Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

5 megválaszolt kérdés a hialuronsavas ajakfeltöltésről, hogy maximálisan tájékozott legyél

5 megválaszolt kérdés a hialuronsavas ajakfeltöltésről, hogy maximálisan tájékozott legyél

Egy finoman színezett, szépen hidratált, telt ajak már önmagában is figyelemfelkeltő, sőt ha globálisabban szemléljük leszögezhetjük magának az arcnak is ad egy egészséges, fiatalos megjelenést. Sokunk vágya ez, főként megélve, látva, hogy az idő ellenünk dolgozik, korunk előrehaladtával ajkunk dehidratált lesz, apró ráncok jelennek meg felette. Azonban mégis, talán félve attól a végeredmény nem tetsző és megmásíthatatlan lesz, nem vágunk bele a beavatkozásba. Pedig jó kezekbe kerülve tényleg csodát tehet külsőnkkel ez az eljárás, az ajakfeltöltés.

Elképzelhető, hogy egész egyszerűen csak az információhiány az, amely távol tart Téged is ettől a beavatkozástól. A sok megválaszolatlan kérdés a fejedben félelmet kelthet benned, pedig nem kellene tartanod semmi tragikumtól, csak tényleg kellően informáltnak kell lenned, és körültekintően választva, bátran belevághatsz a hialuronsavas ajakfeltöltésbe. 

De kezdjük az elején, egyáltalán mi az a hialuronsav?

Egy a szervezetben (izmainkban, kötőszöveteinkben, bőrünkben) is megtalálható anyag, melyet egy különleges eljárással, az úgynevezett fermentációval állítanak elő. Fontos elem a szervezetben, hisz a bőr rugalmasságáért, feszességéért, hidratáltásáért felelős többek között, a kor előrehaladtával pedig jelenléte egyre elenyészőbb. Amellett, hogy az esztétikában, a gyógyászatban is szerepet kap például a térdfájás egyik kezelési módszereként. 

A szervezet természetes részeként kell tehát rágondolni, mely különböző esztétikai problémák, genetikai adottságok megoldására nyújt kitűnő lehetőséget!

De visszatérve kimondottan az ajakfeltöltésre...

Jellemzően a bevezetőmben is említett okok miatt végeztetik el legtöbben az ajakfeltöltést, valamint azért, akkor amikor genetikailag nem esztétikus az ajak formája. .A megfelelő mennyiségben az ajkak megfelelő részébe beadott töltő anyagokkal azonban elérhető az ajak dúsítása. Elérhető, de hogyan? Miként néz ki egy ilyen jellegű beavatkozás?

A kezelés menete:

I. Az első mindig egy személyes konzultáció az általad kiválasztott orvossal. A konzultáció célja, hogy feltérképezzék az igényeidet, és megbeszéld a szakemberrel a beavatkozás várható eredményeit. Az állapotfelmérés, töltőanyag típusának, esetleges szövődményeknek a beavatkozás részleteinek ismertetése is ilyenkor zajlik. A beavatkozás előtt, illetve után fotókkal dokumentálják a változást.

II. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, vérzéscsillapító anyagot is tartalmazó helyi érzéstelenítő szerrel. A hatás azonnal érezhető. A hialuronsav beadásának módja pedig többféle lehet, egy megegyező, a beadást követően finom masszírozó mozdulatokkal formálják a beadott anyagot.

Természetesen, mint minden orvosi beavatkozásnak, ennek is lehetnek szövődményei, kockázatai. Olyanok, mint például:

  1. bevérzés, ödéma, duzzanat
  2. elszíneződés
  3. allergiás reakció
  4. kötőszöveti felszaporodás
  5. enyhe alakváltozás
  6. hegesedés

És ezt követően hogyan néz ki a gyógyulás?

Pár nap szükséges, mire véglegesen látható a beavatkozás eredménye, a duzzadás, elszíneződés elmúlik. De ne aggódj, smink felhelyezésével másnap már bármi lehetséges. Ezt követően természetesen jön, jönnek a kontroll vizsgálatok. Ellenőrző vizsgálat 2 héten belül, a kisebb, ritkán előforduló aszimmetriák korrigálása érdekében ill. az eredmény dokumentálása céljából, illetve késői kontroll fél-egy évvel a kezelés után (a töltőanyag tartóssága határozza meg).

De meddig leszünk szépek? A kérdés jogos!

6-8-10 hónap a maximum hatóidő egyéntől, anyagtól, egyedi életmódi sajátosságoktól függően. Javasolt az ajakfeltöltést 2-3 hónap múlva megismételni, ugyanis nem okos megvárni az első kezelés során beadott anyag nagymértékű lebomlását, felszívódását.

A kisebb mennyiséggel végzett pótlás a tartósságot jelentősen meghosszabbítja!

Úgyhogy nincs más hátra, mint előre! Bátran, tájékozottan, elszántan harcolva az öregedés első jelei, a genetikai rakoncátlankodások ellen hialuronsavas ajakfeltöltéssel.

Kiemelt kép: Photo by Oleg Magni from Pexels