Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Műtét nélküli arcfiatalítás

 • 71 db előtte-utána fotó
 • 15 db orvosok
 • 6 db klinikák
 • 4 db értékelés
 • 118.750 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Általános leírás

A műtét nélküli arcfiatalítás a nem invazív /nem műtéti/ vagy minimálisan invazív /minimálisan műtéti/ bőrfiatalító kezelések kombinációja, amelyek célja az öregedő, volument vesztett bőr felfrissítése.

Ez általában egy maroknyi kozmetikai eljárást foglal magában, amelyek különböző módon simítják a bőrt, hámlasztják vagy eltávolítják a sérült bőrfelületet, fokozzák az új kollagén és elasztin termelését, és emelő hatást biztosítanak. Ezek az eljárások megoldhatják a bőr következő problémáit is:

 • napkárosodás,
 • a bőr lazasága,
 • a pattanások hegei

A preventív módszerek lehetővé teszik, hogy elkerüld az invazív /műtéti/ eljárásokat, vagy eltold az időpontjukat. Például a műtéti arcplasztikát és a vele járó metszéseket, érzéstelenítést és a plasztikai műtétek hegesedését.

Körülbelül 10 évvel ezelőtt a sebészek elkezdték használni a bőrtöltő anyagokat és a neurotoxinokat, hogy fiatalítsa az arcot azoknál a pácienseknél, akiknek csak enyhe vagy közepes korrigálásra van szüksége. Ezeket a technikákat tovább finomították, és szinte minden évben megjelenik egy új trend, ami az egész világot felforgatja. Mint például 2020-ban az állvonal definiálása szálbehúzással.

Előnyök

 • Minimális a munkából kiesési idő. A non-invazív kezelések miatt néhány napig duzzadt vagy zúzódott lehet az arc, de még mindig lényegesen kevesebb idő kiesést jelentenek, mint az arcplasztikai műtétek, amelyek után akár három hétre is kieshetsz a munkából.
 • Az érzéstelenítés egyetlen formája, amelyre bármelyik érintett kezeléshez szükséged lehet, egy helyi érzéstelenítő krém /nem általános érzéstelenítés vagy szedáció/.
 • Mivel ezek a kezelések kevésbé invazívak, mint a műtétek, kevesebb potenciális egészségügyi kockázattal járnak.
 • A nem sebészeti arcplasztika átlagos költségei általában alacsonyabbak, mint az arcplasztikai műtéteké.

Hátrányok

 • Nem lesz ugyanolyan mértékű az arcfeszesítés, mint amire egy műtéti arcplasztika után számíthatsz.
 • Nem valószínű, hogy a műtét nélküli arcplasztika egy egyszeri eljárás. Előfordulhat, hogy nem tudják elvégezni az összes egyéni kezelést ugyanazon a napon, és egyeseknél az optimális eredmény elérése érdekében számos kezelési alkalomra van szükség.
 • Az összes non-invazív eljárás esetében érvényes, hogy folyamatos fenntartó kezelés szükséges az eredmények fenntartásához.
 • Míg a nem műtéti arcfiatalítás kezeléseit összeadjuk, akkor hosszútávon sokkal többe kerülnek, mint egy műtéti eljárás költségei.

Kérdések-válaszok

Annak a páciensnek ajánlott ez a fajta beavatkozás, aki nem szeretne hegeket, nem szeretne az életéből 2-3, vagy akár 4 hetet a gyógyulásra fordítani. Illetve megelégszik azzal, hogy nem minden esetben lesz tökéletesen feszes arc a végeredmény. Természetesen minden esetben az állapot feszesebb, fiatalosabb és üdébb lesz.

A nem invazív kozmetikai eljárások megfelelő kombinációja frissebb, fiatalosabb megjelenést teremthet az öregedés enyhe vagy mérsékelt jelei esetén. 30-70 éves korú pácienseket is kezelhetnek nem műtéti arcfiatalítással.

Beszélj bőrgyógyászoddal vagy plasztikai sebészeddel, hogy meghatározza a számodra legjobb nem műtéti arcplasztikai lehetőségeket. A bőrtónus és a bőrtípus figyelembevételével a szakemberek képesek lesznek a legmegfelelőbb eljárásokat ajánlani az adott bőrproblémákra, amely problémák időnként korlátozhatják az elvégezhető eljárásokat a káros hatások kockázata nélkül.

Csak ne feledd, hogy a noninvazív technikák nem tudják olyan jól emelni az erősen megereszkedett bőrt vagy meghúzni az alapul szolgáló izmokat, különösen az állak és a nyak mentén, mint egy műtéti arcplasztika vagy nyakemelés.

Hasznos lehet, ha egy nem műtéti arcfiatalítást nem a műtéti arcplasztika helyettesítésére, hanem megelőző kezelésre használsz. Bizonyos problémák elhárítása és a bőr megfelelő gondozása hosszú évekig elhalaszthatja a műtéti arcplasztika szükségességét.

Ezeknek a beavatozásoknak nagyon kevés a szövődménye, biztonságosnak számítanak. Tehát alapvetően biztonságos beavatkozásokról beszélhetünk, és nagyon kevés szövődmény léphet fel.

Szálbehúzás esetén az arc duzzanata, feszülő,merev érzése jelentkezhet az első hétben. Botulinum toxin kezelésnél nagyon ritkán fordulhat elő aszimmetrikus eredmény. Hialuronsavas betöltésnél csomósodás vagy nem a várt forma jelentkezhet. Ez mind a szakorvos tapasztalatától és a beadott anyagok minőségétől függ.

Fontos, hogy a beavatkozás előtt hidratáljuk a bőrünket. Hámlasztás esetén mindenképp szerezz be 50+ faktoros krémet. Ez azért fontos, hogy ne legyen pigmentfoltos a bőröd!

A kezelés előtti nap ne igyál alkoholt, és szerezz be otthonra jégzselét, hogy az esetleges duzzanatokat csökkenteni tudd. Érdemes árnika vagy fekete nadálytő krémet beszerezni. A bevérzések ezek segítségével gyorsabban felszívódnak.

Mindezek mellett pedig szánj legalább 2-3 napot a pihenésre.

A beavatkozás menete attól függ, hogy milyen eredményt szeretnél elérni, és így pontosan melyik eljárást választod.

Töltőanyagokat fecskendezhetnek be a térfogat és az alak növelése érdekében, vagy a mély ráncok simítására. A folyamat gyors /15–30 perc/ és tolerálható, bár a mélyebb injekciók általában jobban fájnak. Kérhetsz érzéstelenítő krémet, különösen olyan érzékeny területeken, mint az ajkak és az áll. Bizonyos töltőanyagok már előre össze vannak keverve a helyi érzéstelenítő lidokainnal. Az injekció beadásához az orvos finom méretű tűt vagy mikrokanulának nevezett kis csövet használ. Minden szúrás után átmasszírozza a területet, hogy szétterítse a töltőanyagot, a természetes hatás érdekében.

A botulinum toxin és más neuromodulátorok gyors, viszonylag fájdalommentes szúrásokkal járnak. Az orvos érzéstelenítő krémet alkalmazhat, de ha gondolod kihagyhatod ezt a lépést. Az injekciókat követően jégtömlőket kapsz, amelyeket 5-10 percig kell az injekció helyére felhelyezni, hogy minimalizálják a zúzódásokat és a duzzanatokat.

A kémiai hámlasztás általában felületes fiatalítást eredményez. Könnyű vagy közepes mélységű hámlasztás előtt helyi érzéstelenítőt ajánlanak. Ezután megtisztítják a bőrt, eltávolítva minden olyan sminket vagy olajat, amely akadályozhatja a felhámon a behatolást. Ezután a kémiai oldatot meghatározott ideig /néhány perctől akár egy óráig/ alkalmazzák, mielőtt vízzel semlegesítenék és letörölnék. Ezután egy réteg hidratáló vagy okkluzív balzsam következik, hogy megnyugtassa és megvédje a frissen kezelt bőröd.

A szálbehúzás, mint szépészeti beavatkozás, alig egy órát vesz igénybe. A sebész először bejelöli a bőrödön, hogy hova kerülnek a szálak, majd a kezelendő területet helyi érzéstelenítővel elzsibbasztják. Amikor az érzéstelenítő már hat, az orvos egy hosszú tűvel, úgynevezett kanüllel bejuttatja a szálat a bőr alá, azután feszesre húzza, hogy ezáltal megemelje a szöveteket. Ezt az eljárást ismétli mindaddig, amíg az összes szál /néha alig néhány, máskor akár 20 darab is/ a helyére nem kerül.

Mivel az eljárás helyi érzéstelenítésben történik, utána nyugodtan autóba ülhetsz és hazavezethetsz.

A lézeres arcfiatalítás általában nem ablatív, vagyis érintetlenül hagyja a bőr felszíni rétegét, ami kevesebb pihentetési és gyógyulási időt igényel. /Az ablatív lézeres kezelés hatása szinte annyi ideig tart, mint a műtété./ Ehhez választhatod az érzéstelenítő krémet vagy Ibuprofent is. Miután a kezelni kívánt terület elzsibbadt, az orvos vízbázisú gélt alkalmaz a bőr védelme érdekében, majd a lézert a bőrön mozgatja, serkentve a sejtforgalmat és a kollagéntermelést. A nem ablatív lézeres kezelés általában körülbelül 30 percet vesz igénybe.

A bőrfeszesítő kezelések, mint például az Ultraterápia és a Thermage, köztudottan kényelmetlenek, ezért a fájdalomcsillapító gyógyszerek /Percocet, Ativan, nevetőgáz és helyi érzéstelenítő krém/ általában megszokottak. Vezetőgél felvitele után a kezelő kézi eszközzel energiát juttat a bőr mélyebb rétegeibe, mikrokárosodást okozva és fokozva a kollagéntermelést. Egy arcközpontú kezelésnek 45 és 60 perc között kell lennie.

Tapasztalatok szerint a legtöbb páciens számára az a nagy kérdés, hogy milyen sorrendben részesüljenek a kezelésekben. A többféle kezelést alkalmazó szakorvos kidolgoz számodra egy esztétikai ellátási tervet, a céloknak megfelelően. Jellemzően azt javasoljuk, hogy a bőrkezelések előtt Botulinum toxin kezelésen ess át. Szerintünk, ha egy lézer vagy bőr kollagén stimuláló hatása akkor jelentkezik, amikor a bőr nem termel dinamikus ráncokat, és ez simább eredményt hoz létre. Ha Ultraterápián esel át, akkor azt javasoljuk, hogy az Ultraterápiát az arcon és az állkapocs körüli területen a töltőanyagok bevitele előtt végeztesd el, mivel az Ultraterápia képes lebontani a bőr alatti töltőanyagot. Ezek olyan szakmai titkok, amelyekről egy tapasztalt orvos tájékoztathat téged.

Ezeket a beavatkozásokat általában helyi érzéstelenítésben vagy anélkül végzik. Ha anélkül végzik, akkor nagyon vékony tűvel, pici injekciókat kapsz, ami nem annyira fájdalmas, de nyilván kellemetlen.

Ha nagyobb beavatkozásról beszélünk, mint a hámlasztás vagy szálbehúzás, akkor elérzéstelenítik a kezelt területet. Ezáltal nem érzel semmit a beavatkozás időtartama alatt. Miután elmúlt az érzéstelenítő hatása, úgy előfordulhat égő, feszítő érzés. Fájdalomcsillapító szedése az első 2 napban segíthet ezt az időszakot átvészelni.

Az injekciókat követően legalább néhány órán át duzzanatot és érzékenységet észlelhetsz. A zúzódás egy másik gyakori mellékhatás, amely súlyosságától függően több naptól akár hetekig is eltarthat.

A lézeres bőrújítás és a kémiai hámlasztás helye a kezelés mélységétől és erejétől függően néhány naptól néhány hétig kipirult és hámló maradhat. Ha aggódsz a hosszabb munkaszünet miatt, akkor egyeztess orvosoddal a kezelési tervről, hogy miként valósíthatod meg a céljaid az életmódod széleskörű megváltoztatása nélkül.

Az energiaalapú bőrfeszesítő kezelések után nem szükséges szünetet tartanod, mivel megkerülik a bőr felületét, és csak a mélyebb rétegeket célozzák meg. De lehet, hogy kipirultnak érzed magad, és fájónak érzed, ha meleg dolgok érnek a bőrödhöz.

Szálbehúzás után lehetséges, hogy kidudorodások látszanak a bőrödön, de ezek egy hét alatt el szoktak simulni. Ettől eltekintve a szálbehúzás utáni felépülés rövid időt vesz igénybe, és nem sokban különbözik az arcfeltöltés utáni lábadozástól: tapasztalhatsz enyhe duzzanatot, feszülő érzést vagy véraláfutást, amely egy héten belül elmúlik.

Az, hogy milyen gyorsan látod az eredményeket, mind a választott kezeléstől, mind attól függ, hogy személy szerint hogyan reagálsz rájuk.

Az eredmények változhatnak, minden ember egyedi anatómiájától függően. Tapasztalt kezelők keze alatt elvárhatod, hogy szignifikáns különbséget láthatsz egy nem sebészeti arcplasztikával is, főleg a szem alatti terület, a középső felület és az ajkak térfogatának helyreállításánál, valamint az arcon, az állon és az állkapocs vonalon történő beavatkozások során. Ráadásul a homlok és a szemöldök, valamint a szarkalábak finom vonalait és ráncait neurotoxinokkal még lehet lágyítani.

A töltőanyagok és a neuromodulátorok eredményeit egy héten belül láthatod. A legtöbb töltőanyag hat hónaptól egy évig tart, míg a méreganyagok három-négy hónapig tartanak.

A kémiai hámlasztás hatása az oldat erősségétől függ. A könnyebb hámlasztás után a bőröd gyorsan meggyógyul /vagy egyáltalán nem kell munkaszünetet tartanod/. Az eredményeket azonnal vagy pár napon belül látnod kell, de csak egy-két hónapig tarthatnak. A közepes erősségű hámlasztás néhány napig vörös és hámló maradhat, de egy-két hét múlva teljes eredményeket tárhat fel. A hatása azonban négy-hat hónapig is tarthat.

A lézerek és a bőrfeszesítő kezelések akár hat hónapot is igénybe vehetnek a végleges eredmények megjelenítéséig. Ennyi időbe telik, amíg a bőröd megújul és új kollagént termel. A lézeres felújítást gyakran három-hat kezelés során hajtják végre, körülbelül egy hónapos időközönként, így bár minden kezelés után javulást kell tapasztalnod, de a végleges eredmény igazán az utolsó kezelés után kezdődik. A feszesítő kezeléseket nem sorozatként hajtják végre. Egy Ultraterápia vagy Thermage kezelésnek legfeljebb két évig tartó eredményt kell eredményeznie.

Azonban meghosszabbíthatod ezen kezelések bármelyikének élettartamát azáltal, hogy minőségi bőrápolással és gondozással segíted a bőröd. A legtöbb ilyen kezelés a bőr minőségét és az arc térfogatát növeli. Ügyelj azonban arra, hogy ne feledkezz meg a bőr minőségéről azáltal, hogy orvosi minőségű bőrápolási termékeket használsz, és rendszeresen alkalmazol esztétikai kezelést.

Az eredmények kumulatívak, és szükséged lehet utólagos kezelésekre a legjobb eredmények elérése érdekében.

A nem műtéti arcfiatalítás alternatívái a műtéti arcfiatalítások mint a:

Az, hogy a nem műtéti arckezelési lehetőségek mennyire működnek majd a számodra, az arcod anatómiájától, a bőröd rugalmasságától és életviteledtől is függ, de általában a következő kezelések keverékét használva eredményesek.

 • Az injekciós töltőanyagok, például a hialuronsav alapú Restylane és a Juvéderm, térfogatot adhatnak az arcodnak, helyreállítva az íveket és kissé megemelve az alsó arcot. Kitölthetnek üreges halántékokat, sima marionett vonalakat, amelyek a száj sarkától az állig terjednek, megerősíthetik a gyenge vagy lesüllyedt állat, és meghatározhatják az állkapocs vonalát. Néhány bőrbetöltő anyag, például a Sculptra és a Radiesse, akár három évig is serkentheti a kollagéntermelést, enyhén feszesítheti a bőrt és fokozhatja annak ragyogását.
 • A neurotoxinok, mint a Botulinum toxin, a Dysport, a Xeomin és a Jeuveau, ideiglenesen ellazítják az izmaidat, hogy minimalizálják a finom vonalak és ráncok, különösen a homlokráncok megjelenését. Amikor a homlokon használják őket, finoman megemelhetik a szemöldököd. A töltőanyagok és a neuromodulátorok kombinációját folyékony arcplasztikának is nevezhetjük.
 • A felújító kezelések, például kémiai hámlasztás és lézerek, megújíthatják a bőr felületét azáltal, hogy lehámlasztják a felső rétegeket és növelik a sejtek újratermelését. Kiegyenlíthetik a bőr tónusát és textúráját, kezelhetik a napsugárzás hatásait és minimalizálják a ráncok megjelenését.
 • A bőrfeszesítő kezelések, köztük a FaceTite és az Ultraterápia, rádiófrekvenciás, illetve ultrahangos energiát alkalmaznak a hő leadására a dermisz kollagén- és elasztintermelő sejtjeibe. Ez a hatás újratermelési reakciót indít el, amely az idő múlásával több ilyen kulcsfontosságú szerkezeti fehérje termelődését generálja a feszesebb bőr érdekében.
 • Szálbehúzás esetén a felszívódó szálak kisebb kockázatot jelentenek, mint a régebben használt maradandó szálak, amelyek bakteriális fertőzéseket és komplikációkat okozhattak.

Ki kell találnod, hogy melyik anyaggal szeretnéd fiatalítani az arcodat, mert a kezelések nem kombinálhatóak egymással.

Ez nem igaz, mert a kezelések kombinálhatóak egymással. A botulinum toxin kombinálható hialuronsavval, sőt szálbehúzással is a tökéletes eredmény elérése érdekében.

A beavatkozások több évig is tarthatnak.

A műtét nélküli arcfiatalítás hatása 1-1,5 évre tehető és ezt követően fenntartó kezelések szükségesek.

A beavatkozások mind “ebédidős” eljárások.

Bár nem jár hosszú felépülési idővel, és nem kell kompressziós fejkötőt viselni, de lehet számítani duzzanatra és kisebb bevérzésekre, így 3-4 napot érdemes rászánni a gyógyulásra.

Fontos számunkra, hogy a kiválasztott beavatkozásod előtt megfelelő tájékoztatást és információt biztosítsunk a számodra, független döntéshozó portálként. Amennyiben kérdésed van az adott kezeléssel kapcsolatban, úgy fordulj hozzánk bizalommal! Regisztrálj oldalunkra az előtte-utána fotókért!

Orvosok

Összes (15)