Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Szülés utáni mellplasztika

Szülés utáni mellplasztika

Amikor valaki gyermekvállalás előtt is gondolkodik mellnagyobbításon, akkor szinte biztos, hogy nem elégedett a mellei méretével, formájával. Viszont a nők egy része szülés-szoptatás előtt nem is gondol arra, hogy plasztikai beavatkozásra adja a fejét. Sok páciens arról számol be, hogy azt gondolta, neki sohasem lesz ilyesmire szüksége. Azonban sajnos ez sok esetben megváltozik a szoptatás végére.

Mi történik ilyenkor?

A végeredmény az esetek nagy többségében üres, petyhüdt mellek, amik sajnos csak árnyékuk az eredeti feszes, telt formának. Milyen lehetősége van annak, aki nem szeretne mást, csak visszakapni melle eredeti formáját és teltségét?

Ez attól függ, hogy milyen volt az kiindulási állapot és milyen a szoptatás utáni végeredmény.

Több lehetséges verzió van, ezekből a leggyakoribbakat vesszük most végig.

1. B-kosaras mellem volt, feszes és kerek. Most A-kosaras mellem van, és nincs meg ereszkedve, csak nagyon üres.

Megoldás: saját zsíros feltöltés vagy kisebb implantátum behelyezése. Az, hogy ilyenkor milyen formájú vagy profilú implantátumot helyeznek be, a kívánt eredménytől függ. A természetes eredeti állapot eléréséhez vagy az anatómiai, alias cseppimplantátum javasolt, vagy kerek implantátumból egy alacsonyabb moderate + profil.

Kapcsolódó: Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk mellimplantátum választásakor?

2. C-kosaras mellem volt, közepesen feszes melltartóban és anélkül is elégedett voltam vele. Most üresnek érzem, szinte csak a bőr maradt, és sokkal lejjebb van ereszkedve, mint az eredeti.

Megoldás: Lehetséges, hogy mellfelvarrásra is szükséged lesz ahhoz, hogy visszanyerd melled eredeti formáját. Erre több technika létezik. Ilyenkor nem csak alul, az áthajlási redőbe kerül metszés, hanem a mellbimbóudvart is szűkítik, és nagyobb ereszkedésnél vertikálisan is lehet metszésed, ebben a sebészed tud majd segíteni. Ezután a teltség visszanyerése érdekében az első példában említett megoldás /mellimplantátum behelyezése vagy mellnagyobbítás saját zsírral/lehetséges neked is.

3. Szülés előtt sem voltam tökéletesen elégedett a melleimmel. A méretével igen, de a formájával nem. Ám mindezek elle nére nem éreztem, hogy ezért vállalkoznék műtétre. Sokan azt mondták, szülés után majd nagyobb marad. Sajnos nagyobb nem maradt, de lógósabb és üresebb igen.

Megoldás: Ebben az esetben a mellfelvarrás lehet a megoldás számodra. Ilyenkor csak a melleket helyezik pozícióba. Ez azt jelenti, hogy visszakerül oda, ahol a „helye” lenne. Egyéntől eltérően a jugulumtól 19-21 cm-re.

Kapcsolódó: A mellfelvarrás lehetőségei - interjú Dr. Karvász Tamással