Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Kezdőknek: Botulinum toxin vs. dermális töltőanyagok

Kezdőknek: Botulinum toxin vs. dermális töltőanyagok

Nem titok, hogy manapság egyre több sztár fordul segítségért, hogy fiatalosabb külsőt kapjanak műtéti beavatkozás nélkül, ilyen például a botulinum toxin és a dermális töltőanyagok. A testmozgás és az egészséges táplálkozás hihetetlenül fontos az egészséges test és lélek megőrzésében, valamint az öregedés hatásainak csökkentésében, de egyre több nő (és férfi is) ezt kiegészíti egy kis botulinum toxinnal és töltőanyaggal a ráncok megjelenése, a bőr öregedése, valamint az arc és az ajkak térfogatcsökkenése ellen.

Bár még nem lehetséges megakadályozni a test öregedését, az egészséges életmód és az esztétikai orvosok segítségével kombinálva csökkentheted az öregedés kevésbé kívánatos hatásainak megjelenését és a mellékhatását a testre.

Mi a különbség a botulinum toxin és a dermális töltőanyagok között?

Mind a dermális töltőanyagok, mind a Botulinum toxin hatékony kezelés az öregedés jelei ellen, és mindkettőt injekcióval hajtják végre, azonban működésük teljesen más. Lehet, hogy mosolygósabb vagy és ezért az arcodon több ránc lesz minden boldog gondolattól, poéntól és érzelemtől, vagy talán frusztrált vagy, és az egész arcodra rá van írva. Lehet, hogy éppen vidám vagy, de a mérges ráncok megjelenése miatt folyamatosan azt kérdezik, hogy mi a baj? Számos ilyen kellemetlenséggel szembesülhetünk a nemkívánatos ráncok megjelenése miatt.

Dermális töltőanyagok

A fiatalos megjelenés és az öregedés közötti különbség abban rejlik, hogy a bőr képes megtartani struktúráját és egészséges megjelenést. A kollagén és a hialuronsav kombinációja biztosítja a bőr telt, feszes és élénk megjelenését. 

Sajnos azonban mindkét természetes úton előforduló anyag az életkor előrehaladtával csökken, és a bőr elkezd veszíteni rugalmasságából, ezért megereszkedik. Közvetlenül a vonalakba és ráncokba injektálva a töltőanyag hatékonyak, mivel hialuronsavat tartalmaznak.

A hialuronsav felelős a bőrsejtek növekedéséért és a víz vonzásáért és megtartásáért a bőrszövetekben, így teltebb megjelenést kölcsönöz neki, ha a kollagén kordában tartja.

A piacon elérhető töltőanyagoknak különböző a hialuronsav-összetétele, de hasonló módon működnek a mély és felszíni ráncok elsimításában, például az ajkak és a szem körül. Ideálisak nasolabialis vonalak (orr és ajak között megjelenő ránc) kezelésére, a vékonyodó ajkak dúsítására, vagy leeresztett szemöldök megemlésére is. A dermális töltőanyagok hatása azonnal észlelhető, és bár előfordulhat duzzanat vagy véraláfutás, ez egy héten belül teljesen megszűnik. A hatások 6-12 hónapig tartanak, bár vannak olyan töltőanyagok, amelyek akár 2 évig is látható eredményt kölcsönöznek.

Botulinum toxin

Észrevetted, hogy ahogy öregszel, a szemed (szarkaláb) körüli vonalak egyre mélyebbek és hosszabbak, ugyanúgy, mint a szád körül és a homlokod. Évtizedes élettapasztalat és az ezzel járó összes arckifejezés nemkívánatos jeleiről beszélünk. de ezek a kifejezések mind az arcizmaidon keresztül történnek, és ezeket az izmokat célozza meg a Botulinum toxin.

A botulinum-toxin egy neuromodulátor, amely bármelyik arcizom ellazításával működik, amelybe befecskendezik, gyakran többször is a szimmetria fenntartása érdekében, vagyis amelyik izom okozza a nem kívánt vonalat, az nem mozog. Jellemzően a szemöldök közötti homlokráncok és a homlok mérges vonalai vannak megcélozva, bár a Botulinum toxin alkalmazható a túlzott izzadás kezelésére, a nyak megemelésére is. A Botulinum toxin mellé kiegészítésként hialuronsavas injekció is használható, hogy az eredmény a lehető legoptimálisabb legyen. A Botulinum toxin befecskendezésétől számítva az eredmény 5 nappal később látható leghamarabb, de 2-3 hét szükséges, hogy az eredmény teljes mértékben beálljon. A botulinum toxin hatása átlagosan 3-4 hónapig tart, minél többször ismétli valaki a kezelést, annál hosszabban tart az eredmény.

A Botulinum toxin és a dermális töltőanyagok hatásossága, attól függ, hogy melyik a problémás terület és mit szeretnél elérni, hatékonyan kombinálhatók a ráncok, mély vonalak kezelésére és az arc fiatalos megjelenésének helyreállításában.

Az esztétikai orvossal folytatott konzultáció segíthet abban, hogy többet megtudj ezekről a kezelésekről, és arról, hogy miként lehetne elérni azt a hatást, amit megálmodtál.

Összegzés

Összegezve a dermális töltőanyagokat akkor szokták javasolni, hogyha az arcnak volumen pótlásra van szüksége. A Botulinum toxint pedig abban az esetben, ha az elmélyül, nem kívánt ráncokat ki szeretnénk simítani. De sokszor előfordul az, hogy ezt a két eljárást kombinálva alkalmazzák.