Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Minden, amit a műtét nélküli arcfiatalításról tudnod kell

Minden, amit a műtét nélküli arcfiatalításról tudnod kell

A kor előrehaladtával az arcod rengeteg változáson mehet keresztül, a leggyakrabban ráncok jelenhetnek meg rajta és megereszkedetté válhat. Az általános vélekedéssel ellentétben azonban az öregedés nem csak a bőrt, hanem a zsírszövetet, az izomzatot, valamint a csontokat sem kíméli. Mivel a külön-külön zajló folyamatok már önmagukban is képesek alakítani az arcod kinézetén, ezért célszerű minél hamarabb lépéseket tenned a fiatalosságod megőrzése érdekében.

A nem műtéti jellegű arcfiatalítás segít az öregedéssel együtt járó látható jelek kezelésében. Az eljárás konkrétan nem egy, hanem többféle beavatkozás, illetve azok kombinációjának alkalmazását jelenti.

A műtétekkel szemben nagy előnyük, hogy nem igényelnek altatást és metszéseket sem kell ejteni a bőrödön.

Általában gyorsan elvégezhetők és kevés egészségügyi kockázatot rejtenek magukban. Bár átmeneti duzzanatok az ilyen jellegű beavatkozások után is felléphetnek, ezek viszonylag gyorsan és maguktól csillapodnak, így a munkából sem szükséges hosszabb időre kiesned.

A nem műtéti arcfiatalítás főbb típusai

A non-invazív, azaz műtétnek nem számító beavatkozásokat kérheted önmagukban vagy akár egy nagyobb és komplettebb arcformázás részeként is. A kezelések menetét könnyű testre szabni, csupán arra kell figyelni, hogy illeszkedjenek az arcod igényeihez.

A dermális töltőanyagok használata

A dermális töltőanyagok elsősorban az arcon kialakult, finomabb ráncok halványítására alkalmasak. A működésük és használatuk hasonlít a botulinum toxinhoz, a bőrbe kell injektálni őket. Az olyan jól ismert változatok, mint a Radiesse, a kollagén vagy a hialuronsav, eltérő ideig hatnak. Közöttük a legtartósabbnak a kétkomponensű, teljes mértékben lebomló Radiesse tekinthető, ami körülbelül másfél éven át segít a szervezet kollagén termelésének stimulálásában.

Kapcsolódó: Kezdőknek: Botulinum toxin vs. dermális töltőanyagok

Szálbehúzással történő ráncfelvarrás

Annak ellenére, hogy a ráncfelvarrás elsőre elég fájdalmas és komoly beavatkozásnak tűnhet, a szálbehúzás technika valójában nem minősül sebészeti eljárásnak. A legtöbb ilyen ráncfelvarrás helyi érzéstelenítésben akár 30 perc alatt elvégezhető. A szálbehúzás főként a nevetőráncok eltüntetésében játszik fontos szerepet. Ha aláveted magad a ráncfelvarrásnak, több évet is fiatalíthatsz a megjelenéseden.

Kapcsolódó: Fiatalodj szálbehúzással! – interjú Dr. Szomolai Eszterrel

A neurotoxinos kezelések

Az olyan neurotoxinok, mint amilyen a botulinum injekcióban is megtalálható, az izomműködés blokkolásával érik el a ránckisimító hatásukat.

A plasztikai sebészek a beavatkozás elvégzését a 35 és 45 év közötti hölgyeknek javasolják, ha az előzőleg végrehajtott vizsgálatok nem mutatnak kizáró okokat.

A botulinum toxin nem ad azonnali látványos eredményt, erre körülbelül egy hetet mindenképp várnod kell. A ráncok a kezelést követő 5. hét környékén az izomműködés normalizálódásával kezdenek ismét megjelenni. A botulinum toxin injekciót tehát 3 vagy 4 hónap elteltével újra be kell adatnod.

Kapcsolódó: 5 mítosz a botulinum toxinnal kapcsolatban

A lézeres arcfiatalítás

A lézeres arcfiatalítás egy tűmentes eljárás, ahol a bőr kezelését mikroszkopikus fénysugarak végzik.

A lézersugarak úgy hatolnak be a bőrfelszín alá, hogy nem hagynak maguk után komoly sérüléseket.

Az egyik legnépszerűbb lézer a Q kapcsolású, amely jól alkalmazható az öregedéssel együtt járó pigmentfoltok eltávolítására. A tökéletes eredmény eléréséhez két kezelésen kell átesned, a beavatkozásban érintett területek gyógyulását pedig a megfelelő krémek használatával tudod gyorsítani. A Q kapcsolású lézer mellett a finomabb ráncok kisimítására bevethető, gyengébb technikák is léteznek.

A rádiófrekvenciás besugárzás módszere

A rádiófrekvenciás energia különleges tulajdonsága, hogy a kollagénrostok összehúzódásával és megszilárdításával sokkal feszesebbé, ezáltal pedig fiatalabbá varázsolja a bőrödet.

Attól függően, hogy a test melyik részén van szükséged a kezelésre, eltérő módszerek állnak a rendelkezésedre.

Vannak eljárások, amelyek a tested bármely területén ki tudják fejteni a hatásukat.

A kémiai hámlasztás

A kémiai hámlasztás célja a bőr sérült rétegeinek kíméletes eltávolítása. A folyamat többféle erősségű lehet, a bőr felső részét érintő eljárástól egészen a kollagéntermelő rétegig elérő hámlasztásig. A kezelést követően előfordulhat, hogy a bőröd egy pár napig erősen szárazzá válik, esetleg kipirosodik, ezek a tünetek azonban csak átmeneti jellegűek.

Kapcsolódó: Kémiai hámlasztás vs. lézeres kezelés. Vajon melyik a megfelelő a Te bőrödnek?

További és bővebb információkért böngéssz a beavatkozások között, és válaszd ki az orvosodat!

Ha tetszett a cikkünk, kövess minket Facebookon és Instagramon is!