontjából, összevarrja a fennmaradó szövetet így szorosan összehúzva azt. Ez egy bonyolultabb eljárás, azonban rövidebb metszésekkel jár keresztbe a szeméremajkakon. Ezzel a technikával természetesebb hatás érhető el, és a későbbiekben a kisebb metszések miatt kevésbé lesz észrevehető a műtéti heg.

Alkalmazott techikától függetlenül a hegek általában beleolvadnak a szeméremszövet ráncaiba és redőibe, így nem lesznek észrevehetők.

Ébredés vagy az érzéstelenítő hatása végén hazatérhetsz. Mivel az érzéstelenítés hatására bódult lehetsz, és a beavatkozás megviseli a szervezetet, mindenképp kérj meg valakit, hogy vigyen haza a műtét után.

Létezik egy úgynevezett Barbie technika is, amely a teljes kis szeméremajak levágását foglalja magába, minimális vagy semmilyen szövetet sem hagyva az alján, így a nagyajak teljesen bezáródik. A technika elnevezése a Barbie-baba sima megjelenéséből származik. Ennek a technikának a választását érdemes megfontolni, mert a túl sok szövet eltávolítása veszélyes, ugyanis körülbelül 10 mm szükséges a megfelelő forma, funkció és kényelem fenntartásához. A teljesen eltávolított kisajak veszélyeztetett hüvelynyílást eredményez, amely azt jelenti, hogy a baktériumok és folyadékok szabadon be- és kiléphetnek a hüvelybe. Ezáltal könnyen el lehet kapni gombás- és húgyúti fertőzéseket, továbbá fennáll a kiszáradás veszélye is. Az életkor előrehaladtával a külső nemi szervek sorvadnak, amely tovább rontja a helyzetet, ha túl nagy mennyiségű szövet került eltávolításra. Amennyiben valakinek az a célja, hogy a kisajkak egyáltalán ne látszódjanak, azt javasoljuk, hogy a kisajak plasztikát kombinálják a nagy szeméremajkak töltőanyaggal vagy saját zsírral való nagyobbításával.

A beavatkozást vagy altatásban vagy helyi érzéssel végzik, így a beavatkozás közben nem érezhetsz semmilyen fájdalmat vagy kellemetlenséget.

A gyógyulási időre szánj legalább három-öt napot. A használt műtéti technikától függően eltérő lehet a gyógyulási idő. A wedge technika és a kombinált műtétek hosszabb felépülési időt igényelnek.

A gyógyulási idő alatt ezekre számíthatsz:

 • duzzanat, véraláfutás és viszketés, amelyeket hűtéssell enyhíthetsz
 • kényelmetlenség
 • fájdalom, amelyet fájdalomcsillapítóval enyhíthetsz
 • időnként kevés vérzés

Az orvosod konkrét utasításokat fog adni neked annak érdekében, hogy ezt az időszak a lehető leggyorsabb, legkényelmesebb és komplikációmentes legyen.

A beavatkozás után mindenesetben 100%-os pamut fehérneműt ajánlott hordani.

A beavatkozás után 24 óráig érdemes csak feküdni, és ez után egy rövid 5-10 perces sétával átmozgatni magad. A séta még kicsit kényelmetlen lesz, ezért előtte érdemes fél órával fájdalomcsillapítót bevenni, utána pedig felpolcolt lábakkal néhány órát pihenni.

A műtét másnapján már zuhanyozhat, azonban törülközés helyett óvatosan itasd fel a nedvességet a területen.

Az ülés és a pisilés a gyógyulási idő alatt kellemetlen lehet. Pár napig kisebb vérzés előfordulhat, így érdemes antibakteriális tisztasági betétet használni.

A műtét után három-négy hétig nem lehet sportolni, és hat-nyolc hétig várni kell a szex-el.

Már a műtét után azonnal látható lesz a kisajak plasztika eredménye, azonban a végleges eredmény csak a duzzanat csökkenése után, három-négy hónap eltelte után lesz majd látható.

A műtét utáni első héten még szabálytalan, puklis és duzzadt lesz a terület, így ne ijedj majd meg, ha ilyet tapasztalsz. Öt-hat hét alatt teljesen meggyógyul a terület, de addig nem fogod tudni látni a végleges eredményt, míg az összes dudor el nem tűnik, és meg nem puhul a terület.

A kisajak plasztika eredményei állandóak, de ne feledd, hogy a test az életkor előrehaladtával folyamatosan változik.

Kisajak plasztika után lehet szülni, azonban a szülés megfeszítheti a szeméremajkakat vagy megváltoztathatja megjelenésüket.

A kisajak plasztikán kívül nincs másik olyan beavatkozás, amely szöveteltávolítás nélkül nagymértékben csökkenteni tudja a kisajkak méretét. Néhány nem műtéti kezelés segítségével azonban bizonyos fokig javítható a megjelenése.

ThermiVa

Rádiófrekvenciás energia felhasználásával felmelegíti a szubdermális /bőr alatti/ szövetet, amely ennek hatására összehúzódik és megfeszül. Emellett a kezelés serkenti a kollagén termelést, növeli a vér áramlását a területen, javítja az érzékelést és csökkentheti az inkontinencia tüneteit.

Votiva

Szintén rádiófrekvenciás energia segítségével melegíti fel a szubdermális /bőr alatti/ szövetet, hogy beinduljon a terület kollagén termelése és megfiatalítsa a területet.

diVA

Lézeres hüvelyi kezelés, amely a pigmentációs problémákat kezeli, valamit növeli a szövet kollagén sűrűségét.

Fontos, hogy megvárd, míg a duzzanat teljesen lecsökken, és a terület teljesen meggyógyul. A végleges eredményt csak ekkor fogod látni, és ekkor fogod tudni eldönteni, hogy szükséged van-e korrekciós műtétre. Ez akár öt hónapot is igényben vehet.

Orvosok

Összes (18)