Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Zsírleszívás korrekciója

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 6 db orvosok
 • 1 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A zsírleszívás korrekciója, a korábbi zsírleszívást követően kialakult nem kívánatos eredményt, például a dudorokat, aszimmetriákat javítja ki. Általában erre a leggyakrabban a hason és a külső-belső combokon van szükség. De természetesen a háton, a karokon és a csípőn is van erre lehetőség.

Előnyök

 • A sebész kijavíthatja a előző zsírleszívás során keletkezett /vagy az azt megelőzően előforduló/ szabálytalanságokat, beleértve az aszimmetriát, a dudorokat vagy a fibrózist.
 • Általában a zsírleszívás korrekciója egy kisebb műtét, ami kevésbé fájdalmas és általában helyi érzéstelenítésben végzik
 • Ha ezek a problémák hatással vannak az önbizalmadra, a zsírleszívás korrekciója növelheti az önértékelésed és nagy mértékben javíthatja a megjelenésed.

Hátrányok

 • Az elrontott zsírleszívás eredményeit nem mindig lehet kijavítani. A második beavatkozás elvégzését korlátozhatja az első sebészeti beavatkozás során létrejött hegszövet. Ebben az esetben az orvosodnak kell pontosan megvizsgálnia a helyzetet, és felvázolnia a lehetőségeket.
 • A zsírleszívás korrekciója ugyanazokkal a kockázatokkal jár, mint a legtöbb plasztikai műtét: duzzanat, véraláfutás, vérzés és fertőzés is lehetséges.
 • A eljárást akár több részletben is végezhetik, ami minden egyes beavatkozás után néhány napos pihenést igényel.
 • Minden újabb zsírleszívás elvégzése előtt meg kell várnod, amíg teljesen felgyógyultál az előző műtétből.

Kérdések-válaszok

Másodlagos zsírleszívásra, korrekcióra lehet szükséged, ha a teljes gyógyulás után sem lett elég kielégítő az eredmény. Ha nem vagy elégedett, aszimmetrikus vagy hepehupás a terület és nem lett akkora a várt méretcsökkenés, mint amire számítottál, akkor a zsírleszívás korrekciója ajánlott számodra.

Fontos, hogy várnod kell legalább 1 évet a korrekciós műtét előtt. Ez idő alatt ugyanis, a hegszövet általában megpuhul, ami lehetővé teszi a sebész számára, hogy finomabb bemetszésekkel nyissa meg a hegszövetet és kijavítsa a szabálytalanságot.

A korrekció nem minden esetben jelenti azt, hogy további zsírleszívást végeznek el. Vannak olyan esetek, amikor zsírbetöltést javasolnak egy-egy aszimmetria vagy hepehupa kijavítása érdekében. Tehát a probléma kijavítása magában foglalhatja a bőrfeszesítést, a zsírfeltöltést vagy egy további zsírleszívást is.

Lehetséges, hogy csak részleges, helyi zsírleszívásra lesz szükséged a dudorok vagy a bemélyedések csökkentésére, míg más esetekben akár teljes zsírbetöltés is indokolt lehet. Az előbbi két eljárás kombinálható- ez a testalkatodtól és a kívánt eredményektől függ.

Néhány esetben nem egyszerre, hanem több részletben végzik el beavatkozást, illetve előfordul az is, hogy egy nagyobb zsírleszívás következtében nem tapad vissza annyira a bőr, mint amennyire azt vártuk. Ezekben az esetekben egy nagyobb beavatkozásra lehet szükség.

A korrekciótól függően több különböző eljárás is lehetséges. Ilyen például, a fibrózis, vagy hegesedés kezelésére alkalmas VASER-féle zsírleszívás. Ez ez eljárás ultrahangos technológiát alkalmaz a hegesedés során kialakuló feltapadt zsírszövetek lebontására, ami megkönnyíti a maradék zsírfelesleg eltávolítását.

Az a megfelelő alany a beavatkozásra, akinek a súlya nem ingadozik, eltelt a műtéttől számítva 1 év, és úgy gondolja, hogy kijavíthatók a beavatkozás utáni problémák. Annak ajánlott, aki 6 hétig tud kompressziós ruhát hordani, és tud 1-2 hetet a felépülésre szánni. Továbbá, aki nem tervez súlygyarapodást, például terhességet a következő időszakban.

A zsírleszívás biztonságosnak számít, többnyire a duzzanatokkal és a bevérzésekkel kell számolni, ami a műtéteket követő 2-3 hétben jelentősen csökken, de a végeredmény körülbelül fél év után lesz teljesen látható. Lehet számítani pici hegekre, ahol az orvos bevezeti a kanült és elvégzi a zsírleszívást. Nagyon sok páciens számol be a felépülési időszakban az érzékelés kiesésről, hogy a műtéti területet nem érzik érintésre. Bizsereg és belenyilal, de ezek teljesen normális észrevételek a felépülés alatt.

Mindenképp menj vissza ahhoz a plasztikai sebészhez, aki a műtétet végezte. Azt fogja javasolni, hogy legalább 1-1,5 év teljen el a régi és az új műtét között. Egyeztesd vele mi az elképzelésed, és ő javasolni fog megoldásokat, hogy mivel lehet a leginkább elérni. Ha altatásban végzik, akkor kivizsgálásokra lesz szükséged és egy éjszakát a klinikán kell tölteni.

Kompressziós ruhát kell hordanod, akárcsak az első műtét után. Nézd meg, hogy jó-e a ruha Rád, tart eléggé. Ha nem, akkor érdemes beszerezni egy újat, hogy a bőröd vissza tudjon tapadni a beavatkozás után.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagynod a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőznöd kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal!

Egy héttel a beavatkozás előtt kerüld a szoláriumot, és minden olyan hatást, amitől a bőröd érzékennyé válik.

Körülbelül 1 hét szabadságot kell kivenned. Utána mindent szabad csinálni, kivétel a nagy erőkifejtéssel járó sportolást.

A folyadékbevitelt is ajánlott növelni, mert ez elősegíti a szervezeted elegendő vízmennyiségét, ezáltal pedig a bőröd is hidratáltabbá válik. A hidratálás nem csak belsőleg, de külsőleg is fontos!

Az alkoholfogyasztást érdemes redukálnod a kezelést megelőző napokban.

A korrekció során derül ki, hogy pontosan milyen beavatkozás szükséges a zsírleszívás eredményének korrigálásához.

Kiegészítő zsírleszívás

Ha az eredeti zsírleszívás nem úgy sikerült, ahogy számítottál rá, akkor ez a beavatkozás segíthet az eredmények elérésében. Hasonló lesz az első eljáráshoz- a sebész apró bemetszéseket ejt a meghatározott területeken, és kanüllel kiszívja a zsír többi részét. A kockázatok, a mellékhatások és a lábadozási folyamat megegyezik az eredeti zsírleszívással. Ha valahol aszimmetrikus maradt a terület, akkor kisebb zsírleszívást végeznek annak érdekében, hogy szimmetrikus legyen az összkép.

Zsírbetöltés

Ha az első zsírleszívás „túlkorrekciónak” minősül, akkor zsírpótlást is kaphatsz. Az orvos eltávolítja a zsírt az egyik területről, és befecskendezi a másikba. Míg a zsírnak ilyen módon való átültetése javíthatja a kis területeket, az alakod jelentős formálásához többszöri beavatkozásra lesz szükség.

Hasplasztika /vagy más bőrfeszesítő eljárások/

Ha jelentős mennyiségű laza bőrrel rendelkezel, az orvos műtéti úton eltávolíthatja a felesleget, és szorosra szabhatja a fennmaradó bőrt. Enyhébb megereszkedés /enyhe vagy közepes/ esetén javasolhatják a nem sebészeti eljárásokat is, mint például az Ultherapy, a Skintyte vagy a Thermage kezelést.

A második beavatkozás ugyanannyira fájdalmas, mint az első. Nyugalmi fájdalma nincs a pácienseknek, de mozgásra az első 3-6 hónapban beszámolnak arról, hogy bizsergő, belenyilaló érzést éreznek vagy ha kézzel megérintik a területet, akkor egyszerűen nem éreznek semmit. Ez normális és körülbelül 6 hónap alatt ezek a panaszok teljesen elmúlnak.

A gyógyulási folyamat attól függ, hogy milyen mértékű és jellegű korrekciót választasz. Ezzel együtt mindenki másképp gyógyul kortól, genetikától és a bőr rugalmasságától függően. A lábadozás alatt arra számíthatsz, hogy a véraláfutások pár héten belül alábbhagynak, a duzzanatok pedig napokon belül csökkennek. A végleges eredmény 1 év után válik láthatóvá.

Kiegyenlítődik a bőrfelszín, formásabbak lesznek a testrészek. A kívánt hatás hosszútávú, ha a páciens nem hízik és nem fogy utána. Ritka esetekben előfordulhat, hogy további korrekciókra van szükség az eredmény tökéletesítéséhez.

Bizonyos esetekben ultrahangos zsírbontással is meg lehet próbálkozni, ha egyenetlen a zsírleszívás eredménye vagy aszimmetria fedezhető fel.

A zsírleszívás korrekciója minden esetben tökéletes eredménnyel jár.

A teljes gyógyulás után látható az, hogy milyen lett a kezelt terület és több beavatkozásra is szükség lehet, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

A zsírleszívás korrekciója kevesebb szövődménnyel jár.

Sajnos ez nem igaz. Ugyanazokkal a szövődményekkel és felépülési idővel kell számolni, mint az eredeti beavatkozás esetében, csak mivel a kezelt felület kisebb, ezért kisebb területen megy ez végbe.

Minden esetben elvégezhető a zsírleszívás korrekciója zsírleszívással.

Vannak olyan esetek, amikor az eredmény azért nem kielégítő, mert a bőr rugalmasságát vesztette, nem tapadt vissza és ezért elégedetlen a páciens. Ilyen esetben egy újabb zsírleszívás nem vezet eredményre.