Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Fenékimplantátum

 • 3 db előtte-utána fotó
 • 4 db orvosok
 • 2 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A szilikon fenékimplantátum formát, körvonalat ad, és megnagyobbítja a feneket. Hasonló a mellnagyobbításhoz használt szilikon implantátumokhoz, de ebben az esetben a szilikon gumiszerű, nem gél, így sokkal tartósabb /ez fontos, mivel rajtuk fogsz ülni/.

A fenékimplantátum beültetési eljárás kombinálható egy brazil fenékfeltöltéssel /BBL/, amely magában foglalja a zsír leszívását egy másik területről, majd a fenékbe történő befecskendezést. Ha az implantátumokat helyesen ültetik be, és a megfelelő méretű és alakú implantátumot választja ki a sebész, akkor optimális eredményt lehet elérni ténylegesen a zsír átvitel nélkül, csakúgy, mint a mellimplantátumok esetét. A brazil fenékfeltöltés része a zsírleszívás, melynek hatása, hogy a derekadat, a hasadat és az oldaladat is karcsúsítja a beavatkozás.

Előnyök

 • Az implantátumok harmonikusabb, kerekebb hátsót tesznek lehetővé szinte a teljes felszínen.
 • Jó választás lehet azok számára, akiknek nincs elegendő zsírfeleslegük egy brazil fenékfeltöltéshez.
 • Az implantátumokkal létrehozott térfogat kiszámítható és tartós.
 • A fenékimplantátumok esetében a kiszakadástól kevésbé kell tartani, mivel ez a szilikon félszilárd anyag, nem gél.

Hátrányok

 • Műtét után négy-hat hét gyógyulási időre van szükség.
 • Ha a fogyás miatt megereszkedett a bőr, akkor az implantátumok mellett hagyományos fenékemelő vagy fenékfeszesítő műtétre is szükség lehet.
 • A fenékimplantátumok nem mindig hatnak természetesnek, ha rossz formát vagy méretet választ az orvos, vagy ha az implantátum nincs jól beültetve.
 • A kockázatok közé tartozik a metszéses szétválasztás, a fertőzés, a szeroma /folyadékgyülem/, a hegszövetből származó tokzsugorodás, a tipikus kéthetes gyógyulási periódusnál hosszabb ideig tartó krónikus fájdalom és az implantátum eltávolításának szükségessége a fentiek közül bármelyik esetben.

Kérdések-válaszok

A fenékimplantátum azoknak a pácienseknek ajánlott, akik szeretnének nagyobb és formásabb feneket. Nincs a testükön elég zsír a brazil fenékfeltöltéshez. Hosszútávú, kiszámítható eredményt szeretnének elérni.

A fenéknagyobbítás nem biztos, hogy a megfelelő választás mindenki számára. A jó páciens nemdohányzó, jó egészségi állapotú felnőtt, akiknek nem ereszkedett meg a bőre, vagy hajlandóak kombinálni a fenékimplantátumukat a fenekemeléssel.

Illetve azoknak ajánlott, akik a gyógyulási időre rá tudnak szánni akár négy-hat hetet is.

A Plasztikai és Rekonstrukciós Sebészet című folyóirat 2013-as tanulmánya kimutatta, hogy 2226 fenékimplantátumos páciens közül 38%-uk tapasztalt valamilyen szövődményt. 2016-ra azonban ez a szám jelentősen, 21,6%-ra visszaesett. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosok több tapasztalatot szereztek az eljárásban. A leggyakoribb probléma a gyógyulás során a metszés helyén a seb szétnyílása volt. Egyéb szövődmények voltak: a fertőzés, a szeroma /folyadékgyülem/ és a tipikus kéthetes gyógyulási időszakon túl tartó fájdalom. Kis mértékben fennáll az implantátum elmozdulásának kockázata is, amely első tünetként fájdalmat és lázat okozhat.

A 2016-os tanulmányban a páciensek körülbelül 5%-ának szüksége volt az implantátum felülvizsgálatára, és az implantátum eltávolítását az esetek 3,8%-ában hajtották végre fertőzés, fájdalom vagy szeroma miatt. Ez magasabb, mint a plasztikai műtéteknél általában lenni szokott.

A súlyos szövődmények tapasztalatlan sebészekre vagy rossz technikákra vezethetők vissza. Ha szakképesítéssel rendelkező fenékimplantátum műtétekben jártas plasztikai sebészt választasz, akkor nagyobb valószínűséggel fogsz megbízhatóságot és jó eredményt tapasztalni. Amikor a műtétet egy jó hírű szakember végzi, aki az implantátumokat intramuszkulárisan /izomzat közé/ helyezi be, a szövődmények kockázata nem nagyobb, mint a mellimplantátumoké. Így több mint 1000 esetben az egyéni fertőzési arány csak 0,5%, a sebgyógyulási szövődmények aránya pedig csak 1,5%.

Ezekre a beavatkozásokra nagyon körültekintően kell felkészülni. Amennyiben dohányzol, érdemes a műtét előtt 3 hónappal leszokni a dohányzásról, mert növelheti a műtét során bekövetkező komplikációk esélyét, és lassíthatja a gyógyulási folyamatot.

Ennél a beavatkozásnál is kiemelkedően fontos, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb orvost. Ez azért is fontos, mert ezeknél a beavatkozásoknál magasabb az esélye, hogy a műtétet követő 3 hónapban valamilyen komplikáció fellép, amit nektek az orvosoddal közösen kell megoldanotok.

A műtét előtt érdemes már egy olyan étrendre beállni, amit műtét után is tudsz tartani, annak érdekében, hogy a felépülési idő alatt /amikor semmilyen test mozgást nem végzel/ a súlyod ne gyarapodjon.

Számítanod kell rá, hogy 14-21 napig az állapotod nem engedi meg azt, hogy beülj a kocsiba, tömegközlekedéssel elmenj bárhová. Ez azt eredményezi, hogy nem tudsz elmenni vásárolni, érdemes előre kitakarítani a lakást, bevásárolni, a gyerekek és kisállatok felügyeletét megoldani Ezeknél a beavatkozásoknál nagyon fontos, hogy legyen valaki, aki bármikor tud Neked segíteni.

A műtét előtt közvetlen 3 nappal el kell hagyni a nagy mennyiségű /1000 mg feletti/ C-vitamin fogyasztását. Minden vérzékenységet okozó gyógyszert mellőzni kell. Minden esetben egyeztess a műtét előtt beszedendő gyógyszerek listájáról az orvosoddal.

Ez a műtéti beavatkozás altatásban történik. A sebész bemetszést végez a farpofák között, /annak érdekében, hogy a lehető legkevésbé látszódjon a hegesedést/, és az implantátumokat behelyezi az izmok közé. Ezt nevezzük intramuszkuláris behelyezésnek.

A legtöbb fenékplasztikát végző sebész intramuszkuláris technikára specializálódott, azaz az izomzat közé beültetett implantátum híve. Ha a fenékimplantátumokat az izomzat fölé helyezik, fennáll az olyan szövődmények veszélye, mint például a természetellenes kontúr, az implantátum “átlátszódása”, az idő múlásával megereszkedhet, átfordulhat, a zsír- és a bőrréteg elvékonyodhat, valamint megnő a tokzsugorodás esélye. A tokzsugorodás egy megkeményedett hegszövet képződése az implantátum körül, amely fájdalmas lehet vagy deformálhatja a természetes kontúrt.

Miután az implantátumok stabilan a helyükre kerültek, a sebész összevarrja az összes szövet réteget és a bemetszést. A sebész dönthet úgy, hogy a gyógyulási időszak alatt, a folyadék felhalmozódás csökkentése érdekében dréncsöveket helyez be. Kompressziós ruházat viselését írhatja elő, hogy a duzzanat visszahúzódjon és mindent a helyén tartson.

Ébredéskor kába leszel, egy éjszakát kell a klinikán töltened, ezért másnap, amikor hazaengednek mindenképpen szükséged lesz kísérőre, aki hazavisz és az első pár napban segít Neked.

A műtét minden esetben altatásban történik, így a beavatkozásból nem érzel semmit. Ébredés után feszítő, izomláz szerű, erős fájdalmad lesz.

Tervezz be minimum kéthetes szabadságot, hogy pihenhess és gyógyulhass. Véraláfutásra, duzzanatra és fájdalomra néhány hétig számítani lehet, valamint a kellemetlen érzés a farizomtól a combig terjedhet. Az érzés egy kemény edzés utáni izomlázhoz hasonlítható.

Az első két hét a legkellemetlenebb, de a néhány napig szedett vényköteles fájdalomcsillapítók után a vény nélkül kapható opciók is segítségedre lehetnek. A műtét vagy metszés helyén jellemzően előfordulhat, hogy a bőr érzékeny vagy ég. Aggodalomra akkor van ok, ha a fájdalom erősödik, a bőr begyullad /ha bepirosodik vagy tapintásra meleg/, vagy ha tested hőmérséklete emelkedik.

Legalább a gyógyulási idő első két hetében kerülni kell az ülést, hogy a metszés helyének legyen ideje begyógyulni, mielőtt jelentős nyomás nehezedne rá. Ez is segíti az implantátumok „megtapadását”, így kevésbé valószínű, hogy elmozdulnak. Ebben az első két hétben a páciensek aludhatnak a hasukon, állhatnak, járhatnak és térdelhetnek. Egyedül a mellékhelyiség használata közben lehet leülni.

Ha már a fürdőszobánál tartunk: orvosod javasolhatja a guggoló helyzetet, valamint székletlágyítók használatát, hogy ne erőltesd meg magad. 2-4 napig a pácienseknél gyakran tapasztalható az altatástól és a műtét utáni fájdalomcsillapítóktól kialakult székrekedés. Minden bélmozgás után tisztítsd meg magad illatmentes baba törlőkendővel, a bemetszéseket kikerülve.

Kerüld a vezetést az első hetekben. Néhány orvos azt javasolja, hogy akár hat hetet is várj, míg a volán mögé ülsz.

Minden esetben hat hétig kompressziós ruházatot kell viselned a duzzanat visszahúzódása és a kényelmed érdekében.

Amikor visszatérsz a munkába, akkor is szükséged lehet egy speciális fánk alakú párnára, vagy egy szoptatós párnára. Bár egy vagy két egymásra helyezett hagyományos ágypárna is jó lehet, attól függően, hogy milyen a munkád. Körülbelül hat hét elteltével már kényelmesen ülhetsz egy széken.

Az érzés hétről hétre egyre jobb lesz, de ez eltarthat hat hónapig vagy akár egy évig is.

Míg a feneked azonnal kerekebbnek tűnik, a középső és az alsó harmada lehet, hogy nem tűnik azonnal formásnak. Új alakja lassan alakul ki, és az elkövetkező hat-hét hónapban mutatkozik meg végleges formája, ahogy a duzzanat visszahúzódik, és a szövetek ellazulnak az implantátumok felett.

Mivel a fenékimplantátumok nem szivároghatnak vagy szakadhatnak ki, így tartósnak tekintik őket.

Ha a a fenékimplantátumokat megfelelően helyezik be, akkor nem keményedhetnek meg. A páciensek akkor tapasztalhatnak keményedést, ha az izom fölé helyezték őket A felületen elhelyezkedő fenékimplantátumok jelentős reakciót válthatnak ki a testben, ami szoros hegkontraktúrát hoz létre az implantátum körül, ezáltal megváltoztathatja a megjelenést és kényelmetlenséget okozhat. Ha ez bekövetkezik, az implantátumokat el kell távolítani, és a fenék mélyebb és biztonságosabb területére kell behelyezni.

Szükséged lehet revíziós műtétre, ha úgy döntesz, változtatni szeretnél a méretén, vagy ha komplikációk merülnek fel. De ha az implantátumokat megfelelően helyezik be, akkor a legtöbb esetben nem lép fel semmilyen probléma, és kevés esély van a hegesedésre illetve az elmozdulásra.

A fenékimplantátum alternatívája a szintén műtéti brazil fenékfeltöltés.

A műtéti fenéknagyobbítás alternatívái a nem műtéti fenéknagyobbító beavatkozások, kezelések:

Fenékinjekció /Sculptra/

A Sculptra-t, az FDA (amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) által az arc ráncainak kezelésére jóváhagyott injekciós töltőanyagot, néha engedély nélkül (a hivatal jóváhagyása nélkül) használják a fenék nagyobbítására is. A poli-L-tejsavból (évek óta orvosilag használt biokompatibilis anyagból) készült Sculptra tömeget is növel, és idővel serkenti a test természetes kollagén termelését. Az eredmények azonban csak ideiglenesek (legfeljebb két évig tartanak), és a Sculptra a fenéknagyobbításhoz rendkívül költséges, mivel sok kell belőle. A legkisebb szignifikáns változás eléréséhez is legalább 400 ml Sculptra szükséges. Ez kb. 93 millió Ft költséget jelent egyetlen eljárás esetén.

Elektromágneses energia /Emsculpt/

Az Emsculpt nem sebészeti kezelés, amely nagy intenzitású elektromágneses energiát használva tonizálja a fenék (és más területek) izmait. Szálkásít és erősíti az izmot, de egyben zsírt is éget, így nem nyújt kerek formát, mint az implantátumok, valamint térfogatot sem növel. Ha valóban fenéknagyobbításra vágysz, az Emsculpt eredménye valószínűleg csalódást fog okozni.

Fenékemelés

A fenékemelés eltávolítja a felesleges bőrt a fenékről, és megemeli a megereszkedett bőrt. Ezt az eljárást általában nagyobb fogyás után veszik igénybe, hogy az eredmény egy simább, feszesebb fenék legyen. Ne feledd azonban, hogy a fenékemelés nem növeli a térfogatot. A legtöbb potenciális páciens nem tudja, hogy a fenékemeléstől valójában még inkább lapos lesz a fenék.

Szilikon injekció

Az orvosok határozottan nem javasolják a szilikon folyadék, a PMMA, a biopolimer, az akril vagy a hidrogél injekciókat. A tapasztalatlan vagy képzetlen injektálók gyakran ipari minőségű szilikont használnak /néha akár otthonukban, szállodai szobáikban, körömszalonokban stb./ egy fenékinjektálásnak nevezett eljárás során. Ezen injekciók egyike sincs testkontúrozásra jóváhagyva az FDA /amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal/ által, és súlyos maradandó szövődményeket okozhatnak, beleértve a szövetek elhalását vagy a betegek elhalálozását. Pácienseknél, ahol komplikáció lép fel, a szilikon eltávolítása fájdalmas lehet és néha lehetetlen.

Az fenékimplantátumok behelyezését a fenékredőben történő bemetszéssel végzik. Kétféle módon hajthatják végre: egyetlen középvonalú metszéssel vagy két ívelt metszéssel, mindkét farpofán. Mindkét metszés jól el van rejtve a ráncban, ahol a fehérnemű vagy a bikinialsó eltakarja.

A méretnek nagy szerepe van abban, hogy a végeredmény mennyire lesz természetes. Minél nagyobb az implantátum, annál észrevehetőbb. Kevésbé tűnik természetesnek, és érezni is lehet.

A fenékimplantátumok, akárcsak a mellimplantátumok, különböző méretben és formában kaphatóak. Nincs hatalmas választék méretben és formában, de a pácienseknek van bőven miből választaniuk. Az a jó hír, hogy egyedi méretű implantátumokat is lehet készíttetni, különösen azon páciensek számára, akik még tovább szeretnék növelni fenekük méretét.

A páciensek választhatnak ovális vagy kerek formájú implantátumok közül. A páciensek körülbelül 95%-ának inkább ovális, mint kerek alakú fenék izma van. A helyes forma és méret kiválasztásának egyetlen módja, fizikai vizsgálat során, az izom hosszának és szélességének megmérése. Az izmok sűrűsége és feszessége a végső meghatározó tényezők a biztonságosan beültethető implantátum vastagságának kiválasztásában.

A megfelelő méretűek, természetesnek tűnhetnek. A fenék puhasága a bőr vastagságától függ. Nagyon vékony pácienseknél a fenék kissé feszesebb lehet, mint például amikor megfeszítjük izmainkat. Műtét után a fenék kemény és feszes, mint egy táncosé és nem “zsíros” hatású, mint a brazil fenékfeltöltés után.

Ugyan hat-hét hónap kell ahhoz, hogy a fenékimplantátumok megtapadjanak végleges helyzetükben, és kialakuljon a végleges teltség, valamint egy teljes évre ahhoz, hogy teljesen felpuhuljon a műtéti terület. A végeredmény egy olimpiai futó sportos fenekéhez lesz hasonló.

Eleinte kényelmetlen lehet az implantátumokon ülni, olyan lesz, mintha egy nagy, kemény buborékon ülnél.

A teljes gyógyulás után, és miután az implantátum körüli szövet megpuhult, nem lehet érezni ülés közben. Csakúgy, mint a mellimplantátumoknál, itt is lesz egy beilleszkedési időszak, amikor megszokod az új érzést, és a végén olyan, mintha a tested része lenne.

A brazil fenékfeltöltés /BBL/ zsírleszívás útján távolítja el a zsírt a derékról, a hasról, a csípőről vagy a combból, és a fenékbe ültetik át, hogy kontúrossabbá és teltebbé tegye azt.

A fenékimplantátum műtét egyik előnye a brazik fenékfeltöltéssel szemben, hogy az eredmények biztonságosabbak és kiszámíthatóbbak. Bár a brazil fenékfeltöltés egyre biztonságosabbá válik, az összes plasztikai eljárás közül még mindig ennél a műtétnél a legmagasabb a halálozási arány, míg a fenékimplantátumok viszonylag biztonságosnak tekinthetőek.

Az eredmények szempontjából az implantátumok megbízhatóbbak abban, hogy feldúsítják, és térfogatát növelik a fenék középső és alsó részének.

 • A fenékimplantátumot soha, semmilyen esetben nem kell cserélni.
 • A fenékimplantátum behelyezése esetén gyors a felépülési idő.
 • Fenékimplantátum behelyezése után kényelmetlen lesz az ülés.
 • A fenékimplantátumot nem lehet más fenéknagyobbító eljárással kombinálni.