Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Villanófényes szőrtelenítő: ár, működés, előnyök, hátrányok, tanácsok

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 0 db orvosok
 • 2 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A szőrzet alapvetően testünk védelmi rendszerét képezi. Szőrszálaink számtalan kellemetlenségtől megóvtak minket a múltban, amikor az emberek még jóval kiszolgáltatottabbak voltak az időjárás változásainak, azonban napjainkban már kevésbé van szükségünk az ilyen jellegű védelemre. Éppen ezért mára a szőrtelenítés a napi rutin része, mind a férfiaknál, mind a nőknél. Hosszas, időigényes, néha fájdalmas feladat: de van ennél egyszerűbb megoldás is!

Ebben az írásban végigvesszük a villanófényes szőrtelenítő eljárások előnyeit, hátrányait és esetleges kockázatait is.

Kinek ajánlott a beavatkozás?

Mi a baj az ideiglenes szőrtelenítő lehetőségekkel? Az, hogy legtöbbször már pár nap múlva, legrosszabb esetben másnap már meg is jelennek az első szúrós kis szőrszálak, amelyek eltüntetése szinte lehetetlen. Ha pedig a mindennapos borotválás mellett döntesz, az egyrészt rengeteg idő, másrészt a bőr hamar kiszáradhat.

A jó hír, hogy nem kell feladni a selymes és puha bőrt, választhatod a villanófényes szőrtelenítést, ami szinte 100%-ban fájdalommentesen, és valóban tartósan eltüntetni a nemkívánt szőrszálakat. A speciális mobil „lámpa” a szőrtüszőkön fejti ki a hatását.

Azoknak ajánlott leginkább, akiknek a bőre világos, a szőrzete pedig sötét, így erős kontraszt van a két árnyalat között. Sötét bőrön, illetve világos szőrszálakon sajnos nem igazán hatékony az eljárás.

Nincsen se életkori, vagy nemre vonatkozó megkötés, a férfiak körében is egyre elterjedtebb; a legtöbben a váll, hát, hónalj területét választják, de alapvetően bármely testtáj szőrtelenítésére alkalmas az eljárás.

Villanófényes szőrtelenítő

Mennyire biztonságos a beavatkozás?

A villanófényes szőrtelenítés nem jár semmilyen kockázattal, a fénynek csak a szőrszálakra van hatása, amelyek ennek köszönhetően elhalnak és kihullanak.

Hogyan működik a villanófényes szőrtelenítő?

A készülék nem vágja el a szőrszálakat, hanem azok tövére, a szőrtüszőkre hat, ezért az eredmény sem azonnali. A kívánt bőrfelületen hagyni kell kissé megnőni a szőrt, de nem olyan mértékben, mint egy epilálás esetében; elég egy-két milliméterre, vagy még annál is kisebbre gondolni.

A felvillanó fényt a szőrszálakban található melanin elnyeli, majd azt hővé alakítja át, amitől elhalnak a szőrszálak, egészen azok tövéig. Ezzel egyidőben lassítja a szőr növekedését, így az újabb szőrszálak jóval később bukkannak majd fel.

Milyen előnyei vannak a villanófényes szőrtelenítőnek?

Az egyik legnagyobb előnye, hogy tartós eredményt érhetsz el vele, ritkábban kell megismételni az eljárást, mint mondjuk egy epilálást, vagy gyantázást, ráadásul előbbiekkel ellentétben szinte teljes mértékben fájdalommentes. Megfelelő kezekben, ha szakértő személyzet üzemelteti a készüléket, akkor megbízható, nem jár egészségügyi kockázattal a használata. A kúra elvégzését követően hónapokra, sőt bizonyos esetekben évekre is búcsút inthetsz a hívatlan szőrszálaknak.

Hosszú távon leteheted a borotvát, nem kell attól tartanod, hogy esetleg megvágod magad. Nem szárítja a bőrt, és a benőtt, begyulladt szőrszálaktól is megszabadulhatsz egy életre.

Néhány esetben ellenjavallat merülhet fel, például bizonyos gyógyszerek szedésekor, erről részletesebben írtunk a konzultációról szóló részben.

Vannak hátrányai is?

Mit a legtöbb dolognak, úgy a villanófényes szőrtelenítő eljárásnak is vannak hátrányai, amelyeket érdemes megvizsgálni, mielőtt belevágsz.

Az első, hogy nem lesz azonnali az eredmény: csak hetekkel, hónapokkal később jelentkezik. Végig kell csinálni egy több alkalomból álló kezelés-sorozatot, melynek hatására a szőrszálak előbb elgyengülnek, majd maguktól kihullanak. Ezt a költségeknél is figyelembe kell venni, hiszen sok helyen az árakat alkalmanként adják meg, nem a teljes kezelésre vonatkozólag!

Mivel a fény a szőrszálakban található melanin hatására alakul át hővé, ezért a világos szőrszálakra sokkal kisebb mértékben van hatással a kezelés, sőt, előfordulhat, hogy semmilyen eredményt nem lehet vele elérni. A bőr színe is számít, a sötét bőr pigmentjei sokkal inkább magukba vezetik a hőt, ezáltal a szőrszálak épek maradnak. Összességében tehát a test adottságai jelentőség mértékben meghatározzák a villanófényes szőrtelenítő kezelés eredményességét.

Milyen eredmények érhetőek el? Mennyire lesznek ezek tartósak?

Az eljárás eredményessége nagymértékben függ attól, hogy mennyire tartod be az előírt tanácsokat – ezekről később még írunk. Ha követed az utasításokat, az első látványos eredményeket a kezelés sűrűségétől függően már 4-6 hét múlva láthatod. Az első jelektől kezdve, folyamatosan „kopni fog” tovább a szőrzet a kezelt területen, és néhány hét leforgása alatt teljesen sima bőrfelületet kaphatsz, amelyet nem csupán napokig, vagy hetekig élvezhetsz, hanem annál sokkal tovább, akár egy teljes évig is! Emlékeztető, ismétlő kezelésekre párhavonta szükség lehet, ha szeretnéd még hosszabb ideig megőrizni puha bőröd.

Villanófényes szőrtelenítő

Mire készülj fel a villanófényes szőrtelenítő kezelések előtt?

Konzultálj egy szakértővel!

Itt nem feltétlenül kell orvosra gondolni; ha kinézted a szalont, vagy orvosi központot, ahol az eljárást elvégezteted, mindenféleképpen meg kell, hogy előzze egy konzultáció, ahol megvizsgálják, hogy a bőröd és a szőrzeted színe alkalmassá tesz-e a kezelésre, valamint hogy vannak-e az érintett területen anyajegyek, elváltozások, vagy bármi, ami fontos lehet. Ezeket érdemes bőrgyógyásszal is megnézetned, és kikérned a véleményét.

Szintén érdemes figyelembe venni, hogy egyes gyógyszerek, kezelések esetén nem ajánlott a kezelés, például ha fényérzékenységet okoznak; fontos, hogy a konzultáció során erre is kitérjetek!

Kerüld a szoláriumot és a napot!

Az egyes kezelések előtt és után fontos, hogy ne barnulj le; ha a kezelést megelőzően szoláriumozol, és jelentősen sötétebbé teszed bőröd tónusát, az azzal járhat, hogy a fény nem tudja kifejteni hatását, és a szőrszálak maradnak a helyükön. Ez sajnos legtöbbször nem rögtön derül ki, hanem a kúra végéhez közeledve, amikor már a szőrnek ritkulnia kellene. Ezzel az egész kezelés sikerességét veszélyeztetheted.

Ugyanez a helyzet a napozással is. Érdemes a kezeléseket az őszi-téli, esetleg a tavaszi időszakra tervezni, hogy ne kelljen egész nyáron hosszú ruhákban járnod!

Ne szőrteleníts előtte közvetlenül!

Ahhoz, hogy a szőrszálak megfelelően vezessék a hőt, elengedhetetlen hogy néhány milliméterrel kiemelkedjenek a bőr felszínétől. A túl sűrű és hosszú szőrszálak sem ideálisak, azt tanácsoljuk, hogy a kezelés előtt 2-3 napban már ne borotválkozz, és legalább 1 hónapig ne gyantáztass.

Kerüld a különféle krémek használatát!

A villanófényes szőrtelenítő eljárás hatékonyságába a különféle testápolók és hidratálók bezavarhatnak, a kezelés napján ezért semmiféleképpen ne használj ilyeneket!

Villanófényes szőrtelenítő

Milyen alternatívái vannak a villanófényes szőrtelenítésnek?

Bizonyára te is ismered a szőrtelenítés klasszikus módszereit: a borotva, gyanta, epilátor, cukorpaszta, szőrtelenítő krémek világát. Ezek mind hatékonyak a maguk módján, de hatásuk rövid ideig tart, ráadásul kiszáríthatják a bőrt, fájdalmasak lehetnek, és gyakran vezetnek gyulladásokhoz, szőrbenövéshez. A hosszú távú megoldások közül a lézeres szőrtelenítés lehet még a villanófényes szőrtelenítő eljárások méltó ellenfele, ami sötétebb bőrön is bevethető, ugyanakkor általában drágább is.

A villanófényes szőrtelenítő eljárás az egyik legkényelmesebb és legbiztonságosabb megoldás. Ár-érték arányban talán a legjobb szolgáltatást és eredményt várhatod, így ha rászánod magad, egészen biztosan nem fogod megbánni.

Előnyök

 • Szinte 100%-ban fájdalommentes.
 • Tartós eredmény érhető el vele.
 • A kezelést nem kell túl sűrűn ismételni.

Hátrányok

 • Nem túl hatékony világos szőrzeten, és/vagy sötét bőrön.
 • Nem ad azonnali eredményt az első kezelés után.
 • A kezelések előtt kicsit meg kell növeszteni a szőrt.