Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Mellimplantátum csere

 • 3 db előtte-utána fotó
 • 7 db orvosok
 • 4 db klinikák
 • 1 db értékelés
 • 1.800.000 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A mellimplantátum-korrekciós-műtéttel számos olyan probléma kezelhető, amely a mellnagyobbítást követően jelentkezik. Ilyen az implantátum szakadása vagy meggyűrődése, a kapszula zsugorodása (kapszuláris kontraktúra), az aszimmetria és az implantátum elmozdulása. Mellimplantátum-korrekciós-műtétnek számít az is, ha a már meglévő implantátumukat más méretűre vagy formájúra cserélik.

Hátrányok

 • A mellimplantátum-korrekciós-műtét jól elhelyezkedő, funkciójában, kinézetében, és érzésben az elvárásaidnak megfelelő melleket eredményez.
 • Korrigálhatja az olyan fájdalmas szövődményeket, mint a kapszulazsugorodás.
 • A korrekciós műtétből való felépülés könnyebb, mint a korábbi, mellnagyobbító műtét.
 • A korrekciós műtét költségei alacsonyabbak, főként, ha az eredeti sebészedhez térsz vissza.

Hátrányok

 • Szükséged lehet egynél több korrekciós műtétre.
 • A csereimplantátumok szövődményeket okozhatnak, és az életkor előrehaladtával a mellek is változnak.
 • Fájdalmas és költséges lehet egy újabb műtétnek alávetned magad.
 • A lehetséges kockázatok és mellékhatások ugyanazok maradnak az új mellimplantátum esetében.

Kérdések-válaszok

Ha tapasztalt plasztikai sebész végzi a beavatkozást, a mellimplantátum-korrekciós-műtét sikerességi aránya nagyon magas. Azonban, mint minden műtét esetében, ez sem teljes mértékben kockázatmentes. A lehetséges mellékhatások közé tartozik a fertőzés, a vérzés, a vérömleny, a hegesedés, a kapszulazsugorodás, az implantátum elszakadása, az érzéstelenítésre adott negatív reakció, és a nem kielégítő eredmények, amelyek újabb műtét elvégzését indokolhatják.

A műtét során cserélik a szilikon- vagy a fiziológiás sóoldatos implantátumot méretük vagy formájuk megváltoztatása érdekében, vagy azért, hogy helyreállítsák az esetleges szövődményeket. Ahogy az első mellimplantátum-műtét esetében, ilyenkor is számtalan méretű és formájú implantátum közül lehet választani. A sebész várhatóan ugyanott ejt bemetszéseket, ahol az előző műtét során. A korábban keletkezett heget kimetszi. Az új heg valamennyivel hosszabb lesz, de legalább nem keletkezik két heg.

Az, hogy mi történik a mellimplantátum revíziós műtét során, attól függ, hogy milyen korrekciókat kell elvégezni.

 • Ha az implantátum helyét vagy méretét változtatnád, a sebész helyet készít a mell belsejében az új implantátumnak. Egy nagyobb implantátum elhelyezéséhez például szükség lehet a zseb (a mellimplantátum számára kialakított üreg) tágítására. Szükség lehet más szövetek vagy acellularis dermális mátrix – például AlloDerm vagy Strattice – használatára, hogy támaszt nyújtsanak vele a mellzsebben.
 • Ha a kapszula zsugorodásától szenvedsz (kapszuláris kontraktúra: amikor az implantátum körüli hegszövet „kapszula” fájdalmasan megszilárdul, és nyomja az implantátumot) az orvos az új implantátum behelyezése előtt enyhíti a nyomást vagy eltávolítja a feszes kapszulát.
 • A korrekciós műtét részeként néhány esetben elmozdulhat a mell. Ez új bemetszéseket tesz szükségessé. Az elmozdulás mértékétől függően a bemetszés a bimbóudvar felső részétől az egész bimbó köré terjedhet egy függőleges irányú bemetszéssel, amely egészen a mell ráncáig húzódik. Ha jelentős mennyiségű megereszkedett bőrt kell eltávolítani, előfordulhat egy vízszintes bemetszés is a mell redője mentén.

A mellimplantátum-korrekció általában egy-három órát vesz igénybe, az esetek súlyosságától, a használt implantátumtól és az orvos technikájától függően, valamint attól, hogy egyidejűleg az implantátum helyének pozícióján is változtatnak-e. A műtétet általában altatásban végzik. Amikor felébredsz, a bemetszéseket kötések fedik, és kompressziós melltartó lesz rajtad. Egy éjszakát a klinikán kell töltened, másnap hazamehetsz. Nem minden esetben szükséges, de számíthatsz arra, hogy az orvosod draincsöveket helyez be a műtéti területre, amit az esetek többségében másnap eltávolítanak.

A felépülés minden ember esetében más és más, de a legtöbb orvos szerint a mellimplantátum-korrekciós-műtét utáni lábadozás sokkal könnyebb, mint az eredeti műtét után. Összehasonlítva az első mellnagyobbító műtéttel, a korrekciós mellműtét minimális lábadozási idővel és kényelmetlenséggel jár. Ez annak köszönhető, hogy az izom alatti zseb ekkorra már megnyúlik.

A műtét utáni 24-72 órában számíts egy kis fájdalomra és fáradtságra! Valószínűleg jelentkezik majd viszketés, duzzanat és véraláfutás is. A lábadozás alatt tartózkodj attól, hogy a karodat a fejed fölé emeled, valamint 5 kg-nál nehezebb súlyt ne emelj! A könnyed testmozgás, mint például a séta, javítják a vérkeringést és ez által csökkenthetik a duzzanatot. Kulcsfontosságú betartani az orvostól kapott utasításokat: viselni kell a kompressziós ruházatot, illetve szedni kell a fájdalomcsillapítókat. A páciensek általában néhány nappal a műtét után visszatérhetnek a munkába, bár az első két hét során csak kis terhelés megengedett.

Miután megszűnt a duzzanat, és az új implantátumok a helyükre kerültek, (vagyis a mellek megnyúltak, hogy befogadják az implantátumot, a bőr és az izmok pedig ellazultak), szimmetrikus, szép mellkasra számíthatsz. A duzzanatok többségének három hónap alatt le kell húzódnia, és akár további egy évig is javulhat az állapotuk. A természetes szöveti változások szintén 3-12 hónapot vehetnek igénybe.

A hegek a műtétet követő első évben fokozatosan halványulnak majd. A szilikon-hegterápia, mint például a Biocorneum, segíthet a hegek láthatóságának minimalizálásában.

Általános tévhit, hogy 10-15 évente szükséges a mellimplantátumok cseréje, de a valóság az, hogy ha nincs probléma az implantátumokkal, nincs velük teendő, azonban állapotukat fontos rendszeresen ellenőrizni!

Azok a hölgyek, akiknek a mellébe sóoldatos implantátumot helyeztek, a tükörbe nézve könnyedén tudják ellenőrizni az implantátumok állapotát. A szivárgás egyértelmű jelenség, hiszen a sérült implantátumok mérete csökken. A bennük található sóoldat a szervezetben káros hatások nélkül felszívódik. A szilikonimplantátummal rendelkező hölgyeknek javasolt MRI-vizsgálatra menni a műtétük utáni második évben, ezt követően a biztonság kedvéért kétévente szükséges ellenőriztetni a szilikonok állapotát.

Számos tényező befolyásolja a mellimplantátum-korrekciós-műtét végösszegét. Függ a sebész szakmai tapasztalatától, az implantátumok típusától, az eljárás hosszától és nehézségétől, és attól, hogy hol dolgozik az orvos. A végösszeget befolyásolják még a további, érzéstelenítéssel kapcsolatos költségek, az intézmény felszereltsége, a vényköteles gyógyszerek és az operáció utáni megbeszélések is.

Ha úgy döntesz, hogy visszatérsz ahhoz a sebészhez, aki az első, mellnagyobbító műtétet végezte, talán kaphatsz kedvezményes árajánlatot a második műtétedre. Minden plasztikai sebésznek megvan a maga korrekciós politikája. Számos plasztikai sebész szinte semmit nem számol fel a komplikációkkal kapcsolatos korrekciós műtét elvégzéséért. A legtöbben felszámolják az implantátum méretének megváltoztatási költségeit, de többen is adnak páciens-hűségkártyát. Ha csak az implantátumod méretét szeretnéd megváltoztatni, akkor az egy roppant egyszerű műtét lehet, az elsőnél jóval alacsonyabb költséggel. Azonban nincs garancia gyerekszülés vagy öregedés miatt bekövetkezett változás esetén.

Néhány mellimplantátumgyártó, mint például a Mentor vagy a Nagor garanciát vállal az implantátum szövődményei esetén. Ez fedezheti az implantátum cseréjét, és korlátozott pénzügyi támogatást nyújthat a korrekciós eljáráshoz.