Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Ráncfeltöltés árak, módszerek, töltőanyagok, eredmények, gyógyulás

 • 53 db előtte-utána fotó
 • 23 db orvosok
 • 12 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Az idő múlásával a bőr veszít rugalmasságából, és megjelenhetnek az első ráncok, amelyek lehetnek mélyebbek, vagy akár hajszálvékonyak. A ránctalanító krémek egy ideig megoldást jelenthetnek, de eljön az idő, amikor drasztikusabb és tartósabb beavatkozás szükséges. A ráncfeltöltés az egyik leghatékonyabb, és leggyorsabb módja a fiatalos és ragyogó arcbőr visszanyerésének.

Bárki számára elérhető, aki szeretne javítani megjelenésén, és arra vágyik, hogy újra visszanyerje fiatalkori arcvonalait.

Kinek, mikor ajánlott a ráncfeltöltés?

Azok számára ajánlott a beavatkozás, akik az idő előrehaladtával úgy tapasztalják, megereszkedett a bőrük, ami megváltoztatta külső megjelenésük. Azáltal, hogy a töltőanyag feszesebbé teszi a bőrt, nyitottabbá válhat a tekintet, eltűnhetnek a szarkalábak valamint a nevetőráncok. A kezelés lehetőséget ad arra, hogy hosszabb időre „visszafordítsd” az idő kerekét, és az arcbőr fiatalosabbnak hasson.

Ki a megfelelő alany a beavatkozásra?

A beavatkozás ugyan nincsen korhoz kötve, mégis 70 év felett érdemes mérlegelni, hogy feltétlen szükséges-e. Mivel a bőr ekkor már nagyfokú átalakuláson megy át, ezért a ráncfeltöltés egy bizonyos kor felett már nem képes a kívánt eredményt megadni, illetve ebben az esetben már a lehetséges egészségügyi kockázatok sem elhanyagolhatók.

Amennyiben bőr eltávolításra is szükség van, abban az esetben a páciensnek az arcplasztika ajánlott.

Mennyire biztonságos a ráncfeltöltés?

Ha megfelelő szakember végzi, a beavatkozás szinte teljesen biztonságos. Kisebb duzzanat jelentkezhet közvetlenül a befecskendezés után, de ez pár nappal később leapad, és megláthatod a végleges eredményt.

Hogyan lehet felkészülni a beavatkozásra?

Mivel nem egy komoly műtéti beavatkozásról van szó, ezért nincs szükség előzetes laborvizsgálatokra, de néhány óvintézkedés ajánlott.

Fontos, hogy megfelelő egészségi állapotban érkezz – ha beteg vagy, érdemes inkább új időpontra tenni. Ez segít abban, hogy a szövetek minél gyorsabban befogadják a befecskendezett anyagot.

Mivel a bőr rugalmasságáról van szó, ezért elengedhetetlen, nem csak a kezelés előtt, hanem azután is, hogy odafigyelj a megfelelő folyadékbevitelre. A hidratált bőr könnyebben gyógyul, és hosszabb ideig őrzi meg a ráncfeltöltés eredményét.

A kezelés előtt kerüld az arckrémek használatát, és smink nélkül, tiszta bőrrel érkezz!

Nem maradt más, mint a mentális felkészülés. Bizony ez sem elhanyagolható, hiszen egy tűvel fogják a bőröd alá bejuttatni a töltőanyagot. Az injekciós tű látványa sokakat megrémiszt, de megnyugtatunk, hogy a kezelés inkább csak kellemetlen lesz, mint fájdalmas!

Mi történik az első konzultáción?

Az első konzultáció a kezelés legfontosabb lépése, annak ellenére, hogy itt még nem történik semmilyen beavatkozás. Ekkor van lehetőséged egyeztetni az orvossal az elképzeléseidet, és a lehetséges megoldásokat. Mivel minden test egyedi, ezért a feltöltés is eltérő módon történhet. Az eljárásnak több változata is ismert, akár ezek kombinációja is felmerülhet.

A konzultáció során pontosan meghatározza az orvos a kezelés menetét, és időpontját egyaránt, eked pedig nincs más dolgod, mint a megfelelő testi-lelki állapotban megjelenni a kezelésen.

Milyen ráncfeltöltési módszerek vannak?

A kezelésnek több formája is van, így egészen egyedi megoldásokat kínál. Az orvos segít eligazodni, hogy az adott területre melyek a leghatékonyabbak, de a töltőanyag kiválasztását befolyásolja az is, hogy a páciens mennyire tartós megoldást keres.

Hialuronsavas ráncfeltöltés

Hialuronsavas ráncfeltöltésnél a bőr alá hialuronsavat fecskendeznek, amely a nevével ellentétben egyáltalán nem maró hatású. Egy olyan vegyületről van szó, amely a szervezetünkben is megtalálható, és fontos szerepet játszik a víz megtartásában. Igen rugalmas anyag, könnyen beilleszkedik a szövetek közé, ezzel is természetes hatást keltve. Hátránya, hogy idővel felszívódik a szervezetben, így szükséges lehet a kezelés ismétlése.

Ráncfeltöltés hialuronsavval előtte-utána

Kollagénes ráncfeltöltés

A kollagénnel történő ráncfeltöltés régen nagyon elterjedt volt, azonban a hatása igen csak rövid ideig tartott, ezért kissé háttérbe szorult. A problémát szintetikus anyagok bevonásával oldották meg, így manapság azok választják ezt, akik egészen enyhe ráncokkal küzdenek, és valóban természetes megoldásra vágynak.

Ma már elérhető egy speciális, úgynevezett Radiesse® töltőanyag is, amellyel hatékonyan lehet javítani az arc, és a kéz kontúrvonalain. A végeredmény igazán természetes lesz, ráadásul egészen tartós is, így nem véletlen, hogy olyan sokan kedvelik. Bővebben itt olvashatsz róla: Radiesse beavatkozás leírás

Radiesse előtte-utána

Ráncfeltöltés saját zsírral

A zsír testünk alapvető része, ennek ellenére sokan hadilábon állnak vele. Sokan úgy érzik, hogy mindig ott van belőle több, ahol nem kell, és ott van belőle kevés, ahol szükség lenne rá. A saját testzsíros ráncfeltöltés során a test egy pontjáról (általában a csípő tájékáról) szívják le a zsírsejteket, amelyeket tisztítást követően egy injekciós tűvel juttatnak a bőr alá az arc egy pontján. Előnye, hogy valamivel tartósabb megoldást jelent, mint a hialuronsavas megoldás, azonban kötöttebb anyag lévén nehezebben formálható.A kezelés időtartama valamivel hosszabb az első két feltöltési módhoz képest, körülbelül 40 percet vesz igénybe.

Ráncfeltöltés saját zsírral előtte-utána

Milyen módszerekkel nem ajánlatos ráncfeltöltést végezni? Miért?

A teljesen szintetikus anyagok a mai napig elérhetők a piacon. Ritkábban lehet velük találkozni, de megesik, hogy teljes mértékben szintetikus anyagokkal oldják meg a bőr feltöltését. Habár engedéllyel rendelkező helyeken ezek az anyagok biztonságosnak tekinthetők, mégsem javasolt a használatuk, a szervezet ellenállóképessége ugyanis könnyen kidolgozhatja magából, ami szövődményeket eredményezhet. Kialakulhat gyulladás, duzzanat, bőrpír, vagy akár allergiás reakció is.

Amennyiben mindenképpen csak szintetikus anyaggal tudod elképzelni a ráncfeltöltést, akkor ajánlott a részletes konzultáció, és néhány vizsgálat elvégzése a befecskendezés előtt.

Hogyan zajlik egy ráncfeltöltés?

Miután megtörtént a konzultáció, és orvosod irányítása mellett eldöntötted, hogy min és hogyan szeretnél változtatni, kezdődhet a feltöltés.

Mivel többféle feltöltési technika is létezik, így nem meglepő, hogy maga az eljárás is eltérő módon történik.

Ráncfeltöltés hialuronsavval, vagy kollagénnel

 1. A kezelést végző személy megtisztítja az arcod a szennyeződésektől, és szükség esetén egy kis helyi érzéstelenítőt fúj a kezelni kívánt területre. Akit nem rémiszt meg a tű gondolata, és az általa okozott apró kis szúrás, azoknál ez a rész kimaradhat.
 2. Miután megjelölik a kezelésre váró területeket, megkezdődik maga az eljárás, aminek során több kisebb tűszúrás segítségével bejuttatják a töltőanyagot a bőr alá. Attól függően, hogy mekkora felületet kell kezelni és milyen mélységűek a ráncok, a kezelés körülbelül 20 perc alatt elvégezhető.

Itt találsz még több információt a hialuronsavas ráncfeltöltésről: Hialuronsavas ráncfeltöltés

Ráncfeltöltés saját zsírral

Ennél a típusnál egy kicsit eltérő a kezelés menete, hiszen az eljárás előtt a szükséges zsírt előbb le kell szívni.

 1. A beavatkozás első pontja a zsírleszívás, amelyet általában a csípő tájékáról történik.
 2. A sértetlen zsírsejteket ezt követően egy speciális eljárással meg is kell tisztítani.
 3. Ha készen áll a zsír a betöltésre, akkor a többi ráncfelöltéshez hasonlóan, egy fecskendő segítségével juttatják a megfelelő területre bőr alá, amelyet finom masszírozással formálnak.

Az eljárás jellegéből adódóan nem meglepő, hogy ez a ráncfeltöltés egy kissé hosszabb időt vesz igénybe.

Mennyire fájdalmas a beavatkozás?

A hialuronsavas ráncfeltöltés inkább kellemetlen, mintsem fájdalmas. Sokak számára inkább érzelmileg nehéz a beavatkozás, mert tartanak a tűszúrástól. A sajátzsíros ráncfeltöltés már kellemetlenebb a zsírleszívás miatt, de orvosod mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy minimalizálja a kellemetlenségeket.

Milyen eredmények várhatóak? Mennyire lesz tartós a hatás?

A tartósság és az elért végeredmény a teljes kezelés menetétől valamint az alkalmazott anyagtól is függ. Míg egy saját zsírral történő töltés akár egy évig is kitarthat, a hialuronsavas és kollagénes feltöltés csak hónapokra jelent megoldást.

Az utókezelésre vonatkozó előírások betartásával is sokat tehetsz azért, hogy az elkészült feltöltés a kívánt eredményt hozza.

Mire kell figyelni a ráncfeltöltés utáni gyógyulási időszakban?

Függetlenül, hogy milyen típusú ráncfeltöltésen vettél részt, a beavatkozást követő napokban nagyon fontos, hogy óvd a kezelt felületet a fizikai behatásoktól. Elképzelhető, hogy 2-3 napig duzzanatot tapasztalsz, de ez egészen hamar le is fog apadni.

Törekedj rá, hogy semmi nem nyomja meg az arcod, valamint kerüld a fintorgást, és ne ráncold a homlokodat sem. A sportolással és más rázkódással járó fizikai tevékenységeket is érdemes mellőznöd az első napokban. Lehetőleg ne sminkelj, vagy ha mindenképpen szükségesnek tartod, akkor csak enyhe, könnyen lemosható sminket alkalmazz. Egy hónapig pedig a napozást, vagy a szolárium használatot, a különféle kozmetikai kezeléseket is kerülni kell. A kezelést követően minél hamarabb ajánlott bő folyadékbevitel.

Amint az anyag beilleszkedett az őt körülvevő szövetekbe, fokozatosan visszatérhetsz a régi rutinodhoz.

Amennyiben saját testzsírral történt a feltöltés, az előbb leírtak mellett számolni kell egy gyógyulási idővel a leszívott a területen is.

Ha bármi olyan mellékhatást tapasztalsz, amire orvosod nem készített fel, vagy a tünetek nem múlnak el pár napon belül, akkor azonnal keresd fel a klinikát!

Hogyan alakulnak a ráncfeltöltés árak?

Az árak nagyon változatosak lehetnek. Meghatározza a töltőanyag jellege, valamint annak mennyisége is. Egy hialuronsavas feltöltés esetében 1 ml töltőanyag 120 ezer forint körül mozog. Ennek a töredéke is elég olykor egy szarkaláb, vagy más kisebb ránc feltöltéséhez. Összességében a feltöltés ára 50 ezer forinttól egészen 200 ezer forintig, vagy annál feljebb is mehet. Az ár meghatározásában segíthet orvosod az első konzultáció alkalmával.

A kollagénnel történő feltöltés árai nagyjából hasonlóan alakulnak, mint a hilauronsavas, azonban csak kisebb körben elérhetők, ugyanis csak kevesen végzik ezzel az anyaggal a beavatkozást.

A saját testzsírral történő beavatkozás ára rendkívül széles skálán mozog, ugyanis függ a kezelni kívánt terület nagyságától. Alapvetően az ár két-háromszázezer forinttól akár fél millió forintig is terjedhet.

Milyen alternatívák léteznek a ráncfeltöltésre?

Nagyobb bőrmegereszkedés esetén már műtéti beavatkozás szükséges, mint például az arcplasztika. Egyéb esetben megoldást nyújhatnak a további nem műtéti arcfiatalítási lehetőségek:

További információk

pubmed.ncbi.nih.gov - The science of hyaluronic acid dermal fillers (A hialuronsavas töltőanyagok tudománya)

sciencedaily.com - Science behind a wrinkle filler (A ráncfeltöltő anyagok tudománya)

  Előnyök

  • Akár 20 perc alatt hosszantartó megoldást jelent a ráncokra.
  • A krémekkel ellentétben ez nem teszi zsírossá a bőröd.
  • Nem jelent komolyabb orvosi beavatkozást.

  Hátrányok

  • Enyhe duzzanat jelentkezhet a kezelés helyén.
  • Fájdalmasabb, mint ha krémet használnál.
  • A legtöbb kezelést félévente, évente meg kell ismételni.

  Orvosok

  Összes (23)