Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Hasplasztika korrekciója

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 6 db orvosok
 • 2 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A hasplasztika korrekciója (másodlagos hasplasztika), az eredeti hasplasztikát követően számos problémát kezelhet, ideértve a felesleges bőr eltávolítását, a hasi izmok feszessé tételét vagy a hegek korrekciós beavatkozását.

A korrekció nagyságától függ, hogy helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végzik a beavatkozást. Az eredeti műtét részeként tekintik vagy teljesen új beavatkozásként kezelik. 

 • Számtalan oka lehet annak, ha a hasplasztikád korrekcióját fontolgatod. Íme a leggyakoribb okok:
 • hasplasztika után terhesség
 • hasplasztika után nagyobb súlygyarapodás és fogyás
 • hasplasztika után duzzanat (1 év elteltével is)
 • első hasplasztika eredményeivel való elégedetlenség

Előfordul, hogy a bőr több hét vagy hónap után ellazul, és kissé megnyúlik. Ne feledd azonban, hogy normális, ha ülve némi bőrfelesleg látható a hasadon - ha nem így lenne, nehezen tudnál felegyenesedni. A bőröd, akkor is lazának tűnhet ülő helyzetben - ha álló helyzetben nem is az.

Másodlagos hasplasztika előtt adj időt a testednek

Abban az esetben hogyha úgy vállalkoztál a hasplasztikára, hogy elérted a célsúlyodat, akkor kevés esély van arra, hogy további műtétekkel kelljen tökéletesítened az eredményt.

Sok esetben előfordul az, hogy hosszútávon a páciens nem tudja tartani a súlyát, hízik, majd utána lefogy. Ennek eredményeként pedig újra fellazul a bőr.

Általában több hónapba telik, amíg a duzzanat teljesen eltűnik a hasplasztika műtétet követően, és akár egy évig is eltarthat, amíg a bőr teljesen felveszi a tested vonalait. Mielőtt bármilyen döntést hozol a hasplasztikád korrekciójával kapcsolatban, várj legalább egy évet és adj időt a testednek, hogy az eredmények teljesen stabilizálódjanak!

Előnyök

 • A hasplasztika korrekciója meghozhatja az eredetileg remélt eredményt, minden előnyével együtt, amire számítottál - beleértve a karcsúbb derékvonalat és a simább, feszesebb hasat.
 • Ha ugyanaz az orvos végzi a hasplasztika korrekcióját, aki az eredeti műtétet végezte, akkor általános gyakorlat, hogy az orvosok a hasi korrekció esetén lemondanak a tiszteletdíjról - bár a műtő, az altatás és az ellátás költségeit ebben az esetben is fedezned kell, természetesen ez akkor igaz, ha nem hízás majd fogyás után vállt újra szükségessé az újabb műtét. Hanem pl: nem vagy elégedett a kialakult heg formájával.
 • Terhesség vagy nagyobb súlygyarapodás és fogyás után újra visszanyerheted a fiatalos, lapos hasadat.

Hátrányok

 • A hasplasztika korrekciója- ha nagy műtétről van szó -, akkor egy összetettebb és egy hosszabb felépülési idővel járó műtét is lehet, mint az eredeti.
 • Még a sikeres műtét is maradandó, észrevehető heget hagy maga után a bikinivonal körül.
 • A hasplasztika műtéteknél a legmagasabb a szövődmények aránya az összes kozmetikai sebészeti beavatkozás közül, így a korrekció is hasonló komplikációkkal járhat.
 • Akár fertőzések és vérrögök is kialakulhatnak.

Hasplasztika korrekciós műtét szövődményei

A hasplasztika korrekciója a beavatkozás mértékétől függően különböző szövődményekkel jár. Pácienstől függ, hogy az alábbi szövődmények egyáltalán jelentkeznek és ha igen, a műtét után pontosan mikor.

Mivel a hasplasztikánál a legmagasabb a szövődmények aránya az összes plasztikai műtét közül, így a korrekciónál is számolni kell ezek előfordulásával.

 • aszimmetria
 • vérzés
 • kedvezőtlen hegesedés
 • fertőzés
 • zsibbadás
 • tartós fájdalom
 • bőr elszíneződése
 • szeróma (bőr alatti folyadékgyülem)
 • vérrögök
 • mélyvénás trombózis
 • bőr- és zsírnekrózis (szövethalál)
 • újabb műtét szükségessége
 • bőr ismételt lazasága

A műtét utáni gyógyulás nagyban függ az alkalmazott korrekciótól, a páciens kórtörténetétől, a várt eredményektől és az egyéni tényezőktől is. Fontos hangsúlyozni, hogy a hasplasztika korrekciós műtét utáni felépülést nem lehet és nem is szabad sürgetni, ez mindenkinél eltérő lehet.

Tévhitek a másodlagos hasplasztikáról

Tévhit 1#: „A hasplasztika korrekció az eredeti műtétet követően bármikor megejthető.”
Minimum 1 évet kell várni az eredeti műtétet követően, hogy újra meg lehessen csinálni a korrekciót, de van, amikor az orvosok 2 évet kérnek, hogy a szövetek minél jobban fellazuljanak.

Tévhit 2#: „Csak akkor érdemes hasplasztika korrekció műtétet tervezni, ha nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel.”
Egy pici heget vagy bőr gyűrődést is érdemes lehet korrekcióztatni annak érdekében, hogy az eredmény tökéletes legyen.

Tévhit 3#: „A hasplasztika korrekciójából könnyebb és gyorsabb a felépülés, akármekkora korrekcióról is van szó.”
Ez tévhit. Akár egy kisebb hegkorrekciónál is a gyógyulási idő 6 hét, és érdemes kompressziós ruhát hordani a felépülési szakaszban.Fontos számunkra, hogy a kiválasztott beavatkozásod előtt megfelelő tájékoztatást és információt biztosítsunk a számodra, független döntéshozó portálként. Amennyiben kérdésed van az adott kezeléssel kapcsolatban, úgy fordulj hozzánk bizalommal! Regisztrálj oldalunkra az előtte-utána fotókért!

Gyakori kérdések a hasplasztika korrekciójáról

Annak ajánlott a hasplasztika revíziós műtét, aki nem elégedett a hasplasztikájának az eredményével és eltelt már annyi idő, hogy a végleges eredmény már kialakult. Abban az esetben is javasolt, ha a páciens szeretne tökéletesíteni az eredményen, esztétikailag nem lett tökéletes a műtét, illetve előfordulhat az is, hogy kialakult szövődmények és komplikációk miatt van szükség a korrekciós beavatkozásra.

Az optimális jelölt a műtétre az, aki egészséges, stabil testtömeggel (a jelentős súlyváltozások befolyásolhatják az eredményt), és korrigálandó hasi bőrrel (egyenesen ülve látható lógó bőrrel) rendelkezik.

A hasi plasztikai műtétet fontolgatók közös problémája, hogy le kell-e fogyniuk a műtét előtt? A válasz sebészenként változik, de a leggyakoribb válasz az, hogy a páciens a versenysúlytól 4-5 kg-al térhet el. Sok sebész nem végzi el a műtétet olyan páciensen, akinek a testtömegindexe (BMI) meghaladja a 30-at – ,ami már elhízásnak számít – a szövődmények fokozott kockázata miatt.

A műtétet követően arra számíthatsz, hogy néhány kilótól megszabadulsz majd a bőr és zsír lerakódásainak eltávolításakor. Viszont azt feltétlenül tudnod kell, hogy ez nem súlycsökkentő eljárás.

Egészségügyi problémák (pl.: előrehaladott kardiopulmonáris betegségek, cirrhosis, ellenőrizetlen cukorbetegség) csökkenthetik a műtétre való esélyt. A dohányzás szintén befolyásolhatja a műtéten való részvétel lehetőségét, ezért a korrekciós műtét előtt legalább hat héttel abba kell hagyni, és a gyógyulási folyamat során is kerülnöd kell a dohányzást!

Abban az esetben vágj bele a hasplasztika korrekcióba, ha már legalább 1 év eltelt az első műtét óta, és nem szenvedsz semmilyen kóros egészségügyi problémától.

A hasplasztikai korrekciós műtétek általában biztonságosak. Nyilván ez függ attól, hogy mennyire nagy korrekcióról beszélünk. Előfordul, hogy a hasizmot feszesíteni kell, és egész területet újra fel kell tárni, illetve az is, hogy csak egy picike heg-bőr korrekció szükséges. Minél kisebb a beavatkozás, annál kevesebb a szövődmények előfordulási esélye. Minél nagyobb, annál magasabb a kockázat.

Az eredeti műtéthez képest körülbelül 1,5%-al nagyobb a szövődmények kialakulási esélye, ha egy teljes revíziós hasplasztikáról beszélünk. A páciens a célsúlytól 4-5 kg-al térhet el. Sok sebész nem végzi el a műtétet olyan páciensen, akinek a testtömegindexe (BMI) meghaladja a 30-at – ,ami már elhízásnak számít – a szövődmények fokozott kockázata miatt.

A beavatkozást minden esetben megelőzi a konzultáció, amely során az előző hasplasztikát végző sebésszel átbeszélitek a korrekciós lehetőségeket és annak a várható mértékét.

A beavatkozásra való felkészülés függ attól, hogy mekkora mértékű korrekciót kell végezni. Előtte a szükséges vizsgálatokat meg kell csináltatni.

Készülj fel arra, hogy legalább 3-6 hetet rá kell szánnod a felépülési időre! Abban az esetben szánd rá magad a beavatkozásra, ha a következő időszakban nem tervezel gyerekvállalást, illetve meg tudod oldani pár hétig az otthoni munkavégzést. Az első 1-3 hétben nem fogsz tudni bemenni dolgozni.

A műtétet megelőzően 3 nappal el kell hagynod a nagy mennyiségű C vitamint, és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell! A további gyógyszerekkel kapcsolatban egyeztess az orvosoddal!

A dohányzást le kell csökkenteni a műtét előtti 1 hónapban, maximum 1-2 szálra!

Általában a korrekciós műtéteknél is szükséges a kompressziós ruha. Haskötőt kell beszerezned, ha nem kapsz a klinikán!

Egy héttel a beavatkozás előtt kerüld a szoláriumot, és minden olyan hatást, amitől a bőröd érzékennyé válik.

A folyadékbevitelt is ajánlott növelni, mert ez elősegíti a szervezeted elegendő vízmennyiségét, ezáltal pedig a bőröd is hidratáltabbá válik. A hidratálás nem csak belsőleg, de külsőleg is fontos!

Az alkoholfogyasztást is érdemes redukálni a kezelést megelőző napokban, és azt követően, hogy a szervezeted jobban tudjon tisztulni.

A korrekció pontos menete a javítani kívánt területtől függ. A visszamaradt zsír gyakran csak zsírleszívással távolítható el, és az eljárás kombinálható rádiófrekvenciás kezeléssel is, például BodyTite-tal, amely összehúzódást idéz elő a szövetekben, a bőrfelesleg feszesebbé tétele érdekében.

Ha a köldököd természetellenesen gyógyult meg (nagyon kicsi vagy hosszúkás), akkor a sebész köldökplasztikával kezelheti azt. Ez az eljárás meglehetősen egyszerű, és rövid gyógyulási idővel jár.

Néha a korrekció során csupán egy mini hasplasztikára van szükség, amely akkor hatékony a számodra, ha bőrtöbbleted és felesleges zsírpárnáid csak a has alatti területen vannak.

Ha azonban nagyobb mértékű a bőrfelesleged és/vagy a zsírod, illetve komolyabb izomfeszítésre van szükséged, akkor egy teljeskörű másodlagos hasplasztika lehet a megoldás.

Annak érdekében, hogy elégedett légy a végeredménnyel, fontos, hogy Te is részt vegyél a sebészeddel együtt, a kívánt kezelési terv meghatározásában!

FONTOS: A kidudorodó gyomrot az intraabdominális - hasüregi - zsír okozhatja. Ez a zsír körülveszi a szerveidet, és ezt nem lehet zsírleszívással eltávolítani. Ebben az esetben az étrended megváltoztatása jelentheti a megoldást.

Ugyanarra lehet számítani, mint az eredeti műtétnél abban az esetben, ha teljes rekonstrukcióról van szó. Amennyiben csak kisebb hegplasztikáról beszélünk, akkor a fájdalom elenyésző. Kicsit duzzadt lesz a terület és érintésre fájhat, húzódhat.

Attól függ, hogy mekkora mértékű volt a beavatkozás. Előfordulhat, hogy a hasplasztika korrekció is hosszú felépüléssel járó műtét, amely mind fizikailag, mind érzelmileg megviselhet. Ilyenkor gondolj arra, hogy mennyire boldog leszel a korrekciós műtétet követő eredménnyel!

Az eljárást követően mindenképp vegyél ki szabadságot, hiszen az elkövetkezendő 1-3 hétben, nem fogsz tudni dolgozni.

Véraláfutások, duzzanatok és esetenként erősebb fájdalmak jelentkezhetnek, amelyeket a sebész fájdalomcsillapítókkal segít kezelni. A műtét utáni első héten haskötőt, majd egy-két hónapig kompressziós ruhát kell viselned. Így támogathatod szöveteid megfelelő gyógyulását.

Néhány hét múlva már láthatóvá válik a részleges eredmény, de akár egy évbe is beletelhet a végleges gyógyulás, amelyet követően már csak a tökéletes hasfalad és az elégedettség érzése marad.

Ha kisebb korrekciós beavatkozásról van szó, akkor általában -hegkorrekció esetén- megszakítás nélkül vissza lehet térni 1-2 nap múlva a munkába. Csak a sportot kell elkerülni és vigyázni kell a műtéti területre, illetve ne végezz nehéz fizikai munkát!

A rekonstrukció eredménye állandó, 1 év alatt áll be ennek is az eredménye. Amennyiben nem hízol vagy fogysz le, továbbá nem esel teherbe, akkor a hasplasztikának az eredménye hosszútávon tart.

Nagyon nehéz meghatározni, hogy pontosan mennyibe is kerül egy hasplasztika korrekció. Ez elsősorban attól függ, hogy mekkora korrekcióra van szükség. Értelemszerűen egy kisebb hegkezelés olcsóbb lesz, mint egy teljes revíziós műtét.

Szintén befolyásoló tényező lehet, hogy ugyanahhoz az orvoshoz mész vissza vagy esetleg mást választasz. Mi azt javasoljuk, hogy az eredeti orvosoddal végeztesd el a műtétet, ami nem csak a költségek miatt kedvezőbb, de azért is jobb, mert ő már ismeri a testedet.

Ahogy a hasplasztikák többségénél, úgy a revíziós műtétek esetében sincs lehetőség TB támogatásra.

A hasplasztika korrekciós műtét átlagára Magyarországon: 850.000 Ft.

Attól függ, hogy milyen hasplasztika korrekcióról beszélünk. Ha felszedtél pár kilót, akkor zsírbontó kezelésekkel lehet lebontani a zsírt. Ha hegesedés áll fenn és nem lett esztétikus az eredmény, akkor hegkezelő injekciókkal lehet javítani a heg állapotán vagy szilikon tapaszokkal. Ha nagyobb korrekcióról beszélünk például egy nagyobb hegről vagy szétnyílt hasizomról, akkor ezeket csak műtéti technikával lehet elvégezni.

Első lépésként kérd ki sebészed vagy orvosod véleményét!

Mindenképp ahhoz az orvoshoz menj vissza, aki az eredeti beavatkozást is végezte. Vesd fel neki a problémádat, hogy nem tetszik az első műtét eredménye, illetve mi a teendő ilyenkor.

Szánj időt arra, hogy alaposan körbejárod a témát! Minden esetben nagy tapasztalattal rendelkező sebészt válassz, aki kellő rutinnal rendelkezik a hasplasztika és a korrekciós beavatkozások terén. A második műtét technikailag gyakran nagyobb kihívást jelent, mint az első, ha teljes korrekcióról van szó.