Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Combplasztika

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 9 db orvosok
 • 4 db klinikák
 • 2 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Általános leírás

A combplasztika olyan műtéti eljárás, melynek során eltávolítják a megnyúlt bőrt a combokról, ami általában nagyobb súlyvesztés, zsírleszívás vagy időskori bőrmegereszkedés eredménye.

Számos combplasztikai eljárás áll rendelkezésedre a különböző testi problémákra. A belső vagy középső combplasztika foglalkozik a megereszkedett bőrrel, ami a belső combtól egészen a térdig terjed. A mini combplasztika egy bemetszéssel történik az ágyékhajlatban a belső comb tetején, ami a felső comb megereszkedett bőrén segít. A kétoldalú, külső vagy oldalsó combplasztikát elvégezhetik az alsó törzsplasztikával együtt is. A metszés a fenék alatt történik a bikini vagy fehérnemű vonalában, ami folytatódik a külső comb felé. A hátsó vagy spirális combplasztika a hátsó combokon feszesíti a bőrt. Egy metszéssel történik a fenék alatt.

Előnyök

 • A beavatkozás eltünteti a megnyúlt bőrt, ami nagyobb súlyvesztés után marad hátra, akár természetes fogyás, akár fogyasztó műtét után. Valóban nincs hasonlóan eredményes, nem sebészeti úton történő kezelés, ami ilyen effektíven feszesítené a megnyúlt bőrt.
 • Arányossá teszi a test többi részéhez viszonyítva, és tónusosabbnak, fiatalabbnak látszik a bőr.
 • Megszűnnek a kiütések és egyéb bőrirritációk, melyek a megereszkedett bőrön jelenhetnek meg.

Hátrányok

 • Nagy műtétről van szó, lehetséges komplikációkkal és hosszadalmas gyógyulási idővel.
 • Látható heg marad a combon, mely idővel halványodik. Jellemzően ez az idő hosszabb, ha nagyobb mennyiségű bőrt távolítanak el.
 • Fennáll az aszimmetria lehetősége és komplikációk is felléphetnek, melyek miatt néhány páciens esetében további beavatkozásokra kerülhet sor.

Kérdések-válaszok

A combplasztikai műtétet azoknak ajánljuk, akik jelentős bőrfelesleggel küzdenek, vagy bőrük elvesztette rugalmasságát, és annyira megnyúlt, hogy azt nem lehet orvosolni edzéssel vagy nem műtéti úton történő beavatkozással. Számukra tökéletes megoldás a combplasztika. Mint a legtöbb szépészeti műtétnél, a nem dohányzó, közel a normál súlyához, egészséges életet folytató és a beavatkozásával kapcsolatban reális elképzeléssel rendelkező páciens a legalkalmasabb egy ilyen műtétre.

Az első konzultáció alkalmával a plasztikai sebész minden combplasztikai eljárást ismertet, és az állapotodnak megfelelőt ajánlja. Nyilatkoznod kell az egészségi állapotodról, allergiádról, előző műtétekről, ha bármilyen készítményt szedsz, mert ezek mind befolyásolhatják alkalmasságodat.

Ha allergiás vagy az altatásra, nyiroködémád vagy vénás betegséged van, beleértve a krónikus vénás elégtelenséget vagy mélyvénás trombózist, a beavatkozás túl kockázatos számodra.

Egy 2015-ös tanulmány szerint a hegen túl a szövődmények a combplasztika után viszonylag gyakoriak, de nem végzetesek. Létrejöhet fertőzés a bemetszés helyén, kiszáradhat a seb (ahol a bemetszés helye megnyílik), és szeróma (folyadék felhalmozódás) jöhet létre.

Ritka, de súlyos komplikáció a részleges bőrszövetelhalás és a nyirokfolyadék-szivárgás.

A műtétet megelőzően kapsz egy listát azokról a gyógyszerekről, amiket kerülnöd kell a műtét előtt és után, valamint a kiváltandó gyógyszerekről. Az orvosod ad egy tájékoztatót a seb tisztán tartásáról és arról, hogy mindehhez mire van szükséged.

Két hét gyógyulási időre kell felkészülnöd. Érdemes egy barát vagy családtag segítségét kérni, aki hazavisz a sebészeti klinikáról a műtét után, és ápol az első pár napban.

A legtöbb esetben a combplasztika altatásban történik, egy éjszakát kell a klinikán töltened.

Érkezéskor felmérik általános egészségi állapotod, majd bekísérnek a műtőszobába, ahol megtörténik az altatás. Ezután a sebész megejti a vágást a comb kijelölt helyén – a belső comb hosszának mentén, a fenék alatt vagy a comb tetején. Ezután eltávolítják a felesleges bőrt és a zsírt, mielőtt összehúzzák és átformálják a maradék szövetet.

A bőr megemelése és kisimítása után a sebész bezárja a sebet varratokkal, ami segít megtartani a szövetet új helyén. Lehet, hogy behelyeznek műtét utáni csöveket, hogy megelőzzék a vér és a folyadék felhalmozódását. Utána bekötöznek, és egy kompressziós ruhát adnak rád.

A műtét 2-5 órán át tarthat, attól függően milyen gyakorlott a sebész és az eljárás hossza.

Várhatóan két hétig nem dolgozhatsz a beavatkozás után.

Kompressziós ruhában engednek haza, amit 3-6 hétig kell viselned. Érezhetsz fájdalmat az első 24-48 órában, csakúgy, mint érzékenységet, zúzódást vagy duzzanatot.

A gyógyulás alatt nagyon fontos, hogy csökkenjen a seb feszülése és megelőzd a seb szétnyílását. Aludj és pihenj úgy, hogy a lábaidat kicsit behajlítod. Tegyél egy párnát a térdeid alá, hogy kényelmes legyen, és tartsd a lábaidat megemelve (egy kanapé segíthet ebben).

Ha kaptál draincsöveket, mérned kell a naponta összegyűlt folyadékot, és erről a sebésznek is be kell számolnod. Ahogy gyógyulsz, a szivárgás lelassul, végül eltávolítják a csöveket.

Zuhanyozni az első néhány nap után tudsz, valamint mozogj egy kicsit, hogy javuljon a keringés. A legtöbb esetben a páciens kimehet a lakásból 4-5 nap után.

Ahogy egyre aktívabb leszel, észlelhetsz duzzanatot a bokádnál, de ez jelentősen visszahúzódik az első hónap végére.

Ha irodában dolgozol, két hét után visszamehetsz dolgozni, párnát használva a székeden. A gyógyulási idő a combplasztikát követően minimum 6 hét, mielőtt megerőltető tevékenységet folytatnál.

Lesz azonnal látható eredmény, de hetekbe vagy akár hónapokba is telhet bizonyos esetekben, mire a duzzanatok és a zúzódások eltűnnek.

A műtéti hegek maradandók, bár idővel halványodnak.

Az eredmény maradandó, egészen addig, amíg nem hízol jelentős mértékben, de a bőr az életkor előrehaladtával magától is megereszkedik.