Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Jelentős változások hegek nélkül: bemutatjuk az InMode-kezeléseket!

Jelentős változások hegek nélkül: bemutatjuk az InMode-kezeléseket!

Az InMode kontúrozó és átalakító kezelések olyan, a teljes testre kiterjedő műtéti beavatkozások, melyek rövid felépülési idővel, hegesedés nélkül nyújtanak megoldást. A test teljes területén alkalmazhatók, eltüntetik a zsírpárnákat és feszesítik a bőrt. A beavatkozások során rádiófrekvenciát használnak a zsír cseppfolyósítására, az izmok tonizálására, a bőr átalakítására, valamint a cellulitisz és a pókvénák, illetve és a lábvénák kezelésére. Erről az innovatív technológiáról Dr. Karádi Péter általános és plasztikai sebészt, a LotusMed Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

Zsírleszívás mesterfokon

A BodyTite rádiófrekvenciával támogatott zsírleszívó és lipofil eszköz az arc és a test megújítását szolgálja. A készülék szabadalmaztatott InMode Technology (RFAL – Radiofrequency Assisted Liposuction) technológiával rendelkezik, amely minimálisan invazív módon végez test- és arckontúrozást, zsírleszívást, mely eddig főként csak műtétekkel, szúrással, vágással volt elérhető. A BodyTite tehát egy minimál-invazív arc- és testkontúrozó megoldás. Biztonságos és hatékony eljárás, amely jelentős esztétikai-optikai javulást kínál a betegeknek, méghozzá műtét nélkül! Nincs szükség metszésre, így hegek sem keletkeznek, és hosszú rehabilitációs időszakkal sem kell számolnunk. A BodyTite készülék működése nagyon egyszerű: egyidejűleg szívja le a bőr alatti zsírt, és feszesíti a kezelt bőrfelszínt, amit 70 °C-ig melegít. Mindez természetes úton serkenti a bőr kollagén- és elasztintermelését. 6-12 hónap elteltével válik láthatóvá a bőr teljes megújulása, a kezelt terület feszesedése és a zsírcsökkenés a kezelt területen.

BodyTite zsírleszívás előtte-utána

Az eljárás óriási előnye az is, hogy a beavatkozás nem hagy nyomot. A gyógyulási idő viszonylag rövid – egy hét és 10 nap közötti intervalummal kell számolnunk –, és kórházi tartózkodásra sincs szükség. Közvetlenül a beavatkozás után a beteg hazamehet, és elvégezheti a napi rutinfeladatait.

Hogyan zajlik a kezelés?

A zsírleszívás és a bőrfeszesítés a BodyTite segítségével helyi érzéstelenítés mellett könnyedén elvégezhető művelet. Egy beavatkozás körülbelül 40-60 percet vesz igénybe. Már egyetlen eljárás is elegendő lehet ahhoz, hogy szemmel látható pozitív változást érjünk el. A BodyTite kezelőfejei rendkívül egyediek. Ezek melegítik fel a szöveteket, maximum 70 Celsius-fokig. A hőenergia közvetlenül bejut a bőr alatti rétegekbe. Az epidermiszben a hőmérséklet 38–42 °C, a szubdermális szinten 50–55 °C, a zsírszövetekben pedig eléri a 70 °C-ot is. Az energia behatolási mélysége az alkalmazott kanültől függ. A bőr dermális és subdermális rétegeiben 1 és 6 cm között változhat.

BodyTite zsírleszívás előtte-utána

Az arc és a nyak fiatalos kontúrjáért: FaceTite

A FaceTite egyetlen kezeléssel jelentősen javíthatja az arc és a nyak kontúrját. Fejlesztői szerint a FaceTite közvetlenül a hagyományos arcplasztika után áll a képzeletbeli dobogón, miközben azzal ellentétben nem hagy hegeket maga után. A FaceTite titka abban áll, hogy összehúzza a dermiszt, vagyis a bőr középső rétegét, az irhát, a bőr alatti kötőszövetet, illetve a mély zsírszövet. Ennek köszönhetően eltávolítja a ráncokat. A test különböző területein használhatjuk: állkapocs, orr és ajkak körüli részek, alsó szemhéj és homlok. Emellett a nyak és az alsó állkapocs, valamint a toka, a kezek és a térdek formázására is kiváló választás.

Kapcsolódó: Hallottál már a korszerű Smartlipo zsírleszívási technikáról?

FaceTite előtte-utána

Mit tud az AccuTite és a Morpheus8?

Az AccuTite szintén az RFAL-technológián alapul, és hasonlóképp hő segítségével alakítja át a zsírszövetet. Az arc és a nyak, illetve kisebb testrészek kezelésére alkalmas. A szakemberek főként a szem és az orr körüli ráncok, valamint a nyaki és a testszerte megereszkedő bőr kezelésére alkalmazzák, de nagyon szép eredmények érhetők el vele a karok, a kéz, a dekoltázs, a combok belső részének, a nők intim területeinek és a köldök feletti részek, illetve a térd szépítése során is.

A Morphheus8 mind arcra, mind testre kiváló. Ez a gépet kifejezetten a kollagén átalakítására és a zsírszövet koagulálására terveztek. Egyetlen kezelés során képes többszintű mélységekbe juttatni a rádiófrekvenciás energiát a testreszabott bőr-, szöveti, zsír- és kollagénátalakítás érdekében, csökkentett kezelési idővel. Kezelési területéhez a kis, nehezen elérhető testrészek, illetve az arc lágy részei tartoznak. A Morpheus8 Body az első és egyetlen FDA által jóváhagyott technológia, amely mély, 8 mm-es bőr alatti zsírszövet-átalakítást biztosít.

Morpheus előtte-utána

Sikeres küzdelem a narancsbőr ellen

A CelluTite tervezői azt tűzték ki célul, hogy megakadályozzák, illetve csökkentsék a narancsbőr kialakulását a combon és a hason. A CelluTite előnye szintén az, hogy minimális felépülési idővel kell számolni, nem maradnak hegek, és a folyamatos javulás mellett azonnal látható eredményekkel is számolhatunk.

Kiknek nem javasolják az InMode-kezeléseket?

Sajnos nem választhatják ezt az innovatív technológiát azok, akik pacemakerrel vagy belső defibrillátoral élnek. Nem javallot a daganatos, szív- és érrendszeri betegeknek sem, és a hormonális betegségeket is egyeztetni kell a kezelőorvossal. Természesen akkor sem lehet alkalmazni, ha a kezelendő területen valamilyen bőrbetegség alakult ki. Emellett a májbetegeknek, a visszérgyulladásban szenvedőknek, illetve a várandós vagy szoptatós édesanyáknak sem javasolt. Azoknak viszont, akikre ezek a kikötések nem érvényesek, kiváló választás lehet az InMode kezelések ezerarcú világa!

Kapcsolódó: Ezt a 3 dolgot teheted, ha szeretnéd elkerülni a zsírleszívást

FaceTite előtte-utána