Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Juice sorozat | Jó bőr vagy!

Juice sorozat | Jó bőr vagy!

Az év minden szakában, de talán nyáron még inkább fontos, hogy gondoskodjunk a 3,6 kg és 150 méteres, legnagyobb szervünkről, amely körülvesz és védelmez minket: a Bőrünkről! Mindenekelőtt az SPF a legjobb barátnőd, ne feledd! De ihatod és ápolhatod magad ragyogóvá, belülről is! A természet burjánzik a csupa bőrbarát, bőrvédő és bőrregeneráló gyümölcs és zöldségekben. Nem beszélve arról, hogy pénztárca és bikinibarát juicet is facsarhatsz belőlük.

Gondolj itt magas dózisú C és E vitaminra, béta-karotinra, szelén és cinkre, bújtatott formában. A hamvas őszibarackok  nem csak a fákon teremnek. A sárgarépa színe is a nyárról árulkodik. A színét adó béta-karotin, beauty must-have-é varázsolja.

A szervezet a béta-karotinból A vitamint termel, ami segíti a sejtmegújulást, a bőr tisztulását (akné, dermatitis, pattanások) és no pláne véd az UV sugárzás káros hatásaival szemben is.

Vízben oldódó vitaminként könnyű a felszívódása. A répában található C vitaminról régóta tudjuk, hogy immunvédő vitamin, valamint hozzájárul a kollagén termelésünkhöz, ami pedig a bőr rugalmasságáért felel. A béta-karotin (A vitamin) felszívódását a C vitamin segíti, szóval dupla öröm!

Kapcsolódó: Helló szépség! - Detox smoothie a gyönyörű bőrért

Beszéljünk még picit a tropikus ananászról. Csodálatos tápanyag és alacsony kalóriás gyümölcs. Az ananász bromelain enzimet tartalmaz, aminek sok előnyös tulajdonságát köszönheti, kiváló gyulladáscsökkentő, antibakteriális és antioxidánsként működik. Egy pohárnyi ananász a napi ajánlott C vitamin dózis 88%-át fedezi. Mi lenne ha kombinálnánk a sárgarépát az ananásszal? Szépség magasfokon. 

Ilyen az Öröm juice-unk!

Öröm

Összetevők - 1,5 liter

  • sárgarépa: 900 gr
  • alma: 800 gr
  • ananász: 200 gr
  • citrom: 1 db

Elkészítés: Mosd és dörzsizd meg a sárgarépát, vágd hosszúkás hasábokra (ezt szereti a juicer), pucold meg az ananászt és vágd kockákra (a középső kemény részt hagyd ki), az almával hasonlóan és a citromot is hámozd meg. Vegyesen dobáld be a préselőbe és hűtsd jól be a hűtőbe, lehetőleg üvegben. Ha krémesebb, "fagyisabb" textúrára vágysz, az ananász darabokat turmixba is dobhatod! Akár kísérletezz lefagyasztással fagyinak.

Ha arcot nem is mosol vele, de ragyogó bőrképed meghálálja a répa hámozást (is).

Kapcsolódó: Juice sorozat | FŰ