Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Ultherapy

 • 5 db előtte-utána fotó
 • 0 db orvosok
 • 1 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Az Ultherapy® egy ún. nem-invazív, azaz minimális beavatkozást igénylő orvos esztétikai kezelés, amelyet a szabadalmazott Ulthera® géppel végeznek. Prémium „lifting” kezelés, amely hatékonyan veszi fel a harcot a kollagénszint csökkenést követő és a fénykárosodással, illetve biológiai öregedéssel tovább fokozódó bőrmegereszkedés ellen. Nem egyenértékű az arcplasztikával, de sok évre elhalaszthatja annak szükségességét. Nincs műtét, látható külsérelmi nyom vagy hosszú lábadozás tehát. Egyetlen, ún. ebédidős kezelésről van szó, amelynek eredménye a hatásmechanizmusa miatt akár évekig is fennmaradhat.

Magas hőmérséklet energiát használnak a bőr feszesítésére, megemelésére a megcélzott réteg felmelegítésével, amely beindítja, fokozza, serkenti a bőr új kollagén építési folyamatát. A mikrofókuszált ultrahang nyalábok segítségével a hőenergia tűhegynyi pontossággal és egyenletesen jut a bőrfelszín alá, ahol ideális mélységben és hőmérsékleten denaturálja a kollagént. Ezután kezdődik az új kollagén állomány felépülése kb. 2-3 hónap, összességében 6 hónap alatt a kezelt területen, így a bőr fokozatosan megemelkedik, látványosan feszesebbé és tömörebbé válik az idő előrehaladtával.

A kezelést valós időben történő, dinamikusan változó képalkotó diagnosztika segíti. A pontos és szakszerű eredményhez ez elengedhetetlen, ugyanis egy arcon belül sincsenek mindkét oldalon ugyanazon mélységben a szövetek. A kezelés során folyamatosan figyelemmel kell kísérni a képernyőt, így lehet tökéletesen személyre szabni az eljárást, garantálva az elvárható eredményeket a lehető legnagyobb biztonság mellett komplikáció- és fájdalommentesen.

A kezelés évek óta sorozatban számtalan szakmai elismerést és páciens díjat kapott, 2020-ban pedig hivatalosan is megkapta a nem-invazív feszesítés GOLD standard /aranystandard/ minősítését, amely a világon a legmagasabb szakmai elismerés.

A szabadalmazott Ulthera® készüléket és a vele végezhető Ultherapy® kezelést az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal /FDA/ az USA-ban, és az európai hatóságok Európában a szemkörnyék és az állvonal, áll alja és toka, nyak és dekoltázs területére hagyták jóvá, és a jövőben várhatóan tovább fog bővülni a kezelhető indikációk köre.

A világon ez idáig 1 750 000+ kezelést végeztek, több, mint 6 600 készüléken, több, mint 76 országban, a felmérések szerint pedig 95%-os a páciens elégedettség a kezeléstől számított 1 éven belül.

Előnyök

 • Egyszeri kezelés, amelynek eredménye akár évekig is tarthat.
 • Minden kezelés precízen egyénre, személyre szabott, a lehető legtermészetesebb eredményt nyújtja.
 • Nincs bevitt idegen anyag, nincs „megcsinált”, művi hatás.
 • Az Ultherapy® kezelés után azonnal folytathatod az aznapi teendőidet, mivel nem jár a bőrfelszín megsértésével, nincs a felszínen vágás, sérülés, egyéb nyoma a kezelésnek.
 • Minden bőrtípusra biztonságos.
 • Férfiak számára is hatékony.
 • Nők számára menopauza után is van értékelhető, élvezhető eredménye.
 • Bármilyen más esztétikai kezeléssel kombinálható.
 • Bármikor kockázatmentesen ismételhető.

Hátrányok

 • A kezelés után szükség lehet további helyi kezelésekre is, például: botulinum toxin kezelés, nasolabialis ráncok kezelése, mivel bizonyos, idegben, erekben gazdag vagy nagyon vékony bőrrétegű területeket /pl.: homlok stb./ tilos kezelni.
 • Más esztétikai kezelés előtt vagy után várni kell /pl. hialuronsavas kezelés után minimum 1 hónapot/.
 • Fokozott bőr megereszkedés esetén nem egyenértékű a műtéti úton végzett arcplasztikával.

Kérdések-válaszok

Az Ultherapy® kezelést azoknak az átlagos vagy nagyjából átlagos BMI-vel /testtömegindex/ rendelkező pácienseknek ajánlott, akiknek bőrük petyhüdt, ernyedt, elvékonyodott jellegű, állvonaluk, szemöldökük, felső- és alsó szemhéjuk megereszkedett, ráncos a dekoltázsuk és nyakuk.

A kezelés nőknek és férfiaknak 35-65 év között egyaránt ajánlott.

Az Ultherapy® a mélységben működik, de a bőrfelszínre is hatással van a kollagén indukció miatt, így pl. jótékony hatású még az aknéra hajlamos páciensek esetén is.

Az Ultherapy® kezelésre megfelelő minden olyan 18 év feletti páciens, akinél nem áll fenn komolyabb egészségügyi probléma kockázata, mint például epilepszia, keringési zavarok, beültetett pacemaker, szívritmus rendellenesség, akut és súlyos érrendszeri problémák, tüdőembólia az elmúlt év során.

A kezelés nem végezhető olyan esetben, amelyben semmilyen más esztétikai kezelés sem végezhető. Ilyen lehet:

 • Fertőzés, gyulladás, láz.
 • Akut, krónikus bőrbetegség.
 • Terhesség, szoptatás.
 • Herpesz.

Ultherapy® specifikus ellenjavallatok:

 • Esetleg extra érzékeny bőrtípusok.
 • Fájdalomcsillapító hatóanyagára való érzékenység.
 • Hegesedésre való hajlam.
 • Olyan krónikus betegségek, amelyek gátolják a kollagén termelődést.
 • Beültetett fémek a kezelés helyén.
 • Szélsőségesen alacsony vagy magas BMI.
 • Friss /1 hónapon belüli/ hialuronsavas töltés, vagy ránctalanító/ arcizom-bénító hatású injekciózást követően.

Az Ultherapy® teljesen biztonságos eljárás. A készülék szabadalmazott DeepSee® képalkotó diagnosztikája biztosítja, hogy mindenki a bőrének megfelelően, személyre szabott kezelést kapjon, amennyiben egyébként megfelelő alany a kezelésre.

Ez azt is jelenti egyben, hogy a kezelés eredménye nagyon természetes, felfrissült, kipihent megjelenést biztosít. Még szándékosan sem lehet művi hatást elérni, hiszen csak a saját kollagén és elasztin készleteket stimulálják, nincs egyéb bevitt idegen anyag. Nem okoz felszíni sérülést, égést vagy akár nem kívánatos zsírbontást.

Az Ultherapy® kezelésre különösebben nem kell elő- és felkészülnie a páciensnek, azonban mivel a napozás és a szoláriumozás érzékennyé teszi a bőrfelszínt, érdemes a kezelés előtt hanyagolnod ezeket.

A kezelés után teljes mértékben szalonképes leszel, így azonnal folytathatod mindennapi teendőidet.

Az Ultherapy® kezelést minden esetben megelőzi egy konzultáció, ahol megvizsgálják a kezelendő területet, egyeztetik az elvárásokat. A kezelés a kezelt terület nagyságától függően 20-90 percet vesz igénybe.

Első lépésben diagnosztizálják a bőrt, megállapítják a bőr rétegek egyéni mélységeit, majd felrajzolják az eljárás alá vont területeket. Az ultrahangot jól vezető gélt visznek fel a bőrre, és a kezelő egy kezelőfejet mozgat majd a bőr felszínén a hőenergia továbbítására. A bőrt több rétegben kezelhetik, minden esetben a bemért legmélyebb rétegtől haladnak a bőr felszínéhez közeledve. A különböző mélységekhez más-más méretű kezelőfejet használnak. Ez az energia pontosan a megfelelő mélységben jut be a bőrödbe a kollagén termelés beindításához.

Az Ultherapy® előnye, hogy a szintén ultrahanggal működő képernyőnek köszönhetően a kezelő pontosan látja, hol kezel és tudja, milyen mélységben érhetők el indikációk függvényében a különböző célrétegek /arcon pl. SMAS, a nyakon a platysma stb./, hogy hatékony legyen a beavatkozás. Az eljárás során a készülék szoftvere jelzi ki a kezelési területek körvonalait, majd meghatározza az egyes területeken meghatározott mélységekben leadandó energia mennyiségét. A kezelés mértéke páciensenként változik, függ a bőr minőségétől és vastagságától, amely az ultrahangos képernyő segítségével részleteiben látható. A páciensek adatait /leadott lövések száma, mélysége stb./ a készülék szoftvere névre szólóan tárolja, azok bármikor egy további kezelés előtt visszanézhetők.

A kezelések alapvetően fájdalommentesek, minimális átmeneti diszkomfort érzettel járhatnak. Csak helyi szinten érezhető, apró szurkáló, meleg érzet tapasztalható, amely a kezelőfej áthelyezésével azonnal megszűnik. Az érzékenyebb páciensek a kezelés előtt 1 órával fájdalomcsillapító tablettát vehetnek be, illetve néhány kezelés típusnál lehet felszíni krémmel érzéstelenítést alkalmazni.

Az Ultherapy® kezelés után néhány hétig előfordulhat enyhe duzzanat, kisebb bevérzés, zsibbadás, átmeneti érzéketlenség és/vagy érzékenység, hiszen a szervezetet kényszerítettük egy szimulált /égés utáni/ állapot utáni helyreállításra.

A kezelés első eredményei azonnal láthatók, azonban a kezelés végleges eredménye az elkövetkezendő 6 hónapban fokozatos alakul kis és erősödik. A kollagénképződés sajátossága miatt az első látványosabb eredmények 2-3 hónap elteltével mutatkoznak meg.

A maximális hatás kb. 6 hónap múlva látható, amely akár évekig is fennmaradhat, esetenként más kezelésekhez képest hosszabb ideig, mert nincs bevitt és később lebomló anyag.

Az Ultherapy® kezelés alternatívái azok a más technikákkal vagy termékekkel elvégezhető nem-invazív kezelések, amelyekkel ugyanaz a hatás érhető el.

Kattints a műtét nélküli arcfiatalítás általános beavatkozás leírásáért!

Ultheraphy® vs. Radiesse®?

Ez az injekciós töltőanyag akkor nyújt megoldást az öregedés ellen, ha nem az egész arcon kell jó eredményt és jó tömörségű bőrt elérni, hanem annak csupán egy részén, például: állvonal, orca. Amennyiben a teljes arcot kezelik Radiesse® töltőanyaggal, akkor költségesebb lehet az Ultherapy®-val szemben, azonban, ha csupán egy fecskendőnyi anyag elég az eredmény elérése érdekében, olcsóbb megoldást nyújt a Radiesse®.

Kattints a Radiesse® beavatkozás leírásért!

Ultheraphy® vs. szálbehúzás?

A szálbehúzás hatása akár 1 éven túl is tarthat, és több indikációra is használható, mint az Ultherapy®, azonban a kezelés fájdalmasabb lehet és több komplikációt és lehetséges szövődményt hordozhat magával az Ultherapy®-val szemben.

Kattints a Szálbehúzás beavatkozás leírásért!

A HIFU készülékek arckezelés szempontjából nem tekinthetők ugyanolyan eredményesnek és biztonságosnak, mert ezeknek az arc- és a finom testterületek kezeléséhez nincsen megfelelő képalkotó diagnosztikájuk.

Az Ultherapy® nem egyenlő a HIFU kezeléssel. Az elnevezés használata ellenére sincs ugyanolyan eredményesség.  Az Ulthera® egyedi, egyetlen eredeti készülék, nem létezik további generációs készülékfajtája.

Mielőtt kiválasztod a kezelést, mindenképp járj utána, hogy az eredeti Ulthera® készüléket használják a kezelésedhez.

Keresd a hivatalos kezelőpontokat, a Merz német gyártó cég klinikai trénere által minősített szakembereket, akik megfelelő gyakorlattal rendelkeznek és be tudják mutatni a korábbi években végzett beavatkozás előtte-utána fotódokumentációját.

Ez a természetes fehérje biztosítja a bőr szerkezetét, annak mintegy 75-80 százalékát alkotja. A test kollagén termelése az életkor előrehaladtával lelassul. Amikor a kollagén réteg elvékonyodik, a bőr belső szerkezete is meggyengül, és hajlamos lesz megereszkedésre és ráncokra.

Az Ultherapy® kezelés a megfelelő helyre és módon leadott hőhatással „átveri” a tested, így gyorsítja fel az ellustult kollagéntermelést, és a bőr visszanyeri a fiatalos vastagságát és rugalmasságát és tömörségét, valamint külső ragyogását. A nemzetközi felmérések egybehangzóan azt mutatják, hogy a jövőben a kollagénindukciós kezelések lesznek a legkeresettebb esztétikai kezelések.

Forgalmazó