Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Brazil fenékfeltöltés

 • 8 db előtte-utána fotó
 • 2 db orvosok
 • 1 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A brazil fenék feltöltés /BBL/ egy népszerű sebészeti eljárás, amely során saját testzsír felhasználásával érhető el, hogy a feneked magasabb, kerekebb és teltebb legyen implantátumok nélkül.

Az eljárás során zsírleszívást végeznek a test más területeiről – általában a combokról, a csípőről és a hasról – ahol az nem kívánatos. A beavatkozás során a zsír egy részét befecskendezik a farpofákba és a csípőbe, homokóra alakot hozva létre.

A plasztikai sebészeti egyesületek adatai alapján 2018-ban több, mint 24 000 brazil fenékemelést végeztek, ami az előző évhez képest növekedést jelent. Az egyik legtöbbet kutatott szépészeti beavatkozás, és a szakemberek folyamatosan vizsgálják at, hogyan lehetne még optimálisabban végrehajtani ezt a műtétet.

Előnyök

 • Egy brazil fenékemelés nagyon természetes megjelenést eredményez.
 • Körvonalazza a derekadat, a combodat, a hát alsó részét, és más területeket is, ahol csökkenteni szeretnéd a zsírfelesleget.
 • A transzfert túlélő zsír megmarad az adott helyen, így az eredmények tartósak – feltéve, ha testsúlyod nem változik számottevően.
 • Nem áll fenn allergiás reakció kockázata vagy kilökődés, mivel a saját testedből származó zsír kerül felhasználásra.
 • Ha a beavatkozást úgy végzik, hogy közvetlenül a bőr alatti szövetbe fecskendezik a zsírt, az eljárás biztonságos.
 • A BBL-hegek minimálisak – csak a végrehajtott zsírleszívás során keletkezett apró bemetszésekből származó hegekkel kell számolnod, amelyek általában könnyen elrejthető helyen vannak.
 • A páciensek általában elégedettek eredményeikkel. Egyesek a BBL-t jobban preferálják, mint a szilikon fenékimplantátumokat.

Hátrányok

 • Néhány sebész kockázatos műtéti technikája miatt a brazil fenékemelés a legveszélyesebb kozmetikai sebészeti eljárások között emlegetik, bár a halálozási arány nemrégiben drámai módon csökkent, mivel a sebészek már biztonságosabb módszereket alkalmaznak. Ennek ellenére meg kell győződni arról, hogy a plasztikai sebész betartja-e a legújabb biztonsági protokollt.
 • A teljes gyógyulás akár hat hétig is eltarthat. Az átültetett zsír elmozdulásának elkerülése érdekében legalább két hétig kerülnie kell az ülést vagy bármilyen olyan tevékenységet, amely közvetlen nyomást gyakorol a fenekére.
 • Az eredmények betegenként változnak, mivel az átvitt zsír 40% -a természetesen felszívódik a szervezetben az eljárás utáni első négy hónapban.
 • Vannak, akik úgy értékelték, hogy a beavatkozást nem érdemes elvégeztetni, mert látványosabb eredményt vártak, vagy az esetleges korrekciók érdekében helyreállító műtéten kellett részt venniük.

Kérdések-válaszok

Annak ajánlott a beavatkozás, akinek elég ideje van a gyógyulásra, és akár 6 hetet is tud szánni a felépülési időre, illetve be tudja illeszteni az életébe, hogy két hétig nem tud majd a fenekére ülni és feküdni. Ez azért kiemelt fontosságú, hogy a zsírsejtek ne tudjanak felszívódni.

Ez a szépészeti beavatkozás jó megoldás lehet azok számára, akik kicsinek érzik a feneküket, túl laposnak vagy aránytalannak a testükhöz képest.

Akkor vagy megfelelő jelölt a BBL-re, ha testsúlyod ideális, de van elegendő testzsírfelesleged ahhoz, hogy a sebész az adott helyről zsírleszívással megfelelő anyagot nyerjen a műtéthez.

Ha karcsú vagy, de egyébként jó jelöltnek bizonyulsz, előfordulhat, hogy fel kell szedned pár kilót a műtét előtt, hogy elegendő zsír legyen az átvitelhez.

A dohányzás nem zárja ki a műtét lehetőségét, de a műtét előtt legalább négy héttel abba kell hagynod a dohányzást, és a gyógyulás első néhány hónapjában sem dohányozhatsz. A dohányzás ugyanis növelheti a súlyos szövődmények kockázatát, és veszélyeztetheti a gyógyulás folyamatát.

A brazil fenékemelésnél a plasztikai sebészeti beavatkozások során a leggyakoribb a poszt-op szövődmények száma. A leggyakoribb aggályok a szabálytalan kontúrok, horpadások, csomók vagy mély hullámok ill.”árkok” miatt vannak, amelyek orvoslása a legtöbb esetben revíziós műtétet tesz szükségessé.

Egészen a közelmúltig ezen plasztikai sebészeti beavatkozások esetében a legmagasabb a halálozási arány, a tüdőzsír-embólia miatt – amikor a zsír bejut a véráramba, blokkolva a tüdő véráramlását. A 2017-es szakmai felmérések során kiderült, hogy a BBL halálozási aránya 3000 betegből 1 volt, így a legmagasabb halálozási arányú kozmetikai műtétnek számított. A továbbfejlesztett sebészeti technikáknak köszönhetően azonban ez már nem igaz.

Az okok tanulmányozására összeállított szakmai munkacsoport 2018 tavaszán figyelmeztetést adott ki a sebészeknek, felszólítva őket, hogy értékeljék át a gluteális zsírnövelés technikáját. A legfontosabb ajánlás az volt, hogy az eljárás biztonsága érdekében közvetlenül a bőr alatti szubkután térbe juttassák a zsírszövetet – soha ne a fascia alá és a farizomba. Az ajánlás kiterjedt arra is, hogy csak megfelelő jogosultsággal rendelkező (akkreditált) helyen végezzenek ilyen jellegű műtétet.

Embólia akkor fordul elő, amikor az injekciós kanül megrongálja a vénát, lehetővé téve az injekciózott zsír bejutását a vénába. A vénába jutó zsír a szívbe vagy a tüdőbe kerülhet, és elzárhatja azokat, ami halált okozhat.

A plasztikai sebész kiválasztásakor feltétlenül ellenőrizd, hogy a szakmai ajánlások betartása mellett a legkorszerűbb módszerrel végzi-e a sebész a beavatkozást!

Ez a beavatkozás viszonylag sok előkészületet igényel, mivel kettő hétig nem fogsz tudni ülni, ezért speciális párnát és kompressziós ruhát kell hordani a műtét után. El kell intézni a bevásárlást, a takarítást és azt, hogy az első 3-4 napban folyamatos felügyelet mellett légy! Fontos, hogy az első 2 hétben is legyen a közeledben valaki, hogy bármikor tudj hívni segítséget. Valószínűleg fáradt leszel, és nem fogsz tudni nehéz dolgokat emelni.

A mozgás hatására fájdalmaid lehetnek, ezért ajánlott elérhető távolságra pakolni minden szükséges eszközt! Továbbá érdemes kiszámolni, hogy mikor lesz a menstruációd és a műtétet a menzesz utánra érdemes időzíteni. Addig van 3 hét, így optimális lesz az idő. Mindemellett ajánlott egy olyan diétára beállni, amit tudsz tartani az első 6 hétben addig, ameddig nem tudsz rendszeresen mozogni.

A BBL eljárás két-négy órát vesz igénybe, a sebész technikájától függően.

A sebésszel egy műtét előtti utolsó konzultáción megbeszélitek az elérni kívánt eredmény reális lehetőségét.
A bőrön bejelöli és körvonalazza azokat a területeket, ahová majd a kívánt zsírmennyiség áthelyeződik.
Az orvosod asszisztense elkészíti az „előtte” fotókat.

Érzéstelenítés

Miután áthelyeznek a műtét-előkészítő térbe, egy IV-et helyeznek a karodba. Egyes sebészek az általános érzéstelenítést részesítik előnyben a nagyobb területet érintő műtétnél, míg mások inkább a helyi érzéstelenítést, mert úgy gondolják, hogy biztonságosabb, ha a beteg ébren van.

Ha általános érzéstelenítést kapsz (tehát teljesen alszol), akkor a IV. –et alkalmazzák.

A helyi érzéstelenítés injekciók segítségével is lehetséges. Így ébren vagy, de a kezelt területek el lesznek zsibbadva. Amikor megbeszéled a sebészeddel az érzéstelenítés tervét, gondolj arra is, hogy egyesek úgy nyilatkoztak, hogy ez a műtétet a helyi érzéstelenítéssel végezve nagyon fájdalmas volt, még szedációval is. Ha ezt a módszert választjátok, de a beavatkozás során fájdalmat érzel, feltétlenül szólj az orvosodnak.

Zsírleszívás

A műtétre való felkészüléshez bevisznek a műtőbe, ahol egy antiszeptikus szerrel, például a Betadine-nal tisztítják meg a bőrödet.
A sebész a zsírleszívás elvégzése előtt sós víz, adrenalin és lidokain keverékét fog beadni (a vérzés és a véraláfutás csökkentése érdekében).
A leszívott zsírt megtisztítják, hogy kivonják a legegészségesebb sejteket transzfer céljából. Néhány sebész olyan eszközt használ, amely feldolgozza a zsírt annak eltávolításakor, így azonnal felhasználásra kész.

Zsírtranszfer

A zsír feldolgozása után a sebész elkezdi a zsírt befecskendezni a szövetekbe, közvetlenül a bőr felszíne alatt.

A legfontosabb biztonsági tényező az, hogy az injekciók a fascia felett maradnak, és nem mennek az izomba . Az intramuszkuláris injekciót sok sebész használta az átvitt zsír „felvételének” javítására és nagyobb mennyiségű zsír befecskendezésére. De orvosi vélemények szerint, az átvitt zsír hosszú távú visszatartása ugyanolyan hatékony, mint az intramuszkuláris injekciók használata.

Addig folytatják a zsírréteg átvitelét a popsi és a csípő alatt, amíg el nem érik a legesztétikusabb kontúrokat, a biztonságos határokon belül.

A beavatkozás altatásban történik, így ebből semmit nem érzel. Amikor felébredsz a beavatkozás után, akkor feszítő érzés jelentkezhet. Nyugalmi fájdalmad kevésbé lesz, mozgásra fájni fog és érzékennyé válik. Ez körülbelül 2 hétig tart.

A műtét után szoktak javasolni vérhigító injekciót, ami még fájdalmas lehet, de maga a beavatkozás a közepesen fájdalmas műtétek közé sorolható.

A gyógyulási idő 2-6 hét között változik, de mindenképp szükséged lesz 10–14 nap szabadságra. A gyógyulás folyamata nagyon egyedi, betegenként változó.

Körülbelül a műtét után egy hét múlva a fájdalomnak csökkennie kell. Fontos, hogy kövesd orvosod utasításait a fájdalom kezelése érdekében.

Ne feledd, hogy a kompressziós ruháknak előnyei és kockázatai is vannak. A túlságos összenyomás károsíthatja a nemrég zsírleszívott bőrt, és úgynevezett „övsérüléshez” vezethet. Ezért tanácsos a bőrt legalább napi 1 órán át összenyomás nélkül hagyni.

Kerülnöd kell majd az erőteljes testmozgást a gyógyulás első hónapjában.

Amint a sebész azt engedélyezi, guggolás és egyéb gyakorlatokat végezhetsz az eredmény javítása érdekében. Arra azonban ügyelned kell majd, hogy az edzőterembe való visszatérést követően ne essél túlzásokba, és az esetleges zsírvesztés ne okozzon gondot!

Volt olyan páciens, aki azt nyilatkozta, hogy a felépülés egy hosszú és nehéz folyamat. Ha nem állsz készen egy szigorú nyolc hetes gyógyulásra, akkor ezt az eljárást jobb, ha nem végezteted el!

A fenék méret növekedése azonnal látható, de a végleges eredmény elérésére akár négy hónapot is várnod kell majd. Ezalatt a műtét és a zsírleszívás duzzanata csökken, és az átvitt zsírsejtek akár 40% -a is elveszhet.

Néhány esetben előfordul, hogy a végső eredmény láttán a betegek brazil fenékemelés revíziót kérnek, hogy a változás nagyobb volumenű legyen. Az aszimmetria, a horpadás vagy az ideálistól elmaradt eredmények javulhatnak a fenék szöveteibe történő további zsíráthelyezéssel.

A körülbelül négy hónap múlva láthatóan megmaradt zsírsejtek végleg ott maradnak a helyükön.

A BBL-eredmények hosszú távú megtartása érdekében a legjobb megoldás, ha a beavatkozást követően megőrzöd a testsúlyodat. A túl sok fogyás ugyanis karcsúsítja a feneked, míg a nagy súlygyarapodás megváltoztathatja az arányokat.

Néhány további fenéknövelési lehetőséget érdemes megfontolni.

Nem műtéti beavatkozások

A Sculptra egy FDA által jóváhagyott eljárás , amely stimulálja a test természetes kollagén termelését. Egyes plasztikai sebészek nem ajánlják ezzel a módszerrel a fenék korrekcióját, mert annak eredményei ideiglenesek, legfeljebb 5 évig tartanak, és látványos eredmény elérése esetén nagyon drágák is.

Az Emsculpt nagy intenzitású elektromágneses energiát használ, hogy percenként akár 20 000-szer összehúzza fenékizmokat . Ez egy jóváhagyott módszer a fenék (valamint a gyomor és a kar izmainak) tonizálására és feszesítésére.

Műtéti beavatkozások

A popsi implantátumok biztosítják a kívánt térfogatot, még akkor is, ha nincs elég saját zsír a transzferhez. Egyes sebészek az implantátumok és a zsír transzfer kombinációját javasolják, mivel a zsír pontosabban alakítható. Ezt az eljárást összetett fenéknagyobbításnak vagy „kompresszoros BBL-nek“ hívják.

A fenék megemelése (felülről) vagy az alsó fenékhúzás (alulról) általában azután történik, hogy a beteg jelentős mennyiségű súlyt veszít, és megereszkedett, felesleges bőr marad. A sebész eltávolítja az extra bőrt, hogy simább, feszesebb megjelenést hozzon létre.

Az egyik eljárás, amelytől az orvosok óvra intenek, az a folyékony szilikon, akril vagy hidrogél injekciók. A tapasztalatlan injektorok gyakran ipari minőségű szilikont használnak (néha otthonukban, szállodai szobájukban vagy egy körömszalonban) a „popsi lövések” néven ismert eljáráshoz. Ezen injekciók egyike sem jóváhagyott orvosilag testkontúrra, és mindegyik súlyos maradandó mellékhatásokat okozhat, beleértve a szövetek elhalását vagy a betegek halálozását.

Néhány edzőterem a „brazil popsi emelést” alkalmazza a marketingjükben. Míg a hátsó izmokat megcélzó gyakorlatok /vagy olyan eljárások, mint az Emsculpt/ alakíthatják és megemelhetik a feneket, az eredmények nem hasonlíthatók össze a brazil popsi emelésével. Amikor az izmok megnövekednek a testmozgás során, a test területe tónusosabbá válik, és a fedő zsír csökken. Ez a tónusos megjelenés azonban nagyon különbözik attól az eredménytől, amelyet több zsír hozzáadásával érnek el egy brazil fenékemelés során.

A biztonságosan átvihető zsír mennyiségét a sebészednek kell megítélnie, de függ a fenék jelenlegi méretétől, a fenék lágyrészeinek kapacitásától és az elérni kívánt céltól is. A legtöbb ember számára oldalanként legalább 250–300 cm3 zsírbevitel a minimum ahhoz, hogy látványos méretváltozás következzen be.

Annak tudatában, hogy a zsír nagy része nem fogja túlélni az áthelyezést, sok páciens úgy érzi, hogy jobb, ha több zsírt injektálnak be. Az orvosok szerint azonban a túlzott mennyiségű zsír beinjektálása szűkületet eredményezhet, ami a zsírsejtek halálának vagy tályogának nagyobb arányához vezet. Ez azonban betegenként változik.

Egyetlen műtét alatt nem lehet túl sok zsírt bevinni, mert az hipovolémiás sokkhoz vezethet. Ezért a szakemberek korlátokat szabnak az egy beavatkozás során biztonságosan eltávolítható zsír maximális mennyiségére vonatkozóan.

Ha az elérni kívánt esztétikai cél több zsírt igényel, mint amennyit egy műtét alatt a szubkután rétegbe be lehet helyezni, akkor elvégezhető egy második, sőt egy harmadik eljárás is. Általában a páciensek egyharmada tér vissza egy második fordulóra.

Orvosod esetleg javasolhatja a zsír áthelyezés és a fenékimplantátumok kombinációját is a kívánt eredmény érdekében.

Legalább két hétig kerülnöd kell a fenéken ülést vagy fekvést, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a vérellátás kialakulásához.

Az üléstől származó nyomás veszélyeztetheti az eredményeket azáltal, hogy a befecskendezett zsírsejteket elpusztítja. Amikor visszahelyezik a feldolgozott zsírsejteket, a zsír csak úgy fog élni, ha erek nőnek bele. Ha a területet” felpiszkálják ” a ráüléssel, akkor a tápanyagok nem tudnak diffundálni a sejtekbe, az ereknek nincs esélyük regerenálódni, és a zsír elpusztulhat, vagy nem veszi fel azt az adott terület.

Két hét elteltével a sebész lehetővé teheti, hogy egy speciális fánk alakú párnán már ülj, amely nyomást gyakorol a combodra.

A zúzódások és duzzanatok csökkentése, valamint a laza bőr visszahúzódása érdekében akár hat hétig is kompressziós ruhát kell viselned a műtétet követően.

Orvosod időszakos nyirokmasszázst javasolhat a mellékhatások kezelése érdekében. Ügyelj arra, hogy olyan szakember végezze a masszázst, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik a BBL utógondozással kapcsolatban.

Orvosi javaslat alapján várnod kell három-négy hetet a szexszel a brazil fenékemelés után, tekintettel arra, hogy el kell kerülni a testtömeg nyomását a fenéken.

Fontos számunkra, hogy a kiválasztott beavatkozásod előtt megfelelő tájékoztatást és információt biztosítsunk a számodra, független döntéshozó portálként. Amennyiben kérdésed van az adott kezeléssel kapcsolatban, úgy fordulj hozzánk bizalommal! Regisztrálj oldalunkra az előtte-utána fotókért!

Természetellenes a hatása.

Abban az esetben válik természetellenessé a hatása, ha nem vesszük figyelembe a test arányait. Például, ha túl nagy lesz a test méretéhez képest a fenék. Egyébként alapvetően nagyon természetes hatás érhető el, mert a műtét során, a saját testzsírt használják a feltöltéshez.

Ismételni kell a kezelést, hogy fent maradjon az eredmény.


Ha beállt a brazil fenékfeltöltés eredménye, akkor tekinthetjük véglegesnek az eredményt. Természetesen, ha fogy a páciens, akkor az egész test mérete csökken és úgy fogy a fenékből is.

Ez egy rutin beavatkozás.


Ugyan világszerte népszerű a beavatkozás, mégis ez az egyik legnagyobb veszélyekkel járó műtét. Körültekintőnek kell lenni és elegendő időt kell szánni a plasztikai sebész kiválasztására, a felkészülésre és a gyógyulásra is, hogy az eredmény tökéletes legyen, a beavatkozás pedig kockázatmentes.