Fenékemelés - Plasztika Esztétika

Fenékemelés: amit tudnod kell róla

Fenékemelés

A fenékemelés olyan sebészeti beavatkozás, amely megemeli és átformálja a feneket azáltal, hogy eltávolítja a fenék laza, megereszkedett bőrszöveteit. Általában rendkívül biztonságos eljárás, minimális kockázattal. Az altesti plasztikázás részeként, comb- és hasplasztikával együtt is végezhető.

 

A fenékemelés-műtétet gyakran jelentős fogyás után hajtják végre, melyet akár egy súlycsökkentő műtét után is gond nélkül lehet ütemezni. A gyors és nagy súlycsökkenés esetén a fenék laposabb és megereszkedett hatást kelthet. Így a fogyást követő bőrlazaságra a legjobb megoldás a fenékemelés, amely megemeli és újra feszessé teszi a feneket.

 

A fenékemelés során a sebész eltávolítja a felesleges bőrt és zsírt, majd összehúzza és újrarajzolja a maradék szövetet. Fontos megjegyeznünk, hogy a fenékemelés műtéti módon feszesíti a bőrt, tehát valójában nem változtatja meg a megnyúlt vagy öregedő bőr minőségét és rugalmasságát.

 

Tipp: Bizonyos esetekben a fenékemelés a fenekedet laposabbá és kevésbé terjedelmessé teheti, mint amilyen az a műtét előtt volt. Ha azonban a felesleges bőr eltávolítása mellett növelni szeretnéd feneked átmérőjét, akkor a sebész zsírbetöltést is végezhet. A zsír összegyűjthető a szövetből, amelyet a fenékemelés során eltávolítottak, vagy gondosan leszívhatják más területekről is. Ez a zsír befecskendezhető a fenék térfogatának növelése érdekében. Ha a fenékemelés alatt ez az eljárás nem lehetséges, a zsírátültetés később is elvégezhető.

Előnyök

 •   A fenék bőre megemelkedik és feszesebb lesz, fiatalossá, egészségessé teszi az alakodat.
 •   A megjelenés javulása gyakran az önbizalom növekedéséhez vezet.
 •   Az eredmények tartósak, bár a fenék területe továbbra is öregszik.
 •   A felesleges bőr által okozott kellemetlenségek vagy kiütések enyhülnek.
 •   A sebészeti műtétek közül a plasztikai eljárások a legbiztonságosabbak.

Hátrányok

 • Noha a bemetszést nem könnyen látható helyen végzik, a fenékemelés hege állandó. Megjelenése azonban idővel javul.
 • A teljes gyógyulás több hónapot vesz igénybe.
 • A jövőbeni súlyingadozások befolyásolhatják az eredményt.

Azok a Hölgyek a legjobb jelöltek, akiknek fenéktájékon laza a bőrük, mivel ezen eljárás során éppen ezt a bőrtöbbletet szüntetik meg.

 

A fenékemelés bármilyen életkorban elvégezhető, mindaddig, amíg jó az egészségi állapotod, és legalább egy éve a célsúlyodnál vagy annak közelében vagy. Az eljárás utáni nagyobb súlycsökkenés negatívan befolyásolhatja az eredményeket, mivel a túlságosan megnyújtott bőr már nem rugalmas, így nem tudja követni az alakváltozást.

 

Bizonyos esetekben a fenékemelés kombinálható zsírleszívással, hogy eltávolíthasd azokat a makacs zsírpárnákat, amelyek ellenálltak a diétának és a testmozgásnak is.

 

Ha dohányzol, akkor legalább két héttel a műtét előtt abba kell hagynod. A dohányzás ugyanis lelassítja a gyógyulási folyamatot, és növeli a fertőzés kockázatát, a vérzés lehetőségét vagy az érzéstelenítésre gyakorolt ​​káros reakciót.

 

Tipp: fenékemelésre van szükséged, ha bőrfelesleged van, és a gyors fogyás után elvesztett zsírpárnák helyén a feneked megereszkedik. Brazil fenékemelésre akkor van szükséged, ha tested más pontján van zsírtöbblet, de a fenekeden nincs.

A fenékemelést klinikán végzik, ezért biztonságod érdekében egy éjszakát bent kell töltened. Az eljárást altatásban végzik, így a műtét alatt aludni fogsz, és semmilyen fájdalmat vagy kényelmetlenséget nem érzel.

 

A műtéti eljárás körülbelül két órát vesz igénybe, de akár négy-öt órát is igénybe vehet, ha a fenékemelés más lifting-eljárásokkal is párosul. Ha a műtét várhatóan négy óránál tovább tart, a vizelet gyűjtésére katétert helyeznek el. A műtét alatt a lábakat szekvenciális kompressziós csizmákba helyezik, melyek megakadályozzák a vérrögök kialakulását még az eljárás után is.

 

Az eljárás során a sebész:

 • csípőtől csípőig óvatosan végez egy bemetszést ott, ahol a hát alsó része a fenék felső felével találkozik. Nagy gondot fordít a bemetszés megtervezésére, hogy a heg még bikini viselése esetén se legyen látható;
 • ellipszis alakban eltávolít egy részt a felesleges bőrből és zsírból;
 • szükség esetén zsírleszívást végez a hát alsó részén, a csípőn és a lágyéki területen, az optimális testkontúr elérése érdekében;
 •   óvatosan felhúzza a bőrt a bemetszés alatt, és levágja a felesleges bőrt – ez lehetővé teszi a fenékszövetek valódi megemelkedését és az egész fenék átformálását;
 • varratokkal lezárja a bemetszést.

 

Általában egy éjszakát kell a klinikán töltened, és másnap hazamehetsz. Ügyelj arra, hogy legyen valaki, aki hazakísér! A sebész gyógyszereket ír fel a fájdalomcsillapítás érdekében.

A fenékemelés két-három hét pihenést igényel, mielőtt visszatérhetsz a munkába, utána pedig két-három hónapig még kímélned kell magad. Lassan, türelemmel növeld a tevékenységi szintedet, és kerüld azokat a pozíciókat, amelyek megterhelik a varratokat!

 

A metszést műtéti kötszer borítja majd. Emellett draincsövek helyezhetők el, hogy megakadályozzák a folyadék felhalmozódását a bemetszések körül; ezek jellemzően legalább egy hétig a helyükön maradnak. A sebész megmutatja majd, hogyan ürítsd ezeket az eszközöket, és hogyan tartsd tisztán a bemeneti pontokat.

 

A kompressziós kötést hat hétig vagy tovább kell viselned, amelyeket csak fürdéskor vehetsz le. Ezek a kötések biztosítják a duzzanat eltűnését, és a feszes és sima bőr kialakulását.

 

Testmozgás gyanánt csak lassú sétát ajánlunk a műtét utáni napokon, a keringés elősegítése érdekében, de leginkább a néhány napos ágyban pihenés ajánlott. Az ágyban töltött napokban jó, ha valaki segít a gyógyulás során.

 

Az első héten ne ülj, hogy elkerüld a terület megterhelését! A sebész hasznos tanácsokkal lát el az ülést és a párnák használatát illetően, hogy minimalizálhasd a bemetszéseket érő feszültséget, csökkenjen a fájdalom, és minimalizálható legyen a hegesedés. Sokan az első héten hason vagy egy kényelmes nyugágyon alszanak.

A fenékemelés eredménye szinte azonnal látható, és a legtöbb duzzanat néhány hónapon belül enyhül. Hat hónaptól egy évig tarthat a teljes gyógyulás, melyet követően csak a végeredmény marad.

 

A fenékemelés eredményei általában tartósak, azonban a stabil testsúly fenntartása nagyon fontos a sikeres hosszútávú eredmény eléréséhez. Kis mennyiségű hízás még nem árt, sőt, kikerekítheti a feneket, de a túlzott súlygyarapodás tovább nyújthatja a bőrt, és ha utána bekövetkezik fogyás, akkor a bőr újra petyhüdt lesz.

Ez a plasztikai eljárás az ideálisnál kisebbé teheti a feneket, a fenékplasztika előtt a megnyúlt bőr hosszúkás petyhüdt formát ad a fenéknek, miután kimetszik a felesleges bőrszövetet majd a maradék szövetet megfeszítik a fenék formásabb de kisebb lesz. A testtónus alakítása és a megemelt popsi kerekebbé tétele érdekében a sebészek gyakran javasolják a lifting kombinálását a fenéknagyobbítással, általában szilikon fenékimplantátumokkal vagy brazil fenékemeléssel (BBL).

A fenék megnövelésének és/vagy emelésének legmegbízhatóbb, kiszámíthatóbb, viszonylag biztonságos és tartós módja a fenékimplantátum. Ha a fenék kissé megereszkedett, akkor a fenékimplantátum nemcsak növeli a feszességét, de annak tónusát is kikerekíti. Ugyanakkor a fenék megnagyobbodik, és valószínűleg a tetején megnő az ív is.

Csak kevés plasztikai sebész végez rendszeresen fenékimplantátum-műtétet, ezért mindenképpen keressünk olyan orvost, aki kifejezetten erre az eljárásra szakosodott!

A brazil fenékemelő műtét (Brazilian Butt Lifting – BBL) során zsírleszívást végeznek, és összegyűjtik a saját, felesleges zsírsejteket, majd zsírbeültetéssel fecskendezik be őket a fenékbe, néha gluteális implantátumokkal kombinálva. Ez az eljárás úgy kontúrozza a vonalaidat, hogy közben a fenekedet is formázza.

Maradt még kérdésed?

Írd meg nekünk, és mi megírjuk Neked a választ!

Írj nekünk!

Előtte-utána fotók

Kezelés: Fenékemelés

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő előtte-utána fotónk...

Fotók és vélemények

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő értékelésünk...

Forgalmazók:

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő forgalmazó

Orvosok

Orvos-esztétikai specialista
Budapest
10 év tapasztalat
Plasztikai sebész
Orvos értékelése:
4.2/5
4.2
Budapest
20 év tapasztalat
Orvos-esztétikai specialista
Budapest
10 év tapasztalat
Dr. Rozsos Tamás

Dr. Rozsos Tamás

Plasztikai sebész
Budapest
29 év tapasztalat
Plasztikai sebész, egyetemi tanársegéd, sebész
Budapest, Pécs, Szekszárd
18 év tapasztalat
Plasztikai- és égéssebész szakorvos
Budapest
1 év tapasztalat

Kapcsolat

Tel.: +36 20 333 4444

email: plem@plem.hu

Web: plem.hu