Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

360 fokos testplasztika

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 5 db orvosok
 • 1 db klinikák
 • 3 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A 360 fokos testplasztika számos különböző műtéteket ötvöz annak érdekében, hogy eltávolítsa a jelentős súlyvesztés után keletkező bőrfelesleget, akár olyan műtét után is, mint a gyomor bypass.

A test alsó részének formálása általában magában foglalja a fenékfeltöltést, combplasztikát, hasplasztikát, és/vagy a szeméremnél található felesleges szövet eltávolítását/.

A test felső részének formálása a kar- és hátfeszesítést, illetve nők esetében a mellfeszesítést, bizonyos esetekben zsírleszívásal kombinálva foglalja magába.

Nagymértékű fogyás után a páciensnek általában teljes testplasztikára van szükségük, amely ötvözi a felső és alsó alakformáló műtéteket. Abban az esetben, ha a páciensnek egyszerre több, mint 3 testrészen van szüksége beavatkozásra, úgy azokat több hónapos különbséggel végzik el annak érdekében, hogy a legyen elegendő idő a gyógyulásra.

Általában nem a beavatkozások számát szokták egy műtétben maximalizálni, hanem az azokra szánt idő összességét. 5-6 órában szokták maximalizálni a műtéti időt, van amikor a műtéti időbe akár 2-3 terület is belefér, de van olyan amikor csak egy műtétet lehet elvégezni a páciensen.

Hátrányok

 • A sebészeti alakformáló eljárás az egyetlen módja annak, hogy egy hatalmas fogyás után megmaradt jelentős mennyiségű bőrfelesleget eltávolítsanak.
 • A felesleges, megereszkedett bőr eltávolítás jobb megjelenést kölcsönöz a páciensnek.
 • A fogyás utáni plasztikának köszönhetően a pácienseknek megnő az önbizalmuk.

Hátrányok

 • A felépülési idő meglehetősen hosszadalmas: egy vagy akár több hónap.
 • Ha cukorbetegségben, szívbetegségben, tüdőbetegségben szenvedsz, vagy egyéb súlyos egészségügyi problémával küzdesz, orvosod óva inthet egy alakformáló beavatkozástól, mert ezek a körülmények hatással lehetnek a tested öngyógyító képességére vagy növelhetik a műtét közbeni szövődmények kockázatát.
 • A teljes testplasztika során magas a szövődmények aránya.
 • A műtét kapcsán maradandó hegeid lesznek, ezek azonban idővel elhalványodnak.
 • Néhány páciens esetében a felesleges bőr eltávolítása ellaposíthatja a feneket, melynek következtében szükségessé válhat fenéknagyobbítás is.

Kérdések-válaszok

A 360 fokos testplasztika azoknak a pácienseknek ajánlott, akiknek akár nagymértékű fogyás után a testük több területén is /felkar, kar, has, comb/ felesleges, megereszkedett bőrük van.

A teljes testplasztika személyre szabottan azoknak ajánlott, akik egy komplex megoldást szeretnének a megereszkedett bőrük állapotának helyreállítására.

Az a páciens a megfelelő alany a teljes testplasztikára, akinek a beavatkozás előtt legalább 6 hónapon keresztül stabil a testsúlya, nem dohányzik, és lehetőség szerint a fogyás utáni plasztikát megelőző fél évben nem végeztek rajta más kezelést.

További fontos szempont, hogy a páciens egészségügyi állapota megfelelő legyen, ne szenvedjen semmilyen kóros egészségügyi problémától.

Az elvégzett testplasztikai műtétek számától függően a teljes felépülési idő akár 1-2 hónap is lehet, így csak akkor vágj bele a beavatkozás sorozatba, ha ennyi időt rá tudsz szánni a gyógyulásodra.

A teljes, fogyás utáni testplasztika kockázata hasonló a legtöbb műtétéhez, mivel több eljárást kombinálnak ezért magasabb % ban fordulnak elő szövődmények. Az esetek nagy részében sebgyógyulási zavarral kell számolni, mely hosszabb gyógyulási időt kíván.

Egy 2016-os tanulmány szerint az alakformáló műtétek során előfordult szövődmények mértéke 78%. A tanulmány hangsúlyozza annak fontosságát, hogy az eljárásnak csak megfelelő testsúlyban vesse alá magát a páciens, és erősen ajánlott, hogy a páciensek ne dohányozzanak.

Mielőtt belevágsz a fogyás utáni plaszikába, nagyon fontos kitaláld, hogy milyen eredményre vágysz. Azt azonban tudnod kell, és el is kell fogadd, hogy nem minden esetben valósíthatóak meg a páciensek álmai. Fontos hogy kompromisszumot kell köss, a felesleges bőr eltűnik de maradnak hegei melyek az első 6-12 hónapban pirosas rózsaszínesek és láthatóak, csak pár év után halványulnak el, de sose tűnnek el teljesen.

Ahhoz, hogy kitaláld, milyen eredményt szeretnél elérni, nézz előtte-utána képeket. Webportálunkon számos ilyen referencia fotót láthatsz a beavatkozásról.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagyni a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását, és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell.Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

Ennél a beavatkozásnál a dohányzást 2-3 hónappal el kell hagyni!

Egy héttel a beavatkozás előtt kerüld a szoláriumot és minden olyan tevékenységet melytől a bőröd érzékennyé válhat.

A beavatkozás után szükséges minimum 6 hétig a műtéti területen a kompressziós ruha viselése, mely segíti a bőr visszatapadását és a könnyebb gyógyulást.

Készülj fel arra, hogy speciális párnával vagy félig ülő helyzetben kell aludnod, mert ezeknek a műtéteknek a nagy többségében a műtét utáni időszakban nem lesz kényelmes az alvás.

A beavatkozásnál számítanod kell arra , hogy 14 napig abszolút nem leszel szalonképes. Ez azt jelenti, hogy bár le tudsz menni a boltba vásárolni, és akár dolgozni is bemehetnél, de az állapotod ezt nem fogja megengedni. Ezért érdemes előre kitakarítani a lakást, bevásárolni, illetve érdemes a gyerekek és kisállatok felügyeletét az első hétben valaki másra rábízni.

A folyadékbevitelt is ajánlott növelni, mert ez elősegíti a szervezeted elegendő vízmennyiségét, ezáltal pedig a bőröd is hidratáltabbá válik. A hidratálás nem csak belsőleg, de külsőleg is rendkívül fontos!

Az alkoholfogyasztást is érdemes elhagyni a műtétet megelőző napokban, és azt követően.

A kezdeti konzultáció után meghatározásra kerülnek a műtéted részletei beleértve azt is, hogy pontosan milyen és hány eljárásra lesz szükséged, hogy elérd a kívánt eredményt. Néhány esetben, különösen, ha a tested csak egy területére összpontosítasz, egyetlen operációval megtörténik a teljes testplasztika. Más esetekben a testplasztika több szakaszban történik, időt adva neked a gyógyulásra.

A beavatkozásokat szinte minden esetben altatásban végzik, így általában egy éjszakát, de bizonyos esetben két éjszakát a klinikán kell töltened. Maga a műtét körülbelül 4-5 órán át, vagy esetleg tovább is tarthat, az egyéni igényeid szerint. A plasztikai sebészek általában inkább felosztják a folyamatot több műtétre, minthogy 6 óránál hosszabb ideig tartson a beavatkozás.

A teljes testplasztika során a sebész eltávolítja a zsír- és bőrfelesleget, megemelve és feszesítve a megmaradt bőrt, ezzel testednek sokkal formásabb alakot biztosítva. Mindez műtéti kimetszéssel történik /a felesleges bőr és az alatta lévő zsírszövet kivágása/. A fogyás utáni plasztikát gyakran kombinálják zsírleszívással.

A fogyás utáni plasztikát minden esetben altatásban végzik, így a beavatkozás/ok/ során végig aludni fogsz, fájdalmaid nem lesznek.

A beavatkozás után kompressziós ruhát kell viselj a duzzanatok visszaszorítása érdekében. Valószínű, hogy az orvosod a a műtéti területekre drain csöveket vezet be, ami segít a folyadék felgyülemlésének megelőzése érdekében, ami pedig továbbá segít csökkenteni a duzzanatot és a fertőzés kialakulását.

A hazautadra kérj segítséget, mivel még kába és gyenge leszel. Az első pár napban is szükséged lehet még segítségre.

Mivel a teljes testplasztika igény szerint több műtéti beavatkozást kombinál egyszerre, nehéz pontosan megmondani, milyen hosszú lesz a felépülési időt. Általánosságban elmondható, hogy érdemes körülbelül egy hónap szabadságot kivenni. Számíts arra, hogy néhány hónapig még nem térhetsz vissza a megszokott, nagy fizikai aktivitással járó tevékenységeidhez.

A beavatkozás után 6-8 hétig csak egyszerűbb mozdulatokat végezhetsz. A műtét után 3 hónappal végezhetsz már megerőltetőbb tevékenységeket. Tehát nem tudsz emelni, takarítani és sportolni.

A fogyás utáni plasztika után rögtön látható lesz a beavatkozás eredménye, azonban a végleges eredmény csak a duzzanat lecsökkenése, 3-6 hónap után lesz látható. Ennek az időnek a duplája kell ahhoz, hogy a műtéti hegek elkezdjenek halványodni. Ezen hegkezléssel segíthetsz, miután a metszések begyógyultak.

A gyógyulási folyamat után a teljes testplasztika eredményei állandóak, de csak abban az esetben, ha a testsúlyod egészséges életmóddal és testmozgással fenntartod. Későbbi hízás majd fogyás esetén a bőröd újra megereszkedhet.

A teljes, fogyás utáni plasztikának műtét nélküli alternatívái léteznek, azonban ezek a kezelések csak kismértékű bőrmegereszkedésre nyújtanak megoldást.

 • BodyTite
 • Exilis
 • SkinTyte
 • Ultherapy