Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Szilikon injekciók

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 1 db orvosok
 • 0 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A tartós, folyékony szilikon injekciókat néha töltőanyagként használják a dúsító vagy emelő eljárásokban. Más töltőanyagokkal ellentétben az injektált szilikon nem szívódik fel és nem bomlik le a test anyagcseréje során, de ennek a maradandó anyagnak előnyei és hátrányai is vannak.

Az eredmények jók és rosszak is lehetnek. Ez a töltőanyag nem feltétlenül alkalmazkodik a test természetes, időbeni változásaihoz. Lehetnek olyan súlyos mellékhatások – különösen a nem orvosi minőségű szilikon esetében -, amelyek a kezelés után bármikor előfordulhatnak, akár évekkel később is.

A Silikon 1000, a legismertebb orvosi minőségű injektálható szilikon olaj. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal által jóváhagyott retinaleválás kezelésére a szemészetben. Egyes orvosok soron kívül használják ajakfeltöltésre, az orr alakjának megváltoztatására, a pattanások sebhelyeinek kezelésére, szem alatti területekre.

Arcfeltöltőként a szilikont nagyon kis mennyiségben (összesen legfeljebb 1 köbcentiméter lehet) injektálják egy-három kezelés során, egy egy hónapos időszak alatt. A mikrocsepp technika néven ismert kezelés lehetővé teszi a folyékony szilikon diffundálódását az injektált szövetben, és ösztönzi a kollagén növekedését a körülötte lévő területekben.

Fontos: A szakképzetlen egyéneknek TILOS ilyen injekciókat beadnia! Az egészségügyi kockázatok messze felülmúlják ezeknek az injekcióknak a lehetséges előnyeit, és csakis speciálisan erre a célra kifejlesztett szilikont szabad testbe injektálni. Minden más eredetű szilikon alkalmazása veszélyes!

Hátrányok

 • Bármikor felléphetnek gyulladásos szövődmények.
 • Nagyon komplikált műtéttel távolítható csak el a nemkívánatos szilikon.
 • A szilikon el tud vándorolni a befecskendezett területről, más területre. Nem marad a helyén, hanem elmozog az ember arcán.

Kérdések-válaszok

A szilikon injekciónak sokkal több hátránya van, és nagyobb a kockázata is, hogy az injektált testrész begyullad. A plasztikaesztetika.hu nem ajánlja a szilikonos kezeléseket, sem az arcon, sem a test egyéb részeiben!

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala 1992-ben betiltotta a szilikon injekciókat. Ennek ellenére sokan még mindig keresik őket, mert olcsóbbak és könnyebben be lehet szerezni őket.

Az tartósság a szilikon injekciók legnagyobb vonzereje az ideiglenes hialuronsav-töltőanyagokkal szemben, mint a Juvéderm és Restylane, vagy a poli-L-tejsav alapú Sculptra. De éppen ez a vonzerő rejthet rengeteg problémát is.

Esztétikai szempontból a szilikon anyagának állandósága nem egyenlő az eredmények hosszú élettartamával. Hosszútávú viselkedése kiszámíthatatlan. A folyékony szilikon átterjedhet és elvándorolhat a testben, esetleg kontúr-szabálytalansághoz, gödrök képződéséhez és csomósodáshoz vezethet.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal biztonsági közleménye arra figyelmeztet: a sűrű erezetű területekre, például a fenékbe injektálva a szilikon a test más részeibe áramolhat, és elzáródást is okozhat a tüdőben, a szívben vagy az agyban lévő erekben. Ez a szövetek maradandó károsodását eredményezheti, és szélütéshez vagy halálhoz vezethet.

Egyéb szövődmények is előfordulhatnak: krónikus fájdalom, fertőzés, gyulladás, hegek és tartós esztétikai károsodás. Néhány embernél granulómák vagy gyulladt szövetdarabok alakulnak ki, amelyek zavarhatják az idegvégződéseket, a szervek működését és az izmok mozgását.

A szubkután rétegbe injektált szilikon hetekig, hónapokig vagy akár évekig megfelelőnek tűnhet a lágy szövetek korrekciója szempontjából, de évekkel később visszafordíthatatlan károsodást okozhatnak. Veszélye soha nem szűnik meg, így állandóan számolni kell a szövődmények kialakulásával.

A beáramlási képessége miatt a folyékony szilikont, beleértve a Silikon 1000-t is, rendkívül nehéz eltávolítani. Az eltávolítás gyakran nagyon összetett lehet, és hosszadalmas műtétsorozattal járhat. Gyakran el kell távolítani a környező szöveteket is, ami torzuláshoz és látványos sebhelyekhez vezethet.

A beavatkozás alatt történhetnek kisebb bevérzések és duzzanatok, amelyek átmenetiek. A gyógyulási idő egyénenként változó, de mindössze pár napról van szó.

Fontos hangsúlyozni, hogy évekig lehet nagyon esztétikus az eredmény, de az is előfordulhat, hogy 7 év után gyullad be az adott terület. Ilyenkor el kell távolítani a szilikont.

Az eredmény azonnal látható. Kicsit duzzadt lesz a terület de utána az eredmény tartós. Viszont azt nem lehet tudni, hogy meddig tart a hatása, mert begyulladhat vagy elvándorolhat a befecskendezett szilikon más testrészbe.

Ha a cél az arc volumenének növelése vagy a test kontúrozása, akkor sok más, megbízhatóbb lehetőség áll rendelkezésre. Beszélj egy elismert plasztikai sebésszel vagy bőrgyógyásszal azokról a kezelésekről, amelyek a legjobban megfelelhetnek az igényeidnek.

Arc

 • Az ideiglenesen injektálható töltőanyagok, amelyek telítetté teszik, dúsítják és kontúrozzák az arcot, akár két évig is eltarthatnak, és idővel természetesen felszívódnak a testben.
 • Az arczsír-transzfer (arcfeltöltés saját zsírral) a test egy másik részéből származó zsírt használja az orcák, a szem alatti üregek és az arc egyéb süllyedt területeinek emelésére.
 • Ajakimplantátum, melynek természetes volumennövelő hatása van, az ajkakat ezzel a technikával kevésbé lehet formázni, több méretben érhetőek el az implantátumok, melyek teljesen biztonságosak és igény esetén bármikor eltávolíthatóak vagy kisebbre-nagyobbra cserélhetőek.

Test

 • A fenékimplantátumok szilárd szilikon eszközök, amelyeket műtéti úton helyeznek el a fenékben, hogy azt tartósan megnagyítsák.
 • A brazil fenékemelés javítja a feneked alakját és méretét, a saját zsír átvitelével. Egy sebész zsírleszívás útján eltávolítja a zsírt a test másik területéről, majd befecskendezi a fenekébe. Fontos megjegyezni, hogy ennek a kozmetikai eljárásnak a halálozási aránya a legmagasabb, 3000 beavatkozásonként egy haláleset következik be, ezért kulcsfontosságú a fenéknagyobbításra szakosodott, tapasztalt plasztikai sebész kiválasztása és a kockázatok teljes ismerete.
 • Néhány orvos a Sculptra töltőanyagot használja a fenék növelésére. Két-három évig tart; de a jelentős eredményekhez nagy mennyiségekre van szükség, így ez az eljárás nem túl hatékony.

Fontos számunkra, hogy a kiválasztott beavatkozásod előtt megfelelő tájékoztatást és információt biztosítsunk a számodra, független döntéshozó portálként. Amennyiben kérdésed van az adott kezeléssel kapcsolatban, úgy fordulj hozzánk bizalommal! Regisztrálj oldalunkra az előtte-utána fotókért!