Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Nem kell többé szégyenkezned az intim testrészeid miatt – Mutatjuk a megoldást!

Nem kell többé szégyenkezned az intim testrészeid miatt – Mutatjuk a megoldást!

Az intimplasztika kényes téma a nők életében, szemérmesen kezelik, ráadásul sokan azt gondolják, nem is érdemes vele foglalkozni, illetve nincs is rá megoldás, pedig ez nem igaz! – nyilatkozta portálunknak adott interjújában Dr. Sebestyén Judith plasztikai sebész. Mint mondta, bizonyos kor felett problémát jelenthet, hogy az intim területeken is lazulnak a szövetek, és ez nem csak esztétikai szempontból jelenthet problémát.

Milyen intimterületet érintő problémákkal fordulnak leggyakrabban Önhöz, és milyen módszerekkel végzi az intimplasztikát?

Bizonyos kor felett gondot jelenthet, hogy az intim területeken is lazulnak a szövetek, de e probléma lehet testi adottság is. Egy túlságosan nagyméretű kisajak például nem csupán esztétikai szempontból jelenthet kellemetlenséget, hiszen lelki gondokhoz is vezethet az intim testrészekkel való elégedetlenség. Sőt, a nem megfelelő forma vagy méret akadályt jelenthet tisztálkodás, sportolás vagy szexuális élet közben. Praxisomban legjellemzőbb a kisajakplasztika, vagyis a kisajkak kisebbítése. Adott esetben szoktam javasolni, hogy ezzel egy időben növeljük a nagyajkakat, vagyis az eredeti beavatkozást kombináljuk nagyajak-zsírbetöltéssel és szálazással, melynek során a méret mellett a forma is változtatható. Ez az eljárás altatásban történik. Helyi érzéstelenítéssel végzem a hialuronsavas feltöltést, amellyel biztosíthatjuk a test ezen területén a kollagéntermelés beindulását. 

Ezt a módszert Magyarországon az elsők között alkalmaztam.

Helyi érzéstelenítéssel történik az arclifting, másnéven a szálazás vagy szálbehúzás is.

Hány éves kortól végezhető intimplasztika?

A serdülőkort követően bármikor. Egy serdülő lánynál is előfordulhat, hogy intim területen kell átalakítani valamit, ami kellemetlenséget okoz neki. Esetükben csak nagyon indokolt helyzetben avatkozhatunk be.

Mennyi időt vesz igénybe egy intimplasztikai beavatkozást?

Nagyjából egy órát. A gyógyulási idő három hét, ugyanis meg kell várni, amíg a varratok kiesnek. Ezt követően lehet „normális” életet élni, akár sportról, strandolásról vagy szexuális életről van szó. A beavatkozás után tapasztalható némi váladékozás, ezért azt szoktam javasolni a pácienseimnek, hogy viseljenek szoros fehérneműt, és használjanak intimbetétet.

Kapcsolódó: Kisajak plasztikával a szexuális önbizalomért

Jellemzően milyen korú páciensek keresik meg?

Nincs tól-ig korhatár, ugyanis sokszor lehet, hogy nem korral jelentkezik a probléma, hanem az eleve egy testi adottság.

Férfiak esetében milyen intimplasztikát végez? Mennyire jellemző a férfiak körében, hogy plasztikai beavatkozást vesznek igénybe?

Férfiak esetében általában a sajátzsírral-töltés jön szóba, vagyis ma már van mód arra, hogy növelni tudjuk a pénisz vastagságát. Azt tapasztalom egyébként, hogy jelentős többségük szívesebben fordul inkább férfi kollégákhoz ilyen jellegű beavatkozások esetén.

Mennyire komoly lelki problémákkal járhat az, ha valaki elégedetlen az intim testrészeivel?

Ahogyan említettem is, előfordul, hogy sportolásban vagy esztétikailag zavarja a hölgyeket az elváltozás, de sok esetben fordulnak hozzám amiatt, hogy szexuális életükben zavart, komplexusokat okoz.

Sajnos előfordul az is, hogy a partnerük szóváteszi, akár negatív jelzőkkel illeti párja intim testrészeit. Ennek pedig súlyos lelki következményei lehetnek. Sokan zárkózottakká válnak a negatív visszajelzések miatt.

Azt tapasztaltam az elmúlt évek során, hogy mivel egy extrán intim területről van szó, sokat jelent pácienseim számára a diszkréció és az empatikus hozzáállás.

Kapcsolódó: Idővel a vagina is öregszik? - intim pillanatok az orvosi esztétikában

Miért javasolná, mivel biztatná az érintettek arra, hogy vágjanak bele, és menjenek el egy ilyen beavatkozásra?

A csupán egy órás beavatkozást követően megoldódnak az ezzel kapcsolatos problémáik. Feloldódnak a komplexusok, „egy új élet” kezdődhet számukra. Sokszor kapok visszajelzéseket elégedett pácienseimtől. Hihetetlenül jó érzés, amikor elmondják, hogy mennyire boldogok, és mennyire megváltoztatta az életüket az intimplasztika.