Köldökplasztika - Plasztika Esztétika

Köldökplasztika: amit tudnod kell róla

Köldökplasztika

A köldökplasztika (vagy köldökemelés) olyan eljárás, melynek során megváltoztatják a köldök alakját és méretét. A köldökátalakító műtét azoknak ajánlott, akik nem elégedettek köldökük természetes megjelenésével, vagy szeretnék visszaállítani a terhesség, fogyás, esetleg piercing okozta károsodás előtti állapotát.

 

A sebész a kiálló köldököt észrevehetetlenné tudja alakítani. Köldökrekonstrukcióval a köldök körüli terület felhasználásával új köldököt is létrehozhatnak, ha egy korábbi műtét során elvesztetted a köldöködet.

 

A plasztika elvégezhető orvosi okokból is, például a köldöksérv korrigálása érdekében. Ebben az esetben szükséged lehet a fájdalom enyhítésére, vagy komolyabb szövődmények megelőzésére.

 

A köldökplasztika lehet önálló eljárás, de gyakran más hasi műtétekkel, például hasplasztikával együtt végzik.

Előnyök

 • Az olyan összetettebb kozmetikai műtétekhez képest, mint például a hasplasztika vagy a zsírleszívás, a köldökplasztika általában egyszerűbb, és esetében alacsonyabb a szövődmények kockázata.
 • Kiegészítő beavatkozása lehet más olyan plasztikai műtéteknek, mint például hasplasztika vagy a mellnagyobbító műtét.
 • A bemetszés általában gyorsan gyógyul, és könnyen eltakarható ruhákkal.
 • Ha orvosi okok miatt van szükséged a műtétre, például köldöksérv okozta fájdalom enyhítésére, az egészségbiztosítás fedezi a műtét költségét.
 • Azok a páciensek, akik elvégeztették a műtétet, és azt mondták, megérte, boldogok voltak, hogy visszakapták a szülés, a súlyvesztés vagy a piercing előtti köldöküket.

Hátrányok

 • A köldökplasztika biztonságos eljárásnak tekinthető, de mint minden műtét esetében, itt is megvan a kockázata a vérzésnek vagy a fertőzésnek.
 • A hegek néhány hónap alatt elhalványulnak, bár némely esetekben észrevehetők maradnak.
 • Néhányan azok közül, akik elvégeztették a műtétet, úgy gondolják, nem érte meg, és elégedetlenek az eredménnyel, ezért meg kell ismételni a műtétet.

A konzultáció során átbeszélitek a kórtörténetedet és a célokat a sebészeddel, aki elmagyarázza a műtét lehetőségeit és kockázatait. Több különböző eljárás van a köldök átalakítására. Az előtte-utána fotók segítségével megnézheted a különböző bemetszési stílusokat.

 

A köldök rekonstrukciója általában egy órát vesz igénybe, de a bonyolultabb eljárások esetében akár 3 órán át is tarthat a műtét. A sebészek jellemzően általános érzéstelenítést alkalmaznak, de az egyszerűbb műtétek esetében helyi érzéstelenítéssel és nyugtatóval is műthetik a pácienseket.

 

Céljaidtól függően a következőképpen zajlik a köldökrekonstrukciód:

 • A kisebb köldök létrehozása érdekében eltávolítják a bőrt, és meghúzzák a környező területet.
 • A köldök nagyobbítása érdekében kinyújtják és átalakítják a köldököt, szintén a köldök körüli bőr felhasználásával.
 • Köldökpiercing esetében a sebész, hogy megszüntesse a lyukat, eltávolítja a szövetet, és felvarrja a bemetszést.
 • A köldöksérv helyreállításához a sebész bemetszést ejt, és a kitüremkedést visszanyomja a hasüregbe. Olykor hálós tapasszal is megerősítik a hasfalat, mielőtt lezárnák a bemetszést.

 

A legtöbb esetben a műtét napján hazamehetsz. Fontos azonban tudni, hogy kissé kótyagos leszel, így szükséged lesz valakire, aki hazavisz.

Ha nem feloldódó öltéseid vannak, akkor általában a műtét után egy héttel kiszedik a varratokat. Véraláfutásokra, duzzanatra és kellemetlen érzésre számíthatsz, illetve öt napon keresztül pamutkötést kell viselned.

 

A műtét után két nappal valószínűleg már mehetsz dolgozni, de néhány hétig kerülnöd kell az erőteljes fizikai aktivitást!

 

Ha a köldökplasztikát más műtéttel kombinálják, a gyógyulási idő és a műtét utáni időszakra szóló utasítások változhatnak.

 

Általában néhány hét elteltével már lehet látni az eredményeket. Számos módon elő lehet segíteni a gyorsabb hegesedést. Többek között:

 • Ne húzd a köldök körüli területet!
 • Tartsd tisztán a köldök körüli területet, és használd azokat a sebkezelési termékeket, amelyeket a sebész ajánl!
 • Védd a bemetszéseket a Naptól!

A költség az adott eljárástól függ, valamint az orvos helyétől és szakmai tapasztalatától. 

A köldökplasztika teljes költsége a következőket tartalmazza:

 • konzultáció
 • műtét
 • Kontrollvizsgálat, beleértve az öltések eltávolítását (kivéve, ha feloldó öltéseket használnak)

Ha orvosilag szükségesnek találják a műtétet a köldöksérv okozta fájdalmak enyhítésére, az egészségbiztosítás fedezheti a beavatkozás költségét.

Maradt még kérdésed?

Írd meg nekünk, és mi megírjuk Neked a választ!

Írj nekünk!

Előtte-utána fotók

Kezelés: Köldökplasztika

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő előtte-utána fotónk...

Fotók és vélemények

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő értékelésünk...

Forgalmazók:

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő forgalmazó

Orvosok

Plasztikai sebész, egyetemi tanársegéd, sebész
Budapest, Pécs, Szekszárd
18 év tapasztalat

Kapcsolat

Tel.: +36 20 333 4444

email: plem@plem.hu

Web: plem.hu