Radiesse - Plasztika Esztétika

Radiesse: amit tudnod kell róla

Radiesse

A Radiesse egy injektálható töltőanyag, amely telítettséget kölcsönöz a bőrnek, minimalizálja az arc vagy a kéz ráncait, így fiatalosabb külsőt eredményez. Ideális a fogyás vagy az öregedés miatti térfogatvesztést pótolni. Az FDA által jóváhagyott töltőanyag alkalmazása javasolt kézfeltöltésre és az arcon megjelenő mérsékelt vagy súlyos ráncok enyhítésére, mint például, mosoly vonalak (más néven nasolabiális redők) és a marionett vonalak.

 

Ezzel a sokoldalú töltőanyaggal egyaránt megfelelően lehet kontúrozni az áll vonalát és az arccsont területét is. Az orvosok véleménye szerint a Radiesse az arccsont fölé közvetlen injektálva természetes hatást biztosít, és egy „facelifting”-et érhetünk el vele. Egy new york-i bőrgyógyász nyilatkozata alapján pedig a csontba töltve a legjobb esztétikai eredményt érhetjük el.

 

Manapság az arcplasztikai sebészek és a dermatológusok hígított Radiesse-t  kezdtek el alkalmazni az arcon végzett felszíni töltések során, amivel kezelni tudják a bőr lazaságát és textúráját. Ez a technika még nem FDA által jóváhagyott, azonban kimutatták, hogy javítja a bőr állapotát a nyakon, dekoltázson, karon, a hason és a fenék részen is. Ennek az eljárásnak az az előnye, hogy biostimuláló hatása növeli a bőr kollagéntermelődését. A Radiesse injekciót gyakran kombinálják Thermage kezeléssel, hogy látványosabb volumennövelést és bőrfeszesítést érhessenek el.

Előnyök

 • Nem invazív és általában jól tolerálható.
 • Azokon az előtte-utána fotókon, ahol Radiesse-t alkalmaztak töltőanyagként azonnali eredményt láthatunk, és a eredmények hatása tovább marad látványos, mint más töltőanyagok esetében.
 •  A páciensek, akiknél Radiesse töltőanyagot alkalmaztak, pozitív eredményeket tapasztaltak és azt a véleményt nyilatkozták, hogy megérte nekik belevágni a kezelésbe, mert a mosolyráncok halványultak és hangsúlyosabb lett az állvonal és az arccsont területe is.
 • A Radiesse stimulálja a kollagéntermelést a kezelt területen, hosszú távú fiatal hatást eredményez.
 • Más töltőanyagokkal ellentétben a Radiesse túl vastag anyag ahhoz, hogy akaratlanul az arc más területeire vándoroljon.
 • Számos klinikai tanulmány alátámasztja a Radiesse injekciók előnyeit és biztonságosságát.

Hátrányok

 • A Radiesse hatásai és eredményei általában addig tartanak, amíg a töltőanyag nem szívódik fel, ellentétben a hialuronsav alapú töltőanyagokkal, például a Juvederm és a Restylane, amelyeket a hialuronidázzal fel lehet oldani, ha nem tetszik az eredményed, vagy kialakulna valamilyen szövődmény.
 •  Egy tanulmány szerint, amiben összehasonlították a különféle dermális töltőanyagok kockázatát, megállapították, hogy a Radiesse-ben található kalcium-hidroxilapatit miatt nagyobb eséllyel alakulnak ki a lehetséges szövődmények, beleértve a cellulitiszt, a nyálkahártya alatti csomókat és a nekrózist (szöveti halál).

Szövődmények

 • sápadt vagy fehér árnyalat az érintett bőrön
 • vérzési rendellenességek
 • erőteljes fájdalom
 • hegesedés (állandó)
 • minden injekciós eljárás magában hordozza a fertőzés kockázatát
 • allergiás reakció

A Radiesse kezelés megfelelő lehet, olyan páciensek számára, akik jelentős fogyáson vannak túl, vagy bőrükön kezdenek megjelenni az öregedés okozta jelek, kevésbé feszes bőrrel rendelkeznek, és szeretnék visszanyerni a fiatalos, üde megjelenést.

Megfelelő alanynak számít az a páciens, aki egészséges életmódot folytat, nincs krónikus betegsége és nincsenek allergiás reakciói.

A Radiesse kezelés nem hordoz magában veszélyeket. Az eddigi tapasztalatok alapján a páciensek duzzanatról és bőrpírról számoltak be. Másféle mellékhatás vagy szövődmény a legtöbb esetben csak akkor keletkezett, ha az injektálás technikailag rosszul történt, azonban ha tapasztalattal rendelkező sebészhez fordulsz ennek a kockázata minimalizálható.

Mielőtt Radiesse injekcióra vállalkoznál, konzultálj orvosoddal a jelenleg szedett gyógyszereiddel kapcsolatban. Egyes gyógyszerek, például a vérhígítók, a warfarin vagy az aszpirin, túlzott vérzést vagy véraláfutást okozhatnak a kezelés helyén.

 

Orvosodnak azt is tudnia kell, hogy van-e bármilyen problémád a kezeddel, például betegség vagy sérülés. Tudatnod kell vele, hogy hajlamos vagy-e hámlásra vagy hasonló kezeléseken részt vettél-e a múltban, illetve, hogy mi jellemző a sebgyógyulási folyamatodra. 

Az orvosoddal (ideális esetben egy szakorvosi képesítéssel rendelkező bőrgyógyász vagy plasztikai sebész, vagy magasan képzett injekciós alkalmazott személyzeténél) megbeszélitek a céljaid és a lehetőségeket.

 

Megtisztítják a területet, és egy vékony tűvel befecskendezik a Radiesse töltőanyagot a bőr felszíne alá. Egy vagy több fecskendőt fognak használni, attól függően, hogy mekkora mennyiséget szeretnél, és hány területet lesz kezelve. Választhatsz, hogy kérsz-e Radiesse Plus-t, amely lidokaint tartalmaz, ez egy érzéstelenítő, ennek ellenére mégis érezhetsz némi kellemetlenséget a tűtől; ezért érdemes kérni a helyi érzéstelenítőt, ha tudod, hogy érzékeny vagy a fájdalomra.

 

A legtöbb kezelés körülbelül 20 percet vesz igénybe. Ezt követően az orvosod szét masszírozza a töltőanyagot.

A beavatkozás nem nevezhető fájdalmasnak, a páciensek érdekében helyi érzéstelenítőt alkalmaznak, ennek köszönhetően csak kellemetlen érzést fogsz tapasztalni.

Néhány napig némi duzzanat, véraláfutás és bőrpír léphet fel. Gyakran előfordul, hogy az arc egyik oldala kissé duzzadtabb. A kezelt területet szilárdnak vagy csomósnak érezheted, azonban a duzzanatnak egy hét múlva csökkennie kell.

 

A Radiesse allergiás reakciója ritka, mivel biokompatibilis. Ha ez mégis bekövetkezik, viszketésre és súlyos duzzanatokra számíthatsz az injekció beadásának helyén, amivel érdemes orvoshoz fordulni.

 

A lábadozási idő minimális. A jegelés segíthet csökkenteni a duzzanatot és a bőrpírt, és azonnal visszatérhetsz a szokásos napi rutinodhoz. Egy napig kerüld a megerőltető testmozgást és a közvetlen napfényt az eljárás után.

Az injekció beadása után azonnal nagyobb teltséget és a ráncok simulását fogod tapasztalni, az elkövetkező hetekben folyamatos javulás következik be, miközben a saját természetes kollagéntermelés is növekszik.

 

A Radiesse nem állandó, de hosszabb ideig tart, mint a hialuronsav töltőanyag – akár egy évig, és néha tovább is, mert stimulálja a bőr természetes kollagéntermelését. A megjelenés fenntartásához éves kezelésekre lesz szükség.

 

Radiesse vs. Juvéderm

A Juvéderm és társai, a Restylane hialuronsav alapú dermális töltőanyagok,olyan dermális töltőanyagok amelyek szintén helyreállítják a térfogatot és a sima bőrt. Olyan területeket kezelhetnek, amelyekre a Radiesse nem képes, például az ajkakra és a szem alatti területre. (Általában a hialuronsav töltőanyagok a legjobbak a felszínes vagy közepes vonalak és ráncok feltöltésére.)

 

 A Radiesse viszont a legjobban a mély redők lágyítására szolgál, mint a mosoly vonalai és a nasolabiális redők a száj sarkai körül. Jobb választás kézfiatalításra is. A szem alatti injektálás nem ajánlott, mert olyan vastag anyag, hogy látható dudorokat okozhat, vagy kékes árnyalatot eredményezhet, amelyet Tyndall-effektusnak hívnak, ami a „túl vastag” anyagokból adódhat, ezeket általában túl felszínesen injektálnak. A Restylane és a Belotero Balance jobb termékek a finom szem alatti rész számára.

 

Radiesse vs. Sculptra

A Sculptra, poli-L-tejsavból (PLLA) készült töltőanyagot gyakran mélyebben injektálják a bőrbe. Visszaállíthatja az arc volumenjét, de a Radiesse-hez hasonlóan nem ajánlott az ajkak vagy a szem alatti használatra. Az orvosok egyre gyakrabban használják a Sculptra töltőanyagot: a fenék megemelésére, a dekoltázs és a nyak simítására, a bicepsz és a tricepsz faragására, a test ráncainak csökkentésére és a cellulitisz minimalizálására. A Sculptra további előnye, hogy az eredmények több mint két évig tarthatnak.

 

A Sculptra a test saját természetes kollagénjének stimulálásával működik, és két-három hónapba telhet, amíg jelentősen megnő a mennyisége.  Ezért a  Radiesse jobb lehet, ha azonnali javulást szeretnél, mivel a Sculptra több időbe telik mire látványos lesz, és mire a test több kollagént termel. Valószínűleg több kezelésre lesz szükséged a Sculptra-val, több hetes különbséggel, ezzel szemben a tapasztalatok szerint csak egy kezelésre van szükséged a Radiesse-vel.

 

Radiesse vs. Botox

A Radiesse dermális töltőanyag, míg a Botox neuromodulátor, vagyis blokkolja az izom idegeit az injekció beadásának helyén. Az izom ideiglenes ellazításával és mozgásának megakadályozásával a Botox akár négy hónapig is lágyíthatja vagy kisimíthatja a ráncokat.

 

A bőrbetöltők viszont helyreállítják a térfogatot azokon a területeken, amelyek az életkor előrehaladtával elvesztették a telítettséget, például az arcon a nasolabiális redők. A Radiesse arcfeltöltő képes megemelni az arcot, hangsúlyosabb, fiatalosabb megjelenést eredményez.

 

Néhány orvos a kezelések hatékonyságának növelése érdekében kombinálja a Botoxot olyan töltőanyagokkal, mint a Radiesse.

A Radiesse mellékhatásai ritkák, és általában a rossz injektálási technika okozza őket. A páciensek körülbelül 2% -ánál cellulitis alakul ki, egy bakteriális bőrfertőzés, amely minden injekció esetén veszélyt jelent, ha a bőrt nem tisztítják megfelelően alkohollal, mielőtt elkezdenék az injektálást. Néhány páciensnél bőr alatti csomókról számoltak be.

Ennek a töltőanyagnak a kockázata azonban alacsony. Egy hároméves tanulmány eredménye szerint, a Radiesse tartóssága és biztonságossága összehasonlítható más injektálható töltőanyagokkal. Egy másik tanulmányból pedig kiderült, hogy a Radiesse töltőanyag káros hatásai ritkák, és általában technikai hibák következményei. Szintén nem voltak káros vagy késleltetett események egy 102 fős csoport utóvizsgálatában, akik Radiesse töltőanyagokat kaptak nasolabialis redőik csökkentése miatt.

Noha a Radiesse töltőanyag nem műtéti kozmetikai eljárás, mégis jól képzett plasztikai sebészt kell választanod, aki mély ismeretekkel rendelkeznek az arc és a kéz anatómiáját illetően. A bőrgyógyász vagy plasztikai sebész injekciói általában a legbiztonságosabbak.

A Radiesse mikrokömböket tartalmaz, mint pldául kalcium-hidroxilapatit (CaHA),ez  egy biokompatibilis anyag, amely a csontokban is megtalálható. A töltőanyag létrehozásához gél hordozóval kombinálják. A hialuronsavból készült injekciós töltőanyagokhoz képest a Radiesse „vastagabb”, szilárdabb anyag, amelyet a legjobb eredmény érdekében vastag bőrbe vagy közvetlenül a csontra kell helyezni. Az arc és az állkapocs ideális ehhez a töltőanyaghoz.

A tested felszívja a gélt, és idővel metabolizálja a CaHA-t, más módon, mint a HA töltőanyagok. Mivel a Radiesse biostimulátor, azonnali pozitív eredményt látsz az injekció által és a későbbiekben még jobb lesz az eredmény, mivel elősegíti a bőr átalakítását és javítja  a bőr minőségét.

A Radiesse mellékhatásai ritkák, és általában a rossz injektálási technika okozza őket. A páciensek körülbelül 2% -ánál cellulitis alakul ki, egy bakteriális bőrfertőzés, amely minden injekció esetén veszélyt jelent, ha a bőrt nem tisztítják megfelelően alkohollal, mielőtt elkezdenék az injektálást. Néhány páciensnél bőr alatti csomókról számoltak be.

Ennek a töltőanyagnak a kockázata azonban alacsony. Egy hároméves tanulmány eredménye szerint, a Radiesse tartóssága és biztonságossága összehasonlítható más injektálható töltőanyagokkal. Egy másik tanulmányból pedig kiderült, hogy a Radiesse töltőanyag káros hatásai ritkák, és általában technikai hibák következményei. Szintén nem voltak káros vagy késleltetett események egy 102 fős csoport utóvizsgálatában, akik Radiesse töltőanyagokat kaptak nasolabialis redőik csökkentése miatt.

Noha a Radiesse töltőanyag nem műtéti kozmetikai eljárás, mégis jól képzett plasztikai sebészt kell választanod, aki mély ismeretekkel rendelkeznek az arc és a kéz anatómiáját illetően. A bőrgyógyász vagy plasztikai sebész injekciói általában a legbiztonságosabbak.

A Radiesse drága. A Radiesse költséghatékony, mert a költsége jóval olcsóbb, mint a hagyományos arcplasztikai beavatkozásé, amely annak idején az egyetlen megoldás volt az  öregedés jeleinek kezelésére. Ha csak néhány kezelendő problémád van, akkor a Radiesse ezekre célzott megoldás lehet. A kezelés költségét az előretöltött fecskendők száma határozza meg, amelyet az orvosnak a kívánt eredmények elérése érdekében használnia kell.

A Radiessével együtt járnak a mellékhatások. A Radiesse-nek nagyon kevés mellékhatása van – valójában nem regisztráltak komolyabb mellékhatásokat, azoknak a pácienseknek a körében, akik Radiesse kezelésen vettek részt. A kezelés után közvetlenül jelentkező bőrpír, duzzanat és néhány véraláfutás gyakori, de egy-két napon belül elhalványul. Az allergiás reakciók és a beavatkozás utáni fertőzés rendkívül ritka.

A Radiesse hatása nem tartós. A Radiesse az egyik leghosszabb ideig tartó dermális töltőanyag a piacon. A Radiesse-kezelés eredményei akár egy évig is eltarthatnak, mielőtt további ismétlő kezelésre lenne szükség.

Maradt még kérdésed?

Írd meg nekünk, és mi megírjuk Neked a választ!

Írj nekünk!

Előtte-utána fotók

Kezelés: Radiesse

Fotók és vélemények

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő értékelésünk...

Forgalmazók:

Sajnos nincs a keresésnek megfelelő forgalmazó

Orvosok

Plasztikai sebész, egyetemi tanársegéd, sebész
Budapest, Pécs, Szekszárd
18 év tapasztalat
Orvos-esztétikai specialista
Budapest
10 év tapasztalat
Orvos-esztétikai specialista
Budapest
10 év tapasztalat

Kapcsolat

Tel.: +36 20 333 4444

email: plem@plem.hu

Web: plem.hu

Radiesse

Időpontfoglalás konzultációra