Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Motiva mellimplantátumok

 • 2 db előtte-utána fotó
 • 5 db orvosok
 • 0 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Általános leírás

„Innováció a kiemelkedő biztonságért” - ez tökéletesen megfogalmazza az Establishment Labs elkötelezettségét. A mellimplantátumok kutatásába és fejlesztésébe fektetett évek eredménye az a termékcsalád, amely a leg- kifinomultabb ízlésű páciensek és a legszigorúbb elvárásokkal rendelkező sebészek követelményeinek is megfelel.

A biztonságot és a teljesítményt sikeresen ötvözték termékeikben. Egy előretekintő tanulmány szerint, mely az implantátumokat hat évvel a beültetés után vizsgálta, nem alakult ki késői szeróma, dupla kapszula, vagy tok zsugorodás, valamint a páciensek 100%-a úgy nyilatkozott, hogy elégedett az eredménnyel.

Az implantátumban található szilikon gél befolyásolja, hogy beültetve milyen érzést és milyen formát ad és hogyan igazodik majd az implantátum a testedhez. A Motiva® implantátumok két különböző szilikon géllel érhetőek el, hogy orvosoddal teljesen személyre szabhassátok az eredményeket.

A szabadalmaztatott, továbbfejlesztett-sima felület által (amely SmoothSilk®, vagy SilkSurface® néven ismert) a Motiva® implantátumok kínálják a piac legátfogóbb sima felületű portfólióját, melyet a szakértők a világ 6. generációs implantátumaiként azonosítanak2 — egy teljes generációval a konkurencia előtt járva. Az implantátum sima felüfetének nano kialakítása során nem használunk idegen anyagokat, ezzel is minimalizálva az esetleges szennyeződést a gyártás során.

Előnyök

 • Publikált klinikai vizsgálatok eredményei alapján történő gyártás.
 • A szabadalmaztatott, továbbfejlesztett-sima felület által (amely SmoothSilk®, vagy SilkSurface® néven ismert) a Motiva® implantátumok kínálják a piac legátfogóbb sima felületű portfólióját, melyet a szakértők a világ 6. generációs implantátumaiként azonosítanak2 — egy teljes generációval a konkurencia előtt járva. 
 • Az implantátum sima felüfetének nano kialakítása során nem használnak idegen anyagokat, ezzel is minimalizálva az esetleges szennyeződést a gyártás során. 
 • Minimalizálja a gyulladást és javítja a test szöveteivel való interakciót (biokompatibilitást)* Megkönnyíti az implantátum behelyezését a lehető legcsekélyebb hegesedés érdekében.
 • Korlátozza a dupla kapszula és késői szeróma kialakulásának kockázatát.
 • A Motiva® a világon az egyetlen olyan mellimplantátum, melynek zárórétege kék színezést kap /biokompatibilis színezékkel/, amely így vizuális ellenőrzési lehetőséget biztosít a teljes héj integritását illetően. A BluSeal® záró rétegünk használata megakadályozza, hogy hibás termék kerüljön piacra, valamint a szilikon szivárgását sem engedi beültetés után.

Hátrányok

 • A mellimplantátum viselés lehetséges kockázatait, mellékhatásait és szövődményeit a szakorvosok érthetően és kellő részletességgel ismertetik a konzultáción. 
 • A mellimplantátumok nem viselhetők egy életen át. 2020-ban a mellimplantátum gyártók egységesen 10 év kihordási időt határoznak meg. A cseregarancia feltételeik is erre a 10 évre vonatkoznak, kivéve az implantátum kirepedését.  Az 10 éven túl is érvényes.
 • A műtétet követő első héten az izom fájdalom megterhelő és az izom feszülése korlátozza mozgásodat, főleg a felső végtagi mozdulataidat /csak az izom alatti vagy félig izom alatti beültetés esetén/.
 • Az implantátumokat keménynek és feszesnek érezheted, de ez legkésőbb négy-hat hétig tart. Idővel a mellizom kitágul, felpuhul, a mozgás egyre könnyebbé válik. A mellimplantátum beépülési időtartama átlagosan 8-10 hét, de esettől, műtéttől függően hosszabb is lehet.

Kérdések-válaszok

A beavatkozás olyan páciensek számára megfelelő, akik elégedetlenek mellük méretével és/vagy alakjával, formájával vagy akár az elhelyezkedésével. Megoldás lehet olyan páciensek számára, akik jelentős fogyáson mentek keresztül és ennek következtében mellük veszített feszességéből és teltségéből, illetve akik genetikailag kis mellel születtek.

Megfelelő alanya a beavatkozásra, aki nem szenved semmilyen kóros egészségügyi problémától.

A mellnagyobbítás általános és helyi szövődményei (pld.: utóvérzés, fertőzés, stb.) hasonlóak, mint más típusú altatásban végzett műtétek szövődménye, de nyilvánvaló, hogy a kockázat mértéke eltérő. A mellnagyobbítás speciális szövődményei a mellimplantátumokkal kapcsolatosak, amelyek a következők:

 • Kapszuláris kontraktúra /tokosodás/: A gyulladt, vagy az erősen hegesedő, vagy az elöregedő meszesedő, „kapszula” összehúzódik, és az implantátumot összeszorítja és egyre kisebb helyre kényszeríti. Kezdetben érzékenységet, majd fokozódó fájdalmat és deformitást okoz.
 • El- és lecsúszás: Az implantátum csúszhat lefelé a mellkas falán (ez a leggyakrabban előforduló rendellenes helyzet), valamint oldalra: kifelé a hónalja irányába és befelé a dekoltázsba is.
 • Hullámosodás: A mellimplantátumok körül redők/ráncok láthatók vagy tapintással érezhetők. Ez az úgynevezett rippling jelenség bármilyen implantátummal előfordulhat. kialakulásának több oka van, leggyakrabban nagyon vékony, sovány testalkatú pácienseknél fordul elő, mert rendkívül vékony szövetek fedik csak az implantátumot.
 • Szakadás: Az implantátumok falán szakadás/repedés/kilyukadás alakulhat ki. A sóoldatos implantátumok leeresztenek, egyéb baj nem történik. A szilikongél kezdetben, egy ideig a tokon/a kapszulán belül marad. Ha időben nem kerül felismerésre, akkor a szilikon átjut a kapszulán és a szomszédos szövetekbe, majd a nyirokrendszerbe kerül. Orvosi javaslat alapján történik a szilikongél töltésű implantátumok MRI-szűrése. Az implantátumokat fizikális vizsgálattal évente ellenőrizni kell, mert a legtöbb kirepedés „csendes”, vagyis nem okoz észrevehető tüneteket és változásokat a mell megjelenésében. A kezelő orvos dönt a szükséges képalkotó vizsgálatokról (UH, MRI, mammográfia, egyéb: mintavétel szövettan vizsgálatra).
 • A mellbimbó érzékenységének csökkenése vagy elvesztése: A mellszövet feszülése az érző idegek megnyújtása a károsíthatja a mellbimbó beidegzését, csökkentheti az érzékenységét. Általában a műtétet követő hónapokban spontán rendeződik a beidegzés.
 • A mellimplantátum betegség: Egyes betegek kognitív /= megértés és figyelem/ zavarokról, krónikus fáradtságról és ízületi fájdalomról, valamint néha hajhullásról számoltak be. A klinikai és tudományos vizsgálatok nem bizonyították, hogy ilyen betegség, ilyen tünetegyüttes ok-okozati kapcsolatban állnak a mellimplantátum viselésével. Sok beteg kivetette teljesen ép implantátumait, azonban tünetei/panaszai nem szűntek meg.

Tudnod kell, hogy milyen mértékű kockázatokat vállalsz a műtéttel. Ezt a plasztikai sebésznek kell elmagyaráznia. Ez a konzultáció alkalmával történik, mivel ez a tájékoztatás nagyon fontos része a műtéti felkészülésnek.

A mell egészségéről időközönként meg kell győződni, ezért 2 havonta végezz önvizsgálatot, és az előírt időközökben mammográfián. A röntgen vizsgálatot végző radiológusnak jelezned kell, hogy implantátumot viselsz. A modern rtg készülék és a tapasztalt vizsgáló a biztosítéka, hogy az implantátum nem sérül és maga a vizsgálat sem lesz kellemetlen.

A mellnagyobbítást követően a szoptatási képesség nem károsodik. De a terhesség és a jelentős mértékű testsúlyváltozások (a terhesség alatti súlygyarapodás, a szülés utáni fogyás) befolyásolja az emlő méretét, alakját és helyzetét is.

A konzultáció során beszéljétek meg a kívánt eredményt: Fényképeken is mutasd meg elvárásaidat. Ezek alapján tanácsot kapsz majd arra vonatkozóan, hogy milyen lehetőségek közül választhatsz, a testmagasságod, a testsúlyod és a melled adottságai alapján. Ezután a sebész segít kiválasztani az implantátum gyártmányát, típusát és méretét, majd elmagyarázza, hogy hova javasolt beültetni. Meg kell beszélni a metszés helyének számodra legoptimálisabb lehetőségeit is. Gyakran a mell alatti áthajlásban, illetve a hónaljban környékén ejtik a bemetszéseket. annak érdekében, hogy a hegek rejtett helyzetűek legyenek. A mellbimbóudvar körüli hegek a legfeltűnőbbek.

A kiválasztott kezelő orvosodtól utasításokat kapsz arra vonatkozóan, hogy hogyan készülj fel a műtétre. A dohányzást legalább két héttel korábban, az alkoholfogyasztást a műtét előtti héten abba kell hagynod. A műtétet követő első napokban segítségre szükséged lesz.

A rendszeresen szedett gyógyszereket a műtét előtt általában be kell venned, de ezt minden esetben egyeztesd orvosoddal! Legyen kéznél jégzselé, több párna, mivel a műtét után félig ülő helyzetben javasolt aludni, és vásárolj be előre hozzávalókat az egyszerűen elkészíthető ételekhez!

A műtétet altatásban végzik. Időtartama átlagosan egy-másfél óra. A sebész a meghatározott helyen bemetszést ejt, majd kialakítja az implantátum számára a zsebet. A legtöbb szakorvos biztonsági csövet helyez az implantátum mellé (ez a drain, magyarosan: drén). Végül több rétegű belső öltésekkel egyesíti a szöveteket, bezárja a beültetési kaput, legvégül megvarrja a bőrt. A friss műtéti sebet steril fedőkötéssel látja el. A műtét végén kompressziós vagy sport melltartót, vagy rugalmas pólyát helyeznek fel.

A beavatkozás altatásban történik így ezalatt az idő alatt semmit nem fogsz érezni. Az ébredés után feszítő érzést fogsz tapasztalni. A legtöbb páciens erős izomlázhoz hasonlította a mellnagyobbítás utáni érzést, amely napról napra javulni fog. Fájdalmat az első pár napban fogsz tapasztalni, utána márcsak kellemetlen érzés fog jelentkezni bizonyos mozdulatoknál.

A beavatkozást követő első két hétben mellőznöd kell minden megterhelő mozgást, beleértve a vezetést is. Az első 1 hétben legjobb lenne ha lenne melletted valaki, aki tud segíteni ha bármire szükséged van. 6 hétig kell kerülnöd a sportolást majd 6 hét elteltével ha az orvosod is jóváhagyja viszsatérhetsz a megszokott rutinodhoz.

A méretváltozást rögtön látni fogod, de időbe telik, amíg a szövetek leülepednek, az izmok ellazulnak és az új mell megformálódik, beáll a végleges forma és a szövetek feszessége.

Egyes plasztikai sebészek szerint akár 6 hónapot is meghaladhatja, mire a mellnagyobbítás teljesen és tökéletesen elérik végső állapotát.

A mellimplantátumok élettartama nagyon változó. Általános a 10 évben korlátozott gyártói cseregarancia. Az implantátumot viselő hölgyek kb. 20%-a 8-10 éven belül cseréltet. A cserének sokféle javallata van. A többség (kb. a páciensek 48%-a) 10-15 év után cserélteti ki, vagy idősebb életkorban véglegesen eltávolíttatja az implantátumait.

A saját zsírral is végezhető /arra alkalmas páciensek esetében/ mellnagyobbítás. A zsírfeltöltéssel is megnagyobbíthatóak és formálhatóak a mellek. A műtét lényege a zsír lenyerése a kiválasztott zsírpárnákból /leggyakrabban a csípőből, a combból vagy a hasról/, majd a zsír ülepítése, centrifugálása. Végül speciális műszerrel a mell zsírfeltöltése. Előnye, hogy saját szövetet használ fel és nem történik idegentest beültetés. Hátránya, hogy az elérhető eredmények korlátozottak, és általában két műtétre van szükség. Az eljárás akkor végezhető eredményesen, ha a páciens átlagos méret növelést szeretne. A zsírfeltöltés zsíradóterület hiányában nem, kis zsíradóterület esetén korlátozottan és csak egy alkalommal végezhető el. A műtéti eredménynek kiszámíthatónak, tervezettnek kell lennie, mivel nem az betöltött zsírsejtek kb. 70-80 százaléka éli túl a beavatkozást. Továbbá alkalmanként max. 350-400 ml zsírt lehetséges betölteni mellenként. A megismételt zsírbetöltés miatt a két műtéti díj már magasabb lehet, mint egy átlagos mellimplantátum beültetés ára.

Az implantátum vállalás befolyásolja a szoptatást gyermekvállalás esetén.

A mellnagyobbítás nem befolyásolja a szoptatást, viselésével abszolút megengedett a gyermekvállalás, mivel az implantátum nem érintkezik a tejcsatornákkkal és nem okoz semmilyen mellékhatást vagy nem eredményez semmilyen negatív következményt.

Az implantátumot 5-10 évente cseréltetni szükséges.

Nem szükséges 5-10 évente cseréltetni, viszont a rendszeres ellenőrzés és kontroll vizsgálat elengedhetetlen, így ha probléma lépne fel, akkor egyből lehessen cselekedni.

Forgalmazó

Termékek, amiket forgalmazunk:

Orvosok, akik használják:

Orvosok, klinikák akik használják forgalmazott termékeinket