Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Zsírfagyasztás: árak, területek, módszerek, regenerálódás, eredmények

 • 7 db előtte-utána fotó
 • 0 db orvosok
 • 2 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A zsírfagyasztás (más néven kriolipolízis, cryolipolysis, CoolSculpting) alapvető elve a kontrollált hűtés a műtét nélküli zsírréteg csökkentése érdekében. Egy olyan esztétikai eljárás, ahol vákuumos kezelőfejek segítségével lefagyasztják a zsírsejteket, majd természetesen úton, a nyirokrendszeren keresztül távoznak a szervezetből, ezáltal egy természetes zsírbontó folyamatot eredményez. Ez a kezelés azoknak ajánlott, akik műtéti beavatkozás nélkül szeretnék eltüntetni a felesleges zsírpárnáikat. Olyan területeken is alkalmazható a kezelés, ahonnan mozgással és megfelelő étkezéssel sem sikerül ledolgozni a nem kívánt többletet.

Kinek ajánlott a zsírfagyasztás?

Azoknak az nem elhízott, fitt és egészséges pácienseknek ajánlott a zsírfagyasztás, akik a testük csak egy adott területén szeretnének megszabadulni a makacs, lokalizált zsírpárnáktól, mert testmozgással vagy diétával már nem tudják ledolgozni azt.

Ki a megfelelő alany a kezelésre?

Az ilyen típusú kezeléseketminden esetben megelőzi egy személyes konzultáció, ahol választott szakembered felméri az adott területet és átbeszéli veled, milyen eredményre számíthatsz majd. A konzultáció során azt is megbeszélitek majd, hogy van-e bármi olyan kizáró tényező, ami nem teszi lehetővé azt, hogy részt tudj venni a kezelésen.

Az első találkozás alkalmával megnézik a zsírszövet vastagságát és tömöttségét. Így tehát amennyiben nincs annyi összefogható zsírfelesleged, amennyit a legkisebb kezelőfej be tud szívni, abban az esetben nem végezhető el a kezelés.

A zsírfagyasztás ellenjavallatai a következők:

 • terhesség
 • szoptatás
 • beültett pacemaker
 • súlyos máj- vagy vesebetegség
 • akut gyulladás
 • daganatos betegségek
 • cukorbetegség
 • súlyos csalánkiütés
 • autoimmun betegségek

Természetesen, erről bővebb és átfogóbb tájékoztatást kapsz majd a személyreszabott konzultáció során.

Mennyire biztonságos a zsírfagyasztás?

A zsírfagyasztás biztonságos, non-invazív testkezelés. A kezelés kimondottan a lerakódott zsírpárnákat, zsírsejteket célozza meg, tehát a környező szövetek, erek és idegek károsítása nélkül nyújt látványos és maradandó eredményeket.

Hány éves kortól végezhető el a zsífagyasztás?

A kezelés 18 éves kortól elvégezhető.

Hogyan készülj fel a kezelésre?

Nem kötelező, de javasolt az egészséges, kalóriaszegény táplálkozás a zsírfagyasztó kezeléssorozat megkezdése előtt. Továbbá fontos a megfelelő folyadékbeitelre is odafigyelni, hiszen az anyagcserét nagy mértékben befolyásolja majd, ezáltal a kezelés sikerességét is.Szánj időt a kezelésre, mivel mindennel együtt akár másfél két órát is a klinikán tölthetsz.Lehetőleg vigyél magaddal váltó alsóneműt, mert a kezelés során sok esetben zselés lehet.

Mi történik a zsírfagyasztás során?

Az első lépés minden esetben a képzett kezelővel folytatott konzultáció. Ennek során a kezelő alkalmassági tesztet végez és kezelési tervet állít fel számodra. Szükség esetén pedig orvosi konzultációt javasol.

A kezelés napján ultrahangos géllel bekenik a területet, majd tesztet végeznek, mely során kiderül, melyik vákuumos fej a legmegfelelőbb az adott testrész számára. Hogy a terület tökéletesen védve legyen a fagyási sérülésektől, egy speciális géles védőpárna, úgynevezett Cool Gel Pad kerül fel a kezelendő területre. Felhelyezik a kezelőfejet a Cool Gel Pad-re és megkezdődik a zsírbontó folyamat.

A zsírfagyasztás során egy vákuumos kezelőfej beszívja a zsírtöbbletet, és utána a terület nagyságától függően 45-70 percig lefagyasztja azt 0°-10°-ig. Ez a gép típusától függ.Az így elszeparált zsírszövetben lecsökken a véráramlás, továbbá a fagyasztás egy természetes elhalási folyamatot indít el a zsírszövetben. A zsírsejtek a fagyasztás során összezsugorodnak és kikristályosodnak. Ezután a kezelést végző szakember gépi vagy kézi zsírtörő masszást hajt végre, ezzel segítve a zsírsejtek lebomlását és azok roncsolását. A zsír ezután a természetes anyagcsere folyamat során, a nyirokrendszeren keresztül távozik a szervezetből.

Az eljárás során a környező szövetek nem sérülnek, mint a bőr, izom vagy idegek, mivel egy speciális védőmembránt helyeznek a kezelőfej és bőrünk közé. Ezáltal nem kell félnünk a mínuszokban tartó kezelés alatt, a fagyási sérüléstől sem.

Kétféle működési idő áll rendelkezésre, a vákuumfej méretétől függően. A legkisebb területek, például toka kezelése 50 percet vesz igénybe, míg a nagyobb testrészeken való alkalmazáshoz 70 perc szükséges.

Zsírfagyasztás

Mennyire fájdalmas a zsírfagyasztás?

Mikor a vákuum beszívja a kezelt területet, kissé kellemetlen feszítő, húzó érzésre számíthatsz, attól függően, hogy melyik területet kezelik.

A kezelés alapvetően fájdalommentes, de amíg a kezelőfejek éppen fagyasztják a területet illetve az utána lévő zsírtörő masszázs lehet kissé kellemetlen, fájdalmas érzés. Ez a masszázs végével megszűnik, és csak az érzékenység marad fent.

Milyen hosszú egy kezelés?

Egy kezelés hossza függ a kezelendő terület nagyságától. A kisebb kezelőfejek átlagosan 45 percet vannak fent (pl.: tokára), míg a nagyobb kezelőfejek 70 percet.

Milyen területeken lehet zsírfagyasztást végezni?

A gép típusától, illetve a kezelőfejek formájától és méretétől függ hány féle terület kezelhető. Lehetséges kezelendő területek: toka, felhas, alhas, teljes has, felkar, integetőháj, derék, fenék, combok, térdek, vádli.

Zsírfagyasztás előtte-utána

Kezelhető több terület egyszerre?

A gép típusától függ, hogy egyszerre hány fej lehet működőképes. Magyarországon megtalálhatóak, olyan típusok, amivel egyszerre két terület is kezelhető.

Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?

Zsírfagyasztás után nagyon fontos, hogy napi 3-4 litert vizet fogyassz, mert ez rendkívül elősegíti a kezelés hatékonyságát.

Az eljárás után a kezelt terület bevérezhet vagy belilulhat, ezekre a bevérzésekre használhatsz árnika vagy feketenadálytő krémet. A zsírfagyasztás területén érzékenységre számíts, így érdemes elkerülni például has kezelés után a szoros nadrágokat.Előfordulhat a kezelt terület zsibbadása, mely természetes és pár napon belül elmúlik.Mivel a kezelés non-invazív, ezért ha az szakszerű elvégzése estén más szövődményekre nem kell számítani.

Milyen eredmény várható és meddig tart a kívánt hatás?

Az optimális, azaz a látható és érezhető eredmények eléréséhez érdemes végigcsinálni legalább egy kúrát. Ez 2-3 kezelést foglal magába. Emellett fontos betartani a kezelés utáni teendőket is! A konzultáció alkalmával készített személyre szabott kezelési ütemterv is azt a célt szolgálja, hogy mihamarabb elérhesd a kívánt eredményeket.

Egy-egy kezelés alkalmával egyéni adottságoktól függően körülbelül 17-24% csökkenés is elérhető a zsírszövet vastagságában a kezelés előtti állapothoz képest, de akár több is, amennyiben a kúra életmódváltással is párosul.

Alakformáló feszesítő kezeléssel tovább fokozhatók eredmények, különösen akkor ha a zsírpárnák mellett tapasztalható a bőr megnyúlása, megereszkedése. A kiegészítő alakformáló kezelések hatására tömörebbé és feszesebbé válik a kezelt rész, a bőr rugalmassága jelentősen javul. Ilyen kezelés például az EMsculpt elektromágneses izomépítés.

Hány alkalom szükséges?Az alkalmak számát szintén a konzultáció keretein belül határozzák meg. Általában 1-3 alkalom szükséges, de ez teljesen egyén függő. Nagyban függ a zsírtöbblet mennyiségétől.8 hónap alatt maximum 4 kezelés végezhető el, különben a beavatkozás nagyban meg tudja terhelni a szervezetet. Ezután fél év szünetet kell tartani egy újabb kezelés sorozat előtt.

Kombinálható a zsírafgyasztás?

Igen, a kezelés kombinálható egyéb ultrahangos vagy rádiófrekvenciás kezeléssel.

Milyen alternatívák léteznek?

Zsírbontásra megannyi lehetőség van:

Ami ebben a zsírfagyasztásban különleges, hogy a zsírsejtek végleg elpusztulnak, úgy mint egy zsírleszívás esetén, csak műtét nélkül. Ezt a technológiát több cég gyártja. Érdemes meggyőződni arról, hogy magas minőségű géppel történik-e a kezelés, mert ez az alapja a sikeres kezeléssorozatnak.

További információk

health.harvard.edu - Is CoolSculpting effective? (Hatásos a zsírfagyasztás?)

medicalnewstoday.com - What to know about CollSculpting? (Mit kell tudni a zsírfagyasztásról?)

Előnyök

 • Műtét nélküli eljárás.
 • Nem lesznek hegeid.
 • Nincs felépülési idő.
 • Nem szükséges érzéstelenítés vagy altatás.
 • Klinikailag bizonyított hatás.
 • 17-24%-os zsírszövet csökkenés 1 alkalom után.
 • Egyből visszatérhetsz napi teendőidhez.
 • Narancsbőr ellen is hatásos.
 • Elviselhető fájdalom csak a kezelés végén.

Hátrányok

 • Több alkalom is szükséges lehet az elvárt eredmény érdekében.
 • Csak abban az esetben hatásos, ha odafigyelsz az elegendő folyadékbevitelre.
 • Maradandó sérülést okoz a fagyásgátló kendő (védőmembrán) hiánya.
 • 6-8 hetet várni kell 2 kezelés között.
 • 8 hónapon belül csak 3 kezelést végezhető el.
 • Azonnal nem látható az eredmény, mivel egy több hétig tartó folyamat megy végbe a szervezetben.
 • A kezelt terület 3-10 napig érzékeny lehet.
 • Érzékeny bőr esetén belilulhat, kissé bevérezhet az adott terület.