Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Mellfelvarrás implantátummal

 • 22 db előtte-utána fotó
 • 9 db orvosok
 • 4 db klinikák
 • 6 db értékelés
 • 1.250.000 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Az implantátumokkal történő mellfelvarrás növeli és formálja az öregedés, a terhesség vagy a jelentős fogyás miatt megváltozott melleket. A kombinációs eljárás javítja a mell általános alakját és méretét, helyreállítja az egyensúlyt és fiatalos melleket eredményez.

Azok számára, akik ezt az eljárást választják, ajánlatos a dohányozás mellőzése és az, hogy tartsák súlyukat (kivéve természetesen a terhesség ideje alatt). Azoknak is ajánljuk, akik esetében az alábbi állapotok valamelyike ​​fennáll:

 • Lefelé álló vagy a mell áthajlási redője alatt elhelyezkedő mellbimbók.
 • Idővel laposabbá vagy hosszabbá vált mell (volumencsökkenés vagy megereszkedés miatt).
 • Öregedés vagy fogyás miatt megereszkedett bőr.

Nem minden jelöltnek van szüksége mellemelésre és implantátumra is, de ha megereszkedett a melled és a térfogata is csökkent, akkor a kombináció mindkét problémát orvosolhatja.

Kisebb mellek esetében, ha megereszkedésről van szó, jobb eredmény érhető el egy mellfelvarrással, mint egy mellkisebbítéssel.

Hátrányok

 • Egyszerre oldódik meg a gondod, így a műtét és a gyógyulás során időt takaríthatsz meg.
 • Pénzt is megtakaríthatsz, hiszen csak egyszer fizetsz az érzéstelenítésért (és minden egyéb lehetséges költségért), és kevesebb szabadnapod megy rá a műtétre, illetve a gyógyulásra.
 • Elkerülheted két külön műtét altatásának kockázatát.

Hátrányok

 • Mint minden plasztikai sebészeti eljárásnál, az elvárások nem mindig teljesülnek maradéktalanul, ami újbóli (revíziós) műtétekhez vezethet.
 • Nagyobb összeget kell előre befizetned, mint amennyit csak egy eljárásért fizetnél (annak ellenére, hogy a kombinált költség kevesebb lesz).
 • Valamivel hosszabb ideig altatnak, mintha csak egy eljárást végeznének.
 • Minden mellfelvarrási technika hegeket eredményez, bár azok idővel elhalványulnak.
 • Az eredmények nem mindig állandók. A megereszkedés az öregedés vagy a súlyváltozás miatt megismétlődhet.
 • A nagyon sok mirigyállománnyal rendelkező mellek kissé eltérően gyógyulhatnak, ezért egyes plasztikai sebészek a művelet két lépésre bontásában gondolkodnak. Először az emelést végzik el, majd később behelyezik az implantátumokat. Ez lehetővé teszi, hogy a második műtét során kiigazításokat végezzenek.

Kérdések-válaszok

Az implantátumokkal történő emelés biztonságos eljárás.

A kockázatok magukban foglalják a kapszula összehúzódását (az implantátum körül megkeményedő szövetek), zsibbadást, egyenetlen melleket, a mellbimbók vagy a bimbóudvar károsodását, valamint a jövőbeni szoptatás esetleges nehézségeit. Terhesség és szoptatás ideje alatt annak ellenére sem ajánlott ez a fajta műtét, hogy az nem jár feltétlenül kockázattal. Mivel a mellek a terhesség és a szoptatás alatt jelentős mértékben megváltozhatnak, a legjobb, ha legalább hat hónapot vársz a szoptatás befejezése után.

Első lépése egy konzultáció a plasztikai sebészeddel, hogy megbizonyosodj arról, hogy az implantátumos mellemelés a legjobb út-e számodra a kívánt eredmények eléréséhez.

Jó, ha fotón is meg tudod mutatni a sebésznek, hogy milyen eredményt vársz.

Beszélned kell a plasztikai sebészeddel arról, hogy milyen egészségi problémáid vannak, milyen gyógyszereket, étrendkiegészítőket szedsz. Számolj be korábbi műtétjeidről és általános egészségi állapotodról!

Mindezeket követően a sebész megvizsgálja, megméri és lefényképezi a melleidet, és megbeszélitek a műtéti lehetőségeket. A testi adottságaidnak megfelelően kialakítja a műtéti tervet, és meghatározza a bemetszések helyét is (általában a mellnél, a mellbimbó körül vagy a kar alatt).

A következő technikák valamelyikét alkalmazzák majd:

 • Nyalóka- vagy függőleges emelés: Az egyik metszés a bimbóudvar (areola) körül történik, a másik függőlegesen fut az areola aljától a mell és a mellkas találkozásáig (másnéven az inframammary ránc), létrehozva egy nyalókaalakot.
 • Horgony- vagy invertált-T-emelés: A bimbóudvar körül, középen lefelé, a mell tövéig metszéseket ejtenek, fejjel lefelé fordítva. Ez a módszer ideális erős megereszkedés esetében vagy jelentős súlycsökkenést követően.
 • Periareoláris, fánk- vagy Benelli-emelés: Az areola külső széle körül teljes körű metszetet készítenek (ezt a folyamatot gyakran használják a megereszkedéshez vagy az areola átméretezéséhez). Ez azonban csak 2 cm-rel emeli meg a mellet. Nagyobb fokú emelés érdekében a sebésznek a fenti technikák egyikét kell alkalmaznia.
 • Félholdemelés: Metszést ejtenek az areola egy része körül, félhold alakban. Ez a technika a legkisebb megereszkedés korrekciójára vagy a mellbimbó pozicionálására a legjobb. Ebben az esetben a heg jobban észrevehető az areola tetején.

A plasztikai sebész segítséget nyújt az implantátumok méretének és fajtájának kiválasztásában is. A két fő típus – sóoldatos vagy szilikongél-implantátumok – mindegyike különböző előnyökkel és hátrányokkal jár.

A műtét előtt ajánlatos felkészülnöd a gyógyulás időszakára azzal, hogy előre kiváltod gyógyszereidet, és bekészítesz néhány dolgot, például antiszeptikus szappant és a zúzódások csökkentésére használatos szereket. Esetleg vásárolj háttámlát vagy utazáshoz nyakpárnát, hogy a gyógyulás időszakában könnyíteni tudj a helyzeteden!

Maga az eljárás általában 2-4 órát vesz igénybe. Valószínűleg általános érzéstelenítés alatt leszel (teljes zsibbadás-altatás).

A sebész átformálja a melleidet, eltávolítja a megereszkedést okozó felesleges bőrt és szövetet, majd áthelyezi és esetleg átméretezi a mellbimbókat, illetve a bimbóudvart. További lépésként behelyezik a mellimplantátumokat az izom fölé vagy alá, attól függően, hogy milyen döntést hoztatok a sebészeddel történő konzultáció során. Az utolsó lépés a belső öltések behelyezése, amelyek támogatják a mellszövetet. A metszéseket varratokkal, ragasztóval vagy műtéti szalaggal zárják le.

A melleidre kötést kapsz, és valószínűleg műtéti melltartót kell majd viselned. Lehet, hogy vékony csövet (kivezető csatornákat) is behelyeznek majd a felesleges vér vagy folyadék eltávolítása érdekében.

A beavatkozást követően egy barát vagy családtag legyen melletted, aki hazavisz.

Az implantátum-behelyezéssel végzett mellfelvarrás után a teljes felépülésed körülbelül hét hetet vesz igénybe, ebből az első hét teljes leállást kíván.

Az első hét folyamán várhatóan segítségre lesz szükséged. Nem emelhetsz, nem nyújtózkodhatsz, és a karmozgás is korlátozott. A mellkasodban feszülést érezhetsz, és duzzanatok, véraláfutások alakulhatnak ki. A megemelt háton történő alvás segít a duzzanat csökkentésében, a fájdalomcsillapítására pedig gyógyszereket írnak majd fel számodra.

További tünetként a mellbimbókban vagy az egész mellben zsibbadást is tapasztalhatsz, amely négy-hat hétig is eltarthat.

A gyógyulás első hetében a sebész eltávolítja a folyadékot, felgyülemlett vért kivezető draincsöveket, és valószínűleg a kötéseken is változtat. A gyógyulási folyamatot látva az orvos dönti majd el, hogy az első hét után vagy később térhetsz-e vissza munkádhoz, attól függően, hogy az mennyire nagy fizikai megterhelést igényel.

A legtöbb beteg legalább négy-hat hétig nem áll készen arra, hogy visszatérjen a megerőltető tevékenységekhez, például az edzőterembe.

Miután a bemetszés helyei meggyógyultak, a hegesedést látsz, ami minden műtét esetén normális. A hegeknek enyhéknek kell lenniük, de lehetnek pirosak, duzzadtak vagy halványabbak, mint a bőr tónusa. Idővel a hegek elhalványulnak, és a textúra természetesen elsimul. A folyamat során szilikon hegkezelést is alkalmazhatsz az elszíneződés csökkentése és a megduzzadt hegek simítása érdekében (ez néhány hónapot vehet igénybe).

Azonnal nagyobb teltséget és kisebb megereszkedést fogsz látni. Néha a mellek első látásra magasabban lesznek, mint amikor beállnak a helyükre, ez a „drop and fluff ” nevű folyamat akár hat hónapot is igénybe vehet. Orvosod önmasszázs-technikákat is ajánl majd a folyamat elősegítésére.

Az eredmények általában tartósak, de ne feltételezd, hogy állandók lesznek! A nagy mellek a jövőben megereszkedhetnek, és a hízás befolyásolhatja a mell méretét, alakját.

Nem sok ehhez hasonló eljárás van, amely ugyanazt az eredményt nyújtja számodra, mint az emlőimplantátumok.

A mellfelvarrás önmagában is elegendő a mellek megereszkedése esetén, de a mellnagyobbítás helyreállítja a feszességet, és teltséget ad a melleknek.

Ha nem akarsz implantátumokat, akkor lehetőség van mellnagyobbításra zsírátültetéssel. Ennek során leszívják a zsírt a csípődről, a combodról vagy a hasadról, majd átültetik a melleidbe.