Kollagén: A plasztikai sebészet természetes alternatívája - Plasztika Esztétika

Kollagén: A plasztikai sebészet természetes alternatívája

Kollagén, arcfiatalítás, bőrfiatalítás, ránctalanítás, fiatalítás, bőrrugalmasság

Egy amerikai magazin szerint az amerikaiak több mint 16 milliárd dollárt költöttek plasztikai sebészeti beavatkozásra és minimálisan invazív eljárásokra egy év alatt. A legnépszerűbb kezelés ez időszak alatt a botox volt. 7 millió ember kapott botox injekciót 2016-ban, átlagosan kezelésenként 80.000 Ft értékben. A botox lényege a bőr feszesebbé tétele, így a finom vonalak és ráncok egy része eltűnik. Mint minden beavatkozásnak ennek a kezelésnek is számos lehetséges mellékhatása és szövődménye lehet.

Mit tehetsz, ha invazív műtét, botox vagy egyéb injekció nélkül szeretnél a jobban kinézni? Itt egy fantasztikusan egyszerű, mindenki számára elérhető megoldás: a kollagén lehet a természetes alternatíva annak, amit keresel. Megvizsgálták azokat a módszereket, amelyekkel a kollagén javíthat a bőröd állapotán és csökkentheti az öregedés jeleit.

Kapcsolódó: Bőrterápia a 21. század orvostudományának technológiájával

A kollagén öregedésgátló előnyei

A kollagén öregedésgátlóként ismert. A bőröd nagy részét (70-80%) kollagén építi fel, aminek a termelése a húszas éveink közepén kezd alábbhagyni. Minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb kollagént termel a szervezetünk. Ez számos olyan hatáshoz vezet, amelyet az öregedéssel társítunk, beleértve a ráncokat és a finom vonalakat.

Ezek a dolgok miatt jó, ha elegendő mennyiségű kollagén van a szervezetünkben:

Segíti a sejtek szaporodását – A bőrsejteknek gyorsan kell szaporodniuk, mert sok olyan külső hatás éri, ami károsítja. Ilyen például a napsugárzás és a különféle szennyező anyagok. Ezekkel a dolgokkal gyakori kopásnak tesszük ki a bőrünket. A tested mindig új bőrsejteket termel, a kollagén elősegíti ezt a folyamatot, hogy az új sejtek egészségesek legyenek.

Védi a bőrt – A kollagén segíti a bőr védelmét természetes ellenségeivel szemben. Különösen a dermis felelős azért, hogy a bőr rugalmas legyen. A kollagén kulcsszerepet játszik a dermis fenntartásában. 

Segíti a test javítását – A nap bármely szakaszában fogyasztható kollagén,  azonban néhány szakértő azt javasolja, hogy lefekvés előtt vedd be az étrendkiegészítőt, mert a tested fel tudja dolgozni az üzemanyagot, amíg te alszol. 

Növeli a bőr rugalmasságát – Ez a ráncok és a finom vonalak fő tényezője. Mivel a bőr a kollagén szint csökkenésével kevésbé rugalmassá válik, nem tud visszaugrani az arcunk mimikáival okozott ráncokból és gyűrődésekből.  A bőr rugalmasságának növelése elősegítheti a bőr felépülést sérülés esetén és csökkenti az öregedés ezen jelei közül. 

Kapcsolódó: Fiatalodjunk éveket a manapság legdivatosabb esztétikai eljárással

Javítja a bőr nedvességtartalmát – A nedvesség a másik kulcsfontosságú tényező a ráncok és a finom vonalak megjelenésével szemben. A kollagén segít a bőrnek megtartani nedvességet. A megfelelően hidratált bőr pedig hozzájárulhat az öregedés egyes mutatóinak csökkentéséhez.

Csökkenti a cellulit megjelenését – Egy 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy a kollagén 6 hónapos szedése láthatóan javíthatja a nők közepes mértékű narancsbőr megjelenését. A túlsúlyos nők tapasztalták a legjobb eredményeket.

A bőr kollagénjének védelme – A kollagénnel való kiegészítés mellett el kell hagynod azokat a dolgokat is, amelyek csökkenthetik a test természetes kollagén szintjét. Ha kerülöd ezeket a tényezőket, akkor még jobb eredményeket érhetsz el. 

Kapcsolódó: Segítek megtalálni a legjobb kezelést megereszkedett, megnyúlt bőrödnek

A kollagén szintet károsító elsődleges tényezők a következők

Nem alszol eleget – Győződj meg róla, hogy éjszakánként 8 órát alszol.

Ülő életmód – Az edzőterembe járás nemcsak az izmok és a derékvonal szempontjából fontos, hanem a bőrnek is. 

Magas kortizolszint – Harcolnod kell a stressz károsító hatásai ellen. Egy kutatás során kiderítették, hogy segít csökkenteni a kortizol szintjét. 

Túlzott mennyiségű cukor fogyasztása – Győződjön meg arról, hogy a cukros ételeket nem helyettesíti mesterséges édesítőszerekkel, amelyek ugyanolyan rosszak számodra (talán rosszabbak is). 

Kapcsolódó: Azonnali, tartós megoldás a feszes arcbőrért. Mindezt kockázatmentesen!

Szivárgó bél – A tested kollagént használ a bél gyógyítására. Ha ezt a problémát tapasztalod, segíthet egy kiegészítés. 

Túlzott napsugárzás – Kint lehetsz a napon, csak arra figyelj, hogy ne feküdj órákon át védelem nélkül, és mindenképpen kerüld a szoláriumokat.

Egészségtelen ízületek – Ismét a kollagén a megoldás. A tested kollagént fog használni az ízületek helyreállításához, így a plusz kollagén bevitel segít az izületek helyreállításában.

Most már láthatod csupán azzal, ha táplálékkiegészítőként kollagént használsz mennyit tehetsz bőrőd védelméért, illetve azért is, hogy egészségesebbnek és fiatalabbnak tűnjön.

Kapcsolódó: Tökéletes bőr photoshop nélkül az otthonodban

Bizonyára nem lesz olyan gyors és látványos a változás, mint egy botox kezelés vagy hialuronsavas feltöltés, de megelőzésképp illetve, hogy kicsit lassítsd az öregedés jeleinek megjelenését egy nagyszerű alternatíva lehet.