Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

All-on-4

 • 0 db előtte-utána fotó
 • 2 db orvosok
 • 2 db klinikák
 • 1 db értékelés
 • 0 Ft átlagár
 • 0 db alternatívák

Az All-on-4® koncepció egyetlen nap leforgása alatt életre szóló megoldást nyújt akár teljes fogatlanság esetén is. Lényege, hogy mindössze 4 /felső állcsontban esetenként 6/ fogimplantátumra történik a fix, teljes fogpótlás rögzítése.

Előnyök

 • A implantátumok speciális dőlésszögben kerülnek beültetésre, így olyan esetben is elvégezhető a beavatkozás, amikor kevés csont áll rendelkezésre.
 • Ezáltal elkerülhető a csontpótlás, és az azt követő hosszú gyógyulási idő.
 • A kezelést követően akár már aznap rögzített fogpótlással távozhatsz.
 • Az eljárás gyorsabb, költséghatékonyabb, és lelkileg is sokkal kevésbé megterhelő mint bármely korábban ismert implantációs technológia.

Hátrányok

 • Ez a kezelés általában drágább, mint más fogpótlási eljárások.
 • Csak tökéletes szájhigiénia és megfelelő csontminőség esetén alkalmazható a technika.
 • A fogsor tisztítása sok türelmet és nagy kézügyességet igényel. A szájhigiénia fenntartására és a fogak állapotának megőrzése érdekében többféle szájhigiéniás eszközt kell használni, például: superfloss, szájzuhany, speciális szájöblögető.
 • A behelyezett implantátumra csak 12 fogból álló körhíd helyezhető be.

Kérdések-válaszok

A beavatkozást az alábbi esetekben javasoljuk:

 • ha már elvesztetted fogaid, és nem szeretnél a kivehető protézissel bajlódni
 • ha teljes fogvesztés előtt állsz, és a meglévő fogaid fájnak, mozognak
 • ha már van kivehető fogpótlásod, de szeretnél megszabadulni a protézis használatával járó kellemetlenségektől

Egy általánosan jó egészségi állapotú, nem dohányzó páciens. Ismert alapbetegség pl.: cukorbetegség/ nem feltétlenül kizáró ok, abban az esetben, ha az kezelés alatt áll.

Az All-on-4®protokoll biztonságosnak mondható eljárás.

Duzzanat és véraláfutás előfordulhat a beavatkozást követő napokban. Nagyon ritkán /1.5%/ előforduló szövődmény, ha az implantátumok csontosodása zavart szenved, és ez az implantátum elvesztéséhez vezethet. Ebben az esetben az implantátum cseréje szükséges.

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben, antibiotikumos védelemmel történik, így különösebb felkészülést nem igényel a páciens részéről. Érdemes a beavatkozást megelőzően kellő mennyiségű ételt és italt fogyasztani, hogy a vércukorszint megfelelő legyen. Adott esetben a napi gyógyszereket is javasolt a beavatkozást megelőzően bevenni.

A konzultáció során 3 dimenziós CT felvétel készül, mely a leprecízebb leképzést adja a fogak és az állcsont állapotáról. Ezen információk birtokában kezdetét veheti az implantátumok méretének kiválasztása és pontos elhelyezkedésük meghatározása.

Amennyiben a páciens még rendelkezik saját fogakkal, a beavatkozás kezdetén helyi érzéstelenítésben megtörténik azok eltávolítása, majd az implantátumok azonnali, speciális dőlésszögben történő beültetése. Ezt követően a fogszakorvos digitális lenyomatot vesz a beültetett implantátumokról, mely alapján elkészül az ideiglenes, fix fogpótlás.

A rögzített körhíd /fogpótlás/ visszaadja az arc harmóniáját és esztétikáját és oly’ módon kerül kialakításra, hogy az alatta lévő műtött terület szépen gyógyulhasson. Ön akár azonnal visszatérhet megszokott, mindennapi életviteléhez egy magabiztos, természetes mosoly kíséretében.

A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, nem fájdalmas. A teljes kezelés 6-8 órát vesz igénybe. Némi kellemetlenség, enyhe nyomás, feszítés érzés tapasztalható közben, de alapvetően fájdalommentes.

Az injekció beadásának, és az eltávolított fogak helyén érzékenység tapasztalható az első napokban.

A kezelést követő 72 órában előfordulhat az arc duzzanata, illetve véraláfutás. Ez idő alatt érdemes az érintett területetet rendszeresen jegelni és félig ülő testhelyzetben pihenni, csökkentve ezzel a duzzanat mértékét.

A regenerációs szakasz 4-6 hónapig tart.

Ebben az időszakban havi rendszerességű kontrollvizsgálatok alkalmával ellenőrzi a fogszakorvos a gyógyulási folyamatot, a szájhigiéniát, és megválaszolja a felmerülő kérdéseket.

A gyógyulási idő alatt puhább, pépes ételek fogyasztása javasolt.

Az All-on-4® protokoll eredménye kettős: esztétikai és lelki hatása egyaránt lesz. Nem egyszerűen csak természetes fogakat varázsol. Megújul az arc harmóniája, a gyönyörű, magabiztos mosoly pedig visszaadja a páciens önbizalmát, önmagába vetett hitét.

Soha többé nem kell eltakarnia a száját fotózások alkalmával, és újra bármilyen ételt meg fog tudni enni. Újra bátran ismerkedhet, vagy jelentkezhet egy hőn áhított állásra, amire korábban fogproblémái miatt nem volt bátorsága.

A szájhigiéniai előírások betartása és rendszeres fogorvosi kontroll esetén az eredmény egy életre szól.

Az All-on-4® protokoll alternatívái lehetnek a csontkínálattól, a fogágy állapotától, illetve a meglévő fogak számától és elhelyezkedésétől függően:

 • részleges vagy teljes kivehető fogpótlás
 • csontpótló beavatkozások, majd azt követően implantáció