Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Sculptra

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 4 db orvosok
 • 1 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A Sculptra Aesthetic egy FDA által jóváhagyott injekciós töltőanyag, amely kisimíthatja a mély ráncokat, mint például a marionett vonalakat, valamint növelheti a feszességet az arc különböző területein, beleértve a halántékot például, ami hajlamos ráncosodni az életkor előrehaladtával.

Poli-L-tejsavból (PLLA) készült, ami egy biokompatibilis szintetikus anyag. Segít stimulálni az új kollagéntermelést. A Sculptra tartósabb, mint a hialuronsav (HA) alapú töltőanyagok, mint például a Juvéderm vagy a Restylane, azonban ezekkel az anyagokkal szemben a Sculptra nem ajánlott az ajkakra vagy szem körüli területre.

Egy washingtoni bőrgyógyász nyilatkozatából megtudtuk, hogy a Sculptra egyedülálló a töltőanyagok között. Tapasztalata szerint a Sculptra kollagén képződést okoz a bőrben és a zsírpárnákon belül, működését egy maghoz hasonlította, amelyből termelődik a kollagén. Véleménye szerint nincs a piacon más, azonos hatásmechanizmusú termék.

Manapság a Sculptra népszerűbb lett számos gyártó számára (olyanoknak is, akik nem FDA által jóváhagyottak) és alkalmazzák a test bármely területén, amelyek közül a leggyakoribb a „Sculptra butt lift”. Egyes szakemberek használják a comb, a tricepsz, a bicepsz és a mellizmok kontúrozására és térfogatának növelésére is valamit, a könyök, a mellkas és a térd ráncainak csökkentésére; és cellulit gödrök eltüntetésére is.

Előnyök

 • A Sculptra két-három évig tart, sokkal hosszabb ideig, mint sok hialuronsav-alapú töltőanyag, amelyek általában 6-18 hónapig tartanak /az anyagcserétől és az alkalmazott töltőanyag típusától függően/.
 • Serkenti a kollagéntermelést, így az eredmény hosszantartó, a legjobb eredmény 4-6 hónap elteltével fog látszódni. Mivel az eredmények fokozatosan javulnak, senki más számára nem lesz nyilvánvaló, hogy valamilyen kezelés következtében történt.
 • Ennek a nem sebészeti beavatkozásnak minimális a lábadozási ideje.
 • A kezelés maga gyors és nincs szükség utána pihenőidőre.
 • Ideális azoknak a pácienseknek, akik természetes hatású megjelenést és fokozatos változtatást szeretnének elérni fenekük méretén és alakján.
 • Segít a bőr kisimításában és a cellulitisz elhalványításában.
 • A Sculptra injekció jó választás, ha nincs elegendő zsírraktárunk egy brazil fenékemeléshez /ami a műtéti fenéknagyobbítás etalonjának számít/ szükséges zsírleszíváshoz.

Hátrányok

 • A Sculptra elöljáró költsége meghaladja a hialuronsav alapú töltőanyagokért fizetendő összeget.
 • Bár az eredmények nem állandóak, azonban nem lehet eltüntetni ha nem tetszik a végeredmény vagy komplikáció adódik, meg kell várni, amíg felszívódik.
 • A Sculptra türelmet igényel. Valószínűleg több kezelésre lesz szükséged néhány hónap alatt a kívánt eredmény eléréséhez.
 • Más töltőanyagokkal ellentétben a Sculptra nem oldódik fel, és mindig fennáll a veszélye annak, hogy csomók, dudorok és gödröcskék jelennek meg. A kockázat csökkentése érdekében győződj meg arról, hogy a választott orvosnak széles körű tapasztalata van a kezelésben.
 • A Sculptra fenékbe történő befecskendezése nem felel meg a töltőanyag előírásainak.
 • A végeredményhez több hónapot kell várni.
 • Az eredmény nem tartós, és a fenntartásához néhány évente további kezelésekre van szükség.
 • A lehetséges mellékhatások a duzzanatok, az aszimmetria valamint csomók kialakulása a bőr alatt.

Kérdések-válaszok

A Sculptra kezelés megfelelő lehet, olyan páciensek számára, akik jelentős fogyáson vannak túl, vagy bőrükön kezdenek megjelenni az öregedés okozta jelek, kevésbé feszes bőrrel rendelkeznek, és szeretnék visszanyerni a fiatalos, üde megjelenést.

Megfelelő alanynak számít az a páciens, aki egészséges életmódot folytat, nincs krónikus betegsége és nincsenek allergiás reakciói.

A Sculptra beavatkozás nem hordoz magában veszélyeket. Az eddigi tapasztalatok alapján a páciensek enyhe duzzanatról és bőrpirről számoltak be. Másféle mellékhatás vagy szövődmény a legtöbb esetben csak akkor keletkezett, ha az injektálás technikailag rosszul történt, azonban ha tapasztalattal rendelkező sebészhez fordulunk, akkor ezt a kockázat valószínűleg elkerülhetjük.

Az injekció beadása után közvetlenül a bőr alatt kis csomók léphetnek fel, általában a duzzanat következtében. Ha a kezelés után több mint egy hónappal még nem apadtak le a duzzanatok, abban az esetben keresd fel az orvosod.

Az úgynevezett Sculptra csomók késői fejlõdést jelenthetnek az anyag [poli-L-tejsav] kis felhalmozódásai miatt, amelyek nem egyenletesen oszlottak el, és kicsi, hegszerű csomók alakultak ki. Általában hosszú hónapokig tart a fejlődésük, és több féle orvoslás létezik, arra, hogy eltűnjenek, beleértve a türelmet is.

Ezek a csomók a bőr elszíneződését is okozhatják. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a csomók, más néven granulomák, egy évvel a kezelés után kialakulhatnak, néhányuk az injekció beadása után akár 60 hónappal is megjelenhetnek. Ennek oka lehet a helytelen injektálási technika, például a túl sekélyen elhelyezett töltőanyag, vagy az injekció beadása után nem masszírozzák a területet. Új hígító masszázs technikák segíthetnek a Sculptra mellékhatások kockázatának minimalizálásában.

A Sculptra mellékhatásai lehetnek keloidképződés és hipertrófiás hegesedés is. A Sculptra a kollagén stimulálásával működik, és a keloidok forrása a túlzott kollagén stimuláció.

Emiatt a Sculptra nem ajánlott olyan embereknek, akiknek kórtörténetében keloidok és hipertrófiás hegesedések vannak (ezt ugyanúgy a felesleges kollagén okozza, bár kisebb mértékben).

A kezelés nem igényel különösebb felkészülést, mindössze annyit, hogy a konzultáció során az orvosodat tájékoztasd, hogy milyen gyógyszereket szedsz, illetve mire vagy allergiás.

A Sculptra kezelést az orvosi rendelőben végzik, az eljárás jellemzően kevesebb, mint egy órát vesz igénybe. Az orvosoddal konzultáltok a lehetőségekről meg arról, hogy milyen eredményt szeretnél elérni. A sebész megvizsgálja a kezelni kívánt területet, megjelöli az injekció beadásának helyét, és fertőtlenítővel előkészíti a területet.

Az injekciók előtt helyi érzéstelenítőt is kaphatsz, például lidokaint, hogy enyhítse a kellemetlen érzést. A legtöbb ember nagyon enyhe fájdalomról számol be.

Az injekciókat követően az orvosod átmasszírozza a területet, hogy elősegítse a Sculptra szétoszlatását a kezelt területen, és megakadályozza a csomók kialakulását a bőr alatt. A beavatkozás után körülbelül egy hétig saját magadnak is masszírozni kell a területet, naponta többször; orvosod majd megmutatja, hogyan.

A beavatkozás nem nevezhető fájdalmasnak, a páciensek érdekében helyi érzéstelenítőt alkalmaznak, ennek köszönhetően csak kellemetlen érzést fogsz tapasztalni.

A legtöbb páciens a kezelés után azonnal visszatérhet a szokásos tevékenységéhez. Gyakori, hogy azonnal átmeneti duzzadó hatást észlelnek, és az injekció beadásának helye körüli további térfogat növekedést néhány napig elidőzhet, mielőtt elhalványul.

Valószínűleg némi duzzanatot és zúzódást is tapasztalsz majd ugyanazon a területen. Ha Sculptra arc injekciókat kaptál, akkor sminkkel el tudod fedni a duzzanatot vagy a véraláfutást.

A fokozott kollagén termelés hosszabb ideig tartó eredményeit a kezdeti kezelési sorozat után körülbelül három hónappal, a maximális eredményeket pedig az első kezelést követő négy és hat hónap elteltével fogod látni.

Juvederm vs. Sculptra

Míg a Sculptra az arcüregek, különösen az arcok és a halánték bevált töltőanyaga, nem jó választás az szemkörnyéki karikák töltésére; erre a problémára előnyösebbek a hialuronsav alapú töltőanyagok, mint a Juvéderm.

Egy másik nagy különbség: a Juvéderm azonnal hatást eredményez a kezelt területen, míg a Sculptra hatása nem olyan gyors: több alkalmas kezelésen kell részt venned, és meg kell várnod, amíg beindítja a test új kollagén termelését. A Sculptra eredményei azonban messze meghaladják a hialuronsav-töltőanyagok eredményeit – két-három év, szemben a Juvédermmel, ami nagyjából fél évig nyújt látványos eredményt.

Sculptra Aestetic vs. Botulinum toxin

Nagy különbség van e két injekció között: a Sculptra egy vastag töltőanyag, amely az arc térfogatcsökkenését korrigálja, míg a Botulinum toxin egy neuromodulátor, amely ideiglenesen ellazítja az izmokat azáltal, hogy blokkolja az izmokhoz vezető idegjeleket. Ez korlátozza az arc mozgása által okozott „dinamikus ráncok” megjelenését (általában a homlokán és a szem körül).

Eközben a Sculptra a legjobb megoldás olyan területekre, ahol zsírvesztés történt és a mély ráncok kisimítására, mint például a nasolabialis redők.

A Sculptra Aesthetic nem olyan, mint az átlagos töltőanyagok. Biokompatibilis összetevőt tartalmaz, amely fokozza az új kollagéntermelést. A kutatások azt mutatják, hogy stimulálja a mélyebb bőrrétegek alacsony szintű gyulladását, és ez akár 24 hónapig új kollagéntermelést ösztönöz. A kollagén feszesíti a bőrt, növeli a térfogatot, megnöveli a bőrvastagságot és a textúra általános javulását eredményezi.

Bár a Sculptra Aesthetic nem ideális a felszíni finom vonalak enyhítésére, javíthatja a mély arc ráncokat az arc bizonyos területein, például a nasolabiális redőket. Ez azért van, mert a nasolabiális redők, más néven marionett vonalak vagy mosoly vonalak, az arcon lévő zsírvesztés és a gravitáció kombinációjából adódnak, amely a bőrt lefelé húzza, miközben a kollagén termelés csökken, és a bőr az életkor előrehaladtával elveszíti rugalmasságát. Ahelyett, hogy a Sculptra injekciókat közvetlenül azokba a ráncokba helyeznék, amelyek természetellenesnek tűnhetnek, az arcába helyezik. Ez finoman megemeli a bőrt, miközben terjed, és kisimítja a mosoly vonalak megjelenését.

A Sculptra fenékemelés során az injekciókat a fenékbe juttatják. A térfogat növelésével kisimíthatja a bőr egyenetlenségeit és feszesíti a bőrt, így a hátsó része teltebbé válik. Cellulit eltüntetés esetében a Sculptra a legeredményesebb más eljárások kiegészítéseként is használható.

Csak az arc tökéletlenségeit kezeli.

Az arc az a terület, amelyet a leggyakrabban kezelnek ezzel a töltőanyaggal, azonban választhatod a Sculptrátt a test más területein is, például a kezeken, a hason és a mellkas felső részén. Ezeken a területeken használva, a töltőanyag megcélozza a ráncokat és az egyenetlen bőrfelület, amely a fogyás, a zsírleszívás vagy a hegek következménye lehet.

Azonnali eredményt tapasztalhatsz.

A Sculptra-folyamat minimum három kezelést igényel, de akár hat kezelésre is szükség lehet különösen, ha a kezelendő terület(ek) nagy(ok) és/vagy a ráncok mélyek. Átlagosan négy alkalomra számíthatsz. Minden munkamenet három-hat hét különbséggel ismételhető meg, így kilenc és harminchat hét között időtartam fog eltelni , mire az ideális eredményeket látni fogod.. Minden egyes kezelés után azonban észre kell vennie, hogy a hibák kissé kevésbé láthatóak, és a bőr feszesebbé válik. Ennek a töltőanyagnak az eredményei fokozatosak, de ez előnyt jelenthet, mert minden munkamenet után valamivel jobb eredményeket fog elérni a nyilvánvaló, egyik napról a másikra történő változás helyett.

Toxin alapú arcfeltöltés.

A többi injekciós arcfeltöltési lehetőséggel ellentétben ez a töltőanyag nem toxin alapú. A Sculptra többnyire poli-L-tejsavból készül, amelyet a test természetes módon állít elő aktív mozgás, például testmozgás után. Természetes előállításakor a poli-L-tejsav idővel feszesíti az izmokat és a bőrt. Mivel a poli-L-tejsavat a szervezet természetes úton állítja elő, ez az arcfeltöltés biokompatibilis és biztonságosan felszívódik a szervezetben, sokkal kisebb mérgezésveszélyt jelent, mint a toxin alapú töltőanyagok.

Szabadságra lesz szükséged a kezelés után.

A Sculptra kezelés után, nem szükséges otthon maradnod, ha tudod úgy ütemezni a kezeléseket, hogy egy nap pihenést meg tudj engedni magadnak, akkor az hasznos lehet, ugyanis a kezelést követően bőrpír és duzzanat jelentkezhet. Ezenkívül azonban, nem kell tartanod a kezelést követő időszaktól csak arra kell megfelelő figyelmet fordítanod, hogy használj egész nap fényvédőt.