Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Bőrfiatalító kezelések

  • 9 db előtte-utána fotó
  • 11 db orvosok
  • 6 db klinikák
  • 1 db értékelés
  • 0 Ft átlagár
  • 0 db alternatívák

A bőrfiatalítás és a korrekciós kezelési lehetőségek számos nem sebészeti technikát és kozmetikai eljárást tartalmaznak, amelyeket a finom vonalak, ráncok, megereszkedett és barna foltok javítása, illetve a bőr feszesítése érdekében végeznek. Gyakran kombinálva végzik. Az orvos által ajánlott kezelések több tényezőtől függenek, beleértve a bőrtípusodat és a kívánt eredményeket.

Az életmódodat is figyelembe kell venned. Lehet, hogy van időd egy átfogóbb kezelésre, de előfordulhat, hogy egy rövidebb gyógyulási időt igénylő eljárást választanál, és idővel több kisebb kezelést ütemeznél a kívánt eredmény elérése érdekében.

A könnyű kémiai hámlasztást, a microdermabrasiot, a Drakula-terápiát általában a felszíni bőrproblémák kezelésére használják, míg az IPL, a lézeres szőrtelenítés és a közepes erősségű kémiai hámlasztás már összetettebb célokat szolgál. A rádiófrekvenciás kezelések, például a Thermage a megereszkedés helyreállítására jó. A hialuronsavval történő arckezelésekkel pótolhatod az elvesztett volument az arcodban, és kisimíthatod a ráncaidat. A súlyos, megereszkedett és mély ráncokat általában sebészeti arcplasztikával és nyakplasztikával lehet kezelni.

Kérdések-válaszok

A kémiai hámlasztás eltávolítja a sérült bőrrétegeket, hogy frissebb, fiatalosabb bőrt kapj. A ráncok, a hiperpigmentáció, az aknés bőrhibák, a nagy pórusok és a durva vagy egyenetlen bőr textúrája elleni küzdelemre használják leginkább.

A kémiai bőrradír különböző erősségű lehet: felületes, közepes és mély. Például a glikolsav- és a tejsavhámlasztás csak az elhalt hámsejteket célozza meg, amelyek eltompítják a bőr legfelső rétegét (ez az eljárás tehát emeli a bőr fényét és világosítja a színét), míg a TCA és a fenolos hámlasztás mélyebbre nyúlik, gyakran abba a rétegbe, ahol a kollagén termelődik, amellyel sikeresen lehet ráncokat kisimítani.

A mélyebb hámlás előidézése közben már helyi érzéstelenítést alkalmaznak. Ha hatott az érzéstelenítés, azután az orvos felviszi az oldatot az arcodra, és hagyja, hogy néhány másodpercig (nagyobb erősségű hámlás esetén) vagy több percig kifejtse hatását.

A kezelés után a bőröd kipirosodhat, érzékeny lehet, néhány napig hámlik és kiszáradhat. Ha intenzívebb a bőrödön a hámlás, akkor két vagy három hétbe telhet, amíg a bőrpír és a hámlás enyhül. A felületes kémiai hámlasztás kéthetente vagy hetente is elvégezhető. A látványos hatás elérése érdekében szükséged lesz egy sor kezelésre. 3-9 havonta megismételheted a közepes bőrradírozást az eredmények meghosszabbítása érdekében, míg a mély hámlasztás többnyire csak egyszer végezhető.

Tipp: Gondosan válassz kezelőorvost! Minden kémiai bőrfiatalító kezelés szövődményekkel járhat, például a változik bőrünk pigmentációja, esetleg sebhelyek alakulnak ki. Ezek a kockázatok sokkal nagyobbak, ha a kémiai bőrfiatalító kezelést megfelelő képzettség és tapasztalat nélkül végzik.

Microdermabrasio

A microdermabrasio során egy speciális, csiszoló felületű applikátor segítségével az elhalt hámsejteket eltávolítják. A gyors, 20 perces eljárás világosítja a fénytelen bőrt, egyenletes textúrát eredményez és csökkenti a pattanások kialakulását. Ugyanakkor javítja a finom vonalakat és ráncokat, a pórusméretet és a hiperpigmentációt (foltokat). Ennél az eljárásnál nincs szükség érzéstelenítésre, és nincs jelentős lábadozási idő, bár néhány órán át némi duzzanatot, bőrpírt és érzékenységet tapasztalhatsz. Az eredmények megőrzése érdekében kéthetente-hetente meg kell ismételned az eljárást.

Tipp: A kezelés egyre népszerűbb, így sokan otthoni microdermabrasiós megoldásokat keresnek, azonban a legjobb otthoni microdermabrasiós készlet sem lehet olyan hatékony, mint egy orvosi kezelés. Az otthoni eljárás is kisimítja a bőrt és enyhe kollagéntermelést eredményez, de vigyázz az agresszív otthoni kezelésekkel, hiszen azok akár sebhelyeket is okozhatnak!

Mikroneedling

A mikroneedling segíthet a napsugárzás okozta felületi foltokon, például a finom szarkalábakat és ráncokat javíthatja, a bőr tónusát és textúráját finomíthatja, a pórusokat tágítja és elhalványíthatja a hegeket, striákat.

A mikroneedling-kezelés során egy apró, tűkkel ellátott kézi eszközt használnak a bőrön apró sérülések létrehozására, ami serkenti a test természetes gyógyulási folyamatát. A mikrosérülések felgyorsítják az anyagcserét, a sejtek növekedését és fokozott kollagéntermelést eredményeznek. A kezelést megelőzően zsibbasztó krémet alkalmaznak, hogy tompítsák a fájdalmat. A lábadozási idő nem hosszú, és kevés kényelmetlenséggel jár. Csak némi bőrpírre, duzzanatra és érzékenyebb bőrre számíthatsz három napig (ha érzékenyebb a bőröd, pihenj egy-két nappal többet). Havonta három-öt kezelést ajánlunk, hogy tökéletes eredményeket érhess el.

Tipp: A mikroneedling megkönnyíti a bőrápoló termékek felszívódását. Ez azt is jelenti, hogy az olyan hatóanyagok, mint például a Retin-A és a savas hatású hámlasztók, túl kemény hatást fejthetnek ki a kezelés utáni első pár napban. Ebben az időszakban használj inkább gyengéd, hidratáló termékeket, és különösen a fényvédelemre ügyelj! Használj magas SPF-es krémeket!

A Drakula-terápia mint bőrfiatalítási módszer a vérlemezkékben gazdag plazmás (PRP) bőrfiatalítás biztonságos formája. Az eljárás magába foglalja az arc hialuronsav-töltőanyaggal és a saját véredből származó PRP-vel való feltöltést. Vért vesznek tőled, amit centrifugába tesznek, hogy izolálják a PRP-t. Ezután zsibbasztó krémmel kenik be az arcodat, és a PRP-t a bőrödbe fecskendezik.

A PRP bőrmegújító tulajdonságai serkentik a kollagéntermelést, és javítják a bőr általános egészségi állapotát. Az eljárás kevesebb, mint egy órát vesz igénybe, és nincs lábadozási idő, csak néhány véraláfutásra számíthatsz az injekció beadásának helyén, amely néhány napig tarthat. A bőröd három hónap alatt gyógyul meg teljesen, amikor kiteljesednek a PRP fiatalító hatásai.

Tipp: Egyes orvosok a PRP-injekciókat injektálható töltőanyagokkal párosítva ajánlják. Ezt az eljárást Vampire-arcfeltöltésnek hívják. A PRP önmagában nem tölti fel az arcod vonalait, és nem emeli meg a megereszkedett bőrt, ezért mielőtt nekifognál, kérdezd meg az orvosodat az általa ajánlott technikákról, hogy biztos lehess abban: pontosan azt kapod, amit szeretnél!

A bőr lézeres fiatalítása

A bőr lézeres fiatalítása biztonságos eljárás, amely mikroszkopikus fénysugarakat használ a bőr felmelegítésére és a különböző bőrbetegségek kezelésére. A lézeres kezelések intenzitása, kontrollált károsodása és a gyógyulási idő változó lehet.

A mérsékelt napkárosodások, napfoltok kezelésére használt nem ablatív lézerek érintetlenül hagyják a bőrfelszínt, és csak az alsó réteget melegítik fel. Ide tartoznak a Q-kapcsolású és a pikoszekundumos lézerek, amelyek a pigmensek, például a barna foltok és a tetoválások eltávolítására szolgálnak.

A Q-kapcsolású lézer elég népszerű a barna foltok kezelésére. A pigmentfoltokat általában egy-két kezeléssel tudják eltávolítani, minimális gyógyulási idővel. Az utókezelés is nagyon könnyű művelet: a kezelt foltokat egyszerűen csak kenegetni kell Aquaphor vagy Bacitracin krémmel.

A gyengédebb lézeres felújítási kezelések, mint például a Clear + Brilliant és a Laser Genesis, valamint az erősebb Fraxel-lézer szintén nem ablatívak. A Clear + Brilliant és a Laser Genesis kezeléseket a finom vonalak, a ráncok, megnagyobbodott pórusok kezelésére és a bőr tónusának javítására használják, míg a Fraxel Dual képes a súlyosabb pigmentációs problémák kezelésére is.

A Fraxel Dual segít helyreállítani a bőr eredeti, tökéletes textúráját. Simább, üdébb, fiatalabb megjelenésű lesz a bőröd a kezelése után. A Fraxel Dual valójában két lézer egyben: az egyik 1927 nanométer hullámhosszon működik, a felületes kezelés és pigmentáció javítását végzi, míg a másik, 1550 nanométer hullámhosszú, a bőr mélyebb textúráját célozza meg, javítja a mély vonalakat és a pattanások hegeit. A két lézer az igényektől függően együtt vagy akár külön is használhatók.

Lehet, hogy nem ablatív kezelés előtt zsibbasztó krémeket írnak fel Neked. Az erős, nem ablatív lézerekhez, mint a Fraxel Dual mindenképpen szükség lesz a krémre és esetleg vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókra. A legtöbb nem ablatív lézeres kezelés körülbelül egy napig durva és száraz bőrt hagy maga után, és az alaposabb eljárások akár egy hétig is leégésre emlékeztető bőrpírt, hámlást eredményezhetnek.

A teljes ablatív lézerek eltávolítják a bőr teljes felületi rétegét, és felmelegítik az alsó réteget a jelentősebb napfoltok és ráncok kezelésére. (A CO2-lézerek lehetnek teljesen ablatívak vagy frakcionáltak is.)

Teljes ablatív lézeres kezelés előtt helyi érzéstelenítést alkalmaznak. De ne feledd, a kezelés jelentős gyógyulási időt igényel. Körülbelül egy hétig az arcod duzzadt és piros lesz, ezért vegyél ki egy hét szabadságot, így otthon maradhatsz, amíg a duzzanatok és a varasodás el nem múlik. Bőröd két hét és egy hónap közötti ideig rózsaszínű marad.

Az ablatív lézerek nagyon hatékonyak a megereszkedés és a ráncok kezelésében, azonban ezekhez a kezelésekhez jelentős leállási idő társul. Leggyakrabban műtéti beavatkozások, például arcfeltöltés és nyakemelés után hajtják végre őket, mivel meglehetősen invazívak és fájdalmasak lehetnek. Ha már egy ilyen műtéten esel át, azt ajánljuk, hogy egy ilyen típusú kezelést is vegyél igénybe.

A nem ablatív lézerek is hasonlóan hatékonyak, de esetükben több kezelésre van szükség, ezért hosszabb időt vehetnek igénybe.

A frakcionált lézerek, amelyek több ezer apró nyalábra bontják a lézerenergiát, egyszerre a bőr 20-40%-át célozzák meg, feloszlatják a lézer energiáját, hogy ezzel csökkenjen a bőrt érő trauma, és csökkenthető legyen a gyógyulás ideje is. Egy olyan frakcionált lézer, mint például a Fraxel Repair, továbbra is vörös és irritált bőrt eredményez, de a gyógyulási idő általában rövidebb, mint a hagyományos ablatív CO2-lézerek esetén. Az Erbium-lézerek, mint például a Sciton ProFractional, szintén ebbe a kategóriába tartoznak.

Intenzív pulzáló fény-eljárás (IPL)

Az intenzív pulzáló fény (IPL) egy olyan fényterápia, amelyet a Nap okozta károsodások kezelésére használnak: szeplők, öregedési foltok, de kezelhetők vele az anyajegyek, az elpattant erek, a rosacea és a visszér is. Néha szőrtelenítésre is használják. Az ilyen a lézerterápiához az IPL hullámhossza elég széles skálán módosítható, ami sikeresebbé teszi a különféle bőrtípusok kezelését. A beállítások szűkíthetők a hiperpigmentáció speciális kezelésére is. Ez a technológia fókuszált fényt használ, amely behatol az epidermiszbe, és kifejezetten a felesleges pigmenteket tartalmazó bőrsejteket célozza meg. Az IPL a rosacea kezelése után is ragyogó, sima bőrt eredményez. Az IPL a rosacea miatti bőrpirosodás legjobb kezelési módja.

Az IPL-kezelés során a szakember egy kézi eszközt mozgat a bőröd felszínén, amely fényt bocsát ki a bőrödre. Az eljárás kissé kényelmetlen lehet, és sokan úgy írják le az érzést, mintha gumiszalaggal pattintgatnák a bőrt. Az IPL-kezelések kevesebb, mint fél órát vesznek igénybe, és felszíni ráncokat okoznak, melyek néhány nap múlva eltűnnek, ezután tisztább, egészségesebb lesz a bőröd. Lehetséges, hogy egynél több kezelésre (akár hatra is) szükséged lesz, egy négy-hat hetes periódus alatt.

Tipp: Az IPL világosabb bőrön működik a legjobban. A bőrben lévő melanin (pigmens) több fényenergiát nyel el, így a sötét bőr nagyobb valószínűséggel megég, és potenciálisan sebesedés képződik. Az IPL-kezelés a napbarnított vagy önbarnítókkal kezelt bőrön komplikációkhoz, többek között fokozott pigmentációhoz vezethet.

A rádiófrekvenciás energia azonnal megszilárdíthatja a kollagénrostokat, és feszesebbé varázsolja a bőrt, valamint fokozatosan növelheti a kollagéntermelést. A FaceTite az egyik legnépszerűbb RF-kezelés. Az egy órás eljárás során az orvos egy apró kanült, csövet helyez be a bőrbe egy elektródával együtt, amely áthalad a bőrfelületen, és így egy fókuszált elektromos mezőt generál.

A Thermage az egyik legjobb nem invazív bőrfeszesítő eljárás. Azonnali kollagénösszehúzódást eredményez hő hatására. Nemcsak arcra, de a test bármely más részén is nagyon hatásos. Ez az eljárás progresszívan serkenti a kollagéntermelődését a bőrödben, és néhány hónap alatt finomabb, feszesebb, tónusosabb bőrt eredményez.

A Fractora RF egy másik rádiófrekvenciás eljárás, amelyet a megereszkedés javítására és a szépen definiált bőr megalkotására használnak. A kezelés során a felszín alá hőt lövellnek, hogy ösztönözzék a kollagéntermelést.

Tipp: Fontos, hogy reális elvárásaid legyenek azzal kapcsolatban, hogy az RF-kezelések mennyit nyújthatnak. Például a FaceTite azoknak a férfiaknak és nőknek a legtökéletesebb, akik számára a sebészeti beavatkozások nem hoztak megfelelő eredményeket, de még nem állnak készen egy arcfeltöltésre.