Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

TOP 4 legnépszerűbb plasztikai beavatkozás a világon

TOP 4 legnépszerűbb plasztikai beavatkozás a világon

Minden évtizednek megvan a maga slágere, mint például a 70-es évek „Peggy Bundy” hajviselete vagy a 90-es évek rikító kék szemhéjfestéke. A régi időkben a legújabb trendek sokkal lassabban terjedtek el, mint manapság. A közösségi média hatására pillanatok alatt értesülhetünk a legnépszerűbb szépség és divat hírekről. Ez hasonlóan igaz a szépészeti beavatkozásokra is, amelyek kiemelt szerepet kaptak és teret hódítottak az elmúlt pár évben. 

A botulinum toxin kezelések 2015-ös nagy fellendülésük óta hatalmas népszerűségnek örvendenek. Ez olyan noninvazív lehetőség a plasztikai beavatkozások folyamatosan bővülő világában, amely azonnal látványos eredményt ígér.

A technika rohamos fejlődésével a kozmetikai kezelések száma is látványosan megemelkedett. A különféle esztétikai műtétek közül most a világ 4 legnépszerűbb plasztikai beavatkozását emeljük ki.

A plasztikaesztétika.hu webportált azért hoztuk létre, hogy innovatív, egyedi szolgáltatások nyújtásával, részt vállaljunk az orvosválasztásban és az azt megelőző információ szerzésben, a páciensek és az orvosok közötti kommunikáció kialakításával.  

1. Mellimplantátumok

A mellnagyobbítás a legnépszerűbb kozmetikai műtét és évek óta az egyik leggyakrabban elvégzett plasztikai sebészeti beavatkozás szerte a világon. Amerikában a legmagasabb ezen szépészeti beavatkozások aránya, amit Brazília követ szorosan. Ez nem meglepő, hiszen Amerika elterjedt ideológiája a „nagyobb a jobb”, ami hatalmas mértékben hozzájárul ahhoz, hogy ennyi hölgy választ mellnagyobbító műtétet az Egyesült Államokban.

Egy másik tényező pedig, Hollywood és a nyugati kultúra csillogó világa lehet. Minden kornak megvan a maga ideálja, ami a sztárokat illeti. Mi nők pedig sokszor kiszemelünk magunknak egy „példaképet”, akire hasonlítani szeretnénk.

Társadalmi szinten megfigyelhető, hogy érzékibbnek tartják azokat a nőket, akik nagyobb mellel rendelkeznek. Természetesen vannak olyan férfiak, akik a kisebb ciciket preferálják. Ennek ellenére a férfiak többségének a nagy melleken megakad a szeme és ezáltal sokkal feltűnőbb és csábítóbb egy ha nagy mellekkel rendelkezik. A hölgyek egy része is arról számolt be mellnagyobbítás után, hogy megnőtt az önbizalmuk.

A beavatkozáshoz vezető út kérdésekkel és kételyekkel van kikövezve, ezen szeretnénk segíteni döntéstámogató portálunkkal. A mellnagyobbítás által ugyan megnőhet az önbizalmad, de fontos, hogy mielőtt kés alá fekszel, megtaláld a benned rejlő szépséget és kibékülj önmagaddal!

2. A zsírleszívás

Kína a zsírleszívások világközpontjaként van jelen, ahol az egy főre eső műtétek száma a világon a legnagyobb. Ez nem véletlen, mivel Kínában az ilyen eljárások viszonylag alacsonyabb árakon elérhetőek, mint más nyugati országokban. Valószínű ez is megmagyarázza ezt a fajta forradalmat.

A zsírleszívás ideális megoldás lehet azok számára, akiknek bizonyos testtájakon lokális zsírfelesleg mutatkozik. Általában nagyon nehéz az ilyen típusú feleslegtől megszabadulni, sokszor lehetetlen. Így nem csoda, hogy a világ második legnépszerűbb esztétikai beavatkozásáról van szó.

Mivel manapság a vékony/formás alak a trendi a sztárok világában, és a közösségi média is ezt sugallja, ezért egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez a felesleges zsírpárnák eltávolítása érdekében. Ha az egészséges táplálkozás és a megfelelő mértékű mozgás sem használ, akkor ez egy opcionális megoldás lehet, hiszen olyan makacs zsírrétegek tüntethetők el, amelyek más módszerrel nem változtathatók.

Ugyan a zsírleszívást már egyre modernebb eszközökkel végzik - és van más alternatívája is-, a legnagyobb szakértelemmel sem teljesen kockázatmentes a beavatkozás. Nem árt tudnod pár dolgot az esetleges veszélyeiről sem, mielőtt kés alá fekszel. Minden esetben szorosan követni kell az orvos utasításait, így kerülhető el bármiféle komplikáció!

Nálunk megtalálod az összes leírást és információt a zsírleszívásról és alternatíváiról. Amennyiben bizonytalan vagy, hogy kihez fordulj, úgy nézz szét az „Orvos-kereső’ aloldalunkon!

3. Szemhéj műtét

A nyugati kultúra, a kelet-ázsiai országokat is erősen befolyásolja. Az ázsiai kultúra növekvő nyugatiasodása megmagyarázza, miért Japán az első ország, ahol világszerte a legtöbb szemhéj műtét zajlik. Még a japán sebészek is tudják, hogy pácienseik azért fekszenek kés alá, hogy tágra nyíló szemet kapjanak, ezzel elérve a vágyott európai vonásokat. Ez az úgynevezett „dupla szemhéj” műtét, aminek a lényege, hogy a szemek minél nagyobbnak tűnjenek.

Felső szemhéjplasztika esetén a sebészek annyi bőrt távolítanak el, amennyit „enged” a szem, az alsó szemhéjplasztika esetében azonban annak érdekében, hogy ne feszüljön túlzottan a bőr nem távolítanak el annyira sok felesleget.

A szemhéjplasztika vetekszik a zsírleszívás népszerűségével, mivel az öregedés első jeleinek feltűnését a beavatkozás nagyon hatékonyan tudja eltüntetni, illetve hosszútávú megoldást is nyújt. Viszonylag rövid műtétről van szó, és kevés kockázattal jár. A beavatkozásról megtudhatsz mindent ide kattintva!

Az arc- és testszobrászokat, vagyis a plasztikai sebészeket nem véletlenül hívjuk esztétikai specialistáknak is. Nem csak mesterségbeli tudással, hanem emberismerettel, sőt esztétikai ismeretekkel is rendelkezniük kell.

4. Orrplasztika

A mellnagyobbítás mellett az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás az orrplasztika. Törökország éllovasnak számít, mivel rendkívül kedvező áron vállalják a műtétet.

Általában olyanok vállalkoznak az orrműtétre, akik nem elégedettek orruk formájával vagy méretével, de előfordulhat az is, hogy az orr korrekcióját valamilyen baleset vagy elváltozás indokolja. Erre a műtéti megoldásra, csak 18 éves kor után kerülhet sor.

Ahogy fentebb is írtuk, a közösségi média hatása érződik a statisztika eredménye alapján. Az egyik legnépszerűbb nemzetközi videómegosztó portálon, fiatal hölgyek élménybeszámolóit lehet megtekinteni a törökországi orrműtétekről.

A legelterjedtebb a 18–24 éves korosztályban, de nagyon sok középkorú páciens is jelentkezik orrműtétre, akik már régóta érlelik magukban, hogy rászánják magukat az átváltozásra. Sok páciens pedig összekapcsolja valamilyen orrlégzés-javító műtéttel.

Rutin műtétnek számít, szakmai szempontból mégis az egyik legösszetettebb plasztikai beavatkozásról van szó, ezért fontos, hogy orrspecialista vagy orrplasztikában jártas végezze el a műtétet!

Szeretnénk, ha lépésről lépésre megismernéd a felsorolt szépészeti beavatkozások teljes folyamatát, a lehetőségek feltérképezésétől a tökéletes orvos kiválasztásig, hogy végül azt lásd a tükörben, amit megálmodtál.

Ha bizonytalan vagy, akkor érdemes átgondolod, hogy mit is szeretnél elérni, mi a cél, mi lenne számodra az álom végeredmény. Ebben segítünk Neked mi azzal, hogy összegyűjtöttük az orvosok és más páciensek előtte-utána fotói.

Bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon további tartalmakért!