Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Végleges lézeres szőrtelenítés: tények, árak, eredmények

 • 4 db előtte-utána fotó
 • 4 db orvosok
 • 9 db klinikák
 • 22 db értékelés
 • 30.000 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Fontos tudnivalók a lézeres szőrtelenítésről

A végleges szőrtelenítés napjaink legnépszerűbb szépészeti beavatkozásai közé tartozik. Több eltérő technológia közül választhatsz, ha tartósan meg szeretnél szabadulni szőrszálaidtól. Fontos tudnod, hogy végleges megoldásról ritkán beszélhetünk. A végleges szőrtelenítési módszereket tartós szőrtelenítésnek nevezzük. Az egyik legnépszerűbb technológia a lézeres szőrtelenítés, amivel akár 70%-kal csökkenthető a szőrszálak száma.

A lézeres szőrtelenítés olyan esztétikai kezelés, amely biztonságosan és hatékonyan képes eltávolítani a nem kívánt szőrt a testről. Koncentrált lézersugarakat használ, amelyek a szőrtüszőket célozzák meg. A lézer hő segítségével károsítja a szőrtüsző sejtjeit. Ez gátolja a szőrtüszők további növekedését, ezáltal tartóssá téve a lézeres szőrtelenítés eredményeit.

Ki megfelelő alany a lézeres szőrtelenítésre?

Az, akinek van kontraszt a szőrének a színe és a bőrének a színe között. A világos szőke és az ősz szőrszálak a mai legmodernebb eljárásokkal sem kezelhetők hatékonyan. Ezek nem, vagy csekély pigmentanyagot tartalmaznak.

Az lézeres szőrtelenítést nem javasoljuk az alábbi esetekben:

 • terhesség, szoptatás alatt;
 • bőrfelszínen lévő fertőzés esetén;
 • cukorbetegség esetén;
 • autoimmun megbetegedés esetén;
 • bizonyos gyógyszerek szedése esetén.

Mennyibe kerül a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítését árát az határozza meg, hogy milyen minőségű géppel és mely testtájékon végzik a kezelést. Az árakat többféle módon határozzák meg a szolgáltatók: egy alkalom szerint, több (3-6) alkalom szerint vagy bérlet szerint. A bérlet általában 1,5-2 éven keresztül felhasználható korlátlan kezelést tartalmaz.

Mivel a tartós eredmény elérésre érdekében több kezelésre lesz szükséged, érdemes több alkalmat vásárolni. Ha csak kipróbálni szeretnéd a lézeres szőrtelenítést, akkor dönthetsz egy alkalom vásárlása mellett is.

Ha körülnézel a klinikák és a lézeres szőrtelenítést végző szolgáltatók árlistájában, akkor különböző árszintekkel fogsz találkozni. Ha a legolcsóbbat keresed, okkal gyaníthatod, hogy silány kezelőgéppel vagy nem lézerfényt alkalmazó géppel kezelnek majd téged.

Csúcsminőségű szőrtelenítő géppel végzett végleges szőrtelenítés elfogadott piaci árai az alábbiak:

Bajusz

 • kb. 9.000 - 12.000 Ft / alkalom

Hónalj

 • kb. 14.000 - 18.000 Ft / alkalom
 • kb. 40.000 - 55.000 Ft / 3 alkalom
 • kb. 130.000 Ft / bérlet 1,5-2 évre

Karok

 • kb. 30.000 - 36.000 Ft / alkalom
 • kb. 85.000 - 110.000 Ft / 3 alkalom

Intim

 • kb. 30.000 - 36.000 Ft / alkalom
 • kb. 85.000 - 110.000 Ft / 3 alkalom
 • kb. 250.000 Ft / bérlet 1,5-2 évre

Lábak

 • kb. 43.000 - 54.000 Ft / alkalom
 • kb. 125.000 - 165.000 Ft / 3 alkalom
 • kb. 450.000 Ft / bérlet 1,5-2 évre

Teljes test

 • kb. 1.000.000 Ft / bérlet 1,5-2 évre

6-8 alkalomra legalább szükséged lesz, hogy elérd a véglegesen tartós szőrtelenséget. Ha ki szeretnéd számolni, hogy mennyibe kerül egy testrész teljes szőrtelenítése, akkor érdemes a bérlet árral kalkulálj, mert az magába foglalja a szükséges kezelések számát, és jóval kedvezőbb, mintha alkalmanként fizetnél.

Figyeld a klinikák és szolgáltatók weboldalait, mert gyakran rendeznek szőrtelenítés akciókat.

Mennyire biztonságos a lézeres szőrtelenítés?

100%-ban biztonságos, ha szakképzett orvos vagy kezelőszemély végzi a beavatkozást.

Ha a lézeres szőrtelenítést pontosan a te bőröd igényeihez hangolják, kevés mellékhatást tapasztalhatsz. Természetes reakció az, ha érzékeny vagy kipirosodik a bőröd illetve ha egy-egy helyen átmenetileg gyulladásos góc alakul ki. De nem kell félnek, mert ezek a mellékhatások néhány óra vagy néhány nap alatt elmúlnak.

Ritka esetben előfordulhat a bőr hyper vagy hypopigmentációja, égése. A megfelelő protokollok és beállítások mellet ezek 100%-ban elkerülhetők.

A te felelősséged, hogy a kezelődnek őszintén beszélj minden egészségügyi problémádról. Vannak olyan egészségügyi problémák és gyógyszerek, amelyek ellenjavallatai lehetnek a kezelés elvégzésének.

Hogyan készülj fel a lézeres szőrtelenítésre?

A beavatkozás előtt legalább egy hónappal hagyd abba a kezelendő terület gyantázását, csipeszelését vagy epilálását. Térj át a borotválkozásra. Kerüld az UV-sugárzást, a napozást, a szoláriumot és a barnító krémeket. Ezek pigmentációs rendellenességhez vagy égéshez vezethetnek. Figyelj a fényvédelemre is.

A kezelésed előtt borotváld le a kezelendő területet új vagy fertőtlenített borotvával.

A lézeres szőrtelenítés néhány ember számára kényelmetlen lehet, de nem fájdalmas. Sajnos a kellemetlenségek enyhítésére sokan érzéstelenítő krémet használnak. Ez baj, mert a fájdalom érzése fontos visszajelzés a kezelő számára a gép pontos beállítása szempontjából.

Mi történik a lézeres szőrtelenítés során?

A lézeres szőrtelenítést minden esetben egy személyes konzultáció előzi meg. A konzultáció során az orvos vagy kezelő felméri bőrtípusod és egészségügyi állapotod. Elengedhetetlen, hogy részletesen tájékoztasd a kezelőt betegségeidről és gyógyszereid listájáról.

A beavatkozás első lépéseként a kezelő egyéni tulajdonságaidhoz igazítva beállítja a szőrtelenítő gépet. Speciális védőszemüveget ad rád, hogy látásod megóvja a lézerfénytől. A bőr védelme és a lézerfény behatolásának elősegítésére hideg gélt ken a kezelendő területre. A kezelőfejet ráhelyezi a bőrődre. Miután a lézert a tüszőre irányította, a tüsző felmelegszik, megég és végül elpusztul. Ez a lézer és a szövet közötti interakció által felszabadított energia miatt történik.

A szőrtüsző a bőr mélyebb rétegeiben helyezkedik el. Az összes lézeres szőrtelenítő gép a tüszőt célozza meg és pusztítja el a bőr károsítása nélkül.

Egy kezelés akár egy órát is igénybe vehet. Az időtartam a kezelt terület nagyságától függ. A kisebb területek, mint például a hónalj, a fül, az áll kevesebb, mint néhány perc alatt kezelhetők. A nagy területek, mint a hát vagy a lábak akár egy órát is igénybe vehetnek.

Mennyire fájdalmas a lézeres szőrtelenítés?

Kellemetlen csípő érzést tapasztalhatsz, de nagy fájdalmakat nem.

Mire számíthatsz a beavatkozás után?

A kezelés után átmeneti enyhe mellékhatásokra számíthatsz. Ezek pár órán belül vagy néhány napon belül elmúlnak. Egy-két napig a kezelt bőrfelület úgy nézhet ki, és olyan érzést kelthet, mintha leégett volna a napon. A kipirosodott területet ápolhatod bőrnyugtató krémmel vagy hűvös borogatással. Ha az arcodat kezelték, másnap biztonságosan viselhetsz sminket, kivéve akkor, ha irritációt érzel a smink felvitelét követően. Ha ezt érzed, inkább szedd le, és próbáld túlélni a napot smink nélkül.

1-2 napig kerüld a forró fürdőt, az izzasztó edzést és a szaunázást.

A kezelések között kerüld a napsugárzást. Ha túl barna bőrrel mész kezelésre, égési sérülést okozhat a lézer. Ha mégis napsütéses az idő, használj minimum 50 SPF-es fényvédőt legalább 5 napig.

A kezelések között ne használj epilátort, gyantát vagy csipeszt. Ha a kezelések között is szeretnél szőrteleníteni, akkor azt borotvával tedd.

Milyen eredmény érhető el lézeres szőrtelenítéssel?

A kezelés után még néhány napig normális ütemben nő a szőr. Az idő előrehaladtával a szőrszálak kihullanak a tüszőből. A károsodott szőrtüszőből nem nő ki újra szőr.

A bőrön látható szőr, a ténylegesen létező szőrtüszőknek a 10-50%-át teszi ki. Ezért több kezelésre van szükség, mire a szőrtüszők 80-90%-át elpusztítják és az eredmény tartós vagy végleges lesz. A szőrtüszőkre leghatékonyabban a szőr növekedési fázisában tudnak hatni. Nem minden szőrtüsző tartózkodik ebben a fázisban az adott kezelés alkalmával, ezért szükséges a több kezelés.

Átlagosan 6-8 kezelésre van szükség a látványos eredmény elérése. A kezeléseket általában 6 hetente lehet ismételni. A lézeres szőrtelenítés tartósan csökkenti a szőr növekedését, de nem minden esetben távolítja el véglegesen. Az eredmények általában hosszan tartóak, azonban 6-8 hónap elteltével szükség lehet a ismétlésre.

Lézeres szőrtelenítés előtte-utána fotó

Hány kezelésre lesz szükséged?

Nincsen két ugyanolyan ember, ezért nem lehet előre meghatározni, hogy összesen hány kezelésre lesz szükséged. A kezelés időtartama és a szükséges alkalmak száma az alábbi szempontoktól függ:

 • a fototípusodtól;
 • az egyéni érzékenységedtől;
 • az egészségügyi állapotodtól.

A sikeres kezelés érdekében egyéni, személyre szabott kezelési tervet kapsz.

6-8 alkalomra legalább szükséged lesz az eredmény elérésére, és évente ajánlott egy ismétő kezelés.

Melyik évszakban érdemes elkezdeni a lézeres szőrtelenítést?

Mivel a piacon már elérhetőek olyan gépek, amelyek egész évben alkalmasak a kezelésre, így nem csak télen, de akár nyáron is járhatsz lézeres szőrtelenítésre. Azonban nyáron ne feledkezz meg a fényvédelemről!

Melyik technológiával lesz legeredményesebb a lézeres szőrtelenítés?

Az európai rassz és Magyarország lakosságának kezelésére a legalkalmasabb eljárás a dióda lézeres szőrtelenítés. A skandináv típusú emberek kezelésére az Alexandrit lézer alkalmazása nyújthat megoldást. Az egészen sötét bőrű vagy afro-amerikai bőr kezelésére az Nd:YAG lézer a legalkalmasabb.

Mely testrészeken lehet igénybe venni a lézeres szőrtelenítést?

A lézeres szőrtelenítés bármely egészséges nem tetovált testrészen elvégezhető: bajusz, áll, orca, pajesz, szemöldök, nyak, váll, hónalj, mellbimbó körül, mellek között, has, hát, alkar, felkar, kézfej, ujjak, intim területek, fenék, derék, bikinivonal, lábak, combok, térd.

Milyen alternatívái vannak a végleges szőrtelenítésnek?

Elektrolízis

Szőke és vörös hajú pácienseknek az elektrolízis ajánlott. Sajnos jelenleg nincs olyan lézer, amely eltávolítja a szőke, szürke vagy vörös hajat. Az elektrolízissel véglegesen eltávolítható bármilyen színű szőr.

Az elektrolízis során egy apró fémszondát helyeznek a szőrtüszőkbe. Elektromos impulzust adnak a haj gyökerének elpusztítására, megakadályozva az újra növekedést. A tartós szőrtelenítéshez általában több heti elektrolízis kezelés szükséges.

Az elektrolízis jó választás az arcszőrzet eltávolítására is. Akkor ajánljuk ezt a kezelést, ha az arc egy kis területén vannak olyan szőrszálak, mint például a szemöldök vagy a hajvonal, amelyet véglegesen el szeretnél távolítani.

IPL eljárás /intenzív pulzáló fény/

A tartós szőrtelenítés gyakori alternatívája az IPL, villanófényes szőrtelenítő. Az eredmény elérése érdekében 6-12 kezelésre is szükséged lehet. Az IPL sokféle hullámhosszon juttat széles spektrumú fényt a célterületre, így a szőr nagy részét egyszerre célozhatja meg. A lézerek ezzel szemben, csak egyetlen szőrszálat céloznak meg egyszerre.

Az IPL szőrtelenítés hatékonyabb, azonban nem fogja azt a hosszantartó szőreltávolítást biztosítani, mint a legmodernebb lézerek.

További információk és linkek:

Előnyök

 • Megoldást nyújt a benőtt szőrszálak problémájára.
 • Nem károsítja a környező szöveteket.
 • Már az első kezelés után észrevehető a változás.
 • Tartósan megoldást nyújt.

Hátrányok

 • Több, legalább 6-8 kezelésre lesz szükséged.
 • A teljes kezeléssorozat 1,5 évig is eltarthat.
 • Egyes területek még több kezelést igényelnek.
 • A kezelés előtt és után oda kell figyelni a fényvédelemre.