Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Fenékimplantátum eltávolítás

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 4 db orvosok
 • 0 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Vannak olyan esetek, amikor a fenékimplantátumok egyes pácienseknél problémát okozhatnak. Ennél a beavatkozásnál magasabbak a szövődmények, mint egy mellimplantátumnál, de nem csak a szövődmények miatt jöhet szóba a fenékimplantátum eltávolítás, hanem azért mert egyszerűen nem áll jól a páciensnek vagy kiszakadt az implantátum. Előfordulhat az is, hogy fertőzés jött létre, aszimmetrikus lett az eredmény, ideget nyom az implantátum vagy az implantátum körüli tok összezsugorodik, ami fájdalmat okoz, esetleg elmozdult az implantátum.

A fenékimplantátumokkal való együttélés néha ronthat az életminőségünkön- fájhat ülés vagy futás közben, sőt mentális hatása is lehet.

Előnyök

 • A fenékimplantátum eltávolítása számos implantátum által okozott komplikációt előzhet meg.
 • A bőr rugalmasságától függően alig vagy egyáltalán nem ereszkedik meg a bőr.
 • A hegek minimálisak, mivel a bemetszések általában jól el vannak rejtve a fenék ráncaiban.
 • A fenékimplantátum eltávolítása utáni regenerálódás rövidebb és könnyebb, mint az első műtét után.

Hátrányok

 • Nem minden plasztikai sebész vállalja ezt a műtétet, ezért nehéz szakképzett orvost találni.
 • Az implantátum eltávolítása után elképzelhető, hogy nem leszel elégedett a feneked méretével és alakjával, ezért akár zsírbetöltéssel is lehet kombinálni a zsíreltávolítást, hogy feszes maradjon a szövet.
 • A fenékimplantátum eltávolítását vállaló páciensek körülbelül 20%-ánál alakul ki szeroma /folyadék felhalmozódás/, amelyet le kell szívni.

Kérdések-válaszok

Annak ajánlott a beavatkozás, akinél valamilyen szövődmény lépett fel. Ilyen esetben azonnal el kell távolítani a fenékimplantátumot, ha az orvos ezt javasolja.

Aki nem elégedett az implantátum méretével vagy formájával, fájdalmai vannak, vagy a komfortérzete nem megfelelő a beültetett implantátumok miatt, annak is megoldás lehet a fenékimplantátum eltávolítása.

Az a megfelelő alany a beavatkozásra, aki meg tud barátkozni azzal a gondolattal, hogy a fenékimplantátum eltávolítása után a feneke kevésbé lesz feszes és kisebb lesz, mint azelőtt. Akinek van 2-3 hete a felépülési időre, és ki tud esni a munkából 1-2 hét erejéig. Esetleg tud vállalkozni egy újabb beavatkozásra, hogy feneke formája újra esztétikailag kielégítő legyen a számára.

A fenékimplantátum eltávolító műtét biztonságosnak mondható.A legnagyobb szövődmény a műtét körüli területen a felgyülemlett folyadék, amit le kell szívni. Amennyiben valamiért elégedetlen vagy a fenékimplantátumoddal, fájdalmaid vannak vagy szövődmények alakultak ki, akkor mindenképp ahhoz az orvoshoz menj vissza, aki beültette a fenékimplantátumodat! Mondd el neki a problémáidat és vitassátok meg, hogy milyen lehetséges opciók vannak arra, hogy megoldják a problémádat.

Ha úgy döntötök, hogy a fenékimplantátum eltávolítására lesz szükség, akkor kérdezd meg az orvosodat, hogy mire számíthatsz a műtét után. Javasol-e kiegészítő beavatkozást, mint például a zsírbetöltés, hogy a fenék formás maradjon az implantátum behelyezése után is.

Mivel a beavatkozás altatásban történik, így előtte szükséges elvégeztetned az alapvető vizsgálatokat. Dréncsöveket helyeznek be, amelyeket 2-3 napig bent hagynak, és kompressziós ruhát kell hordanod, hogy a lehető legjobban visszatapadjon a bőr.

Nem szabad a műtéti területre ülni 1-2 hétig. Érdemes kivenned 1-2 hét szabadságot a munkából. Valószínűleg pár napig nem leszel olyan állapotban, hogy mozogni tudj, így érdemes előre kitakarítani a lakást, bevásárolni, és rábízni valakire a gyerekek és kisállatok felügyeletét.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagynod a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását és minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőznöd kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

A folyadékbevitelt ajánlott növelni, mert ez elősegíti a szervezeted elegendő vízmennyiségét, ezáltal pedig a bőröd is hidratáltabbá válik.

Az alkoholfogyasztást is érdemes redukálni a kezelést megelőző napokban, és azt követően, hogy a nyirokrendszer jobban tudjon tisztulni.

A sebésszel folytatott konzultáció során a sebész fotókat készít az eltávolítás területéről, majd berajzolja a metszési helyeket.

Ezt a beavatkozást altatásban végzik. Először a műtéti területet lesterilizálják és az implantátumhoz ejtett bemetszéseket kimetszve új heget nem képezve tárják fel a műtéti területet, majd szedik ki az implantátumot. Ez általában 1-1,5 órás műtét. Dréncsöveket helyeznek be, amit 2-3 napig bent tartanak. Miután ez megtörtént, a műtéti metszéseket összevarrják és kompressziós ruhát kell felrakni.

A sebészeti beavatkozás körülbelül egy órát vesz igénybe. Egy éjszakát bent kell töltened a műtét után. Ébredés után kába lehetsz, így mindenképpen kérj meg valakit, hogy vigyen haza.

Miután a páciens teljesen elaludt, a sebész bemetszéseket ejt ugyanazokon a helyeken, ahol a beültetést végezték. Ezután eltávolítja az implantátumokat, meghagyva a természetes módon kialakult hegszövet tokját.

Nincs kutatási adat, ami alátámasztaná a tok eltávolításának szükségességét a fenékimplantátumok kivételekor, különösképpen, ha nincs tokzsugorodás. Jelentősen megnőhet a vérzés és a hematoma kockázata, és ezáltal a hegszövet is elterjedhet. Ezenkívül a tok eltávolítása több időt és költséget jelent.

A beavatkozást altatásban végzik, így egyáltalán nem fájdalmas. Ébredés után lehet feszítő nyomó, szúró érzése a páciensnek, ezért általában hason szoktak feküdni. A nyugalmi fájdalom kevésbé jellemző, viszont mozgásra, nyomásra érzékeny a terület, ami általában az első 4 napban a legrosszabb. A fájdalomcsillapító használatát szoktuk ilyenkor javasolni.

A gyógyulás minimális fájdalommal jár. Öt-hét napon belül vissza lehet térni a munkába.

Rövid ideig /20–30 perc/ leszel képes ülni, minimális fájdalomérzettel. Segíthet, ha egy ágypárnán vagy fánk alakú párnán ülsz.

A legtöbb páciensnek két-három napig hagyják bent a dréncsövet. A bemetszések gyógyulása után, kerülni kell a guggoló gyakorlatokat közel hat hétig. Nem szabad sportolni 6 hétig, és a nehéz fizikai munkát is kerülni kell.

Az implantátum eltávolítása végleges, kivéve ha nem szeretne a páciens új implantátumot. Ha a sebész ezt javasolja és végrehajtható, akkor beültethető az új implantátum. Ha diszkomfort érzet miatt történt az implantátum eltávolítás, akkor a fenék kisebb lesz, és a bőr egy picit megereszkedhet. Cserébe megszűnnek a fájdalmak és visszatér a páciens komfortérzete.

A fenékimplantátum eltávolítási műtétnek nincsenek alternatívái. A fenékimplantátum eltávolítása után a fenékformázásnak vannak lehetséges módszerei.

Fenékinjekció /Sculptra/

A Sculptra-t, az FDA (amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) által az arc ráncainak kezelésére jóváhagyott injekciós töltőanyagot, néha engedély nélkül (a hivatal jóváhagyása nélkül) használják a fenék nagyobbítására is. A poli-L-tejsavból (évek óta orvosilag használt biokompatibilis anyagból) készült Sculptra tömeget is növel, és idővel serkenti a test természetes kollagén termelését. Az eredmények azonban csak ideiglenesek (legfeljebb két évig tartanak), és a Sculptra a fenéknagyobbításhoz rendkívül költséges, mivel sok kell belőle. A legkisebb szignifikáns változás eléréséhez is legalább 400 ml Sculptra szükséges. Ez kb. 93 millió Ft költséget jelent egyetlen eljárás esetén.

Elektromágneses energia /Emsculpt/

Az Emsculpt nem sebészeti kezelés, amely nagy intenzitású elektromágneses energiát használva tonizálja a fenék (és más területek) izmait. Szálkásít és erősíti az izmot, de egyben zsírt is éget, így nem nyújt kerek formát, mint az implantátumok, valamint térfogatot sem növel. Ha valóban fenéknagyobbításra vágysz, az Emsculpt eredménye valószínűleg csalódást fog okozni.

Saját zsírral történő fenéknagyobbítás

A fenék kontúrjának újraformálására további lehetőségek közé tartozik a fenékemelés autoprotézis növeléssel. Ezen eljárás során a feneket megemelik, és a páciens saját szövetét átrendezik a térfogat növelése érdekében.

Brazil fenékfeltöltés /BBL/

Ez az eljárás zsírleszívás útján nyeri ki a zsírt a test más területeiről, és azt fecskendezik vissza a fenék bőre alá. A brazil fenékfeltöltés a legkockázatosabb plasztikai műtétek közé tartozik, ezért mindenképp tapasztalt plasztikai sebészt válassz, aki ismeri a legfrissebb biztonsági protokollokat.

A problémás fenékimplatátumok kicserélhetőek újakra, viszont legalább hat hónapot kell várni, hogy testünk regenerálódjon az újabb beavatkozás előtt. Ez elegendő idő ahhoz, hogy a szövetek megpuhuljanak és könnyen befogadják az új implantátumokat.

Ha több évig nagy implantátumok voltak beültetve, és a bőröd nem túl rugalmas, akkor az adott terület, az implantátum eltávolítása után megereszkedhet. Ezt fenékfeltöltéssel lehet korrigálni.

Sok páciens nagyon kicsi vagy semmilyen megereszkedést nem tapasztal a fenékimplantátum eltávolítása után. A megereszkedés akkor valószínűbb, ha a páciensnek viszonylag nagy implantátumokat ültettek be az izom fölé, és nem alá, vagy ha a páciensnek több mint öt éve megvannak az implantátumai.

Ha az implantátumaid csak néhány évig voltak bent, és a bőröd még mindig elég rugalmas, akkor a feneked nagy valószínűséggel néhány héten belül visszaáll az eredeti méretére és formájára.

A javulás időtartama attól függ, hogy mennyi ideig voltak bent az implantátumok és mennyire rugalmasak a szöveteid. Ez lehet néhány hét vagy több hónap. Jó hír, hogy az implantátumok ha legalább hat hónapig vagy tovább voltak bent, akkor a szövetek folyamatosan tágultak, így a fenék mérete valamennyire megnőtt és az implantátumok eltávolítása után is megmarad ez a méret.

A feneked már soha többé nem lesz szép.

Akár műtéti, akár műtét nélküli kezelésekkel is javítható a fenék formája. A zsírbetöltés vagy a mágneses frekvenciájú fenéknagyobbítás például ilyen noninvazív eljárás.

Az implantátum eltávolító műtét ugyanolyan nagy műtét, mint a beültetés.

Ez egy sokkal könnyebb és gyorsabb beavatkozás. A gyógyulási idő itt is több hét, de jóval kevesebb fájdalommal jár.

Ha eltávolították a fenékimplantátumot, akkor soha többé nem lehet új.

Vannak esetek, amikor felülfertőzés miatt kell eltávolítani az implantátumot. Ilyenkor 3-5 hónapot kell várni az új implantátum beültetéséig.

Fontos számunkra, hogy a kiválasztott beavatkozásod előtt megfelelő tájékoztatást és információt biztosítsunk a számodra, független döntéshozó portálként. Amennyiben kérdésed van az adott kezeléssel kapcsolatban, úgy fordulj hozzánk bizalommal! Regisztrálj oldalunkra az előtte-utána fotókért!