Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Ragasztásos visszérműtét

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 1 db orvosok
 • 0 db klinikák
 • 0 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

A ragasztásos visszérműtét egy non-invazív megoldás a visszerek eltüntetésére. A beavatkozás vágás nélkül történik. Egy kis tűszúráson keresztül egy felvezetett katéter segítségével pontról pontra ragasztó anyagot juttatnak a visszérbe, ami ennek hatására összetapad. Ennél a visszérműtét fajtánál nincs szükség érzéstelenítésre, mivel nem hő segítségével zárják el a vénát.

Előnyök

 • Azonnali hatás.
 • Nincs felépülési idő.
 • Nem szükséges kompressziós harisnyát viselni a beavatkozást követően, és a felépülési idő alatt sem.
 • Minimális, szinte észrevehetetlen kis heg marad csak a beavatkozás helyén.
 • Fájdalommentes beavatkozás.
 • Az összes szokásos tevékenységünk, beleértve a sportolást is, rögtön az eljárást követően folytatható.

Hátrányok

 • A visszérműtétek között a magasabb árkategóriába tartozik.
 • Csak megfelelően tág felszínes törzs visszeresség esetén végezhető el.

Kérdések-válaszok

A ragasztásos visszérműtét olyan páciensnek ajánlott, aki a leggyorsabb, legkíméletesebb módon és invazív műtétek nélkül szeretne megszabadulni visszereitől, és utazás, munkahely vagy egyéb okból határidőhöz kötött a felépülése, és ne legyen nagy, látható heg a kezelt területen.

Ez a típusú visszérműtét annak is ajánlott, aki a beavatkozás után nem akar huzamosabb ideig lemondani a sportról vagy nem akar kompressziós ruházatot viselni.

A ragasztásos visszérműtét szinte bármilyen páciensnél elvégezhető. A beavatkozás szükséges egy érsebészeti vizsgálat, amely során megállapítják a visszerek állapotát, és megtervezésre kerül a beavatkozás pontos menete. Amennyiben az orvosdnak szüksége van további vizsgálatokra, tájékoztatni fog róla.

A ragasztásos visszérműtét csak olyan páciens esetében alkalmazható, akinek megfelelően tág felszínes törzs visszerességgel rendelkezik.

A ragasztásos visszérkezelés jelenleg az egyik legbiztonságosabb visszérműtét típus.. Az egyetlen, és ritka szövődmény a gyulladásos reakció lehet, amelyet a ragasztó anyaga válthat ki, az arra hajlamos pácienseknél.

A gyulladás szinte mindig szövődmény nélkül múlik el, de ezekben az esetekben a kompressziós harisnya és antihisztamin hatású gyógyszert csökkenti a tünetekkel járó kellemetlenséget.

A ragasztásos visszérműtét előtt részt kell vegyél egy érsebészeti vizsgálaton, amely során ultrahang segítségével felmérik az erek jelenlegi állapotát, majd elkészül egy személyre szabott beavatkozás terv. Amennyiben az orvosdnak szüksége van további vizsgálatokra, tájékoztatni fog róla.

A ragasztásos visszérműtét előtt fogyassz elegendő folyadékot, hogy a vénák ne essenek össze, és ne használj a kezelendő területen krémeket, mert a műtéti területnek száraznak kell lennie.

A gyógyszereidet beszedheted a beavatkozás előtt, azonban ennek listájáról mindenképp egyeztess orvosoddal!

A ragasztásos visszérműtét első lépéseként lefertőtlenítik és sterilizálják a kezelendő területet, majd térdtájon vagy a lábszár egy pontján ultrahang segítségével vezetődrótot helyeznek a fő vénatörzs lumenébe, amelyet a lágyék- vagy térdhajlatban történő beömlésig vezetnek.

A ragasztást a beömléstől 5 cm-re kezdik, és 3 cm-es szakaszonként fél percen keresztül végzik.

A véna elzárása érdekében közvetlen nyomást alkalmaznak, ami aztán lehetővé teszi a vér számára, hogy más, egészséges vénákba áramoljon.

Mivel a ragasztásos visszérműtét során nem használnak hőenergiát, ezért nincs szükség semmilyen érzéstelenítésre. A szúrás helyén, ahol bevezetésre kerül a katéter azonban szoktak érzéstelenítést alkalmazni, hogy a beavatkozás teljesen fájdalommentes lehessen.

A páciens gyógyulási idő nélkül, azonnal visszatérhet hétköznapi életébe. Korlátozás nélkül dolgozhat és sportolhat, még kompressziós ruházat viselésére sincs szükség a ragasztásos visszérműtét után.

Az esetlegesen tágult oldalágak nagy része spontán visszahúzódik, amennyiben több kezelésre van szükség, az 10-12 hét múlva scleroterápiával /injekciós visszérműtéttel/ elvégezhető.