Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Plasztika Esztétika piackutatás: A nők többsége plasztikáztatna

Plasztika Esztétika piackutatás: A nők többsége plasztikáztatna

Lezártuk az ország legnagyobb és egyben egyetlen olyan kutatását, amely plasztikai és esztétikai piacot vizsgálja. A kutatásban két külön részben vizsgáltuk a plasztikai és az esztétikai beavatkozások részvételét és elégedettségét. Most megérkeztek az eredmények a plasztikai beavatkozások tekintetében.

Plasztikai beavatkozásnak nevezünk minden olyan eljárást, amely sebészeti, műtéti úton történik. Az ilyen népszerű beavatkozások a mellplasztika, szemhéjplasztika, hasplasztika, orrplasztika, fülplasztika. Továbbá ide soroljuk a rekonstrukciós műtéteket is.

Ezzel szemben az esztétikai beavatkozásokhoz azokat a kezeléseket soroljuk, amelyek nem műtéti úton történnek. Ez már egy sokkal tágabb kategória, mert többek között ide tartozik az ajakfeltöltés, az arcfiatalítás összes formája, a gépi testkezelések és a lézeres szőrtelenítés is.

A műtétek elvégzésével sok esetben a páciens az életminőségét szeretné javítani és önbizalmát erősíteni. Az ágazat fő célja a forma és a funkció harmóniájának megalapozása, a test arányainak tökéletesítése, helyreállítása.

Egy ilyen döntés hátterében számos tényező állhat. Lehet esztétika és/vagy egészségügyi célja is. Lényeges alaposan átgondolni, amennyiben esztétikai céllal szeretnénk elvégeztetni egy beavatkozást, ugyanis csak akkor érdemes, ha azt saját akaratunkból és elhatározásunkból igényeljük. Ennek kulcsfontosságú pontja, hogy megtanuljuk felmérni saját igényeinket testünkkel kapcsolatban.

A válaszadók 17,06% százalékának volt már plasztikai és esztétikai beavatkozása is. A kutatásban résztvevők 16,77%-a csak plasztikai és 16,72%-a csak esztétikai esztétikai beavatkozáson vett részt. A válaszadók nagy többsége, 44,31% még nem vett részt sem műtéti sem nem műtéti kezelésen, azonban a közeljövőben tervezi azt. A résztvevők 5,14%-a adta azt a választ, hogy még nem vett részt egyik beavatkozás formán sem, és egyelőre nem is tervezik.

Plasztika Esztétika Piackutatás - beavatkozás típusa
Ennek alapján két nagy csoportra oszthatjuk a nőket: azok, akik már részt vettek és azok, akik részt szeretnének venni valamilyen plasztikai vagy esztétikai beavatkozáson.

A legtöbben (58,33%) eddig még csak egy plasztikai beavatkozáson vettek részt, de a két beavatkozást igénybe vevő száma is magas: 27,19%

Plasztika Esztétika Piackutatás - beavatkozások száma

Mellnagyobbításon jártak a legtöbben (27,65%), majd a második legtöbbet igénybe vett szolgáltatás a szemhéjplasztika volt (12,01%). Ezeket követi a sorban a hasplasztika (8,66%), a mellfelvarrás implantátummal (7,77%) és az orrplasztika (7,24%).

Plasztika Esztétika Piackutatás - beavatkozások
Plasztika Esztétika Piackutatás - beavatkozások

A résztvevőket megkérdezték arról is, mennyire voltak elégedettek plasztikai beavatkozásuk eredményével. Az alábbi eredmények születtek:

  • csalódott vagyok, rosszabb lett, mint előtte: 5,32%
  • többet vártam volna, de a helyzet nem lett rosszabb: 15,96%
  • hasonló lett, mint amit elképzeltem: 25,27%
  • elégedett vagyok, pont azt kaptam, amit elképzeltem: 32,8%
  • nagyon elégedett vagyok, jobb lett, mint amit elképzeltem: 20,66%
Plasztika Esztétika Piackutatás - elégedettség

A fenti számok alapján elmondható, hogy nagy az elégedettség a plasztikai beavatkozások eredményével.

Kutatásunk szerint az is kiderült, hogy azok, akiknek még csak tervben van a plasztikai beavatkozás, mikor tervezik igénybe venni a választott szolgáltatásukat. A legtöbben (40,6%) a 2022-es éven belül szeretnék, 34,97% néhány évvel később, 14,24% pár hónapon belül és 10,19% fél éven belül.

Plasztika Esztétika Piackutatás - beavatkozás tervezése

Hamarosan érkeznek az esztétikai piacra vonatkozó eredmények is!