Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Vaser zsírleszívás

  • 0 db előtte-utána fotó
  • 1 db orvosok
  • 1 db klinikák
  • 0 db értékelés
  • 0 Ft átlagár
  • 0 db alternatívák

A VASER zsírleszívás egy olyan sebészeti zsíreltávolítási eljárás, amely ultrahangos rezgést, vagy "hangenergia rezgéserősítését rezonanciában" (VASER) alkalmaz a nem kívánt zsír felbontására és a környező szövetektől való megszabadítására, mielőtt azt egy üreges csövön (kanül) keresztül kiszívják.

A VASER zsírleszívás kevésbé invazív eljárás, amely kíméletesebb a környező szövetekhez, mint a tumeszenciás zsírleszívás vagy a szívógépes zsírleszívás (SAL). Azok a plasztikai sebészek, akik a VASER-t a hagyományos zsírleszívással szemben előnyben részesítik, azt mondják, hogy kevesebb duzzanatot, véraláfutást, fájdalmat és állásidőt eredményez.

A hagyományos technikával az a probléma, hogy a bőr túlzottan megsérülhet, ami véraláfutásokat és bőrelszíneződést okozhat, amelyek eltűnése hat hónapig is eltarthat. A VASER megkíméli ezt a traumát, mivel nem közvetlenül a bőr alatt van a kanül.

Ez egy gyorsabb eljárás is, amely kisebb fizikai megterheléssel jár a sebészek számára. Az ultrahang energiája fellazítja a zsírt, így rövidebb idő alatt több zsírt tudnak eltávolítani.

Ezt a technikát gyakran alkalmazzák a liposzkulptúrában (más néven VASER high-definition vagy high-def lipo) bizonyos területek, például a rectus abdominis vagy a six-pack izmok megformálására.

Kinek ajánlott a beavatkozás?

Egészséges felnőttek, akiknek a BMI-je (testtömegindexe) 30 vagy annál alacsonyabb, és a nemkívánatos zsír bizonyos területei általában jó jelöltek a VASER zsírleszívásra. Azoknak a pácienseknek, akik nemrégiben jelentős súlyvesztésen estek át (beleértve a terhesség utáni időszakot is), általában ajánlott, hogy a plasztikai műtétet megelőzően legalább hat-tizenkét hónapig egyenletes testsúlyt tartsanak. Ez segít a tartósabb eredmények biztosításában.Az is fontos, hogy a bőr rugalmassága és tónusa jó legyen, így nem marad megereszkedett bőr, miután az alatta lévő zsírt eltávolították. Ha laza, feszülő bőre van, és a terhesség miatt meglazult a hasa, akkor valószínűleg hasplasztikára lesz szüksége. A konzultáció során a sebész felméri a bőr rugalmasságát. Ha nem biztos benne, hogy jó eredményt fog elérni, javasolhatja a VASER zsírleszívás párosítását egy bőrfeszesítő eljárással. Az alapbetegségben szenvedő betegek, mint például a cukorbetegség vagy a szívbetegség, nem jó jelöltek.Ha dohányzol, a műtét előtt legalább két héttel le kell szoknod a dohányzásról, és a gyógyulás ideje alatt is kerülnöd kell a dohányzást.


Mennyire biztonságos a beavatkozás?


Ha a VASER zsírleszívást tapasztalt, szakvizsgával rendelkező szolgáltató végzi, a VASER zsírleszívást az egyik legbiztonságosabb és legmegbízhatóbban hatékony zsírleszívási technikának tartják. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kockázatmentes. A hagyományos zsírleszíváshoz hasonlóan a VASER zsírleszívás kockázatai közé tartoznak a kontúregyenetlenségek és a szeróma kialakulásának lehetősége. Egyéb kockázatok közé tartozik a bőr megégésének esélye az ultrahangos szonda által, bár ez szerencsére ritkán fordul elő. Az eljárás után a bőr elszíneződésének lehetősége is fennáll, valamint az eljárás során a bemetszési pontokon történő bakteriális fertőzés csekély esélye. A szövődmények elkerülése érdekében keress olyan, szakvizsgával rendelkező sebészt, aki többéves tapasztalattal rendelkezik a zsírleszívás elvégzésében, és ezt fényes páciensi véleményekkel és fotógalériával bizonyítja.


Mi történik a beavatkozás során?


A VASER zsírleszívás végezhető általános érzéstelenítésben vagy helyi érzéstelenítésben, intravénás nyugtatással.A következőkre számíthatsz:Először egy sóoldat-érzéstelenítő oldatkeveréket vagy tumeszcens oldatot fecskendeznek közvetlenül a kezelési területekre. Ez az oldat hatására az erek összezsugorodnak (csökken a vérzés és a duzzanat), a zsír pedig kitágul, így könnyebben eltávolítható. Emellett "hőelnyelőként" is működik, hogy megakadályozza a zsír túlmelegedését. Ezután a sebész egy kis bemetszést ejt a kezelési területen, és behelyez egy bőrvédőt (egy kis gumidugót), mielőtt az ultrahangszondát a zsírszövetbe helyezi. Ezenkívül egy nedves törülközőt helyeznek a bőrnyílás alá, hogy a rezgő szonda ne érintkezzen a bőrrel. Könnyed, hegedűjátékszerű kézmozdulattal a zsírlerakódásokat az ultrahang energiájával felbontja. A zsír ezután a kanülön keresztül kiszívódik.


Mennyire fájdalmas a beavatkozás?


Ha csak helyi érzéstelenítésben, nyugtatóval kapod, akkor kezdetben csípést és nyomást érezhetsz az eljárás során. A legtöbb sebész azt részesíti előnyben, ha a páciensek a kozmetikai beavatkozás során alszanak, különösen a nagy volumenű eljárások esetében, hogy a páciens teljesen nyugodt és kényelmes legyen az egész eljárás alatt.A beavatkozás után gyakoriak a fájdalmak és a kellemetlen érzések.A legtöbb sebész a felépülés első néhány napjára fájdalomcsillapítót ír fel. Beszélj a kezelőorvosoddal a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókról, hogy ezután is kényelmesen érezd magad.


Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?


A legtöbb embernek a VASER zsírleszívás után egy-két hét leállásra van szüksége a duzzanat, a véraláfutás és a fájdalom miatt. A felépülési idő a plasztikai sebészeti beavatkozás mértékétől függ. Ha csak a karodon végezték el, a felépülési idő mindössze három-öt nap lehet.
Teljes törzsön VASER 360 zsírleszívásakor a felépülés akár két hétig is eltarthat. A legtöbb sebész műtéti kompressziós ruha viselését ajánlja, a duzzanat szabályozására és a kezelt területek formálásának elősegítésére. Ez kezdetben kényelmetlen lehet (képzeld el a legszűkebb alakformáló ruhát, amit valaha próbált), de négy-hat hétig vagy még tovább is könnyen viselhető a ruhája alatt.


Milyen eredmény várható, és meddig tart a kívánt hatás?


Mivel a célzott zsírsejteket teljesen eltávolítják, a VASER zsírleszívás eredményei tartósak.Az eredmények meghosszabbítása érdekében a műtét után kövesd az egészséges életmóddal kapcsolatos szokásokat.


A VASER zsírleszívás feszesíti a bőrt?

A bőrfeszesítés nem elsődleges célja a VASER zsírleszívásnak, de némi enyhe feszesítő hatás lehetséges. Ha a bőr lazasága aggodalomra ad okot, a plasztikai sebészek általában kombinálják a zsírleszívást egy rádiófrekvenciás feszesítő eljárással, például a BodyTite-tel.

Kérdések-válaszok

Egészséges felnőttek, akiknek a BMI-je (testtömegindexe) 30 vagy annál alacsonyabb, és a nemkívánatos zsír bizonyos területei általában jó jelöltek a VASER zsírleszívásra.

Azoknak a pácienseknek, akik nemrégiben jelentős súlyvesztésen estek át (beleértve a terhesség utáni időszakot is), általában ajánlott, hogy a plasztikai műtétet megelőzően legalább hat-tizenkét hónapig egyenletes testsúlyt tartsanak. Ez segít a tartósabb eredmények biztosításában.

Az is fontos, hogy a bőr rugalmassága és tónusa jó legyen, így nem marad megereszkedett bőr, miután az alatta lévő zsírt eltávolították. Ha laza, feszülő bőre van, és a terhesség miatt meglazult a hasa, akkor valószínűleg hasplasztikára lesz szüksége.

A konzultáció során a sebész felméri a bőr rugalmasságát. Ha nem biztos benne, hogy jó eredményt fog elérni, javasolhatja a VASER zsírleszívás párosítását egy bőrfeszesítő eljárással.

Az alapbetegségben szenvedő betegek, mint például a cukorbetegség vagy a szívbetegség, nem jó jelöltek.

Ha dohányzol, a műtét előtt legalább két héttel le kell szoknod a dohányzásról, és a gyógyulás ideje alatt is kerülnöd kell a dohányzást.

Ha a VASER zsírleszívást tapasztalt, szakvizsgával rendelkező szolgáltató végzi, a VASER zsírleszívást az egyik legbiztonságosabb és legmegbízhatóbban hatékony zsírleszívási technikának tartják. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kockázatmentes.

A hagyományos zsírleszíváshoz hasonlóan a VASER zsírleszívás kockázatai közé tartoznak a kontúregyenetlenségek és a szeróma kialakulásának lehetősége. Egyéb kockázatok közé tartozik a bőr megégésének esélye az ultrahangos szonda által, bár ez szerencsére ritkán fordul elő. Az eljárás után a bőr elszíneződésének lehetősége is fennáll, valamint az eljárás során a bemetszési pontokon történő bakteriális fertőzés csekély esélye.

A szövődmények elkerülése érdekében keress olyan, szakvizsgával rendelkező sebészt, aki többéves tapasztalattal rendelkezik a zsírleszívás elvégzésében, és ezt fényes páciensi véleményekkel és fotógalériával bizonyítja.

A VASER zsírleszívás végezhető általános érzéstelenítésben vagy helyi érzéstelenítésben, intravénás nyugtatással.

A következőkre számíthatsz:

Először egy sóoldat-érzéstelenítő oldatkeveréket vagy tumeszcens oldatot fecskendeznek közvetlenül a kezelési területekre. Ez az oldat hatására az erek összezsugorodnak (csökken a vérzés és a duzzanat), a zsír pedig kitágul, így könnyebben eltávolítható. Emellett "hőelnyelőként" is működik, hogy megakadályozza a zsír túlmelegedését.

Ezután a sebész egy kis bemetszést ejt a kezelési területen, és behelyez egy bőrvédőt (egy kis gumidugót), mielőtt az ultrahangszondát a zsírszövetbe helyezi. Ezenkívül egy nedves törülközőt helyeznek a bőrnyílás alá, hogy a rezgő szonda ne érintkezzen a bőrrel.

Könnyed, hegedűjátékszerű kézmozdulattal a zsírlerakódásokat az ultrahang energiájával felbontja.

A zsír ezután a kanülön keresztül kiszívódik.

Ha csak helyi érzéstelenítésben, nyugtatóval kapod, akkor kezdetben csípést és nyomást érezhetsz az eljárás során. A legtöbb sebész azt részesíti előnyben, ha a páciensek a kozmetikai beavatkozás során alszanak, különösen a nagy volumenű eljárások esetében, hogy a páciens teljesen nyugodt és kényelmes legyen az egész eljárás alatt.

A beavatkozás után gyakoriak a fájdalmak és a kellemetlen érzések.

A legtöbb sebész a felépülés első néhány napjára fájdalomcsillapítót ír fel. Beszélj  a kezelőorvosoddal a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókról, hogy ezután is kényelmesen érezd magad.

A legtöbb embernek a VASER zsírleszívás után egy-két hét leállásra van szüksége a duzzanat, a véraláfutás és a fájdalom miatt.

A felépülési idő a plasztikai sebészeti beavatkozás mértékétől függ.

Ha csak a karodon végezték el, a felépülési idő mindössze három-öt nap lehet.

Teljes törzsön VASER 360 zsírleszívásakor a felépülés akár két hétig is eltarthat.

A legtöbb sebész műtéti kompressziós ruha viselését ajánlja, a duzzanat szabályozására és a kezelt területek formálásának elősegítésére. Ez kezdetben kényelmetlen lehet (képzeld el a legszűkebb alakformáló ruhát, amit valaha próbált), de négy-hat hétig vagy még tovább is könnyen viselhető a ruhája alatt.

 Mivel a célzott zsírsejteket teljesen eltávolítják, a VASER zsírleszívás eredményei tartósak.

Az eredmények meghosszabbítása érdekében a műtét után kövesd az egészséges életmóddal kapcsolatos szokásokat.

A bőrfeszesítés nem elsődleges célja a VASER zsírleszívásnak, de némi enyhe feszesítő hatás lehetséges.

Ha a bőr lazasága aggodalomra ad okot, a plasztikai sebészek általában kombinálják a zsírleszívást egy rádiófrekvenciás feszesítő eljárással, például a BodyTite-tel.

Ez az ambuláns eljárás a test legtöbb területén elvégezhető, beleértve a következőket:

-comb, vádli és boka
-fenék és csípő
-has, hát és oldal (más néven szeretetpárnák)
-felkar
-nyak és az áll alatt

Jó gynecomastia (férfi mellkisebbítés) kezelésére is, olyan esetekben, amikor az állapotot a felesleges zsír okozta.