Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Midi hasplasztika: árak, beavatkozások, képek, eredmények, felépülés

  • 3 db előtte-utána fotó
  • 6 db orvosok
  • 3 db klinikák
  • 0 db értékelés
  • 0 Ft átlagár
  • 0 db alternatívák

Fontos tudnivalók a midi hasplasztikáról

A midi hasplasztikát jellemzően a szülést követően alkalmazzák, ha a hasfali izomzat szétcsúszott, azonban a terhesség alatti hízás minimális volt. Ebben az esetben ugyanis relatíve kevés a bőrfelesleg, a probléma inkább az, hogy a has előredomborodik. Sokan ilyenkor attól félnek, hogy újra terhesnek nézik őket.Sajnos egyes páciensek esetében a test átformálódása valóban annyira látványos, hogy akár 4-5 hónapos várandósnak is hihetik őket.

A teljes hasplasztika abban más, hogy akkor sok bőrfelesleget is el kell távolítani. A midi hasplasztika lényegesen nehezebb és precízebb beavatkozás, mint a teljes hasplasztika. A hölgyek ugyanis azt szeretik, ha a heg minél közelebb van a szeméremdobhoz, így egy kisebb fehérnemű is képes eltakarni a heget. A midi hasplasztika esetében a metszés mélyen, a szeméremdomb fölött húzódik a csípőtövisekig. A teljes hasplasztikánál ez a heg kissé magasabbra kerül. A midinél jó mélyre lehet elrejteni a vágás helyét, de ehhez az szükséges, hogy minimális legyen a páciens bőrfeleslege.

A műtét altatásban zajlik, és kiegészíthető zsírleszívással a has és a derék területén. Ha szükséges, érdemes is kérni ezt a kiegészítő beavatkozást, mert így nagyon látványos eredményt érhetünk el.

Mik a midi hasplasztika előnyei?

A heg elbújtatható a fehérnemű, illetve a bikini alatt. A midi hasplasztika további előnye, hogy a köldök körül nem marad heg, ami a teljes hasplasztikánál mindig ott lesz, és az természetesen ki is látszik a bikiniből. Amennyiben a páciens köldöksérvvel is küzd, a midi hasplasztika során végzett feltárással egyben azt is megműtik az orvosok.

Milyen hátrányai vannak a midi hasplasztikának?

A páciens szempontjából valójában nem beszélhetünk hátrányokról, a sebészeknek jelent nagyobb kihívást ez a beavatkozás, mert sokkal precízebb eljárást igényel. Ennek vonzata azonban, hogy ez a műtét többe kerül, mint a teljes hasplasztika, ami viszont már érinti a pácienseket is. Kétségkívül megéri azonban jobban a pénztárcánkba nyúlni, ha megtehetjük, hiszen az eredmény sokkal szebb lesz, külső szemnek fehérneműben szinte észrevehetetlen.

Milyen szövődményekkel kell számolni a beavatkozás során?

Ugyanazokkal a szövődményekkel kell számolnunk, mint a teljes hasplasztika esetében: sebgyógyulási zavarok, vérzés, utóvérzés, érzéskiesés, trombózis, embólia. Azonban ezek nem gyakoribbak midi hasplasztika esetében, vagyis nem veszélyesebb beavatkozás, mint a teljes hasplasztika.

Ki a megfelelő alany midi hasplasztikára?

Olyan hölgyek, akik már szültek, és akiknek a szülést követően meggyengült a hasfaluk, de nem volt nagy testsúlyingadozásuk és kevés a bőrfeleslegük. Olyan páciensek is választhatják a midi hasplasztikát, akik, habár nagy testsúlyingadozáson estek át, utána szerencsésen kevés bőrfelesleg maradt vissza. Azért nem javasolják a szakemberek ezt a beavatkozást olyanoknak, akiknek sok a bőrfeleslegük, mert elégedetlenek lennének az eredménnyel. Számukra a teljes hasplasztika javasolt, mert annak során több bőr távolítható el, és egyszerűbb a műtéti eljárás is.

A hivatalos státuszleírás szerint annak javasolt a midi hasplasztika, akinél álló helyzetben a hasfal a mellkas szintje elé domborodik, fekvő helyzetben ellapul. Álló helyzetben a hasüregi szervek előesnek, nekifeszülnek a hasfalnak, mert a has gyenge, így engedi előreesni a szerveket. Ez eredményezi a hasfal előreboltosulását.

Mennyire biztonságos ez a beavatkozás?

Ugyanannyira biztonságos, mint a teljes hasplasztika. Nem jár több vagy gyakrabban előforduló szövődménnyel. Semmivel sem veszélyesebb annál. Itt is szükség van természetesen trombózisprofilaxisra, antibiotikus profilaxisra, illetve kiváló sebésztechnikára és profi aneszteziológiai háttérre az altatáshoz.

Hogyan kell felkészülni a midi hasplasztikára?

A felkészülés legelső lépése, hogy kitaláld, milyen eredményre vágysz. Ebben segítséget nyújtanak számodra az előtte-utána fotók.

A műtét előtti nap érdemes egy kis hashajtást végezni, és ideális, ha még aznap reggel van székletürítés otthon, hogy minél üresebb legyen a bélrendszer. Fontos, hogy a hasplasztikai műtétet az ideális testsúly elérésekor végezzék el. Tehát nem szabad fogyás közben műtétre menni, meg kell várni, amíg a fogyás lezárul. Emellett elengedhetetlen, hogy a páciens egészséges legyen, nem lehet sem beteg, sem lázas.

Mi történik a midi hasplasztika során?

A páciens éhgyomorra érkezik, majd tisztasági, fertőtlenítőszappanos zuhanyt vesz. Utána következik a tervezés, az orvos berajzolja a műtéti vágások helyét. A páciens már a műtét előtt felveszi a kompressziós harisnyát, majd a műtőben elaltatják. A műtét után drainek lesznek a műtött területen, ezekre vigyázni kell. Az ágy, amin a páciens felébred, harmonikaszerűen össze van hajtva, mert az a kényelmes, ha kicsit fel vannak húzva a lábak. Néhány órával a műtétet követően már elkezdődik a mobilizáció: toalettre kimehet a páciens a nővérek segítségével. Nincs szükség tehát katéterre. Ha nincs hányingere, néhány órával a műtét után ehet is. Ha minden rendben van, másnap reggel eltávolítják a draincsöveket.

Midi hasplasztika előtte-utána

Mi történik a gyógyulási idő alatt?

A beavatkozás fájdalmas, a császármetszéssel egyenértékű. 2-4 napig fájdalomcsillapító szedése javasolt.

Az első kontrollt 1 hét után tartják, utána már a sebet is érheti víz zuhanyzás közben. A páciensnek vérhígító injekciót 2-3 héten keresztül kell adnia magának otthon. 3 hét elteltével következik a varratszedés. A haskötőt 8-12 héten keresztül kell hordani – kezdetben éjjel-nappal, később csak nappal. Sportolni 6-12 hét elteltével lehet – ez attól függ, ki hogyan rehabilitálódik, és milyen sportról van szó. A szexuális életnek gyakorlatilag – nagyon kíméletesen – pár héttel a műtétet követően nincs akadálya.

Milyen eredmény várható, meddig tart a kívánt hatás?

Az eredmény kiemelkedően, legalább 40 százalékban függ az alkati adottságoktól. Akárkiből nem tudnak topmodellt varázsolni a plasztikai sebészek, ahogy mondani szokták: „mi hozott anyagból dolgozunk”. Az eredmény tartós, akár örök életre szólhat, ha nem következik be testsúlyingadozás. Ha valaki kötőszöveti gyengeséggel küzd, nem tartja be a 8-12 hét hasprésmentes időszakot, hamarabb nekiáll sportolni, megerőlteti magát vagy a varratai átvágnak, akkor nem lesz szép az eredmény! A műtét sikeressége tehát nem csak az orvoson múlik, a páciens együttműködése is elengedhetetlen, illetve az alkati adottság is komoly szereppel bír.

Mennyibe kerül a midi hasplasztika?

A midi hasplasztika ára 900.000 Ft körül mozog.

Milyen alternatívák léteznek erre a műtétre?

A teljes hasplasztika és a laparoszkóppal asszisztált hasplasztika. Érdemes megkérdezni a plasztikai sebészedet, hogy ő melyik beavatkozást javasolja, de a végleges döntést mindig együtt hozza meg a páciens és az orvosa.

További információk

plasztikaesztétika.hu - A hasplasztika 3 típusa: interjú Dr. Varga Zsomborral

Előnyök

  • A heg elbújtatható a fehérnemű, illetve a bikini alatt.
  • A köldök körül nem marad heg.
  • Köldöksérv is műthető egyidejűleg a midi hasplasztikával.

Hátrányok

  • Költségesebb beavatkozás, mint a hasplasztika.