Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Mellkorrekció

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 8 db orvosok
 • 1 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A mellnagyobbítás utáni mellkorrekció, az eredeti mellnagyobbítást követően számos problémát kezelhet, ideértve az implantátum repedését vagy fodrozódását, kapszuláris kontraktúráját, aszimmetriáját vagy megereszkedését.

A mellnagyobbítás korrekcióját két csoportra osztjuk fel: az egyik, amikor valamilyen szövődmény kialakult és ezért korrekcióra szorulsz. A másik amikor nincsen semmilyen szövődménnyel kapcsolatos problémád, de esztétikai szempontból nem tetszik a beavatkozás eredménye. Általában olyan nőknél is elvégzik a korrekciós beavatkozást, akik jelenlegi mellimplantátumukat más méretűre vagy formájúra szeretnék cseréltetni.

Amennyiben a páciens elégedett a melleinek formájával és méretével, de a behelyezett implantátum valamilyen oknál fogva cserére szorul, akkor azonos méretű, de általában 10% - al nagyobb implantátum beültetésével, általában egy mellimplantátum csere keretében orvosolható a probléma.

Mi indokolja a mellkorrekciót?

Az esetek nagy többségében a mellnagyobbítás utáni mellkorrekció nem a szövődmények miatt szükséges, hanem azért, mert a páciens nem elégedett a formával. Előfordulhat, hogy súlyvesztés miatt megváltozik a melled formája és felvarrás szükséges vagy nagyobb implantátum, mert kinyúlt a bőröd.

Nagyon gyakori a mellkorrekció szülés után is. A szoptatás következtében a mellek formája és mérete megváltozhat (még akkor is, ha korábban implantátum került beültetésre). Habár a legtöbb esetben az implantátum állapota nem indokolja a korrekciós műtétet, a páciensek gyakran vissza szeretnék nyerni a mellük szoptatás előtti formáját.

Amennyiben szükségét érzed a mellkorrekciónak, úgy első körben azt javasoljuk, hogy keresd fel a korábbi műtétet végző plasztikai sebészt, és kérdezd meg tőle, hogy mi az elképzeléstől eltérő eredmény oka. Azért nagyon fontos visszamenned a korábbi orvosodhoz, (akkor is ha nem vagy elégedett az eredménnyel) mert ő tudja mit csinált, és ő van tisztában a műtéted menetével. Mindenképp vele kell konzultálnod első körben.

A mellnagyobbítás korrekciója manapság rutin beavatkozásnak minősül, így nem kell aggódnod amiatt, ha újra kés alá kell feküdnöd.

Előnyök

 • A mellkorrekciós műtét jól elhelyezett, funkcionális implantátumokat eredményez. Olyan külalakot és érzést kölcsönöz számodra, amely megfelel az elvárásaidnak.
 • Kijavíthatja az első beavatkozás fájdalmas szövődményeit, például a kapszuláris kontraktúrát.
 • A mellkorrekció műtét utáni felépülés könnyebb, mint az első mellnagyobbítás esetében.
 • A korrekciós műtét költségei alacsonyabbak lehetnek, különösen, ha ugyanahhoz a sebészhez fordulsz.

Hátrányok

 • Életed során szükséged lehet egynél több korrekciós műtétre is. A csereimplantátumok maguk is szövődményeket okozhatnak, és a melled az életkor előrehaladtával változni fog.
 • Fájdalmas és költséges lehet egy további eljárás elvégzése.
 • A lehetséges kockázatok és mellékhatások ugyanazok maradnak az új mellimplantátumok esetében is.

A mellkorrekciós műtét szövődményei

A mellkorrekció különböző szövődményekkel jár. Pácienstől függ, hogy az alábbi szövődmények egyáltalán jelentkeznek és ha igen, a beavatkozás után pontosan mikor.

 • kedvezőtlen hegesedés
 • vérzés
 • zsibbadás
 • aszimmetria
 • bőr- és zsírnekrózis
 • fertőzés
 • kapszuláris kontraktúra
 • bőr elszíneződése
 • hosszantartó duzzanat
 • bőr lazasága
 • szeróma (bőr alatti folyadékgyülem)
 • BIA-ALCL (anapláziás nagysejtes limfóma)
 • mélyvénás trombózis

A mellkorrekció műtét utáni gyógyulás nagyban függ a kiinduló állapottól, a páciens kórtörténetétől, a várt eredményektől és az egyéni tényezőktől is. Fontos hangsúlyozni, hogy a beavatkozás utáni felépülést nem lehet és nem is szabad sürgetni, ez mindenkinél eltérő lehet.

Gyakori kérdések a mellkorrekcióról

Annak ajánlott a beavatkozás, aki nem elégedett melle jelenlegi formájával, esztétikai külalakjával. Szült, szoptatott vagy egyszerűen csak az életstílusa változott meg, de az is előfordulhat, hogy túl kicsit vagy nagyot választott. Ilyen esetben beszélhetünk esztétikai okokból történő korrekciós beavatkozásról.

A második esetben valamilyen szövődmény vagy komplikáció miatt szükséges a mellnagyobbítás korrekciója. Ilyen probléma lehet a repedt implantátum, az implantátum szivárgása, amit rövid időn belül kell cseréltetni, valamint a kapszuláris kontraktúra (tokzsugorodás). Szövődmények esetén mindenképp javallott a mellnagyobbítás korrekciója.

Az a páciens megfelelő alany a mellkorrekcióra, akinek testsúlya nem ingadozik, nem dohányzik aktívan, és az elmúlt fél évben nem végeztek rajta más szépészeti beavatkozást.

Továbbá, aki nem szenved semmilyen kóros egészségügyi problémától.

Fontos az is, hogy lelkileg felkészüljön a változásra. Előfordulhat mellkorrekciós beavatkozásoknál, hogy le kell mondanunk a nagyobb implantátumokról.

Amikor tapasztalt plasztikai sebész végzi, a mellnagyobbítás korrekciója egy rutin beavatkozásnak számít és a végeredmény legtöbbször sikeres. Azonban,- mint minden műtét esetében,- ez sem teljesen kockázatmentes. A lehetséges mellékhatások közé tartozik a fertőzés, a vérzés, a vérömleny, a hegesedés, a kapszuláris kontraktúra, az implantátum felszakadása, a káros reakció az érzéstelenítésre és a nem kielégítő eredmények, amelyek mind újabb műtétet feltételezhetnek.

Ezekre a beavatkozásokra nagyon körültekintően kell felkészülni. A felkészülés első pontja az, hogy kitaláld, milyen eredményre vágysz.

Azt is el kell fogadnod, hogy nem minden esetben megvalósítható az, ami a Te elképzelésed. A kitalálásban segít, hogy rengeteg előtte-utána képet nézegetsz. Oldalunkon számos ilyen referencia fotót láthatsz a beavatkozásról!

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagyni a nagy mennyiségű (1000 mg feletti) C-vitamin fogyasztását és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

Az alkoholfogyasztást is érdemes redukálni a kezelést megelőző napokban, és azt követően, hogy a szervezeted hatékonyabban tudja majd feldolgozni a lézerrel megbontott pigmenteket és a nyirokrendszer is jobban tudjon tisztulni.

Készülj fel arra, hogy a mellkorrekció után egy darabig nem fogsz tudni autót vezetni, és az első 1 hétben otthoni lábadozásra lesz szükséged. Ezért érdemes előre kitakarítani a lakást, és bevásárolni, ugyanis az első hetekben nem szabad nehezet emelned! A gyerekek és kisállatok felügyeletét az első hétben érdemes valakire rábízni.

6 hétig ne tervezz wellness nyaralást! Ahogy a mellnagyobbítást követően, úgy a korrekciós műtét után sem érheti víz a melleket és kompressziós ruhát kell hordani.

A mell korrekció műtét általában magában foglalja a szilikon vagy sóoldat implantátumok cseréjét a méretük megváltoztatása, típusuk megváltoztatása vagy a szövődmények kijavítása érdekében.

Az első mellimplantátum-műtétedhez hasonlóan itt is számos méret és stílus közül választhatsz, hogy megújítsd, vagy akár teljesen meg is változtasd melled méretét és formáját is. A sebész valószínűleg ugyanazokat a bemetszéseket alkalmazza majd, mint az eredeti eljárás során.

Kérheted azt is, hogy pozíciót cseréljenek az implantátum során. Áthelyezhető izom, illetve mirigy alá.

A korrekciós műtét pontos menete a kezelt problémától vagy a kívánt céltól függ.

Beavatkozás menete az implantátum méretének változtatása esetén

Ha szeretnéd megváltoztatni az implantátum méretét vagy helyi igazítást kérsz, a sebész ennek függvényében alakítja át a mell belsejében az úgynevezett zsebet, amely az új implantátumok befogadására alkalmas. Például egy nagyobb implantátum elhelyezéséhez lehet, hogy ki kell bővíteni az addig kialakított helyet. Továbbá szükség lehet más szövetek, vagy acelluláris dermális mátrix (például AlloDerm vagy Strattice) használatára is, hogy feszesebbé tegyék a zsebet.

Beavatkozás menete kapszuláris kontraktúra esetén

Ha kapszuláris kontraktúra miatt kell korrekciót végeztetned (az implantátum körül kialakuló hegszövet, „kapszula” szilárd lesz és beszorítja az implantátumot, amely fájdalommal járhat és az esztétikai hatást is ronthatja), orvosod az új implantátumok behelyezése előtt kitágítja vagy eltávolítja a feszes kapszulát.

Beavatkozás menete megereszkedés esetén

Mellemelést– felvarrást – is kérhetsz a korrekció alatt; ehhez viszont már új bemetszésekre lesz szükség.

A kívánt emelés mértékétől függően a bemetszés mérete változhat: a bimbóudvarnak a felső részétől kezdődhet, és egészen körbe is terjedhet egy függőleges bemetszéssel, le egészen a mell hajlatáig.

Ha jelentős mennyiségű megereszkedett bőrt kell eltávolítani, a mellhajlat mentén vízszintes bemetszést is alkalmaznak.

A mellnagyobbítás korrekciója jellemzően egy-három órát vesz igénybe, a mell méretétől, az eljárás összetettségétől, az alkalmazott implantátumtól, az orvos technikájától és attól függően, hogy egyidejűleg végeznek-e emelést is.

A műtétet általában altatásban végzik, ambuláns, járóbeteg eljárásként. Amikor felébredsz, már csak egy kötés fedi majd a bemetszéseket, és kompressziós melltartó lesz rajtad. Az eljárás után még aznap haza is mehetsz.

A beavatkozás altatásban történik, így ebből semmit nem érzel. Amikor felébredsz a beavatkozás után, akkor feszítő érzés jelentkezhet. Nem lesz annyira fájdalmas ez a beavatkozásod, mint az első volt, kivétel, ha a kötőszöveti tokot fixálják a csonthártyához. Ha pozíció csere történik és a mirigy állományból behelyezik az implantátumokat félig izom alá, akkor az is fájdalommal járhat.

A lábadozás személyenként változó, de a legtöbb orvos egyetért abban, hogy a mellnagyobbítás korrekciója utáni gyógyulás sokkal könnyebb, mint az első eljárás esetében.

A mellkorrekciós műtét általában nagyon minimális lábadozási idővel és kényelmetlenséggel jár. Ez azért van, mert a szubmuszkuláris zseb (amelybe az implantátumot behelyezték) már kifeszült.

Várhatóan kisebb fájdalommal és fáradtsággal jár a műtétet követő első 24-72 óra. Esetenként viszketést, duzzanatot és véraláfutást tapasztalhatsz.

Fontos: Amíg gyógyulsz, tartózkodj attól, hogy karjaidat a fejed fölé emeld, és semmit ne emelj fel 3,5 kilogramm fölött! A könnyű aktivitások, mint például a séta, ösztönözhetik a véráramlást és csökkenthetik a duzzanatot.

Ezzel együtt nagyon fontos betartanod a sebész által adott összes utasítást, beleértve a dréncsövek tisztásáról (ha elhelyeztek ilyeneket), a kompressziós ruházat viseléséről és a fájdalomcsillapítók szedéséről szóló információkat.

Általában már néhány nappal a műtét után visszatérhetsz a munkádhoz, mindennapjaidhoz, bár az első két hétben csak csekély fizikai terhelést ajánlunk.

Miután a duzzanat megszűnt, és az új implantátumok a beágyazódtak és elhelyezkedtek (vagyis a mell kellően megnyúlt az implantátumok befogadásához, a bőr és az izom pedig eléggé ellazult), akkor egy szimmetrikus mellkasra számíthatsz, amely hosszantartó eredménnyel jár.

A duzzanatok többségének három hónapon belül el kell tűnnie, és akár egy évig is tarthat a teljes átalakulás. A természetes szöveti változások 3-12 hónapot is igénybe vehetnek.

A hegek a műtétet követő első évben fokozatosan elhalványulnak. A szilikonos hegterápia, például a Biocorneum segíthet a hegesedés csökkentésében.

Számos tényező befolyásolja azt, hogy mennyibe kerül a mellkorrekciós műtét. Ideértve a beavatkozás okát, az új implantátum méretét, az esetleges kiegészítő beavatkozásokat (pl. felvarrás, saját zsír betöltés, stb.), a plasztikai sebész tapasztalatát, a választott klinikát és az érzéstelenítés/altatás típusát.

Általánosságban elmondható, hogy a mellkorrekció műtét kevesebbe kerül, mint az eredeti mellnagyobbítás. Ez persze függ kiinduló állapottól, az eltelt időtől és az orvos esetleges kedvezményeitől (visszatérő páciens esetén).

Magyarországon a mellkorrekciós műtét átlagára:

Ahogy az eredeti mellnagyobbítás, úgy a mellkorrekciós műtét sem érhető el TB támogatással, hiszen esztétikai beavatkozásnak számít.

Kiemelt egészségügyi vészhelyzetben, illetve amennyiben nem végeztek rajtad mellnagyobbítást korábban, úgy vannak esetek, amikor a TB átvállalja a mellkorrekciós műtét költségeinek egy részét.

Van egy általános tévhit, hogy az implantátumokat 10-15 évente cserélni kell. Ha nincs problémád az implantátumaiddal, akkor nem kell semmit sem kezdeni velük. Fontos azonban,hogy rendszeresen ellenőrizni az implantátumok állapotát.

Ha fiziológiás sóoldatos implantátumokkal rendelkezel, egyszerűen a tükörbe nézve is ellenőrizheted állapotukat. A szivárgás nyilvánvaló lesz, mivel a megrepedt implantátum leereszkedik; de ne aggódj, a sóoldatot felszívja a szervezeted.

Ha szilikon implantátummal rendelkezel, akkor azt javasoljuk, hogy készíttess MRI-t három évvel a mellnagyobbítás után, majd azt követően kétévente, hogy meggyőződj az implantátumok megfelelő állapotáról.

Fontos számunkra, hogy a kiválasztott beavatkozásod előtt megfelelő tájékoztatást és információt biztosítsunk a számodra, független döntéshozó portálként. Amennyiben kérdésed van az adott kezeléssel kapcsolatban, úgy fordulj hozzánk bizalommal! Regisztrálj oldalunkra az előtte-utána fotókért!