Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Motiva mellimplantátum: árak, jellemzők, előnyök, hátrányok

 • 14 db előtte-utána fotó
 • 4 db orvosok
 • 0 db klinikák
 • 1 db értékelés
 • 1.050.000 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Fontos tudnivalók a Motiva mellimplantátumokról

A Motiva mellimplantátumokat fejlesztő és gyártó Establishment Labs S.A. hosszú évek elkötelezett kutatómunkájával fejlesztette ki világszerte elismert termékcsaládját, amely páciensek és a legszigorúbb technikai elvárásokat támasztó sebészek követelményeinek is megfelel. A biztonságot és a teljesítményt sikeresen ötvözték a termékekben, melyek a mellimplantátumok legújabb generációját képviselik, és az alkalmazott innovációk által egyedülálló biztonságot nyújtanak.

A szabadalmaztatott, továbbfejlesztett sima felület által (amely SmoothSilk® vagy SilkSurface® néven ismert) a Motiva® implantátumok kínálják a piac legátfogóbb sima felületű portfólióját. A továbbfejlesztett sima felület speciális kialakítása során nem használnak idegen anyagokat, ezzel is biztosítva a teljes mértékben kontrollált felület kialakítást.

Miben mások a Motiva mellimplantátumok, mint a többi a piacon elérhető termék?

Minden mellimplantátum egy belső szilikon töltőanyagból és egy külső héjból áll. Utóbbi érintkezik a szövetekkel, így nagyon fontos annak kiképzése. Ez lehet teljesen sima, makro- és mikro texturált, illetve ennél még finomabb kiképzésű: nanotexturált. A Motiva termékei annyira finoman érdesítettek, hogy az ISO-minősítés szerint a sima kategóriába tartoznak.

A Motiva implantátumok kizárólag ezzel a továbbfejlesztett sima felülettel készülnek. Egy 2021 júniusában publikált, hosszú időszakot felölelő kutatás bebizonyította: ez az a felületkiképzés, ami a legmagasabb biokompatibilitást biztosítja. A témáról a Nature írt angol nyelvű elemzést, amit érdemes elolvasni, ha tudsz angolul.

A biokompatibilitás a szervezet megfelelő reakciója a beültetett idegen anyagra. Minden idegen anyag, amit az emberi testbe ültetnek, a szervezetből immunreakciót vált ki. A mellimplantátumot a szervezet igyekszik mihamarabb körbezárni, elválasztani a szövetektől. Ezért képződik tok az implantátumok körül, amely teljesen normális folyamat.

A Motiva implantátumok felülete minimalizálja az immunreakció mértékét, így a tok hártyavékony. Az implantátumok felülete alatt, a héjban található egy vékony barrier réteg, ami megakadályozza, hogy a szilikon migráljon, vagyis átjutva a héjon az emberi szövetekbe kerüljön.

A Motiva termékekben található barrier réteg 2014-től színezett kivitelezésben készül, kékes színt adva így az implantátumnak. Ez két szempontból nagyon fontos: egyrészt gyártás közben a színezés miatt azonnal kiderül, ha bármiféle defektus van az anyagban, és így az a héj nem jut tovább a gyártási folyamatban, vagyis már ki sem kerül a forgalomba.

A másik előnye, hogy amikor az orvos előveszi műtét közben az implantátumot, és ellenőrzi, hogy minden rendben van-e, ez a színezett barrier réteg jelzi, hogy a héj egésze ép, és az implantátum beültethető. A Motiva-nál minden a páciens biztonságát szolgálja, a tervezés és gyártás során minden esetben ez a legfőbb szempont: ne kerülhessen beültetésre olyan orvosi eszköz, ami a későbbiekben problémát okozhat.

Ezen felül a gyártó cég talán legérdekesebb és az egyik leghasznosabb biztonsági fejlesztése a következő: minden implantátum típus és méret mikrotranszponderrel ellátva is elérhető. Ez egy pici és önmagában passzív elektronikus eszköz, ami az implantátum géljében található. Ez az apró chip szerkezet csupán 12 mm és lehetővé teszi, hogy a beültetést követően egy kézi leolvasó segítségével az orvos hozzájusson az implantátum adataihoz. Az érintésmentes leolvasás során egy számsor alapján lekérdezhetők a legfontosabb információk (mikor, milyen implantátumot ültettek be, ki és hol végezte a műtétet és milyen garancia vonatkozik az adott implantátumra).

Páciensek számára igazán hasznos lehet olyan esetekben, ha az évek során a papíralapú zárójelentéseket nem őrizték meg, elfelejtik magukkal hozni a konzultációra vagy új orvost választanak és így a műtéti előzmények nem állnak rendelkezésre. Az Establishment Labs, ahogy ez az innováció is bizonyítja, legfőbb szempontja a páciensek biztonsága és biztonságérzete, ugyanúgy ahogy az orvosok támogatása és komplikációmentes eszközhasználata a műtéti eljárások során.

Motiva mellimplantátum

Hogyan állítják elő ezeket az implantátumokat?

Az implantátumok felszínét tekintve sima, mikro- és makrotexturált kategóriát különböztetünk meg. A texturált, érintésre érdes felület kialakításhoz korábban különböző só- és cukorkristályokat használtak, amit végső lépésben kioldottak a szilikonhéjból, és a megmaradt textúra adta azt a felületet, amellyel a mellszövet érintkezik.

Ebben a gyártási technológiában benne rejlett a véletlenszerűség és kontrollálhatatlan kialakítás, még ha törekedtek is arra, hogy azonos méretű kristályokkal, vagy mindig azonos eszközök használatával dolgozzanak. A Motiva termékek továbbfejlesztett sima felülete ezzel szemben úgynevezett inverz gyártással készül. Egy merítőformán készül el a héj, majd megszilárdulás után kifordítva kerül le a formáról - így a forma pontos felületkiképzése adja az implantátum külső felületét, ami kizárja a véletlenszerűséget, és egy 360 fokban kontrollált felületet biztosít.

Milyen Motiva mellimplantátum méretek és fajták vannak?

A két fő termékcsoport a Motiva Round és a Motiva Ergonomix. Mindkettő kerek alapú implantátum, a Round egy klasszikus kerek forma, amely látványos dekoltázst garantál. Az Ergonomix típus egy továbbgondolt anatómiai formához hasonlítható. Ugyan kerek alapú, viszont a benne található puha gél biztosítja a természetes eredményt és érzetet. Mintázza a természetes mellformát és -viselkedést. Itt a dekoltázs ugyan mérsékelt viszont esztétikailag és érintésre is a legtermészetesebb hatást nyújtja.

Mindkét formából négy különböző projekció, azaz magasság érhető el. Ezek emelkedő sorrendben a következők: Mini, Demi, Full és Corsé. Illetve a korábban említett mikrotranszponder is elérhető az összes variációval.

Ezeken kívül, egyedi gyártás kérésére rendelhető klasszikus csepp formájú és ovális implantátum is. Utóbbi azoknak a pácienseknek optimális, akiknek vagy nagyon széles vagy éppen nagyon keskeny a mellkasa. Fenékimplantátumok is elérhetőek a gyártónál, de egyelőre az itthoni portfólióban csak különleges kérésre rendelhetőek.

Milyen beavatkozásoknál használnak Motiva termékeket?

A Motiva implantátumok használhatóak mind elsődleges beültetésnél, implantátummal kiegészített mellfelvarrásnál, vagy mell rekonstrukciós műtéteknél is.

Mennyire megbízhatóak a Motiva mellimplantátumok?

A Motiva termékek gyártója, az Establishment Labs elkötelezett a nők egészsége és biztonsága mellett, melyet tudományos kutatások során szerzett tudás alapján kifejlesztett innováción keresztül ér el. A termékfejlesztés legfőbb szempontja mindig a páciensek biztonsága és elégedettsége. Több mint egy évtized alatt az Establishment Labs kiterjedt tudományos angol nyelvű kutatási anyagot készített az emberi immunrendszer különböző felületű mellimplantátumokra adott reakciójáról.

Ezen kutatási eredményeknek, termékfejlesztésnek és technológiai innovációknak a kombinációja tette lehetővé a Motiva termékcsalád megalkotását. A nagyszámú piaci utánkövetési rendszerben gyűjtött biztonsági és teljesítményadatok, illetve mutatók, valamint a kiterjedt klinikai vizsgálatok alátámasztják, hogy a Motiva implantátumok SilkSurface® felületkialakítású héja a posztoperatív eredményt javítja, és a magasabb, illetve alacsonyabb kockázatú komplikációk előfordulásának esélyét csökkenti.

A SilkSurface® felülettel rendelkező implantátum esetében a kapszuláris kontraktúra (tokzsugorodás) előfordulása rendkívül alacsony (1% alatti) arányt mutat. Egy másik tanulmány szerint hat évvel a beültetés után sem alakult ki késői seroma, dupla kapszula vagy tokzsugorodás, valamint a páciensek 100%-a úgy nyilatkozott, hogy elégedett az eredménnyel.

Milyen hosszú a Motiva implantátumok élettartama?

Minden felelősségteljes forgalmazó erre egyetlen választ adhat: az orvos utasításai alapján kell eljárni, vagyis a csere idejét a sebész határozza meg. A korábbi generációs implantátumok teljesítménye alapján a bevett gyakorlat szerint legkésőbb 10 évente ajánlott cserélni a mellimplantátumokat.

Annak ellenére, hogy a jelenlegi technológia az implantátumok élettartamát jelentősen megnövelte, az említett 10 éves intervallum megmaradt a köztudatban.

Figyelembe kell venni azt is, hogy egy mellnagyobbító műtét nem állítja meg a szövetek öregedését. Az idő múlásával megereszkedhet a mell, és változhat annak formája nagyobb mértékű fogyás vagy hízás esetén is. Egy implantátum cseréje ilyen esetben 10 évnél korábban is indokolt lehet. Esetleg olyan betegségek is felléphetnek, melyek miatt cserélni kell az implantátumot vagy végleg eltávolítani azt. A páciensek sajnos hajlamosak elhanyagolni a rendszeres kontrollokat, pedig évente legalább egyszer érdemes konzultálni az orvossal.

Motiva mellimplantátum

Mikor, kinek érdemes Motiva terméket választania?

Minden olyan páciensnek akik mellimplantátumot választ mellnagyobbítás céljából, illetve akiknek a szükséges műtét megkívánja rekonstrukciós célból. Érdemes a műtét előtt az implantátumok kínálta tulajdonságokat, előnyöket figyelembe venni, és konzultálni ezekről orvosával. A Motiva biztonsági fejlesztéseivel, egyedi tulajdonságaival és előnyeivel Magyarországon mára már nagyon sok páciens és orvos is elégedett. A kiterjesztett garancia program pedig fokozza a páciensek biztonságérzetét.

Előnyök

 • A szabadalmaztatott, továbbfejlesztett sima felület által (amely SmoothSilk®, vagy SilkSurface® néven ismert) a Motiva® implantátumok kínálják a piac legátfogóbb sima felületű portfólióját, melyet a szakértők a világ 6. generációs implantátumaiként azonosítanak2 — egy teljes generációval a konkurencia előtt járva.
 • Az implantátum sima felüfetének nano kialakítása során nem használnak idegen anyagokat, ezzel is minimalizálva az esetleges szennyeződést a gyártás során.
 • Minimalizálja a gyulladást és javítja a test szöveteivel való interakciót (biokompatibilitást)* Megkönnyíti az implantátum behelyezését a lehető legcsekélyebb hegesedés érdekében.
 • Korlátozza a dupla kapszula és késői szeróma kialakulásának kockázatát.
 • A Motiva® a világon az egyetlen olyan mellimplantátum, melynek zárórétege kék színezést kap (biokompatibilis színezékkel), amely így vizuális ellenőrzési lehetőséget biztosít a teljes héj integritását illetően. A BluSeal® záró rétegünk használata megakadályozza, hogy hibás termék kerüljön piacra, valamint a szilikon szivárgását sem engedi beültetés után.

Hátrányok

 • A mellimplantátum viselés lehetséges kockázatait, mellékhatásait és szövődményeit a szakorvosok érthetően és kellő részletességgel ismertetik a konzultáción.

Forgalmazó

Termékek, amiket forgalmazunk:

Orvosok, akik használják:

Orvosok, klinikák akik használják forgalmazott termékeinket