Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Arcfiatalítás: módszerek és árak

 • 135 db előtte-utána fotó
 • 27 db orvosok
 • 9 db klinikák
 • 4 db értékelés
 • 100.000 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Az idő nyomai előbb vagy utóbb, de kortól és nemtől függetlenül egyszercsak mindenkin megjelennek. 25 éves kor körül kezd először láthatóvá válni a bőr öregedése. Először vékony ráncok formájában, amelyek később már mélyebb redőkké válnak. Emellett a bőr elveszti feszességét és megereszkedik. A jelek testünk egész területén látszódnak, azonban mégis az arcon vesszük észre legelőször, és ezen a tájékon a legzavaróbb.

Hogy kinél mikor, milyen mértékben jelentkeznek a látható jelek, az teljesen egyén függő. Függ a genetikától, az életmódtól, a környezeti hatásoktól, bőrápolási rutintól. Ez utóbbi és az arcfiatalító beavatkozások segítenek lelassítani az idő múlását, azaz ha már elég korán elkezdesz bőröd állapotával foglalkozni, késleltetheted ráncaid megjelenést, ha pedig később szeretnél javítani állapotukon, akkor számos kezelés és beavatkozás áll rendelkezésedre, amelyek segítenek abban, hogy korod ellenére is fiatalos legyen megjelenésed.

Mit jelent az arcfiatalítás?

Az arcfiatalítás olyan módszer, amely segít neked abban, hogy ráncaid eltűnjenek, halványodjanak, visszanyerd bőröd feszességét vagy mindezek kialakulását lelassítsd. Azt tudnod kell, hogy az öregedési folyamatokat semmilyen kezelés vagy beavatkozás nem állítja meg. Bármilyen módszert is választasz arcfiatalításra, idővel vagy meg kell ismételd a kezelést/beavatkozást, vagy más módszerrel szinten kell tartsd az eredményt.

Az arcfiatalásnak három nagy csoportja van:

1.Arcfiatalítás kozmetikumokkal

A piacon végtelen mennyiségű arcfiatalító terméket találhatsz bármilyen árkategóriában az olcsó csodaszerektől egészen a luxustermékekig és az orvoskozmetikai termékekig, mint például a ZO® Skin Health. Ma már nem csupán egy termékkel tudod megőrizni arcod fiatalságát, érdemes kialakítani egy arcápolási rutint, amely különböző termékek kombinációja és használata reggel és este.

2. Műtét nélküli arcfiatalítás

Ha számodra a kozmetikumok nem nyújtanak megoldást, vagy arcápolási rutinodat kiegészítenéd másféle arcfiatalító eljárással, akkor megnyílik számodra a nem műtéti arcfiatalító beavatkozások és kezelések tárháza. Ebbe a kategóriába tartoznak a gépi arcfiatalító kezelések, injekciós ráncfeltöltések és egyéb alternatív módszerek is.

3. Műtéti arcfiatalítás

Amennyiben arcodon már nagymértékben megereszkedett a bőr és ráncaid nagyon elmélyültek, a fenti két kategória nem fog látványos és gyors megoldást hozni. Ekkor már csak az arcplasztikai beavatkozások egyike segít neked abban, hogy megjelenésed fiatalosabb lehessen.

Arcfiatalítás kozmetikumokkal

Kinek ajánlott ez a módszer?

A piacon bárki számára elérhető kozmetikumok hatásossága teljesen egyénfüggő. Ez függ az öregedés jeleinek mértékétől, a genetikádtól és attól is, hogy valóban rendszeresen használod-e őket. Az alacsonyabb hatóanyagú termékekkel nem biztos, hogy nagymértékben és látványosan tudsz javítani bőröd állapotán. Kozmetikai termékek használatakor is érdemes szakember segítségét igénybe venni, hogy az egyéni problémád és bőrtípusodnak megfelelő termékeket tudj használni, mert csak úgy lesz hatásos az arcfiatalító kozmetikumok használata. Fiatalabb korban a jelek megjelenésének késleltetése miatt érdemes fiatalító és hidratáló kozmetikumokat használni.

Az orvoskozmetikai termékek már nagyon magas hatóanyaggal rendelkeznek. Csak szakorvos felügyelete mellett lehet használni, amely azért előny, mert a választott orvosod segíteni fog neked abban, hogy melyik temékkombináció hoz neked majd látványos eredményt.

Ki megfelelő alany a beavatkozásra?

Elsősorban azok, akiknél még nem súlyos a bőr megereszkedése és nincsenek túl mély ráncaik. Fontos, hogy akkor válaszd ezt az arcfiatalító eljárást, ha tudod vállalni, hogy minden nap reggel és este is használni fogod a termékeket, mert csakis rendszeres használat mellett fognak segíteni a kozmetikumok. Ha valamely termék egy hatóanyagára allergiás vagy, akkor azt nem fogod tudni használni.

Ha erősebb, orvoskozmetikai termék mellett döntesz, akkor arra kell készülj, hogy az első néhány hétben bőröd hámlani fog, kipirosodik és égető érzést is érezhetsz.

Mennyire biztonságos?

Amennyiben bőrgyógyász vagy esztétikai orvos segítségét igénybe veszed, teljesen biztonságos a kozmetikumok használata. Ha egyedül kísérletezel a termékekkel és otthoni praktikákkal, úgy könnyen tudsz saját magadnak kárt okozni.

Mire figyelj előtte, hogyan készülj fel?

Mielőtt bármilyen terméket elkezdesz használni magadtól, érdemes kivizsgáltasd magad, hogy megismerd bőrtípusod sajátosságait, esetleges allergiádat. Ha csak úgy összevásárolsz mindenféle terméket, nem biztos, hogy azok megoldást nyújtanak számodra, sőt még irritációt is okozhatnak.

Mi történik a kozmetikumok használata során?

Ha igénybe vetted szakember segítségét, akkor ő meg fogja határozni számodra, hogy milyen termékeket, mikor, milyen időközönként kell használj. Utána már csak rajtad áll minden, hogy ezt betartod-e. Azért is célszerű szakmabelihez fordulj, mert úgy a kezelés alatt is tudsz segítséget kérni, ha bármi komplikáció lépne fel. Ilyenkor kontrollvizsgálatra is vissza szoktak hívni, hogy lássák arcod állapotát.

Fájdalmas-e a beavatkozás?

Csak az orvoskozmetikumok okoznak némi kellemetlenséget, mint például bőrpír, érzékenység, hámlás. A sima kozmetikumoknak nincs ilyen hatásuk. Ha irritációt tapasztalsz, mindenképp hagyd abba a termék használatát!

Meddig tart és milyen eredményekre lehet számítani?

A kozmetikumok használata nem egy egyszeri időintervallumra vonatkoznak és nem lehet előre megjósolni, hogy milyen eredményt tudsz velük elérni, mert az függ tőled is és a terméktől is. Amennyiben hatásos a termék, és arcbőröd jól reagál rá, néhány hónap múlva meghozza a kívánt eredményt: arcbőröd feszesebb lesz, ráncaid elhalványulnak.

Az orvoskozmetikai termékek eredményessége már biztosabb. 4-5 hónap alatt érhető el velük a fiatalosabb, hidratált arc. Azonban itt is érdemes a kezelést megismételni, hogy hosszantartóan megőrizd fiatalságod.

Mennyibe kerül?

A pár ezer forintos termékektől elkezdve határ a csillagos ég a kozmetikumok piacán. Bárki meg tudja találni a pénztárcájának megfelelő terméket, az azonban kérdéses, hogy a megfelelő hatást is eléri-e vele.

ZO Skin Health előtte-utána

Műtét nélküli arcfiatalítás

Kinek ajánlott ez a módszer?

Akkor ajánljuk ezeket az eljárásokat, ha hegek és hosszabb gyógyulási idő nélkül szeretnél megfiatalodni vagy preventív jelleggel el szeretnéd kerülni a műtéti arcfiatalítást, vagy le szeretnéd lassítani az öregedési folyamatokat, hogy kisebb mértékben látszódjanak rajtad a látható jelek.

Milyen beavatkozások, kezelések tartoznak ide?

Számos kezelés és technika létezik már az arc műtét nélküli megfiatalítására. Az évek során mindig megismerhetünk újabb és újabb technológiákat, módszereket. Az alábbi kezelések mind műtét nélküli arcfiatalító eljárások:

Ki megfelelő alany a beavatkozásra?

A műtét nélküli arcfiatalításnak sincs megszabva a korhatára. Akár 25-70 éves páciensek is kezelhetők valamely módszerrel. Azt azonban ne feledd, hogy a műtét nélküli kezelések nem tudják olyan mértékben megemeli, megfeszesíteni a bőrt és az izmokat, mint egy arcplasztika. Nagyobb megereszkedés esetén nem fognak látványos eredményt nyújtani.

Választott orvosod segíteni fog neked abban, hogy melyik kezelés hoz majd számodra megfelelő eredményt, és hogy melyikre vagy alkalmas.

Mennyire biztonságos?

A műtét nélküli arcfiatalító beavatkozások mindegyike engedélyezett és biztonságos. Ezeknél a beavatkozásoknál kevesebb szövődményre kell számíts, mint az arcplasztikánál, de az alábbi kellemetlenségekkel azonban számolnod kell:

 • duzzanat
 • érzékenység
 • deformitás
 • bevérzés
 • hegesedés
 • gyulladás
 • érzékelés kiesés

Mire figyelj előtte, hogyan készülj fel?

A beavatkozás előtt menj egy orvosi konzultációra, ahol plasztikai sebészeddel, bőrgyógyászoddal vagy esztétikai orvosoddal megbeszélheted, hogy milyen beavatkozást válassz. A választott kezelés függvényében tájékoztatni fog orvosod, hogyan tudsz megfelelően felkészülni a beavatkozásra, hogy a lehető legjobb eredményt érjétek el.

Fájdalmas-e a beavatkozás?

A műtét nélküli arcfiatalító beavatkozások egy részét helyi érzéstelenítésben végzik, így csak a tűszúrások lesznek kellemetlenek, utána a beavatkozás már nem. Másik részüket érzéstelenítés nélkül végzik, mert nem fájdalmas a kezelés.

Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?

A gyógyulási idő is kezelésenként eltérő. Injekciós arcfiatalító kezelések esetében néhány órán át duzzadt és érzékeny lesz a terület. Szálbehúzásnál ez néhány napig is eltarthat. Lézeres és hámlasztó kezelések után a bőr kipirosodhat, hámló lehet. Energiaalapú arckezelések után ilyesmire nem kell számíts, mert azok a bőr mélyebb rétegeit célozzák meg. Csupán melegre lehet érzékeny a bőröd az ilyen beavatkozások után.

Meddig tart és milyen eredményekre lehet számítani?

Az eredmény, annak beállta és hatása függ a választott kezeléstől és arról, hogy hogyan reagál rá bőröd. A töltőanyagok eredményét már egy héten belül látni fogod, hatásuk 6-12 hónap. Hámlasztásnál néhány nap múlva látod az eredményt, amely 4-6 hónapig tart. Lézeres és más gépi arckezelések után akár 6 hónapot is várnod kell, mire megjelenik a végleges eredmény. Ez azért van így, mert ezek a kezelések a bőr kollagéntermelését fokozzák, és ennyi idő kell, mire a szervezet új kollagént termel.

Minőségi bőrápolással mindegyik kezelés eredményét elősegítheted. Bizonyos esetben egy kezelést meg kell ismételni az megfelelő eredmény eléréésrt.

Mennyibe kerül?

A kezelések árai teljesen eltérőek. Az ár minden esetben függ a kezelt területtől (teljes arc vagy csak egy része) a használt anyagtól, a mennyiségtől és a kezelések számától is. Ha egyszeri alkalmat nézel, természetesen jóval olcsóbb lesz az arcplasztikánál. 1 ml hialruonsav kb. 120.000 Ft, a szálbehúzás 200.000 Ft-tól indul, a teljes arc gépi kezelése 500.000 Ft körül mozog.

Műtéti arcfiatalítás

Kinek ajánlott ez a módszer?

Azok számára ajánlott az arcplasztika, akiknek sem a kozmetikumok sem a műtét nélküli eljárások nem hoztak megoldást, vagy látványosabb eredményre vágynak.

Ki megfelelő alany a beavatkozásra?

A műtét kitétele, hogy a páciens egészségügyi állapota jó legyen. Felső korhatára nincs a műtétnek, általában 40-80 éves kor között vállalkoznak a beavatkozásra.

Mennyire biztonságos?

Az arcplasztikai műtétnél kell bizonyos szövődményekkel számolj. Ezek az következők lehetnek:

 • hematóma (vérömleny)
 • fertőzés
 • enyhe vérzés
 • arcidegsérülés
 • duzzanat
 • hegesedés
 • érzékelés kiesés
 • deformitás

Mire figyelj előtte, hogyan készülj fel?

A beavatkozás első fontos lépése, hogy eldöntsd, milyen eredményre vágysz. Ebben segítségedre lesznek az előtte-utána fotók. A fotók nézegetése közben arra figyelj, hogy a képen lévő kiindulási állapot hasonló legyen a tiedhez. A műtét előtt részt kell vegyél laborvizsgálaton és a sebész javaslata alapján még egyéb vizsgálatokon is. A dohányzás szüneteltetése elengedhetetlen, hogy könnyebben gyógyuljon majd a műtéti terület.

Mi történik a műtéti arcfiatalítás során?

Többféle arcplasztikai technika létezik attól függően, hogy milyen mértékű a bőrmegereszkedés. Olvasd el a hozzájuk tartozó beavatkozás leírást, hogy megtudd a műtét pontos menetét:

  Fájdalmas-e a beavatkozás?

  Mindkét típusú műtétet altatásban végzik, ezért a beavatkozás közben nem érzel majd semmit. A műtétből felébredve már lehetnek fájdalmaid, kissé nehezen kapsz majd levegőt a fejkötő miatt.

  Nagyon ritka esetben végzik helyi érzéstelenítésben, ekkor sok tűszúrásra lesz szükség az arcodon, hogy megfelelően elérzéstelenítsék a területet.

  Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?

  Arcplasztika esetében 3-4 hét, mini arcplasztika esetében 1 hét otthoni pihenőre mindenképp szükséged lesz. Ezután fokozatosan térhetsz vissza a mindennapi tevékenységeidhez. A fejkötő viselése mindkét beavatkozás esetében kötelező lesz. A gyógyulási idő részleteiért olvasd el a beavatkozás leírásokat:

  Meddig tart és milyen eredményekre lehet számítani?

  Mivel az öregedési folyamatok nem állnak meg a műtét hatására, idővel újra megjelennek a látható jelek. Egyénfüggő, hogy kinél, mikor jelentkeznek újra. Körülbelül 10 évig élvezheted a műtét eredményét.

  Mennyibe kerül?

  A beavatkozás ára függ az egyéni adottságaidtól, és hogy altatásban vagy helyi érzéstelenítésben kéred a műtétet. Teljes arcplasztika ára 800.000 és 1.200.000 Ft közé tehető, míg a mini arcplasztika 600.000 - 850.000 Ft lehet.

  Műtéti arcfiatalítás

  További információk

  bbc.com - Rejuvenation of woman's skin could tackle diseases of ageing (A női bőrfiatalítás megküzdhet az öregkori megbetegedésekkel)

  ncbi.nlm.nih.gov - Face rejuvenation (Arcfiatalítás)

  Orvosok

  Összes (27)