Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Orvosi pióca kezelés: árak, kezelhető panaszok, betegségek, folyamat, lehetséges mellékhatások

 • 18 db előtte-utána fotó
 • 0 db orvosok
 • 0 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Mi az az orvosi pióca kezelés? Egy valóban megosztó eljárásról van szó, azonban egy kis utánjárással feloldhatod ellenérzéseidet, és egészen új megoldásokat találhatsz esztétikai, vagy egészségügyi gondjaidra.

Mi az az orvosi pióca?

Az orvosi pióca nem más, mint egy apró szimbiota gyűrűsféreg, amely egészségünkre gyakorolt jótékony hatását évszázadok óta ismerik és alkalmazzák. Ez az kis élőlény a nyirokfolyadékból táplálkozik és ide juttatja be a hatóanyagait, így képes a felgyülemlett méreganyagok eltávolítására, ezzel segítve a test természetes megújulási folyamatait. Az orvosi piócák egészségügyileg ellenőrzött körülmények között nevelkednek, alkalmazásuk pedig biztonságos orvosi körülmények között történik.

Ezek az elsőre nem túl vonzó lények a valóságban igencsak hasznosak - gondolj rájuk úgy, mint apró vámpírokra, amik ha örök életet nem is, de egészségesebb szervezetet adhatnak

Milyen problémákon lehet segíteni orvosi pióca kezeléssel?

Elképesztő, hogy ez az apró kis élőlény milyen összetett változásokat idézhet elő egy olyan komplex szervezetben, mint az emberi test. Nézzük, hogy egészen pontosan milyen területeken várható pozitív változás!

Szív- és érrendszeri betegségek

Az érelzáródásos megbetegedések sokakat fenyegetnek. A piócák nyálának véralvadásgátló hatása is van, így képesek megszüntetni a kezdődő vérrögöket, ezzel is egészségessé, és átjárhatóvá téve az ereket. De nem csak a vér minőségére, hanem az azt szállító erek falának rugalmasságára is jótékonyan hatnak, így megelőzhető az érfalak elmeszesedése.

Orvosi pióca kezelés előtte-utána

Plasztikai, baleseti sebészet

A balesetek, műtétek, vagy plasztikai beavatkozások következtében kialakuló duzzanatok, vérömlenyek gyulladások, fertőzések igen kellemetlenek tudnak lenni. Ezek felszámolására tökéletesen alkalmazhatók az orvosi piócák, melyek képesek az adott terület gyógyítására, ezáltal pl. a duzzanat jelentős lecsökkentésére is.

Orvosi pióca kezelés előtte-utána

Kozmetikai eljárások

A vér méregtelenítésével a pióca segít a bőrön jelentkező zavaró pattanások, ráncok, hegek, egyéb bőrhibák kezelésében is. A piócák segítségével akár elkerülhetőek a komolyabb esztétikai beavatkozások, és elérhető a sima felszínű, egészséges bőr.

Orvosi pióca kezelés előtte-utána

Elpusztítja a testben lévő baktériumokat és vírusokat

A piócák nyálában a több száz féle hatóanyag közül számos baktérium és vírusölő hatással rendelkezik. Ezeket befecskendezve a szervezetünkbe komoly változásokat idézhet elő a testben, és megszűnhetnek régóta fennálló, krónikus panaszok, mint légzőszervi megbetegedések, elhúzódó bakteriális, vírusos fertőzések.

Gyulladáscsökkentő

A gyulladások hátterében legtöbbször valamilyen kórokozó, vagy egy külső behatás áll. A kezelés segíthet a gyulladás mögött álló okok megszűntetésében.

Neurológiai tünetek csökkentése

Sokan szenvednek migréntől és gyakori erős fejfájástól. Ennek hátterében változatos okok bújhatnak meg, mint a stressz, a nem jó minőségű vér, kórokozók vagy hormonháztartásbeli problémák. Az orvosi pióca kezelés megoldást jelenthet a régóta húzódó neurológiai panaszok felszámolásában is.

Ízületi és érrendszeri panaszok kezelése

A mozgás szabadságát akkor értékeljük igazán, amikor megtapasztaltuk annak korlátozottságát. Az ízületi fájdalmak sokakat kínoznak, amire az orvosi pióca kezelés biztonságos, és természetes megoldást kínál.

Orvosi pióca kezelés előtte-utána

Milyen további jótékony hatásai vannak az orvosi piócáknak az emberi szervezetre?

A vér tisztításával kifejezetten jótékonyan hatnak annak összetételére, ami a test teljes egészén kifejti hatását. Tisztítja a májat és a vesét, segít a kiválasztó szervrendszer működésében, hozzájárul a sejtek megújuló képességéhez, sőt akár a káros sejtek felszámolásában is hatékonyan alkalmazható.

Hogyan zajlik a kezelés? Hogyan lehet felkészülni rá?

Mivel a kezelés során nem történik orvosi beavatkozás, így nem igényel semmilyen előkészületet. Az egyetlen, amivel segítheted a kezelés sikerességét, ha tartósan odafigyelsz a kellő mennyiségű vízfogyasztásra, ez ugyanis megfelelő halmazállapotúvá teszi a vért és segíti a hatóanyagok felszívódását.

Mielőtt belevágnál az orvosi pióca kezelésbe, fontos, hogy konzultálj egy hozzá értő szakemberrel, ugyanis bizonyos esetekben a kezelés nem javasolt – erről bővebben még olvashatsz lentebb.

A kezelés során a bőr felszínére az adott területre felhelyezik a kis élőlényeket, amelyek rögtön meg is kezdik a munkát, és a szöveti folyadékkal történő táplálkozás során kifejtik jótékony hatásukat.

Mennyire fájdalmas a kezelés?

A kezelés önmagában nem nevezhető fájdalmasnak, hiszen a piócák nyála enyhe fájdalomcsillapítót is tartalmaz, mely a harapás közvetlen környékén elzsibbasztja az adott területet. A pióca egy kis harapással csatlakozik a testhez, amely egy kicsi kellemetlenséggel jár mindösszesen. Az érzés inkább hasonlít egy enyhe elektromos kezeléshez mintsem egy komolyabb orvosi beavatkozás fájdalmához. Amíg az élőlény a bőrön van, addig enyhe szívó érzést is érezhetsz.

Kinél nem szabad orvosi pióca kezelést végezni, miért?

Habár a kezelés sok bajra jótékonyan hat, bizonyos esetekben nem javasolt. A szervezetben zajló változások veszélyt jelenthetnek, amennyiben valamilyen speciális egészségügyi jelenség áll fent. Ezért is fontos, hogy megfelelően képzett szakemberhez forduljunk! Nézzük, hogy pontosan mik is ezek!

Gyomorfekély

Azok esetében, akik valamilyen betegség, vagy más ok következményeképpen gyomorfekéllyel küzdenek, a kezelés nem javasolt. Az eddigi tapasztalatok alapján akár gyomorvérzés is kialakulhat.

Vérzékenység

Vérzékenység esetén is komoly veszélynek vagy kitéve, ha véralvadásgátló kerül a szervezetedbe. Ilyen esetben sem ajánlott a terápia.

Bármilyen, belső vérzésre utaló jel esetén

A belső vérzés gyakran nem olyan drámai, mint ahogy azt a filmek lefestik. Időnként egészen apró jelei vannak annak, hogy a szervezetben egy, nem a külvilágra nyíló vérzés történik. Ez lehet véres széklet, vagy véres hányás. Fontos, hogy ilyenkor ennek okát szüntesd meg, és hanyagold az orvosi pióca kezelést.

Milyen mellékhatásai lehetnek az orvosi pióca kezelésnek?

A kezelés teljes mértékben biztonságos, feltéve, hogy a fentiek egyike sem áll fenn, és a kezelést szakember végzi.

Azonban, mint minden beavatkozás esetében, itt is kialakulhatnak apró kellemetlenségek a terápiát követően:

 • Helyi duzzanat
 • Fáradékonyság
 • Nyirokcsomó átmeneti, esetenként fájdalmas duzzanata

Az előbb felsorolt mellékhatások elenyésznek a kezelés okozta pozitív hatások mellett, és csak rövid ideig állnak fenn. Ha mást tapasztalsz, haladéktalanul konzultálj a kezelést végző terapeutával!

Mennyi idő, hány kezelés után várhatóak az orvosi pióca kezelés pozitív eredményei?

A kezelés intenzitásának, sűrűségének meghatározása az adott probléma megismerésével kezdődik. Ez dönti el ugyanis, hogy hány piócára lesz szükség, valamint hányszor szükséges a kezelés megismétlése.

Enyhébb panaszok esetében már néhány kezelés is meghozhatja a kívánt eredményt, míg egy komolyabb egészségügyi gondot elképzelhető, hogy 15-25 kezeléssel lehet leküzdeni.

Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?

A gyógyulási idő rendkívül rövid, hiszen nem szükséges semmilyen tényleges orvosi beavatkozás, így nem kell sem varratot szedni, sem utókezelésekre járni. A fentebb említett enyhe kellemetlenségeken kívül más problémára nem kell számítanod.

Milyen eredmény várható, és meddig tart a kívánt hatás?

A kezelés tartósságát nagymértékben befolyásolja az életmódod. Mivel vérünk tisztasága és annak hatása a szerveinkre a minket ért hatásoktól függenek, ezért nem mindegy, hogy történik-e életmódváltás vagy sem. Amennyiben valóban mérsékled a téged ért káros hatásokat, és igyekszel egészségesen és rendszeresen étkezni, mozogni, egészen hosszú ideig élvezheted a terápia minden előnyét.

Hogyan alakulnak az orvosi pióca kezelés árak?

Az orvosi piócaterápiás központokban a kezelések ára kb. 27.000 Ft.

Itt magas szinten képzett terapeuták várnak higiénikus, exclusive környezetben az ország több pontján.

Amennyiben interneten keresgélsz terapeuta után, fontos, hogy mielőtt bármelyik szolgáltató mellett döntesz, alaposan járj utána a hely megbízhatóságának, a szakember képzettségének (Oroszországban 5 éves képzésen tanulható), hogy a terápia a lehető legnagyobb biztonságban történhessen.

Előnyök

 • Szinte teljesen fájdalommentes, inkább csak kellemetlen érzés a kezelés.
 • Rövid időn belül tapasztalható az eredmény.
 • Nem csak esztétikai kezelésekre ideális, a szervezet teljes egészére jótékonyan hat.
 • A kezelés rövid ideig tart, 20, maximum 60 percet vesz igénybe.
 • Ideális vérrögképződés, gyulladások kezelésére, méreganyagok kiválasztására, a teljes test megújulását elősegítheti.
 • Természetes gyógymódot jelent kemikáliák nélkül.
 • A pióca nyála baktérium és vírusölő hatóanyagokat is tartalmaz, ezért nincs fertőzésveszély a csípések területén.

Hátrányok

 • A kezelés helyén átmenetileg kisebb helyi duzzanat alakulhat ki.
 • A harapások helye akár másnapig vérezhet.
 • Ellenjavalt a kezelés pacemaker és terhesség esetén.
 • Enyhe viszketés előfordulhat a kezelést követően.