Menü
Kedvencek

Regisztráció után ide tudod elmenteni kedvenc tartalmaidat.

Regisztrálok
Adatlap
Regisztrálok

Blog

Az elsőszámú független döntéstámogató portál a szépészeti beavatkozások piacán.

Te hol tartasz az 5 lépésben? Mutasd

Fiatalodjunk műtét nélkül, infúziós kezeléssel!

Fiatalodjunk műtét nélkül, infúziós kezeléssel!

Az infúziót ma már nem csupán a kórházakban adják műtétek előtt és után. A modern orvoslás rájött, hogy micsoda potenciál rejlik ebben a technikában, hiszen segítségével sokkal hatékonyabban tölthetjük fel szervezetünk vitamin- és ásványianyag-raktárait, mint a szájon át szedhető kapszulákkal. Az eredmény pedig nem „csak” egy egészséges szervezet lesz, hiszen az infúziós kezelések kiváló anti-aging hatással rendelkeznek. Dr. Kriston Renátát, a Hattyú Orvos-Esztétikai Klinika tulajdonosát kérdeztük erről a csodálatos és igazán innovatív kezelésről.

Az anti-aging, vagyis az öregedés elleni orvoslás a legnagyobb hangsúlyt a megelőzésre helyezi, mind az egészség, mind a bőröregedés esetében. A prevenció szempontjából kiemelkedő fontosságú a bőrtípusnak megfelelő ápolás, a helyes életmód, a megfelelő táplálkozás és lehetőség szerint a stressz mellőzése. A doktornő portálunknak elmondta: fiatal éveinkben sejtjeink megújulása rendkívül hatékonyan zajlik.

Ennek eredményeként sejtjeink egészségesek és aktívak, amely számunkra szépséget, dinamikus erőnlétet és szellemi frissességet biztosít.

A későbbi életkorokban az elöregedett vagy károsodott sejtek regenerációja egyre lassabbá válik, amely nemcsak sejtszintű funkcióromláshoz vezet, hanem az egész szervezet működése zavart szenved. A sejtmegújulást számos külső tényező is ronthatja. Ilyen lehet a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a stressz vagy a környezeti szennyezés. Ezek a folyamatok a bőr idő előtti öregedéséhez vezethetnek, betegségek alakulnak ki és az immunrendszer is gyengül.

Hogyan működik az infúziós terápia?

Korunkat sejtjeink minősége határozza meg. – Annak érdekében, hogy eredményesen harcoljunk az idővel szemben, és megvédjük a szervezetet a káros környezeti hatásoktól, különleges, regeneráló infúziós kezeléseket alkalmazunk – mondta el Kriston Renáta. Hozzátette, a szervezet hidratáltságának különleges szerepe van a testi-lelki egyensúly biztosításában. Már egy enyhe kiszáradás is teljesítménycsökkenéshez vezet, a szervezet számára ugyanis stresszszituációt jelent, és esendőbbé tesz a káros szabadgyökökkel szemben. – Infúziós kezeléseinkkel a nyugati orvoslást kombináljuk a keleti gondolkodásmóddal.

Számos kutatás igazolta, hogy a nagydózisú C-vitamin infúziók segítik a szervezet revitalizálását, aktiválják az immunrendszert, és védenek a degeneratív folyamatok ellen.

A kezelés hatékonyságát növelhetjük, ha egyéb természetes sejtregeneráló hatóanyagokkal (koenzim Q10, B-vitaminok, immunerősítő homeopathias növényi kivonatok) hozzáadásával kombináljuk a nagydózisú C-vitamin kúrát – ismertette.

A kezelések során tehát antioxidánsokkal, vitaminokkal és egyéb hatóanyagok kombinációjával látják el a szervezetet, hogy visszaállítsák annak egészséges egyensúlyát, energetizálják, megfiatalítsák és hidratálják. – Ezek a faktorok elősegítik a sejtmegújulás folyamatát, visszafordítják a sejtszintű öregedést. Nemcsak egymás hatását erősítik, de támogatják a sejtekben történő felhasználódást és az összhatást is. Ez nemcsak a szervezet egészének működésére fejt ki pozitív hatást, de visszanyerjük fiatalos kisugárzásunkat is – mutatott rá Kriston Renáta. Emellett javul a memória és a figyelem, elősegíti a szervezet méregtelenítését, és az immunrendszert erősítve csökkenti a fertőző betegségek esélyét. Kiegészítő injekciós kezeléseik pedig segítik a súlycsökkenést és energetizálnak.

Személyre szabott kezelések

Mivel nem vagyunk egyformák, és mindenkinek más területen szenved hiányt a szervezete, a Hattyú Orvos-Esztétikai Klinikán egyéni kezeléseket nyújtanak a pácienseknek.

Az orvosi konzultáció során a laboreredmények és a kezelni kívánt probléma ismeretében tehát személyre szabottan történik az infúziós kúra összeállítása, melyet heti 1-2 alkalommal javasolt elvégezni néhány héten át.

– Személyre szabott, komplex anti-aging programjaink segítségével felvesszük a harcot az idő múlásával a holisztikus orvoslás jegyében: nem pusztán a bőr megújítására koncentrálunk a legújabb, műtétmentes bőrfiatalító eljárásaink segítségével, hanem támogatjuk a szervezet sejtszintű megújulását regeneráló infúziós kúráink és természetes hatóanyagtartalmú, innovatív külső és belső terápiáink segítségével – mondta el a doktornő. Hozzátette: így vitálisabbá, kiegyensúlyozottabbá, egészségesebbé válunk, bőrünk szépsége és fiatalos ragyogása pedig kiteljesedik.

Miért hatásosabb az intravénásan bevitt vitamin?

Senki számára nem újdonság, hogy a vitaminok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet működéséhez. A szükséges vitaminokat a szervezetünk számára legtöbb esetben a táplálkozással biztosíthatjuk. Az intravénásan kapott vitaminok felszívódása és hasznosulása azonban magasabb, biztosabb és gyorsabb, mint a szájon át történő adagolás. Az emberi testnek a megfelelő működéséhez és az egészség megőrzéséhez szüksége van a folyamatos vitaminellátására. A vitaminok növelik a szervezet energia- és oxigénszintjét, a fizikai és szellemi állóképességet, valamint serkentik az immunrendszert, és ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzések ellen. Az egészségünk megőrzése érdekében szervezetünk számára A-, C-, D-, E-, K- és a 8 különböző B-vitamin szükséges.

– Az infúziós kúrákra vitaminpótlás esetén tekinthetünk úgy, mintha egy nagy lendületet kapna a szervezet, majd a feltöltődést követően már a szájon keresztül biztosított pótlás is elegendő lesz. Nagyon sokféle hatóanyagot tudunk bejuttatni a szervezetbe az infúziós kúra során: vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak, de homeopátiás készítmények kiteljesedettebb jótékony hatását is élvezhetjük ily módon – ismertette Kriston Renáta.

A vitaminok mellett egyéb elengedhetetlen hatóanyagok is megtalálhatók a fiatalító infúziókban, így a folsav, a magnézium, a kalcium, a cink, az L-karnitin, az alfa liponsav, a gluthation, a koenzim Q10, illetve az esszenciális zsírsavak, melyek nélkülözhetetlenek a sejtjeink számára, és fontos szerepet játszanak az immun-, az ér- és az idegrendszer működésében.

Milyen infúziót választhatunk?

A Hattyú Orvos-Esztétikai Klinikán többféle infúziós kezeléssel várják a pácienseket, melyek az anti-aging hatás mellett egyéb területeken is javulást hoznak. A Beauty Elixír a bőr, a haj és a köröm egészségének támogatása készült. Az antioxidáns hatású vitaminok (C- és E-vitamin) mellett nagy mennyiségben tartalmaz a kúra gluthationt, magnéziumot, ionokat és alfa-liponsavat is. A cink, a B3-vitamin, az E-vitamin és a D-vitamin hiánya ugyancsak okozhat hajproblémákat. Ilyenkor szükségesek a hajgyökértápláló vitaminok és ásványok.

A Revital Elixír az egészség és a jó közérzet támogatását és a méregtelenítést szolgálja. A szervezetünkbe bekerülő anyagokat a máj, az emésztőrendszer és a vesék feldolgozzák az anyagcserefolyamatok során. A számunkra hasznosítható anyagokat a sejtek felveszik, az anyagcsere-folyamatok során nem hasznosítható anyagok pedig kiürülnek a szervezetből. Az infúziós kúra során alkalmazott vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok a véráramba jutva azonnal felhasználhatóvá válnak sejtjeink számára, optimalizálva ezzel az anyagcsere-folyamatokat, jótékony hatást kifejtve az idegek, az izomzat működésére és a keringési rendszer stabilitására.

A Fittnes Elixír erősíti az immunrendszert, és fokozza a vitalitást. Modern életünkben számos megterhelésnek vagyunk kitéve, folyamatosan ér bennünket stressz, életmódunk nem mindig optimális és jelentős a környezetből érkező terhelésünk. Előfordul, hogy a kimerültebb szervezet erre krónikus fáradtsággal, ellenállóképességének csökkenése miatt a fertőző betegségekkel szembeni csökkent védekezéssel reagál. A speciális vitaminok, ásványi anyagok, cink, antioxidánsok és aminosavak javítják a kondíciót és regenerálják a szervezetet. Nemcsak az erőnlét növelése céljából javasolt, hanem támogatja az immunrendszert és a szellemi fittséget is.

A Balance Elixír javítja szerveink funkcióját, és helyreállítja szervezetünk hidratáltságát. A krónikus szellemi és testi kimerültség gyakran jár együtt diffúz izomfájdalmakkal és feszültséggel. A Myers' koktélt Dr. John Mayer fejlesztette ki az 1970-es években. Intravénásan alkalmazható vitamin- és ásványi koktél, amely nagy mennyiségű C-vitamint, B-vitaminokat és ásványi anyagokat, calciumot, magnéziumot és egyéb antioxidans hatású gyógynövénykivonatot tartalmaz. Nagyon hatékony krónikus fáradtság mérséklésére és az immunrendszer erősítésére, valamint a migrénes és depressziós panaszok enyhítésére.

Az őszi-téli időszakban kiváló választás az infúziókúra

Az őszi-téli időszakban gyakran vitaminhiánnyal küszködünk, a hideg, nyirkos idő pedig kedvez a szervezet ellenállóképessége csökkenésének. Ilyenkor gyakrabban elkapunk bármilyen vírusos fertőzést. Nagydózisú vitaminokkal, ásványi anyagokkal fokozhatjuk ellenállóképességünket, hogy könnyebben és gyorsabban lendüljünk ismét formába. A Balance Elixír ebben is kiváló megoldás. Segítségével gyorsan feltöltődnek a raktárainkat, és a tartós sejtvédelem ismét biztosított. Az infúzió B-vitaminokat, nagy dózisban C-vitamint, cinket, ásványi sókat, valamint antioxidánsokat tartalmaz. Akár kúraszerűen, akár alkalomszerűen használva tapasztalhatjuk jótékony hatását, ha gyors segítségre van szükségünk, akár a megfázás, akár a másnaposság tünetei enyhítésére.

Infúzióval a fizikai erőnlétért és a szellemi fittségért

A Shape Elixír abban segít, hogy elérhessük legjobb formánkat. Az állóképesség növelése érdekében, a kondíció javítása céljából, vagy a szervezet regenerálására – akár fizikai, vagy szellemi csúcsteljesítmények előtt vagy után – alkalmazhatunk speciális vitaminokból, antioxidánsokból, magnéziumból, cinkből, alfa-liponsavból és izomerő-teljesítményjavító aminosavakból, ásványokból összeállított, speciális infúziót. A kezelések nemcsak a fizikai erőnlétet, hanem a szellemi fittséget és az immunrendszer erejét is fokozzák.

Láthatjuk tehát, hogy az infúziós terápia a legtöbb, amit tehetünk egészségünk védelmében és testünk megújulásáért. Ezzel az egyedülálló módszerrel feltölthetjük a vitaminhiányos őszi-téli időszakban szervezetünk raktárait, felvehetjük a harcot az ilyenkor jellemző fertőzésekkel szemben, miközben külsőnk is megszépül, élettel telivé válik. Ha szeretnénk újra kirobbanó energiával végezni a mindennapi feladatainkat és szabadidős tevékenységeinket, akkor kiváló választás a Hattyú Orvos-Esztétikai Klinika innovatív kezelése, az infúzióterápia!