Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Vivace kezelés

 • 2 db előtte-utána fotó
 • 2 db orvosok
 • 6 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A Vivace kezelés a bőrfiatalító eljárások egyik legújabb formája, amely mikrotű és rádiófrekvenciás (RF) energia kombinációját használja a kollagén és az elasztin termelésének serkentésére. A microneedling kezelés egyik továbbfejlesztett változata. Gyakran hivatkoznak rá „mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés”-ként vagy egyszerűen „mikrotűs kezelés”-ként.

Ez a minimálisan invazív kezelés segíthet a bőr feszesebbé, és simábbá tételében. Olyan problémákra nyújthat megoldást, mint:

 • az arc finom ráncainak és finom vonalainak kisimítása
 • aknés hegek korrigálás
 • tág pórusok összehúzása
 • egyenetlen bőrfelszín és textúra javítása
 • pigmentfoltok javítása

A kezeléshez használt Vivace gép aranyozott végű tűvel rendelkezik, amelyek mindegyike rádiófrekvenciás energiát állít elő. Ez a megoldás csökkenti a kezelés közben érzékelhető fájdalmat és a gyógyulási időt, illetve hatékonyan simítja a bőrt.

A Vivace kezelés tudományos háttere

A Vivace mikrotűs arckezelés során rádiófrekvenciás gépeket használnak, amik energiát bocsátanak ki a bőr felszínére és közvetlenül a bőr alá. Az energia felmelegedést okoz és összehúzó hatása révén feszesebbé teszi a bőrfelszínt. A keletkezett energia serkenti a bőr kollagén- és elasztintermelését, ezzel felgyorsítva és tartósabbá téve a bőrfiatalítást.

Mindemellett a Vivace gépek mikrotűket is használnak, amik óvatosan behatolva a bőrbe, elősegítik a gyógyulást és a sejtek újranövekedését. A kezelés közben gyakran alkalmaznak speciális szérumokat vagy arcmaszkokat, ezzel is segítve a sejtek gyógyulását.

A legtöbb orvos három-négy Vivace kezelést javasol, négy-hat hét különbséggel, az optimális eredmény érdekében. Ez az ütemezés igazodik tested regenerációjának üteméhez és a bőrprobléma típusához.

Előnyök

 • A mikrotű és a rádiófrekvencia kombinációja teszi a Vivace előnyeit egyedülállóvá a többi kezeléshez képest. Megtapasztalhatod az epidermális megújulást és a bőr mélyebb átalakítását.
 • Érzéstelenítő krémet alkalmaznak, aminek köszönhetően gyakorlatilag a kezelés fájdalommentes, sőt még munkából való kimaradás sem szükséges.
 • Mivel a Vivace mikrotű a rádiófrekvenciás energiáját biztonságosan a bőr mélyebb rétegeibe juttatja, a hiperpigmentáció kockázata minimális.
 • A mikrotűs rádiófrekvenciás arckezelés műtét nélkül, belülről újítja meg a bőrt.
 • Alkalmas a ráncok csökkentésére, aknés hegek elsimítására, sőt a pórusok összehúzására is.
 • A napbarnított vagy szoláriumozott bőr is kezelhető.
 • A Vivace készülék orvosi CE minősítéssel rendelkezik.

Hátrányok

 • Az eredmény a sejtek regenerálódásának következtében lesz látványos, így nem fogod őket azonnal látni.
 • Az orvosok több alkalmas Vivace kezelést javasolnak, és azt mondják, hogy hat hónap múlva számíthatsz arra, hogy teljes mértékig elérd a kívánt hatást.
 • Maga a kezelés valójában nem fájdalommentes – annak mértéke a fájdalomcsillapító krémtől függ.
 • Tapasztalatlan kézben a mikrotűs kezelések - mint például a Vivace - hosszú távon károsíthatják a bőrt, ideértve a textúra érdességét és a pattanások hegesedéséhez vezethet.
 • Néhány páciens nem érzékelt számottevő változást a kezelések után, a bőrüket illetően.

Vivace kezelés szövődményei

A Vivace mikrotűs rádiófrekvenciás kezelés a kiinduló állapottól és a kezelések számától függően különböző szövődményekkel járhat. Pácienstől függ, hogy az alábbi szövődmények egyáltalán jelentkeznek és ha igen, a beavatkozás után pontosan mikor.

 • vérzés
 • hámlás
 • duzzanat
 • bőrpír
 • hiperpigmentáció
 • pattanások

A Vivace kezelés utáni gyógyulás nagyban függ az alkalmazott módszertől, a páciens kórtörténetétől, a várt eredményektől és az egyéni tényezőktől is. Fontos hangsúlyozni, hogy a beavatkozás utáni felépülést nem lehet és nem is szabad sürgetni, ez mindenkinél eltérő lehet.

Általános tévhitek a Vivace kezeléssel kapcsolatban

Tévhit 1#: „A Vivace kezelés felér egy arcplasztikával.”
A Vivace olyan esetben lehet megfelelő megoldás, ha a bőr megereszkedése még kezdetleges. Abban az esetben, ha a bőr felszínén mélyebb ráncok keletkeztek nem helyettesítheti az arcplasztikát.

Tévhit 2#: „A Vivace kezelés teljesen fájdalommentes.”
Habár a kezelés során az orvosok használnak fájdalomcsillapító krémeket, valójában nem teljesen fájdalommentes az eljárás. Akinek alacsonyabb a fájdalomküszöbe, az érzékelhet kellemetlenségeket a kezelés közben.

Tévhit 3#: „Egyértelműen a Vivace a piacon kapható legjobb bőrfiatalító gép.”
A Vivace kezelés valóban az egyik legújabb bőrfiatalító eljárás, azonban nem mindenkinek ugyanolyan hatékony. Minden esetben konzultálj a plasztikai sebészeddel a lehetséges eljárásokról.

Gyakori kérdések a Vivace kezeléssel kapcsoaltban

A Vivace mikrotűs rádiófrekvencia mindenkinek ajánlott, aki szereti a természetességet, saját öngyógyító mechanizmusait akarja kihasználni a bőr megújulásához, illetve azoknak is, akik botulinum toxin kezelést kapnak, hiszen a leállított mimikai izmok miatt a bőr nyirokkeringése, és oxigenizációja külön támogatást igényel.

Akinek nincs ideje lábadozni, aki nem viseli jól a szúrást, aki tartós és természetes bőrfiatalítást szeretne, azoknak kiváló kezelés a Vivace mikrotűs arckezelés. Férfiak számára is kiváló, hiszen nem feminizálja az arcot, nem szól bele sem a mimikájukba, sem az arcformájukat sem változtatja meg.

Megfelelő alany lehet minden olyan páciens, aki aknés hegekkel küzd, szeretne feszesebb illetve egyenletesebb bőrt. A kezelés 25 éves kor felett javasolt. Fontos tudni, hogy terhesség, aktív fertőzés, gyulladás, frissen napbarnított bőr esetén a Vivace kezelés nem elvégezhető.

A kezelés nem nevezhető veszélyesnek. Ha tapasztalattal rendelkező szakember végzi a beavatkozást a szövődmények száma abszolút minimális.

A gyors regeneráció miatt is elenyésző a szövődmények kialakulásának a száma. A kezelés után 2-3 napig szaunázni, edzeni nem szabad, és – bár a kezelés nem fényérzékeny – 2 hétig az UV sugárzás is kerülendő.

A kezelés előtti pár napban a hatóanyag tartalmú kozmetikumok használatának felfüggesztése javasolt. A kezelés előtt az arc barnulása nem javallott, fényvédőkrém használata javasolt. A kezelés után 24 óráig csak az orvosod által javasolt krémek használhatók, az archoz kizárólag tiszta kézzel szabad nyúlni, illetve fényvédőkrém alkalmazása javasolt.

 1. Mivel a Vivace kezelés apró, ám annál több tűszúrást jelent, mindenképp szükség van érzéstelenítésre, amit érzéstelenítő krém formájában oldanak meg.
 2. Ezt követi a fertőtlenítés.
 3. A gépet, illetve a kezelőfejet beállítják a bőröd állapotának megfelelő fokozatra figyelembe véve, hogy mi a kezelés célja és milyen eredményt szeretnél elérni.
 4. A rádiófrekvenciával működő mikrotűs kezelőfejjel a homlokodtól kezdve, az álladig végigmennek az arcod minden négyzetcentijén. Ennek hatására apró mikrosérülések keletkeznek az arcbőrödön, aminek köszönhetően beindul a kollagén termelődés.
 5. Javul a bőröd keringése és az elasztikus rostok termelődése is felgyorsul.

A Vivace kezelés kb. 30 percet vesz igénybe.

A beavatkozás következtében kipirosodott bőrt egy hatóanyagokban gazdag maszkkal hűtjük, nyugtatjuk. A hatás fokozása érdekében a mikrotűs rádiófrekvenciás arckezelést egyéb beavatkozásokkal kombinálhatjuk: biorevitalizációval, Hydrobalance kezeléssel és Drakula terápiával.

A kezelés előtt 15-20 perccel egy helyi érzéstelenítő krémet visznek fel a bőrödre, hogy a beavatkozás a lehető legkényelmesebb élményt nyújtsa, a legkisebb kellemetlenség mellett. Számos páciens visszajelzése megerősíti, hogy a kezelés szinte fájdalommentes volt.

A beavatkozás utáni bőrpír általában 2-5 órán keresztül észlelhető, majd lassan elmúlik. De érzékeny bőrtípus esetén vagy nem szigetelt tűk használatakor, a vörösség akár 3 napig is fennállhat. A kezelés után 24 óráig csak a megbeszélt krémek használhatók, az archoz kizárólag tiszta kézzel szabad nyúlni. Fényvédelem a kezelés után 2 hétig javasolt, annak ellenére, hogy maga a kezelés nem tesz fényérzékennyé.

A végleges eredmény körülbelül 1 hónappal később, illetve ismételt kezelések után lesz látható. A tartós eredmény érdekében 3 – 4 alkalmas kúra javasolt, az egyes kezelések között 3-4 hét szünetnek kell eltelnie.

Az emberek különböznek egymástól, de a szervezete által előállított kollagén és elasztikus rostok termelődése fokozódik a Vivace kezelés utáni hat hónapban, ami által a bőr minősége is egyre jobb lesz. Hogy a kezelés hatása hosszú távon eredményes maradjon, fontos a test karbantartása helyes étrenddel, rendszeres sporttal és megfelelő kozmetikumok használatával.

Nagyon nehéz pontosan meghatározni a Vivace kezelés árát, ugyanis ezt számos dolog befolyásolja. Többek között a szükséges kezelések száma, az érzéstelenítés típusa, az egyéni tényezők és az is, hogy az orvos használ-e valamilyen kiegészítő kezelést.

A pontos árakról mindig érdeklődj előre a bőrgyógyászodnál/plasztikai sebészednél! Mivel egy esztétikai beavatkozásról van szó, a TB támogatás nem terjed ki a Vivace arckezelésre.

Magyarországon a Vivace kezelés árak átlagosan:

Mikroneedling: A kollagén-indukciós terápiaként ismert apró tűk kézi alkalmazása /sans rádiófrekvencia/ költséghatékony megoldás lehet hasonló eredményekkel.

Thermage: Ha a laza bőr, a ráncok az elsődleges gondod, akkor a subdermális rádiófrekvencia önmagában fokozhatja a kollagéntermelést az eredmények elérése érdekében. A Thermage-t az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala(FDA) hagyta jóvá a bőr feszesebbé tételére.