Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Kézfiatalítás

 • 2 db előtte-utána fotó
 • 5 db orvosok
 • 4 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A kézfiatalító kezelések visszafordítják az időt azáltal, hogy csökkentik a ráncokat, minimalizálják a kiemelkedő vénákat, elhalványítják a barna foltokat, és javítják a bőr tónusát. A kezünkön nagyon hamar látszódik az öregedés, ugyanis nap mint nap káros ultraibolya-sugárzásnak tesszük ki, ráadásul itt vékonyabb a bőr, illetve minimális rajta a ránctakaró és a vénatakaró zsír. Ezért a kezek fiatalítása ugyanolyan népszerű, mint az arcfiatalítás. Mindegyik konkrét problémákat céloz meg, ezért sokan a beavatkozások kombinációit alkalmazzák céljuk eléréséhez.

Előnyök

 • A kezeid simábbak, fiatalabbak és frissebbek lesznek.
 • A kézfiatalítás során alkalmazott eljárásoknál alig észlelsz fájdalmat, és alig esel ki a munkából.
 • A kézfiatalító eljárások nagyon csekély kockázatot jelentenek.

Hátrányok

 • Mivel többféle kezelésre lehet szükséged, ez a folyamat drága lehet.
 • A kézfiatalítás nem egymodulos folyamat – ehhez szükség lehet töltőanyag, lézeres kezelés és vénaterápia kombinációjára, ami több időpontot jelent.
 • A töltőanyagok nem tartanak nagyon sokáig – nagyjából egy évig. A töltőanyagok átmenetileg helyreállíthatják a kezed térfogatát, de ezek nem hosszú távú megoldások.

Kérdések-válaszok

A hialuronsav azonnali, természetes megjelenést nyújt, miközben kisimítja a kézfejet. A ráncok, az inak és az ínszalagok láthatóan minimalizálódnak, miközben a térfogat helyreáll. Ezt a gyors kezelést ambulánsan végzik, és nem igényel felépülési időt, így emiatt nem kell szabadságot kivenni. A beavatkozás során nem szükséges altatás vagy szedálás, jellemzően érzéstelenítő krémet alkalmaznak a kezeken, hogy megakadályozzák az injekciók okozta kellemetlenséget.

Egy másik lehetőség a kézfiatalításra a saját zsírral való feltöltés, ami szintén tökéletes választás, ha fiatalabb kezekre vágyunk. Bár az átvitt zsír (melyet zsírleszívással nyernek ki) egy százaléka újból felszívódik, a megmaradt zsír hosszú távú korrekciót eredményez.

Tipp: Ne feledd, hogy az injekciók bevérzéseket okozhatnak! Azt javasoljuk, hogy a töltőinjekciók előtt körülbelül egy hétig tartózkodj minden olyan gyógyszertől vagy étrend-kiegészítőtől, amely hígíthatja a vért (hacsak orvos nem írja elő). Ezek közé tartozik az Ibuprofen, az Aszpirin, a halolaj-kiegészítők és az E-vitamin. Azt is javasoljuk, hogy ne közvetlenül fontos esemény elé ütemezd a feltöltést! Bár a munkából nem esel ki, és fájdalmaid sem lesznek, pár napig kisebb bevérzések, lila foltok jelentkezhetnek a kezelt területen.

Ez egy olyan nem sebészeti kezelés, melynek során oldatot injektálnak a látható kézvénákba, amely azok elzáródását eredményezi. Véráramlás nélkül ugyanis a vénák kevésbé hangsúlyosak. (Ez veszélyesnek hangzik, de a kezekben sok van ezekből az erekből, ezért néhány eltávolítása biztonságos, és nem befolyásolja a kéz működését vagy a véráramlást.) Három-hat hétbe telhet, mire a végeredmény látszódik a vénákon. A vénák általában nem állnak újra működésbe (ha mégis, akkor sok év múlva). Ha nagyon nagyok a vénáid, az orvos javasolhat lézeres kezelést is. A kéz vénáit általában endovénás lézer kombinációval kezelik a nagyobb vénáknál, és a szkleroterápiát alkalmazzák a kisebb vénáknál. Az endovénás lézerek hő segítségével zsugorítják a vénát, és hegszövetet képeznek, amely elzárja azt.

A szkleroterápia gyakran fájdalmas, ezért helyi érzéstelenítés alkalmaznak, amely segít elviselni a fájdalmat. 15-20 percig tartó kezelés után 12 órán keresztül kompressziós kesztyűt kell viselned, ezen felül minden esetben folytathatod az összes szokásos tevékenységet (bár másnapig nem végezhetsz megerőltető gyakorlatot).

A ráncok kisimítására, a rugalmasság növelésére, a bőr textúrájának javítására és a sötét foltok elhalványítására a szakértők lézeres kezeléseket javasolnak. Sokféle lézer használható, de a Fraxel Dualt gyakran ajánlják, mert képes egyszerre kezelni ezeket a problémákat. A Fraxel Dual, amely ideális a kézfiatalításra, nem ablatív kezelés (vagyis nem távolítja el a bőr felszíni rétegeit). A Fraxel Dual két részből áll. Az 1550 nm hullámhossz javítja a bőr textúráját és a mély vonalakat. A cél az, hogy meghatározott mennyiségű hőt alkalmazzanak a dermis rétegre, hogy elindítsák azokat a folyamatokat a bőrben, amelyek új kollagénrostokat hoznak létre. Ez teszi lehetővé, hogy a kezek szilárdabb, simább textúrát kapjanak. Az 1927 nm hullámhossz felszínesebb, és a pigmentációt célozza meg, beleértve az UV-indukálta sötét foltokat is.

Az orvos valószínűleg érzéstelenítő krémet és orális fájdalomcsillapítót ad a folyamat előtt a kellemetlenség csökkentése érdekében, és utána nem kell kimaradnod a munkából. A bőröd akár három napig is kissé piros lesz és duzzadt (mintha leégett volna), majd néhány hétig a kezed hámlani fog. Az eredmények életkorodtól és a bőröd állapotától függően több évig is eltarthatnak. Ha kerülöd a napfényt, és rendszeresen használsz fényvédőt, meghosszabbíthatod a hatást.

A nap okozta károk csökkentésére a kézen további lehetőség az intenzív pulzáló fény (IPL) és a kémiai hámlasztás. Az IPL úgy működik, hogy a pigmentet a bőr felszínére hozza. Három-négyhetes időszak alatt a pigment megvilágosodik, vagy akár le is hámlik. A kémiai hámlasztás is működik, de általában nem olyan jól, mint egy lézeres kezelés. Az orvosok a TCA-hámlasztást (triklór-ecetsav) ajánlják más hámlasztások helyett. A TCA a legjobb a kémiai hámlasztás kategóriájában, mert közepes mélységű, így kollagénstimulációt eredményezhet. Ez más hámlasztásnál nem fordulhat elő, például a béta-hidroxi-, a Jessner- vagy a glikolos hámlasztás során. Ezek a hámlasztások nem elég erősek ahhoz, hogy stimulálják a kollagént, és nem hatolnak be elég mélyen.

Tipp: A barna foltok eltávolítására az Alexandrite lézert javasolják az orvosok. A probléma súlyosságtól függően öt-hét nap szabadságot kell kivenned. A foltok sötétebbé válnak, majd lehámlanak, ám közben nem érzel fájdalmat. A kezelés gyors, tiszta, és fiatalos bőrt hagy maga után.