Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Kollagén: A plasztikai sebészet természetes alternatívája

Kollagén: A plasztikai sebészet természetes alternatívája

Egy amerikai magazin szerint az amerikaiak több mint 16 milliárd dollárt költöttek plasztikai sebészeti beavatkozásra és minimálisan invazív eljárásokra egy év alatt. A legnépszerűbb kezelés ez időszak alatt a botulinum toxin volt. 7 millió ember kapott botulinum toxin injekciót 2016-ban, átlagosan kezelésenként 80.000 Ft értékben. A botulinum toxin lényege a bőr feszesebbé tétele, így a finom vonalak és ráncok egy része eltűnik. Mint minden beavatkozásnak ennek a kezelésnek is számos lehetséges mellékhatása és szövődménye lehet.

Mit tehetsz, ha invazív műtét, botulinum toxin vagy egyéb injekció nélkül szeretnél a jobban kinézni? Itt egy fantasztikusan egyszerű, mindenki számára elérhető megoldás: a kollagén lehet a természetes alternatíva annak, amit keresel. Megvizsgálták azokat a módszereket, amelyekkel a kollagén javíthat a bőröd állapotán és csökkentheti az öregedés jeleit.

Kapcsolódó: Bőrterápia a 21. század orvostudományának technológiájával

A kollagén öregedésgátló előnyei

A kollagén öregedésgátlóként ismert. A bőröd nagy részét (70-80%) kollagén építi fel, aminek a termelése a húszas éveink közepén kezd alábbhagyni. Minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb kollagént termel a szervezetünk. Ez számos olyan hatáshoz vezet, amelyet az öregedéssel társítunk, beleértve a ráncokat és a finom vonalakat.

Ezek a dolgok miatt jó, ha elegendő mennyiségű kollagén van a szervezetünkben:

Segíti a sejtek szaporodását - A bőrsejteknek gyorsan kell szaporodniuk, mert sok olyan külső hatás éri, ami károsítja. Ilyen például a napsugárzás és a különféle szennyező anyagok. Ezekkel a dolgokkal gyakori kopásnak tesszük ki a bőrünket. A tested mindig új bőrsejteket termel, a kollagén elősegíti ezt a folyamatot, hogy az új sejtek egészségesek legyenek.

Védi a bőrt - A kollagén segíti a bőr védelmét természetes ellenségeivel szemben. Különösen a dermis felelős azért, hogy a bőr rugalmas legyen. A kollagén kulcsszerepet játszik a dermis fenntartásában.

Segíti a test javítását - A nap bármely szakaszában fogyasztható kollagén,  azonban néhány szakértő azt javasolja, hogy lefekvés előtt vedd be az étrendkiegészítőt, mert a tested fel tudja dolgozni az üzemanyagot, amíg te alszol.

Növeli a bőr rugalmasságát - Ez a ráncok és a finom vonalak fő tényezője. Mivel a bőr a kollagén szint csökkenésével kevésbé rugalmassá válik, nem tud visszaugrani az arcunk mimikáival okozott ráncokból és gyűrődésekből.  A bőr rugalmasságának növelése elősegítheti a bőr felépülést sérülés esetén és csökkenti az öregedés ezen jelei közül.

Kapcsolódó: Fiatalodjunk éveket a manapság legdivatosabb esztétikai eljárással

Javítja a bőr nedvességtartalmát - A nedvesség a másik kulcsfontosságú tényező a ráncok és a finom vonalak megjelenésével szemben. A kollagén segít a bőrnek megtartani nedvességet. A megfelelően hidratált bőr pedig hozzájárulhat az öregedés egyes mutatóinak csökkentéséhez.

Csökkenti a cellulit megjelenését - Egy 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy a kollagén 6 hónapos szedése láthatóan javíthatja a nők közepes mértékű narancsbőr megjelenését. A túlsúlyos nők tapasztalták a legjobb eredményeket.

A bőr kollagénjének védelme - A kollagénnel való kiegészítés mellett el kell hagynod azokat a dolgokat is, amelyek csökkenthetik a test természetes kollagén szintjét. Ha kerülöd ezeket a tényezőket, akkor még jobb eredményeket érhetsz el. 

Kapcsolódó: Segítek megtalálni a legjobb kezelést megereszkedett, megnyúlt bőrödnek

A kollagén szintet károsító elsődleges tényezők a következők

Nem alszol eleget - Győződj meg róla, hogy éjszakánként 8 órát alszol.

Ülő életmód - Az edzőterembe járás nemcsak az izmok és a derékvonal szempontjából fontos, hanem a bőrnek is.

Magas kortizolszint - Harcolnod kell a stressz károsító hatásai ellen. Egy kutatás során kiderítették, hogy segít csökkenteni a kortizol szintjét.

Túlzott mennyiségű cukor fogyasztása - Győződjön meg arról, hogy a cukros ételeket nem helyettesíti mesterséges édesítőszerekkel, amelyek ugyanolyan rosszak számodra (talán rosszabbak is).

Kapcsolódó: Azonnali, tartós megoldás a feszes arcbőrért. Mindezt kockázatmentesen!

Szivárgó bél - A tested kollagént használ a bél gyógyítására. Ha ezt a problémát tapasztalod, segíthet egy kiegészítés.

Túlzott napsugárzás - Kint lehetsz a napon, csak arra figyelj, hogy ne feküdj órákon át védelem nélkül, és mindenképpen kerüld a szoláriumokat.

Egészségtelen ízületek - Ismét a kollagén a megoldás. A tested kollagént fog használni az ízületek helyreállításához, így a plusz kollagén bevitel segít az ízületek helyreállításában.

Most már láthatod csupán azzal, ha táplálékkiegészítőként kollagént használsz mennyit tehetsz bőrőd védelméért, illetve azért is, hogy egészségesebbnek és fiatalabbnak tűnjön.

Kapcsolódó: Tökéletes bőr photoshop nélkül az otthonodban

Bizonyára nem lesz olyan gyors és látványos a változás, mint egy botulinum toxin kezelés vagy hialuronsavas feltöltés, de megelőzésképp illetve, hogy kicsit lassítsd az öregedés jeleinek megjelenését egy nagyszerű alternatíva lehet.